Arkadaşlar speedfan benim cpu fanımın hızına etki etmiyor.Advanced'ten manuel yapmaya çalıştım ancak guardian fln yazıyordu manuel göremedim.Ne yapmamı önerirsiniz?
Bir de biosta bi ayar var.Fan hızı ile ilgili.Şuan standartta;cpu ısınınca hızlı dönüyor.Turboya getirsem her halükarda max hızda dönse bir zararı olur mu?Şimdilik bi denedim 5-6C cpu ısısı düşer gibime geliyor ama ilerde sorun olabilir mi?Şimdiden teşekkürler
sürekli max. hızda kullanırsan ses rahatsız edici oluyor genelde. Alışığım dersen sorun değil. Sık sık toz kontrolünüde yap kasanın. Fana birşey olmaz.
teşekkürler dostum ısınmasın da ses duyulmuyor zaten müzikten :)
Sıcaklık değerlerine göre CPU fan hızı ayarlanmalıdır, uzun vadede max devirde dönmesi fanın motorunu yakar. SpeedFAN'dan ayar yapamamanızın nedeni ise 12V beslemeye bağlanmış harici fanlarınız olduğu için ancak anakart üzerine bağlandığında yönetebilirsiniz.
cpu fanı anakarta bağlı fakat koruması var galiba yapamadım
CPU tabi ki bağlı olacak ben egzoz ve harici fanlar için söyledim.
CPU fanı BIOS üzerinden yapabilmeniz gerekir. H/W Monitör sekmesine baktınız mı? Zaten tam devirde çalıştırırsanız fanınız pek fazla dayanmaz.
standarda aldım evet ısı değerlerine göre değişiyor.Ama speedfan hala inat ediyor :) 2170 rpm değiştiremiyorum fan hızını.
SpeedFan harici bir yazılım anakart üzerine bağlı olsa dahi yönetemeyebilirsiniz. Anakartınızın CD'si içerisinde yer alan yazılım ile ya da BIOS üzerinden yönetme şansınız olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme