Şimdi Ara

Spotify-Apple Music kararsızlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Ne zaman mezun olucaksanız ozamana kadar idare eder

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok mesela spotify da senelik öğrenci olduğuna dair bir belgeyi mail atılıyordu ondan sonra üyelik aktif oluyordu. Apple ın sitesinde her yıl sonu diyor. Sanırım 2020 sonunda kontrol edecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spotify'ı çok uzun yıllardır kullanıyorum, Apple Music'i de bir dönem yanında kullandım. Bunların yanında TIDAL ve Youtube Music aboneliğim de mevcut.

    Genel kullanım maksatlı, çok geniş arşivlere erişme güdüsüyle kullanılacaksa Spotify.

    Kendi arşivini aktarmak ve paylaşılan arşivlere erişim isteniyorsa, Apple Music.

    Doğrudan yüksek ses kalitesi istiyor ve bunu kaldırabilecek donanımlar varsa TIDAL.

    Live performans ve Spotify'da lisansı olmayan müziklere erişim için ise Youtube Music.

    Şimdi bu açıdan bakıldığında hepsi birbirinden farklı görünüyor. Eğer mini dac+amfi ve armatür kulaklıkla yada evde DAC + Amfi + Ses sistemi varsa TIDAL önerimdir fakat TIDAL'in arşivi sanıldığı kadar geniş değil. Master record arşivi beklentimin fazlaca altında kaldı. HiFi arşivi ise tatminkar, daha da genişlerse memnuniyet artar. Fiyatı ise eğer bunu kaldıracak donanımlar yoksa pahalı kaçar. Kampanyalı alım dönemlerinde değerlendirilebilir. iPhone 8 + ATH CKS990 ile yaptığım denemelerde Master Record TIDAL müziklerin aradaki fiyat farkında değmeyecek üstünlüğü var, çok nadir aa bu ses de mi varmış dedirtti. O kadar merakla zaten 24bit'lik arşiv kurulmalı.

    Youtube Music aslında yancı bir uygulama konumunda şimdilik, hangisini alırsan yanında bunu da kullanayım işte denilebilir. Üstüne çok yorum yapmaya gerek yok verimliliği yüksek değil. Öğrenci indirimi + Papara card ile ayda 5TL'ye geldiği için kullanmaktayım.

    Spotify bu noktada dinamik sürücülü kulaklık kullanılıyorsa bana en mantıklı olan uygulama olarak görünüyor. Öğrenci indirimi + Papara yada Enpara iadesiyle çok makul fiyata düşüyor. TIDAL'e yada yüksek kaliteli arşivlere alıştıktan sonra bir süre biraz yavan geliyor ses ancak sadece dinamik sürücülü kulaklık kullanılıyorsa bir süre sonra alışılıyor arada uçurum farklar yaşanamadığı için.

    Apple Music'i Haziran Temmuz 2019 gibi en son kullandım, sonra aboneliğimi iptal ettim. Gerçekten benim için arayüzü ve kullanım mekaniği olarak bu kadar işkenceye dönebilen çok az uygulama vardı ki ben 2012 yılından beri Apple ekosisteminde olan, iTunes seven ve kolay bulan insanım ona rağmen bu denli bezdirdi. Arşivlerin düzenli bir şekilde ayarlanıp büyütülebilmesi bu kadar zor ve karışık olmamalıydı. Eğer şimdilerde değiştiyse yukarıda yazdığım sebepler doğrultusunda değerlendirilebilir.




  • NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    iPod lar ile Müziği Dijitalleştiren bir şirketin arayüzünün böyle olması ne tuhaf.. Uygulama yüklemek yerine var olanı kullanmayı tercih ederdim fakat söylediğiniz gibi hiç pratik değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarınızın hepsini okudum. Benim için ses kalitesi önemli. Tidal deneme sürümü başlattım fakat çok iyi ekipman olmadığı sürece hi-fi farkı anlaşılmıyor. Çok çok ses ortamda sıradan bir müzikle aradaki ufak farkları duyabiliyorum.

    Apple Music ses kalitesi açısından spotify dan önde gibi. Yani çok pahalı olmayan kulaklıkla bile az çok anlaşılıyor. Fiyat olarakta çok ucuz ve parça sayısı fazla. Öğrenci durumu 1 yıl olsa daha iyiydi ama bunada şükür diyelim. Ses kalitesi olarak siz apple music-spotify farkını anlayabildiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla youtube music geçtim çok memnunum, aynı zamanda youtubede premium kullaniyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt
    Kullanmayalı epey zaman olduğu için pek anımsayamıyorum farkı fakat elimdeki arşiv Spotify'ın sunumundan daha yüksek kalitede olduğu için muhakkak bir fark olmuştur. Dışardan erişilen arşivlerde ise benim memnuniyetim düşüktü. Yani aslında işin özetinde Spotify herkes için, AppleMusic ise yine herkese gibi görünüp esasında meraklısına uygun bir alan.

    Apple Music yanlış hatırlamıyorsam 128kbit AAC formatlı olarak database'e alıyor tüm müzikleri. Buradaki 128kbit ilüzyonuna takılmamak gerek, FLAC yada ALAC formatlarından 128kbit AAC'ye dönüşüm yapmakla 320kbit mp3'den 128kbit mp3 yada aac'ya dönüşüm arasında bariz farklar var en azından benim için bariz farklar var. O yüzden AppleMusic'de arşivlerin standarta çevrilmesi onların hepsinin iyi olacağı anlamına gelemiyor. Spotify'da ise merkezden dağıtım olduğu için kalite hep standart.

    Aslında bu işin en özet noktası: Size AppleMusic daha iyi geliyorsa o halde AppleMusic kullanmalısınız. Çünkü bu iyi gelmesi durumu müziği çalan cihaz ve kulaklık kadar dinleyen kişinin müzik zevki ve sevdiği ses profiliyle alakalı oluyor.




  • NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam haklısınız. Apple Music kulağıma hoş geldi açıkcası. Kaldı ki bluetooth üstünden dinleyecem ne kadar yüksek kalite alabilirim orasına meçhul. Fakat bir hata var sanırım. Apple Music 256 kpbs aac formatı kullanıyor. Bazı şarkılarda apple digital monster yazar yeni geldi buda. Şarkının kalitesi yazılımla daha arttırılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kararsızlık içindeyim 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikisini de kullandım. spotify bir tık önde bana göre. hem xbox üzerinden de kullanıyorum ben ve orada apple music yok. ses kalitesi olarak fark göremedim. ama youtube müzik ses kalitesi olarak ikisinden de ileride. onu da deneyebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 20 Mayıs 2020; 9:28:59 >
  • Hocam genel olarak incelemelerde youtube music hiç beğenilmiyordu :) spotify ogg verbis formatında apple sa aac formatında oldupu için kafadan daha üstün oluyormuş sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anatolianwarrior

    Hocam genel olarak incelemelerde youtube music hiç beğenilmiyordu :) spotify ogg verbis formatında apple sa aac formatında oldupu için kafadan daha üstün oluyormuş sanırım.
    evet ses olarak youtube daha iyi. ayrıca reklamsız video izleme olanağında var youtube'da. dolby sesleri daha iyi veriyor.
    ama arayüz olarak 1-spotify 2-apple music. ses olarak ikisi de aynı bana göre. ben çok fark göremedim.
  • Zaten her şarkıda değil hocam fark. Mesela appleda "apple digital master" etiketli şarkıyla deneyin detay falan daha yüksek. Zaten dediğim gibi şarkı formatı olarak üstün zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer ki ekolayzır ayarlarıyla ilgilenmiyorsanız 2 uygulama da ses açısından bana göre aynı. youtube premium gelince de ona geçtim. hemen hemen her şarkı var ve tabii reklamsız video izlemek de cabası. eğer ki youtube olmasaydı apple müziki tercih ederdim çünkü apple cihazlarıyla çok iyi çalışıyor, apple watch’a liste yükleyebiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufd84 -- 21 Mayıs 2020; 11:53:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    Apple Watch yok fakat dediğiniz gibi çok uyumlu çalışıyor apple cihazlarıyla. Birde şarkılar tek yerde toplanma muhabbeti var. Benim kendi eski mp3 lerim falan müzik içinde zaten. Spotify dan oraya geç buruaa gel derdim kalmamış olucak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evren7

    ikisini de kullandım. spotify bir tık önde bana göre. hem xbox üzerinden de kullanıyorum ben ve orada apple music yok. ses kalitesi olarak fark göremedim. ama youtube müzik ses kalitesi olarak ikisinden de ileride. onu da deneyebilirsin.
    YouTube Music, ses kalitesi olarak en son sırada. Hem teknik olarak hem de kullanıcı yorumlarını baz aldığımızda bu apaçık ortada olan bir durum.

    Arayüzün rezaleti ve çıkardıkları tonla güncellemeye rağmen sorunları giderememelerine hiç girmiyorum bile.

    En büyük avantajı, YouTube tabanlı çalıştığı için kelimenin tam anlamıyla “her şeyin” olması. Ancak bu da düzenli bir platform yaratmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 21 Mayıs 2020; 22:47:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.