Şimdi Ara

sql Ortak Bir Dil midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sql bir veritabanı dili bunu biliyorum. Sql dilini kullanan iki önemli veritabanı sistemi de MySql ve MsSql. Bu ikisinin farkı ne ? İkisde sql dili kullanıyor benzerlikleri çok mu ? Birini bilen diğerinde kolay bir şekilde kavrar mı ?



  • SQL declerative bir dil. Zaman icerisinde buna functional ozellikler de eklemis Mysql ve Mssql. Ayrica Oracle Sql Database inin ya da PostGreSql in de kendine has farkli syntax lari var. Aralarindaki fark, yigidin yogurt yeme bicimi. Sorunun cevabi kismen evet, SQL ogrenerek buyuk oranda kavrarsin. Ama her database in kendine has farkli ozellikleri var. Ornegin Mysql ile query nin sonuna "limit" yazarak kac farkli sonuc getirecegini limitleyebilirsin, Oracle'da limit diye bir keyword yok. Oracle 'da BLOB , CLOB vs gibi farkli fieldlar var, bunlari zip'leyebildigin fonksiyonlar var ( zamanla functional ozellikler eklenmis derken bunlari kastediyordum ), bunlarin Mysql alternatifleri farkli.

    Declerative dil demek, "nasil yaptigin beni ilgilendirmez, git bana bu isi hallet" demektir. Bu dil ile komut verirsin, her sistem kendi icinde nasil halledecegine kendisi karar verir. Oracle ile multithread query i baska turlu yaparsin, Mysql ile baska turlu yapasin.

    Sorunun kisa cevabi: Evet, SQL ogrenerek ikisini de kisa surede ogrenirsin. Ama hic birini tam ogrenmezsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.