Şimdi Ara

Spiderman 3 incelemesi (PSP)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Size severek oynadığım ama malesef çok kısa bir sürede bitirdiğim bir oyunu tanıtmak istiyorum .
    İlk incelemem olduğu için her türlü eleştiri ve uyarıya açığım...

    Spiderman 3:
    Eğer filmini izlediyseniz Spiderman 3'ün hikayesini zaten biliyorsunuzdur ama ben yine de ufak bir hatırlatma yapıyım:
    Kahramanımız Spiderman bir ortak yaşayan tarafından esir alınır (sayılır) ve çok daha güçlü olur.
    Kaharamanımız ortak yaşayanı başlarda sadece esrarengiz bir kostüm olarak düşünse de oyunun ortalarına doğru gerçeği anlar ama artık çok geçtir ondan kurtulamıyordur (ve kurtulmak da istemiyordur).Oyunu anlatmaya başlıyorum:
    Oyunun ana menüsü oldukça basit yani sadece 2 seçenek var ( story mode ve coquest mode).
    Story mod:

    Eğer story modu seçerseniz hikaye modu açılıyor ve hikaye sırasına göre görevlere gidiyoruz ancak siz 'ben görevden göreve koşamam arada bir öylesine gezerim' diyorsanız da sizi görev almak için zorlamıyor, gta'daki gibi serbest şehir diyebiliriz.Bu modda aynı zamanda polis yada ganster bölgelerinin yanına gidip oradaki adamlardan nerede ne suç işleniyor öğrenip onları durdurabiliyoruz.

    Conquest mod:
    Bu modda ise sadece belirli süre içersinde (5 dk) mümkün olduğu kadar çok görev yapmamız gerekiyor, bu görevler yine polis yada gammazcı gangsterlerden öğrendiğiniz suçları durdurma.Bu modun çokta cazip olduğu söylenemez doğrusu.

    Oyunun ilk bölümleri her oyunda olduğu gibi oyunun kontrollerini öğretmek amacıyla yapılmış.Oyundaki kontroller (hemen hemen) basit diyebilirim hatta saldırı sistemi diğer çoğu oyunla aynı ( kare hafif ve hızlı saldırı, üçgen güçlü ve yavaş saldırı).tabiki oyunda kombolar da var.

    Siyah kostüm:
    Oyunun içinde istediğimiz zaman sağ ok tuşuna basaraksiyah kostumü giyebiliyoruz ancak çıkardıktan sonra 45 saniye tekrar giyemiyoruz . Siyah kostüm filmden de bildiğiniz gibi normal kostümümüzden çok daha güçlü ancak bu kostumü sürekli kullanamıyoruz.Bunun sebebi bu kostümün bizi sürekli kontrol etmeye çalışması. Eğer kostümü uzun süre giyerseniz ekranın çevresinde siyah bir örümcek ağı oluşuyor ve yine de kostümü çıkarmassak kostüm kontrolü ele geçiriyor ve biz oyunu kaybetmiş sayılıyoruz. bunun yanısıra siyah kostüm üzerimizdeyken kombolarımız normalden çok daha farklı ve çok daha güçlü kombolara dönüşüyor(tuşları değişmeden).Kostümden kurtulmak ise o kadar da kolay değil yine sağ ok tuşuna tuşuna basınca kostümü çıkarmaya çalışırken bize de basmamız gereken tuşları ekranda gösteriyor. Tuş kombinasyonu ilerleyen bölümlerde çok zorlaşabiliyor.

    Yan görevler:
    Yan görevlere başlamak için ekranda 'city alarm' yazdığında üçgene basmanız ya da yukarıda bir kaç kez bahsettiğim gibi insanlardan bilgi almanız yeterli.İnsanlardan bilgi almak için ise haritadan herhangi bir gangster ya da polis bölgesine gidip etrafında renkli bir çember olan insanın yanına gidip üçgene basmanız yeterli. Bu görevler genelde sadece ' polislere dövüşte yardım et ' ya da 'çalınan malı iade et' tarzı görevler. Bu görevlere girdiğiniz zaman görevden göreve geçerek 3 görev yapmanız bekleniyor.(dövdüğün bir suçlu ya da kurtardığın bir kişi sana bildiklerini anlatıyor)

    Unlockable:
    Oyunda yaptığınız her görevden belli miktarda experince kazanıyorsunuz bu experinceler bir miktar olunca Hero Point'e dönüşüyor bu puanlarla sadece komboları değil karakterin gücünü, havada yapılan hareketleri ,zıpladığı mesafeyi yani kısaca herşeyi açabiliyor/arttırabiliyorsunuz.

    Grafikler 9.0:
    Bir psp oyununa göre oldukça iyi bir GoW kadar olmasa da PoP' dan çok daha iyi grafikleri olduğunu söylemeliyim.Oyunu 3 kez bitirmeme rağmen bir grafik hatası farketmedim

    Oynanabilirlik 10.0:
    Tüm kontroller oldukça basit, karışık hiçbirşey yok. 6 yaşındaki bir çocuk bile rahatlıkla oynayabilir.

    Ses 9.0:
    Oyundaki tüm diyaloglar çok güzel bir biçimde seslendirilmiş .Bazı oyunlarda olduğu gibi birşeyi her yapışınızda aynı konuşmalar olmuyor . Konuşmalarda Spiderman'ın kişisel özelliklerinden de yararlanılmış yani sadece şunu yap bunu yap değil düşmanlarıyla dalga geçen diyalogları çoğunlukta.Ancak dövüşteyken tüm vuruşlar aynı sesi çıkarıyor.

    Atmosfer 10.0:
    Oyuna başladıktan sonra oyundan çıkamıyorsunuz hele bir de hikaye ve diyaloglar sizin için önemli ise oyundan çıkışı kendinize yasaklayabilirsiniz.

    Benim puanım 9.5:



    NOT:Alınteridir.
    Bir yourumu çok görmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komikcik -- 13 Ağustos 2011; 13:30:08 >



  • İnceleme için teşekkürler fakat spoiler içeren mesajları şikayet ediyorum.
    Edit: Silinmiş bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chidori -- 14 Ağustos 2011; 0:46:59 >
  • Basarili buldum incelemelerin decamini bekleriz
  • Şu an indiriyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.