Şimdi Ara

spread spectrum nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ramlerle 1 alakası varmı.
    disable mi yoksa enable mi olması gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 2 Şubat 2005, 19:53:48 >

• Valla eski nesil anakartlarda yani agp/pci ve ramlerin çalışma frekansi sabitlenemeyen veya elle ayarlanamayan kartlarda bileşenlerin asenkron olmasını engellemek için kullanılıyor diye biliyorum. Yeni model anakartlarda ise disable yapmak daha iyi. Yanlışsam özür. Bilen arkadaşlar düzeltir...
  • ben biryerde okumuştım manyetik aladan etkilenmesin diye birseydi ama tam hatırlamıyom aklıma öyle kalmış
  • bende oyle hatırlıyorum asenkron calışırken frekansı biraz gevşetip manyetik dalga oluşmasına mı ne engel oluyor..yada öyle bişiii
  • fsb yi düşürerek elektromanyetik ışımayı en düşük seviyeye çekiyor...
  • yani enable/disable mı olsun ?
  • Arkadaşlar yeni nesil pc'lerimizde SPREAD SPECTRUM'u her zaman DISABLE yapıcaz.Zaten okursanız anakartın kitapçıklarında da yazar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    monitor overdrive nedir ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet disable olması lazım...
  • benim anakart imzada. şimdi bu yeni nesil oluyormu.
    birde biyerde duymuştum ramleri o/c yapınca disable yapın diyordu. yapmazsak acaba herhangibir donanıma zarar werebilirmiyiz
  • Evet arkadaşım DISABLE yapıcaksın.Bildiğim kadar ASUS serilerde ENABLE olarak geliyor gibi sanki.DISABLE yap.Gücü kes.Tekrar aç.Bu kadar.
  • spread spectrum , elektromagnetik etkileşimden etkilnemesi olası olan agp , pci , cpu vs.. gibi parcaların saat sentezleyicisi tarafından harmonik temizliğe tabi tutlması denebilir.. enable modunda yonga gelen butun sinyalleri kontrol eder , stabilite acısından iyi ama o/c yaparken disable yapılmalıdır...
  • eger sistemi günlük kullanacaksan kesinlikle enable olmalıdır.

egerki yuksek fsb lere çıktıgında bunun sisteme yansımasını performansı istiyorsanbunu enable yapmalısın. fakat kendini kandırmak bu fsb i yapabiliyorum sistem bu fsb de stabil demek istiyorsan kapatabilirsin ama bu çok ama çok saçma bir şey olacaktır.
  • EĞER Bİ SİSTEMDE OC YAPILMIYORSA ENABLE OOLMASI DAHA İYİ DİYORLAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: BuRaK555

EĞER Bİ SİSTEMDE OC YAPILMIYORSA ENABLE OOLMASI DAHA İYİ DİYORLAR

hayır!!!
    O.C. ile kıyaslamayın.. o.c. li sistem ve spread spectrum açıkken ulaşabildiği en stabil nokta ben,m iç,n kıyas olur. ne kadar fsb okadar stabilite. lazım. ama bu özellik açık olmalı.yoksa okadar fsb e çıkmıssın hikaye.
  • sistemi nasıl ve ne için kullanacağına bağlı , performans için ve bench için kullanımlarda olmus olmamıs cok önemli değil , gunluk kullanımlarda önemli sayılabilir... Kendi denemelerimde ben enable ikende aynı değerlere cıkabiliyorum hemen hemen cok bir fark yaratmıyor o/c de ama bench için yinede disable yapılmalı... Bu arada msi neo2 fsb yi 205 in üstüne cıkardıgınız anda spread spectrumu kapatıyor otomatik , Asus c800 de 3.2EE ve 3.0C ile denemelerimde hiç bir sey fark ettirmedi o/c de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brandybuck -- 3 Şubat 2005, 11:55:29 >
  • disable olursa noolur yani fiziki bi zarar verirmi işlemciye...?
  • hayır bir zararı yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeavyWeight

quote:

Orjinalden alıntı: BuRaK555

EĞER Bİ SİSTEMDE OC YAPILMIYORSA ENABLE OOLMASI DAHA İYİ DİYORLAR

hayır!!!
    O.C. ile kıyaslamayın.. o.c. li sistem ve spread spectrum açıkken ulaşabildiği en stabil nokta ben,m iç,n kıyas olur. ne kadar fsb okadar stabilite. lazım. ama bu özellik açık olmalı.yoksa okadar fsb e çıkmıssın hikaye.

bende açııken oc de sorun olmuştu zannedersem
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeavyWeight

eger sistemi günlük kullanacaksan kesinlikle enable olmalıdır.

egerki yuksek fsb lere çıktıgında bunun sisteme yansımasını performansı istiyorsanbunu enable yapmalısın. fakat kendini kandırmak bu fsb i yapabiliyorum sistem bu fsb de stabil demek istiyorsan kapatabilirsin ama bu çok ama çok saçma bir şey olacaktır.

soru neydi yahu, cpu interface mi idi yoksa

spread spectrum pcde anakart üzerindeki pci agp cpu ram vs gibi zımbırtıların birbirlerinden elektromanyetik radyasyonla etkileşmemelerini sağlayan bi zımbırtı. avrupa standartları ile ilgili bir olay, pratikte stabilitiyi gereksiz düşürdüğünden kapatılması faydalıdır. kısaca spread spectrum enable iken clock generator üzerinde instabilite yapar, dolayısıyla oc limitlerini aşağı çeker.

şimdi orko bugün ne öğrendiğinizi anlatacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoL--E 2½ -- 3 Şubat 2005, 19:50:03 >

• kısacası gereksiz bişeymi.
    kapalı veya açık bişeylere zarar wermeyiz yani
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.