Şimdi Ara

Spor yapan biri karbonhidrat ihtiyacını nerden karşılar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Haftaya spora (fitness) başlıyorum. Protein ihtiyacımı hesapladım ve neler yemem gerektiğini not aldım. Onda bir problem yok. Yalnız günlük 400gr kadar karbonhidrat alımı gerekli diyorlar (1.77 boy 70kilo) . Nasıl alabiliriz bu kadar karbonhidratı? Hesaplıyorum 200 küsür anca çıkıyor.
    Öğrenciyim üniversitenin yemeklerini yiyorum öğlenleri. Kahvaltım da iyi. Fakat nerden alacağız başka? Akşam yemeğinde bol bol yeme alışkanlığım yoktur pek.



  • Makarnalar Ve Sporcu Beslenmesi

    Makarnalar sporcular tarafından bilhassa karbonhidrat (seker ve nişasta) deposu oldukları için çok tutuluyorlar. Zâten bu özellikleri onları spor esnasında bir numaralı enerji kaynaklarından biri yapmaya yetiyor. Karbonhidratlar kaslar tarafından yağlara oranla 4 kat daha hızlı kullanıldıkları için âcilen enerjiye ihtiyaç duyulan anlarda çok önemliler.
    Makarna kalori açısından oldukça sağlıklı bir besin. Pişirilmeden tartılacak şekilde 100g makarna yaklaşık 350kCal içeriyor. Yağ oranı sadece %3 iken karbonhidrat oranı %70 civarında. Proteinler makarnanın %10’unu oluşturuyorlar. Bunlara ek olarak demir, magnezyum, kalyum ve B ile E vitaminleri de makarnalarda olan maddeler.
    http://www.mtbtr.com/gezi_yayin/yayin.asp?kayitno=1093
  • Bulgur, yulaf, kepekli makarna. Kaliteli karbonhidrat kaynaklarıdır. Bolca tüketmeye bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.