Şimdi Ara

Spor Amaçlı Bisiklet tavisyesi? <1000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bisikleti almaktaki asıl amacım sabah 4'te kalkıp bisiklet koşu sporu yapmak. Başlangıç olarak bisiklet ile başlamak istiyorum. Vücudum ham, biraz bacak kası yaptıktan sonra tempolu koşuya geçmeyi düşünüyorum. Elbette bisikleti kendimi bildim bileli sürerim ama market bisikletleri ile bakkala gitmekten öte bir kullanımım olmadı. Tek seferde en fazla 5km sürmüşümdür.

Sorum size şu ki dağ, şehir yada yol bisikleti mi almalıyım sorusu kafa karıştırıcı. Şimdiye kadar hep şu dandirik çift amotisörlü market bisikleti olanları kullandım. Yani hiçbir fikrim yok :).

Asıl amacım tempolu sahilde spor amaçlı sürüş yapmak. Sürekli sahilde de sürmem elbet, ara sıra sokak aralarına da girmem gerekecek, bakkala gitmem gerekecek. Bu yüzden yol bisikletlerinden kaçıyorum. Zaten bütçem en fazla 1000tl olur. 1000tl'ye iyi bir yol bisikleti almak mümkün müdür onu da bilmiyorum. Bir yandan da sürüşe çok büyük etkisi olmayacaksa direk MTB alıp geçeyim, ömürlük kullanırım diye de düşünüyorum. MTB sonuçta uzun yolda biraz daha güç harcarım onun dışında kötü bir etkisi olur mu bilmem. Şehir bisikletleri de çok sıradan geliyor. Sanki hepsinden bir şey koymuşlar gibi. Hepsini yarım yapmaktansa birini tam yapmak tercihimdir her zaman :). Eğer yol bisikleti de iplik gibi değildir, yine mıcırlı toprak yol dışında sürebilirsin her yerde derseniz yol bisikleti alacağım.

1000tl ve altı önerileri bekliyorum :). Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 5 Nisan 2015; 0:01:27 >

• Ben spor yapmak amaçlı yol bisikleti kullanıyorum. Benim tercihim yol bisikletinden yana oldu. Decathlonda satılan btwin triban 3 model bisiklet 900 tl ye alınabiliyor. Güzel bir bisiklettir. Siz ihtiyacınıza göre hybrid bir bisiklet alabilirsiniz. Merida nın speeder serisi çok amaçlı kullanıma uygun bir bisiklet bana göre. Lappiere urban serisinde de güzel modeller mevcut. Tabi bunların fiyatları 1000 liranın üzerinde. Bir de sedona 30x serisi var 35c lastikli olanlar sizin ihtiyacınıza uygun diye düşünüyorum. Yine Carraro sportive serisine bakabilirsiniz. Bunlar daha ucuz. Ancak her zaman ikinci el düşünebilirsiniz tabi ki. Bir iki örnek vereyim:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-merida-speeder-t1-pluskask-plus-canta-laptop-takasli-207393654/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-merida-speeder-t1-204173794/detay

Tecrübe durumunuzu bilmiyorum. Ancak bisikleti alırken kadro boyunun size uygun olmasına dikkat edin. En önemli konu budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

Ben spor yapmak amaçlı yol bisikleti kullanıyorum. Benim tercihim yol bisikletinden yana oldu. Decathlonda satılan btwin triban 3 model bisiklet 900 tl ye alınabiliyor. Güzel bir bisiklettir. Siz ihtiyacınıza göre hybrid bir bisiklet alabilirsiniz. Merida nın speeder serisi çok amaçlı kullanıma uygun bir bisiklet bana göre. Lappiere urban serisinde de güzel modeller mevcut. Tabi bunların fiyatları 1000 liranın üzerinde. Bir de sedona 30x serisi var 35c lastikli olanlar sizin ihtiyacınıza uygun diye düşünüyorum. Yine Carraro sportive serisine bakabilirsiniz. Bunlar daha ucuz. Ancak her zaman ikinci el düşünebilirsiniz tabi ki. Bir iki örnek vereyim:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-merida-speeder-t1-pluskask-plus-canta-laptop-takasli-207393654/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-merida-speeder-t1-204173794/detay

Tecrübe durumunuzu bilmiyorum. Ancak bisikleti alırken kadro boyunun size uygun olmasına dikkat edin. En önemli konu budur.

Cevabınız için teşekkürler :).

Merida Speeder 0'ına göre oldukça ucuz açıkçası. Yol bisikleti ile şehir arasında lastik farkı var ama çok fark edeceğini sanmıyorum. Speeder daha şehirimsi anladığım kadarıyla. Verdiğiniz ikinci el olanlara baktım. Açıkçası 0 olanları 1700 tl. İkinci el 900-1200 tl tonla da yan ekipman veriliyor. 2. el konusunda ne tür sıkıntılar olabilir ki? 0'ına göre şu kötü olur dediğiniz var mıdır? Nelere dikkat etmek gerekir? Biri 900 diğeri 1700 :). 2 kat fiyat farkı var.
    Şöyle bir model buldum 1150'ye satıyor 500km kullanılmış, fren sistemleri ve görünüşü hoşuma gitti fazla anlamam dediğim gibi:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-sahibinden-temiz-sedona-610-ust-seviye-mtb-takasli-206976380/detay
    Açıkçası aklıma yol bisikletleri daha çok yatıyor. Evde zaten dandirik de olsa bi dağ bisikleti var. Yağmurda çamurda onunla çıkarım illaki çıkmam gerekirse. Şuan yine fren'e vitese filan bakıyorum ama fazla anlamıyorum açıkçası. Tek baktığım görüntüsü oluyor. Tabii ki aluminyum zorunlu gibi bir şey benim için. Onun dışında fazla anlamam :). Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Biraz araştırayım size geri dönüş yaparım :).

Edit: Şöyle bir baktım da dağ bisikletleri yol bisikletlerine göre daha ucuz gibi geldi bana. Hani disk frenler, amortisör filan var. Görünüşü de çok hoş. Ama yol bisikletleri ile paralel gidiyor. Yol bisikletlerini bu kadar üstün kılan yanları nedir?

Son olarak benim için önemli olan hafif olması, mümkün olduğunca yolda sütünmesiz gitmesi ve frenler elbette. Vites o kadar önemli değil, 3 vites olsun kullanırım yani :). O sebeple fiyat bakımından en az vitese sahip modellere bakıyorum. Tabi vites geçişi filan önemli elbette ama sayısı pek önemli değil benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 5 Nisan 2015; 9:38:29 >

• Hocam 3 saattir araştırıyorum da yol bisikletlerinin midye kabuğunda bile kolayca patlayabildiği ve 20cm yükseklikten atladığımızda jant problemleri olduğunu okudum. Açıkçası ben 60kg'ım. Fazla jant eğebilecek kadar darbe indiremem fakat ben yine de kilitlenebilir amortisörlülerden alacağım. Merida speeder serisi tarzında :). Mesela Salcano city sport 10 tarzı bir bisiklet benim için en iyisi olur. Hem lastik çok ince değil, hem dağ bisikleti gibi ağır ve hantal da değil. Sahilde yada asfaltta kilitlerim amortisörü kullanırım. Şehir içinde de açarım amortisörü, kaldırımda mazgallarda filan problem yaşamam. Yol bisikletlerinin görüntüsü ve hafifliği beni çekiyor fakat söylediğim gibi yağmurda filan çabucak kayacak gibi duruyor lastikler çok ince.

Bazı arkadaşlar sahile kadar sırtında taşırsın, midyede lastik patlar, 20cm kaldırımdan atlarsan lastik elips olur gibi şeyler yazdılar. O sebeple yol bisikletinden korktum. Yoksa alırsın bi yol bisikleti sahilden yada asfalt yollardan basarsın. Yol bisikleti de tercih edebilirim elbette fakat söylediğiniz gibi yağmurda ve şehir içinde, çim arazide de az çok sürebilmek için hbrit tarzı bir şey almak lazım. Dağ bisikleti hiç düşünmüyorum zaten :).
    Eğer yol bisikleti de o kadar narin değil sürersin taşlı çukurlu olmayan yerlerde, amortisöre gerek yok derseniz direkt yol bisikleti alacağım. Çünkü asıl amacım sahil yolunda hızlı spor yapmak ve arasıra da olsa sokak aralarında sürmek.

İnternetten değil de gidip almayı düşünüyorum. Zaten çok anlamıyorum bisikletlerden resimlerle filan anlyamam. Gidip göreyim, bineyim, beğenirsem de alırım. Benim için önemli olanlar:

1- Hafif olması (Alüminyum)
    2- Kilitlenebilir amortisör
    3- Tabi ki görüntüsü :).
    4- Lastik ne yağ gibi ne de dişli, ara bir şey olması yeterli.

Disk fren yada fazla vites sayısı gereksiz gibi ama olsa da fena olmaz. Fiyatı artırdığı için listeden çıkartabilirim ikisini de. Tavsiye edebileceğiniz mağazalarda bulunan bir bisiklet var mıdır?
    İkinci el olayını da ben araştıracağım artık. 2000tl'lik bisikleti 1000'e almak kadar iyisi yok. Biraz çizik olur farketmez. Zaten çizik olmasa ben çizerim :).
    Teşekkür ederim şimdiden :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 5 Nisan 2015; 12:49:16 >

• Hocam yol bisikletinden niye korkuyorsunuz o kadar da çıtkırıldım değil bu aletler millet abartıyor elbette dikkat edeceksiniz ama bu abartılara inanmayın benim size önerim kesinlikle B'TWIN Triban 3 olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Hocam yol bisikletinden niye korkuyorsunuz o kadar da çıtkırıldım değil bu aletler millet abartıyor elbette dikkat edeceksiniz ama bu abartılara inanmayın benim size önerim kesinlikle B'TWIN Triban 3 olur.

Cevap için teşekkürler :).

Evet ben de yol bisikleti almaya karar verdim. Amortisörün işe yarayacağı yer kırk yılda bir geliyor. Zaten bu bisikleti almaktaki amacım sabahları sahil yolu gibi dümdüz beton-asfalt yollarda spor yapmak. Mazgallardan kaçmak gerek elbette öyle, dağ bisikleti alınca da kaçmak gerekiyor sonuçta, lök diye düşersek dağ yada yol farketmez lastiği patlatırız. Hem görüntüleri de hoşuma gidiyor yol bisikletlerinin.

Anlamadığım nokta neden bu kadar pahalılar? Mesela 1000tl'lik bi dağ bisikletinde hem amotisör var hem daha sağlam hem de disk frenleri var. Fakat yol bisikletleri incecik jantlar, v fren fakat en pahalıları da yol bisikletleri? Bunun sebebini merak ediyorum sadece. Bana sağlayacağı faydalar nelerdir? Hafif, aerodinamik filan ama bunlar fiyatı etkileyen şeyler değil ki? Ekstradan ne özellikleri var bubisikletlerin normal şehir yada dağ bisikletlerine göre? Hani marketlerde satılanlar da genelde dağ bisikleti olur ondan soruyorum farkları nelerdir?

İnternetten almayı düşünmüyorum, alırsam da ikinci el alırım. 0 alacaksam giderim binerim inceleyip alırım. Çok fazla model ve tarz var. Yol bisikleti düşünüyorum ama city sport 10 gibi hibritler de aklımı kurcalıyor :).

Yol bisikleti olarak ikinci el şunu buldum, görüntüsüne hayran kaldım desem yeri:
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-sahibinden-temiz-sedona-610-ust-seviye-mtb-takasli-206976380/detay
    Şu 601 modelini de alabilirim:
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-2013-sedona-601-askerlik-dolayisiyla-satilik-206899702/detay

Bunun dışında araştırıyorum 2. el eli yüzü düzgün bi şey denk getirebilirsem alacağım, 750tl'ye sağlam bi city sport 10'da buldum. 0 almak için ise mağazalara gidip inceleyeceğim :).

Şu sedona 6xx serilerinin görüntüleri çok hoş geliyor gözüme. Tavsiye eder misiniz bu seriyi? Bilginiz var mıdır? Mesela 610, 640, 601(uygun fiyatlı).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 5 Nisan 2015; 16:12:48 >

• Merhaba
    Eğer amacınız sadece hafta sonu binmekse bence hem hafiflik hemde hız olarak çok iyi tercih olacaktır yol bisikleti.
    Ayrıca pahalı olmalarının sebebi vites sistemleri olabilir.
    Ama beğendiğinizin alın tabiki ister yol ister şehir bisikleti olarak.
    Ama kesinlikle şunu söyleyebilirim ki yol bisikleti gerçekten çok ayrı kullanım olarak ve hız olarak gerçekten çok daha iyiler ve insanı belli bir süre sonra yol bisikletine geçmeye teşvik ediyor.
    Sedonalarda çok güzel bisikletler fakat ben olsam B'TWIN Trıban 3 alırım gerçekten fiyat performans ürünü ve çok güzel bir bisiklet.

Daha Fazla Göster
  • Biraz daha araştırdım. Açıkçası hepsi alüminyum kadro kullanıyor. Tabi 2500-3000 seviyesine çıkarsak karbon kadrolar da var fakat ağırlık 1-2 kilo daha azalıyor. Açıkçası ben yarışçı değilim. Sadece güzel görünen, sağlam bi bisiklet alacağım. Neticede amaç spor yapmak profesyonel bir amacım yok. Hızlı sürmek için de yırtmam kendimi. Sahilde güzelce spor yapmak amaçlı bir bisiklet alacağım. Tiagra, sora, 105 filan gerek yok bana. Klasik sağlam olsun yeter. 1 kilo hafif olsun diye fazladan 1000tl bayılmaya gerek yok.

Araştırmalarım sonucu şuan baktığım en önemli kriter görüntüsü oldu . Çünkü ahım şahım bir fark de göremedim. Hep profesyoneller için ufak tefek olan farklılıklardan fiyat farkı koyuyorlar. Varsın 2 kilo fazla olsun, 800-1000 tl'ye de güzel bisikletler var? Haksız mıyım :)? Göbeğimde bile 10 kilo fazlalık var :).

Görselliği de ön planda tutarak bir tavsiye isteyeceğim de olmayacak. Zevk ve renkler herkese farklıdır :). Btwin evet iyi gibi, karbon maşa filan yazıyor. Fiyatına göre iyi. Bundan biraz daha ucuza tavsiyeniz var mıdır? Kaliteden ödün vereceğiz ama 600-700'e de kaliteli dediğiniz varsa ona da bir bakmak isterim. Sadece sahilde sürmek için fazla para vermeye gerek yok :). Yine aynı şekilde stabil dengeyi bulmak istiyorum. 1000tl civarında en fiyat performans bisiklet hangisidir? Sizi de yoruyorum kusura bakmayın, cahilim bu konularda :). İnternette çoğu konu 2000tl seviyesinde açılmış :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 5 Nisan 2015; 18:34:25 >

• Hocam yorulmak ne demek istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz.

O zaman size 2 model önereyim 2 üde çok güzel ve 2 üde sizin kullanımınız için uygun sakin sakin sahilde gündelik kullanırsınız 2 üde çok sağlam bisikletlerdir ve ben linkini verdiğim Original 5 Night&Day modelini kullanıyorum eğer ciddi olarak bu modeli düşünürseniz size detaylı bir tavsiye uazısıda yazarım.

Kısaca bahsedeyim açıkçası ortalama olarak bisikletlerden biraz daha ağır ama ben bir sorun teşkil ettiğini görmedim kendim aktif olarak kullanıyorum.Üzerindeki donanım gayet yeterli ekstra üzerinde ön göbekte dinamo, arka bağaj, çamurluk seti ve aydınlatma var ben çok memnunum size kesinlikle öneririm selesi İtalya üretimi ayrıca bisiklet ise Portekiz üretimi yani Avrupa'daki kalite bu bisiklette mevcut ayrıca kaynak noktaları ve boyası çok kaliteli ama ben en çokta kadro geometrisini beğeniyorum.Sahilde sürerken arka bağajı olması sebebi ile suyunuzu yanınızda taşırsınız ayrıca yanınızda taşımanız gereken yama seti,iç lastik,bir iki aleti taşırsınız ve yazın sırt çantası kullanmayacağınız için sırtınız terlemez benim önerim kesinlikle bu olur ayrıca ayrıntılı bilgi isterseniz seve seve daha detaylı yazarım.

Link burada:http://www.decathlon.com.tr/original-5-nigth-day-ehir-bisikleti-id_8165506.html

Bu model ise bütçenizin biraz üzerinde fakat tasarım olarak çok güzel vites sistemi olarakta güzel ve gerçekten hafif sayabiliriz diğer modelle göre buyurun: http://www.decathlon.com.tr/nework-ehir-bisikleti-500-id_8303893.html

• quote:

Hocam yorulmak ne demek istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz.

O zaman size 2 model önereyim 2 üde çok güzel ve 2 üde sizin kullanımınız için uygun sakin sakin sahilde gündelik kullanırsınız 2 üde çok sağlam bisikletlerdir ve ben linkini verdiğim Original 5 Night&Day modelini kullanıyorum eğer ciddi olarak bu modeli düşünürseniz size detaylı bir tavsiye uazısıda yazarım.

Kısaca bahsedeyim açıkçası ortalama olarak bisikletlerden biraz daha ağır ama ben bir sorun teşkil ettiğini görmedim kendim aktif olarak kullanıyorum.Üzerindeki donanım gayet yeterli ekstra üzerinde ön göbekte dinamo, arka bağaj, çamurluk seti ve aydınlatma var ben çok memnunum size kesinlikle öneririm selesi İtalya üretimi ayrıca bisiklet ise Portekiz üretimi yani Avrupa'daki kalite bu bisiklette mevcut ayrıca kaynak noktaları ve boyası çok kaliteli ama ben en çokta kadro geometrisini beğeniyorum.Sahilde sürerken arka bağajı olması sebebi ile suyunuzu yanınızda taşırsınız ayrıca yanınızda taşımanız gereken yama seti,iç lastik,bir iki aleti taşırsınız ve yazın sırt çantası kullanmayacağınız için sırtınız terlemez benim önerim kesinlikle bu olur ayrıca ayrıntılı bilgi isterseniz seve seve daha detaylı yazarım.

Link burada:http://www.decathlon.com.tr/original-5-nigth-day-ehir-bisikleti-id_8165506.html

Bu model ise bütçenizin biraz üzerinde fakat tasarım olarak çok güzel vites sistemi olarakta güzel ve gerçekten hafif sayabiliriz diğer modelle göre buyurun: http://www.decathlon.com.tr/nework-ehir-bisikleti-500-id_8303893.html

Verdiğiniz iki bisiklet de çok hoş :).

Aslında mantıklı olan şehir bisikleti gibi duruyor ama gönlümü yol bisikletlerine kaptırdım :). Şimdi şehir bisikleti alsam sanki içime sinmeyecek gibi hissediyorum. Amacım yarışlara katılmak yada profesyonel şekilde bisiklet sürmek değil fakat yine de sabah sporu olarak yapacağım için sahilde basabildiğim kadar basacağım :). Tabi ilerleyen dönemlerde tüm istanbulu baştan başa turlamak da istiyorum. Asfalt yollardan gideceğim için ve bana göre görsel açıdan çok hoş durdukları için yol bisikletlerine yöneldim. Araştırdıkça daha da içime siniyor :). Size net bir şey söyleyemiyordum kafam çok karışıktı kusura bakmayın tekrardan :). Şuan netleştirdim ben yol bisikleti alacağım. Sabah 4:30-5:30 arasında yavaş yavaş tempoyu artırarak sürmeyi amaçlıyorum. Tabi yazın 5-6 arası da olabilir güneşi kaçırmamak için :). Neyse konu bu değil. Kesin kararım yol bisikletleri.

Şuan için arada kaldığım birkaç model var ve Btwin triban 3 fiyat performans olarak çok iyi. Özellikle de karbon maşa olması büyük bir artı. Ama dediğim gibi alüminyum ile carbon maşa ne kadar sürüşte farkettirir şüpheli. Karbon modeli 1000tl, karbonsuzu 900. Sedona 601'i 850'den buldum. İkinci el adam daha indirim yapacak. 1700'e de çok çok süperler var ama bana uymuyr fiyat olarak. 1150tl'ye de sedona 610 var kendimi tutamayıp onu alacağım sanırım ikinci el :). 500km kullanılmış diyor ama pırıl pırıl lastikteki sarı çizgi bile eskimemiş bir problemini göremedim bir de siz bakın isterseniz:
    601:
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-2013-sedona-601-askerlik-dolayisiyla-satilik-206899702/detay

610 olmazsa 601 alacağım çünkü 601 cidden çok ucuz. Gidip iki bisikleti de elden incelemeyi düşünüyorum. Sonra karar verir pazarlığımı yapar alırım. 610'un 0 modeli 1500tl civarı. İkinci eli de 1150. Sizin fikriniz nedir?

Edit: Eklemeyi unuttum, sedona 610 16 vites. Yani vitesi fazla önemsemediğimi söylemiştim. Bu bisiklet 24 vites olsaydı 2000'den aşağı satılacağını sanmıyorum :). Tabi bu bisiklette biraz da görüntü parası var ama vites ile dengelemişler. Tam aradığım tarzda :). Shimane Claris sistem kullanıyor. Bilginiz var mıdır? Kısaca 610'u değerlendirebilir misiniz gerçekten görüntüsüne hayran kaldım :).

Merak ettiğim diğer konu da mesela 1500'e bu yarışı almaktansa aynı fiyata çok profesyonel dağ bisikletleri var.
    http://www.tandembisiklet.com/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=392&virtuemart_category_id=9
    Her türlü özellikleri fazla yol bisikletinden ama yol bisikletleri en pahalı olanları. Sebeplerini anlayabilmiş değilim. Tamam hızlı, hafif ayrı bir dünya olabilir ama yine de sahip olduğu donanım ile bence bu fiyatları haketmiyorlar :). Yapacak bir şey yok bütün yol bisikletleri aynı fiyatlarda. Tam da sezona denk getirdim 3 ay önce aklıma gelseydi %30 daha ucuza alırdım en az :). O sebeple ikinci el bakıyorum, ikinci el piyasası da sezona göre artıp azalmaz her halde :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 5 Nisan 2015; 22:52:06 >

• Tekrar merhaba,
    Yol bisikletlerine bakmanız isabetli bir karar olmuş.Ancak şu yanlışı düzelteyim Decathlon'da kırmızı olan. Triban 3 artık yok sitede kalmış ama o Triban 3 ilk nesil yani sadece beyaz ve alüminyum olan satışta.

Vites sayısı çokta farketmiyor yol bisikletlerinde zaten 24 vites olup olmaması önemli değil ayrıca zaten genelde yol bisikletlerinde bu vitesler kullanılmıyor.Burada önemli olan dişli oranları ama bunun dez avantajı 2 li aynakol(pedala bağlı dişliler) yokuşlarda sizi çok yoracak kondisyonunuz olmadığında çok sıkıntı çekeceksiniz aslında bu sorun değil ama Triban 3 te aynakol 3 lü yani tur bisikleti gibi açıkçası daha konforlu.Yani dediğiniz gibi vites sayısı bisikletin değerine katkı sağlıyor diyemeyiz yanş ne kadar çok vites o kadar iyi bisiklet diye birşey yok.Bisikletlerde vites sistemindeki farklar vitesin değiştirme hızı sağlamlığı yapıldığı malzemeye göre değişiyor ve aslında bisikletleri pahalı yapan unsurlar bunlar.

Zaten Shimano sistemde pek bir sıkıntınız olmaz sadece dikkat etmeniz gereken dişlileri temiz tutup titiz kullanmak böyle kullanırsanız ayarı dahi bozulmaz.

Dağ bisikletlerinin sahip olduğu donanımlar daha iyi yol bisikletleri bunu haketmiyor demişsiniz fakat bu tamamen bu spora yeni başlamanız ve birazda bilgi eksikliğinden kaynaklı.

Yol bisikletlerinin vites-fren kolu tek parçadır ayrıca normal vites koluna oranla çok daha pahalıdır.

Giriş seviyesi sabit maşalar yine giriş seviyesi kilitlenebilir maşalara göre pahalıdır.

Yani sizin zannettiğiniz gibi vites sayısı düşük diye kötü olmuyor bisiklet bu donanımdan kısmakta değil elbette yol bisikletlerinde 16 vitesten çok olanı var mesela önerk vereyim :https://www.aktifpedal.com/s-works-venge-di2-p3312.html

Bu linkteki model bile 22 vites yani dağ bisikletlerinde 30 Viteslerin piyasada satıldığını varsayarsak bu bisikletin 22 vites olması acizliğinden yada donanımının düşük olmasından değil ama B'Twın kullanıcı kitlesini düşünüp 3 lü aynakol koymuş ki kullananlar daha rahat etsin.

Yani şunu söylemeden edemeyeceğim fakat yol bisikletlerinin vites sayısının düşük olmasından donanımlarının az olduğunu bu fiyatları haketmediklerini ve fiyatlarının çok pahalı olduğunu söylemişsiniz bu kesinlikle yol bisikletlerine hakaret olmuş bunu şuna benzettim okurken -"e Ferraride de sadece 2 koltuk var." Demek gibi olmuş.

Ve kıyaslama ynakış olmuş o dağ bisikleti çok profesyonel değil yani fotoğraf makinesinde fotoğrafın kalitesi megapikselin fazlalığıyla ölçülmediği gibi bisiklettede donanım yada kalite vites sayısıyla ölçülmez.Aynı şekilde yol bisikletinde sabit maşa olması yol bisikletini kilitlenebilir maşası olan dağ bisikletinden aciz yapmaz zaten kilitlenebilir maşa olması yol bisikletindeki sabit maşadan daha teknolojik anlamına gelmez zaten kilitlesenizde amortisörler çok ağırdır yol bisikleti maşasına göre ortalama 1.5-2 kilogram ağırdırlar ve araziye girmeyip şehirde kullandığınız sürece bu hammallık etmek olur.

Şahsi fikrimi soracak olursanız ben kesinlikle kadro geometrisini, kalitesini ve fiyatını beğendiğim Triban 3'ü alırdım ama yine de siz bilirsiniz,Sedonalara gelince ben fiyat performans olarak Triban 3 ü Sedona'dan daha üstün germekteyim.

Triban 3 zaten her zaman aynı fiyata satıldığı için pekte bir kaybınız olmaz benim tercihimde Triban olurdu ama tercih sizin...

Size kolay gelsin,Sorularınız istediğiniz zaman sorabilirsiniz...
    Elimden geldiğince yardımcı olmaya bildiğim kadarı ile paylaşmaya hazırım...

• Çok teşekkür ederim bilgileriniz için, söylediğim gibi çok cahilim bu konuda :).

Vites sayısı düşük diye kötü demedim :). Biliyorum vites sayısının o kadar önemli olmadığını ama fiyata etki eder diye düşünmüştüm. Zaten söylediğim gibi 3 vites olsa kullanırım 16 vites yeter artar bile, çok sık vites değiştiren birisi de değilim zaten :). Başlangıçlarda elbette değiştirilir ama hızı sabitledikten sonra gerek görmüyorum alışkanlık olmuş eskiden kalan :).

Bunun yanında yeterince açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim. Söylediğim gibi hiç bilgim yok bu konuda. Hani dağ bisikletindeki disk frenleri, amortisörleri görünce fiyatı da fazla olur diye düşünmüştüm. Kadro'su da pahalı gibi duruyordu ama fiyatı sedona ile aynı çıkınca biraz kafam karıştı. Sanırım söylediğiniz gibi bu jiple ferrariyi karşılaştırmak gibi oldu :). İnternette de birçok karşılaştırması var triban 3 ve 601-610 çok karşılaştırılmış. Sedona'lar biraz daha pahalı söylediğiniz gibi, biraz görüntü payı var gibi geliyor bana :). Tabi kişisel zevktir ama nerede 610'un ismini görsem herkes görüntüsünden bahsetmiş. O sebeple biraz götüntü fiyatı koymuş olabilirler.

İstanbul içi temiz ikinci ellere de bakacağım. Gidip incelerim, kırık eskimiş parçası yoksa sorun yok zaten iyi bi bakımdan geçse yeni gibi olur diye tahmin ediyorum. Bulamazsam da gider 0 triban alırım. Aralarında 2 kat fiyat farkı var zaten biri 1600 diğeri 900 :). F/P olarak daha tercih edilir gibi duruyor yazdığınız gibi. Şuan en çok kafamı ikinci el 601 kurcalıyor. Sıkı bir pazarlıkla 610'u da 1150'den 1000'e çekerim umuyorum. İkinci el ürünleri görmeden net bir şey belirtemeyeceğim. 0 almaya kalksam şüphesiz triban alırdım tavsiyeniz üzere :).

2'li ayna kol olması yokuşlarda zorlar demişsiniz sanırım. Dişli çapının yeterince küçük olmamasından kaynaklı anladığım kadarıyla. Yokuşlardan hiç çıkmayacağım şuanki plana göre ama mecbur çıkmak zorunda olduğum yerler de karşıma çıkar. Ayda yılda 1 diyeyim :). Sadece ana yollarda sürmeyi düşünüyorum çünkü :).

Tekrardan teşekkürler bilgiler için :). Biraz daha araştırma yapayım dönüş yaparım size :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 6 Nisan 2015; 6:20:00 >

• Bence ikinci ellere bakın ama mutlaka almadan önce gidip Decathlon'a Triban'a da bakın sonra içinizde kalmasın.
    Decathlon çok daha büyük Sedonadan bu ucuz olmasının kâr marjının düşük tutulmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
    Bence dememek içim Triban3 e de bakmayı ihmal etmeyin,gidin bakın eğer Sedona hoşunuza giderse yine gidin Sedona alın.

Unutmadan söyleyeyim kask almayı kesinlikle ihmal etmeyin terletsede, bisikleti 5 dakika kullanacak ta olsanız kask takmayı ihmal etmeyin.

Bence ikinci ellere bakın ama mutlaka almadan önce gidip Decathlon'a Triban'a da bakın sonra içinizde kalmasın.
    Decathlon çok daha büyük Sedonadan bu ucuz olmasının kâr marjının düşük tutulmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
    Bence dememek içim Triban3 e de bakmayı ihmal etmeyin,gidin bakın eğer Sedona hoşunuza giderse yine gidin Sedona alın.

Unutmadan söyleyeyim kask almayı kesinlikle ihmal etmeyin terletsede, bisikleti 5 dakika kullanacak ta olsanız kask takmayı ihmal etmeyin.

Evet, hepsini inceleyip alacağım. İnceleyeceğim 3 bisiklet var şuan. 601, 610 ve triban 3. 610'u çok beğenirsem alacağım ikinci eli bile 200tl fazla triban 3'ün sıfır modelinden. Bu akşam biraz daha araştıracağım. Başlangıç bisikletim zaten. Profesyonel bir amacım da yok. 1200'den fazla vermeyi düşünmüyorum. Sıfır alırsam sadece triban 3'ü alırım diğerleri çok pahalı ve 1000tl altı da çok iyi değil. Belki pazarlıkla sıfır 1500tl modelleri 1200'e düşürebilirsem alırım ama hiç sanmıyorum o kadar ineceğini :). Neyse bakacağım kafama göre işte :).

Kask eldiven hatta dizlik filan ne varsa almayı düşünüyorum. Önemli olan kendimiz sonuçta sakatlanmayalım bi heves başlayıp :). Km sayacı da alırım. Bunlar da çok tutacak tabi ama.

Bir de şunu sormak istiyorum ikinci elde 500km kullanım bisikleti eskitir mi? Mesela arabalarda bir ölçü vardır 60bin km ve üstü gibi bisiklette kaçtır bu ortalama? Eskime ortalaması? 500-600 km nasıl bir değer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 6 Nisan 2015; 12:46:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu durum aynı arabalardaki gibi bellirli bir km ölçütü yok önemli olan titiz kullanılması ve yağmur altında ve dışarıda bırakılmamış olması ayrıca düzgün yağlanmış ve temiz kullanılmış olması önemli yani sürekli ve titiz kullanılan bisiklet iyidir. öyle 500 km ile bisiklet eskimez ayrıca 500-600 km hiçbirşey bisiklet için ben sadece ilkbahar ve yazları kullanmama rağmen senede 1500 km yapıyorum ortalama olarak.

Dizliğe çok gerek yok ama bence eldiven ve özelliklede kask çok gerekli Decathlon'da yine bu ekipmanları km göstergesini,kaskı,eldiveni uygun fiyat ile edinebilirsiniz hem eğer tribanı alırsanız ekipman almaya paranız
    artar.

Örnek verecek olursam Salcano Ng 650 mi ortalama 4000 km de satmıştım.

Size önereceğim ekipmanlar:
    -Ön-arka aydınlatma
    -Kask ! (İlk almanız gereken ekipman)
    -Eldiven
    -Yedek iç lastik
    -Yama takımı
    -Pompa

Ayrıca Bisikletforum.com'da konusu var Triban3 ve bir üst modeli Triban5 modelinin bence konuyu inceleyin hemde direk kullanıcılardan yorumları okuyun.

http://www.bisikletforum.com/konu/btwin-triban-serisi-kullanicilari-kulubu-3-5ler-buraya.115981/

• quote:

Bu durum aynı arabalardaki gibi bellirli bir km ölçütü yok önemli olan titiz kullanılması ve yağmur altında ve dışarıda bırakılmamış olması ayrıca düzgün yağlanmış ve temiz kullanılmış olması önemli yani sürekli ve titiz kullanılan bisiklet iyidir. öyle 500 km ile bisiklet eskimez ayrıca 500-600 km hiçbirşey bisiklet için ben sadece ilkbahar ve yazları kullanmama rağmen senede 1500 km yapıyorum ortalama olarak.

Dizliğe çok gerek yok ama bence eldiven ve özelliklede kask çok gerekli Decathlon'da yine bu ekipmanları km göstergesini,kaskı,eldiveni uygun fiyat ile edinebilirsiniz hem eğer tribanı alırsanız ekipman almaya paranız
    artar.

Örnek verecek olursam Salcano Ng 650 mi ortalama 4000 km de satmıştım.

Size önereceğim ekipmanlar:
    -Ön-arka aydınlatma
    -Kask ! (İlk almanız gereken ekipman)
    -Eldiven
    -Yedek iç lastik
    -Yama takımı
    -Pompa

Ayrıca Bisikletforum.com'da konusu var Triban3 ve bir üst modeli Triban5 modelinin bence konuyu inceleyin hemde direk kullanıcılardan yorumları okuyun.

http://www.bisikletforum.com/konu/btwin-triban-serisi-kullanicilari-kulubu-3-5ler-buraya.115981/

Tavsiyeleriniz için teşekkürler, haftaiçi bir gün istanbuldaki bisikletçilere gidip yol bisikletlerini inceleyeceğim. Ellerinde pek model yoktur, en fazla 3-4 farklı model gösterirler aradığım fiyat aralıklarında ama olsun bi gidip göreyim. Dandirik market bisikletleri dışında hiç haşır neşir olmadım kaliteli bisikletler ile. Araştırmalarıma devam ediyorum aradığım fiyat aralıklarında triban gibi güzel ürünler varsa onlara da bakıyorum :).

Fiyatı 1500'lere çekersek çok çeşitli modeller larşımıza çıkıyor. Hatta 2000tl'lik bisikletleri de ikinci el olarak 1200'den almaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 6 Nisan 2015; 23:15:15 >

• Merhabalar tekrardan :).

Bu gün sahibinden'de ikinci el temiz bi sedona 601 2013 model buldum. 800tl, bulabildiğim en uygun fiyatlı bisiklet açıkçası. Görünüş olarak da en çok beğendiğin iki bisikletten biri. Bir de carraro 052 var. Tiagra sistemli olması dikkatimi çekti.

Şu tiagra hakkında biraz yorum yapmanızı isteyeceğim. Belki 105'te olabilir. Elbette daha iyi daha performanslı iyi hoş da bütçemi 1000'den 2000'e çekmeme değecek bir yanı var mıdır? Mesela carraro 052 sıfırı 2200tl. Salcano xrs 030 tiagra da ikinci el 1700'e buldum temiz ama boyası filan biraz çocuksu geldi açıkçası :). Carraro'nun daha ağır bir görüntüsü var. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sedona 601 2013 model 800tl iyi fiyat mıdır? Sıfırı 1700tl gibi bir rakamdı, bir yerde buldum zaten.

Öte yandan eğer tiagra verdiğin parayı sana geri döndürür derseniz de paraya kıyıp bütçeyi 2000 civarlarına çekip sizden bir tavsiye daha isteyeceğim. Açıkçası sedona 601'i 800tl'ye bulmam triban 3'ü akarte etmiş oldu :). Tiagra altı alma pişman olursun gibi söylemler var ortalıkta. Genelde orta ile giriş seviyesini ayrıan sistem tiagra. Tiagra ve üstü orta segment sayılıyor sanırım yanlışım varise düzeltmenizi rica ediyorum :). Tavsiyeleriniz nelerdir?

Fiyat en son 2200 civarı olur daha da çıkamam. Zaten tiagralı bir sistem fazlıyla yeterli gelecektir. Son olarak görüntüye önem vermiyorum diyemem karar vermemde ikinci büyük etken olacak :). Açıkçası yüksek profil jantlar en çok hoşuma giden kısım :). Tabi kötü yanı var mıdır bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 7 Nisan 2015; 20:59:54 >

• Bence Sedona'nın fiyatı gayet güzel eğer başlangıç için alayım binerim daha sonra daha iyi bir bisiklete geçerim derseniz hemen alın derim.Ama uzun vadede değiştirmek istemem derseniz Tiagra veya 105 sistemli bakabilirsiniz.

Tiagra ve 105 sistem tabiki daha güzel olur ayrıca daha hızlı ve net vites geçişleri ile sizi memnun ederler ama bunun için bütçenizi iki katına çıkarmak mantıklımı değilmi bunu bilemem ama eğer bu tercihi ben yapacak olsaydım Sedona 601'i alırdım.(Başlangıç için düşük bütçeli.)

Tiagra altı almayın pişman olursunuz gibi bir yaklaşım çok saçma her bütçeye hitap eden sistem var örneğin 30.000 tl lik araba tavsiyesi isteyene F10 BMW 5.20 al sakın ola altını alma pişman olursun demiyoruz,umarım anlatabilmişimdir.

Bence önce bütçenize karar vermelisiniz 800tl mi 1000tl mi 2000 tl mi ? burada önemli olan bu.

Tabi bu sistemlerde kalite farkı var ama bu karar tamamen size kalmış size verdiğiniz paraya değer veya değmez diyemem.Bence siz karar verin.

Bence önce bütçenizi belirleyin 800 tl nerede 2200tl nerede bu sizin tercihinizi zorlaştırır karar tamamen sizde.

Tiagra orta seviye bir sistem fakat daha çok performans isterim derseniz tiagrayı seçin eğer bisikleti sadece kısa turlar ve sahilde turlamak için kullanacağım derseniz bütçenizin bütçenizi arttırmanıza gerek yok.

Ama Salcano xrs 030 Tiagra gerçekten güzel bir bisiklet fiyatına göre bunuda söyleyeyim.Eğer kafanız karıştıysa bütçenizi belirleyin 1000 mi 2000 mi diye.

Bütçenizi belirledikten sonra bu arayışa başlayın ama son olarak şunu söyleyeyim ki ne alırsanız alın hep bir üst sisteme geçme isteği olacak ki genelde böyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 7 Nisan 2015; 22:14:36 >

• quote:

Bence Sedona'nın fiyatı gayet güzel eğer başlangıç için alayım binerim daha sonra daha iyi bir bisiklete geçerim derseniz hemen alın derim.Ama uzun vadede değiştirmek istemem derseniz Tiagra veya 105 sistemli bakabilirsiniz.

Tiagra ve 105 sistem tabiki daha güzel olur ayrıca daha hızlı ve net vites geçişleri ile sizi memnun ederler ama bunun için bütçenizi iki katına çıkarmak mantıklımı değilmi bunu bilemem ama eğer bu tercihi ben yapacak olsaydım Sedona 601'i alırdım.(Başlangıç için düşük bütçeli.)

Tiagra altı almayın pişman olursunuz gibi bir yaklaşım çok saçma her bütçeye hitap eden sistem var örneğin 30.000 tl lik araba tavsiyesi isteyene F10 BMW 5.20 al sakın ola altını alma pişman olursun demiyoruz,umarım anlatabilmişimdir.

Bence önce bütçenize karar vermelisiniz 800tl mi 1000tl mi 2000 tl mi ? burada önemli olan bu.

Tabi bu sistemlerde kalite farkı var ama bu karar tamamen size kalmış size verdiğiniz paraya değer veya değmez diyemem.Bence siz karar verin.

Bence önce bütçenizi belirleyin 800 tl nerede 2200tl nerede bu sizin tercihinizi zorlaştırır karar tamamen sizde.

Tiagra orta seviye bir sistem fakat daha çok performans isterim derseniz tiagrayı seçin eğer bisikleti sadece kısa turlar ve sahilde turlamak için kullanacağım derseniz bütçenizin bütçenizi arttırmanıza gerek yok.

Ama Salcano xrs 030 Tiagra gerçekten güzel bir bisiklet fiyatına göre bunuda söyleyeyim.Eğer kafanız karıştıysa bütçenizi belirleyin 1000 mi 2000 mi diye.

Bütçenizi belirledikten sonra bu arayışa başlayın ama son olarak şunu söyleyeyim ki ne alırsanız alın hep bir üst sisteme geçme isteği olacak ki genelde böyle olur.

Evet :) o sebeple sürekli bisiklet değiştirmek yerine bir tane alayım uzun süre beni idare etsin mantığıyla alırsam tiagra alacağım. Şu bisiklet dikkatimi çekti, 105 ve tiagra karma yapılmış, karbon maşa karbon gidon takılmış değişik bi bisiklet:
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-full-karbon-masa-full-karbon-itm-gidon-mavic-aksium-207385779/detay

2000tl'ye bence gayet iyi ama sizin görüşünüzü de almak isterim elbet. Görünüş olarak daha şaşalı modeller olsa da 105 ve tiagra karışımı fiyata göre iyi bence?

Bütçe olayı karmaşık. Net bir bütçem yok, 2000'de olur 1000'de olur. Bana en uygun olanı bulayım yeter. Fakat eminim ki 2200'den yukarı gram çıkmayacağım. 1000'den başlayıp soluğu 2000'de aldık daha fazlasına gerek yok. Tiagra sistemler zaten 2000'e çok güzel modeller var, ikinci elde tonla var gerek yok 105'e çıkmaya :). Mosso 730 TCA 105 de hoşuma gitti ama fiyatı tuzlu :). İkinci el denk getirebilirsem düşünürüm :). Öte yandan tiagralı modeli sıfırını da düşünebilirim.

En sonunda herşeyi kenara atıp sadece görünüşüne bakarak alacağım :). Tonla model var, şöyle tiagra yada claris olacak, görünüşüne de bakıp beğenirsen alacaksın :).

Salcano xrs 030 tiagrayı gidip görmeden almam. Fotoğraflardan bir yere kadar anlaşılıyor. Gidip bi görmek lazım yerinde. Zaten çok ünlü bir bisiklet her bisikletçide olur sanıyorum.

Sahilde süreceğim evet de öylesine turlamam. Haftada 100km sürmeden bırakacağımı sanmıyorum :). Tabi bazen uzun turlara çıkarım, tek seferde 200km yaparım belli olmaz orası :). O yüzden gelişigüzel de almak istemiyorum. Zamanla karar vereceğim artık, muhtemelen tiagra sistem alacağım ama linkini verdiğim 105 karması bisikleti de düşünüyorum.

Tiagra sistemli salcano dışında önerebileceğiniz başka bisiklet var mıdır? Mosso 730 TCA tiagra'ya da baktım. Listeye aldım hepsini. Başka da uygun fiyatlı tiagra sistemli bisiklet yoksa 1700tl'ye 100km'de xrs 030 buldum. Onu da inceledikten sonra alabilirim :).

Yayınlanan 1000-2200 arası tüm ikinci el bisikletlere baktım ama tatmin edici bir sonuç bulamadım maalesef. Bulabildiğim en iyisi 1700'e xrs 030 tiagra idi onun da sıfırı 2000tl zaten. 300 daha koyup sıfırını almak daha mantıklı. Birkaç hafta daha bakınacağım yeni ilanlara öyle karar vereceğim. İçime sinen işte bu diyebildiğim yok maalesef. Birtek şu linkini verdiğim var ona da başka konuda bir arkadaş pahalı dedi bilmem siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 8 Nisan 2015; 6:25:46 >

• hocam sahibinden de direk fiyat bazlı bakıyorsunuz ama kadro boyu ? bulduğunuz linkteki bisikletlerin hepsinin farklı kadro boyu, önce onu bir bisikletçide gidip deneyerek öğrenin yada netteki hesaplamaları kullanın ama pratiğin yerini tutmayabiliyor. ondan sonra bakın hem elemeleriniz daha rahat olur.yol bisikletlerinin sürüş pozisyonu biraz daha farklı olduğu için sanıyorum ki en çok sorunu onlar yaratır uygun olmayan kadro boylarında.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.