Şimdi Ara

Speedfan 4.12: Artık Nvidia ekran kartınız da kontrol altında !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alfredo Milani-Comparetti'nin yazdığı ufak ama çok işlevsel Speedfan her zaman olmazsa olmaz listemizde yer aldı...

    Speedfan hem sisteme bağlı CPU, sabit disk vb. bileşenlerin sıcaklıklarını gösteren hem de bunları soğutan fanların hızlarını gösteren/ayarlayan bir yazılım. Yazılımın yetenekleri sıcaklık gösterme ve fan kontrolü ile sınırlı değil. SMART destekli sabit diskler hakkında çeşitli bilgiler verebiliyor, voltaj değerlerini gösterebiliyor ve bazı anakartlarda (kısıtlı sayıda da olsa) otomatik Overclock'a izin verebiliyor.

    Speedfan özellikle sessiz sistem sahibi olmak isteyenlerin ilk durağı olmalı zira pahalı donanım fan kontrolörleri yerine Speedfan ile işlemci, kuzey köprüsü, kasa fanı gibi çeşitli fanların hızlarını sıcaklık değerlerine bağlı olarak kontrol edebiliyor.

    Programı bilmeyenler için ne kadar faydalı olduğunu bir örnekle anlatalım.

    Diyelim ki BOX P4 2.8 GHz BOX (Northwood için !) aldınız ve bununla beraber stok fan geldi. Fakat stok fanı çok gürültülü buldunuz; bu durumda hemen Speedfan'ı yükleyin. 45 derece altında (eğer 3D gibi ağır bir uygulama çalıştırmıyorsanız genelde işlemci sıcaklığı 45 dereceyi geçmeyecektir) stok fanın hızını %12 ile 15 arasına çekin (yaklaşık 2600'den 1900 civarına düşer) ve işlemci fanının ne kadar sessizleştiğini duyun, üstelik saniyeler içinde ve bedavaya ! Üstelik sisteminiz sadece 45 dereceye çıktığında fan hızı Speedfan tarafından %100'e getirileceği için ihtiyacınız olduğunda gürültü oranı artacak. (Bu örnekteki rakamlar sistemden sisteme değişebilir, kendi ihtiyacınıza göre ayar yapın !)

    Üstelik Speedfan geçen gün çıkan yeni sürümüyle (4.12) beraber Nvidia kart sahiplerinin yüzünü güldürecek çok önemli bir özelliği de kazanmış: Nvidia ekran kartlarının sıcaklığı ve fan hızları da gözlemlenip, kontrol edilebiliyor. Bu sayede pek çok kişini sistemleri sessizleştirmek için kullandığı Speedfan Nvidia ekran kartlarının özellikle üst modellerinde yer alan gürültücü fanları da dizginleyebiliyor ! (Her ekran kartında çalışmayabilir !)

    Speedfan 4.12'deki tüm değişiklikler şöyle:

    added support for nVidia video cards added full logging capability added detection for PC87591 added new S.M.A.R.T. attributes fixed calling help with F1 key no longer working due to a bug in Delphi 7 trying to avoid LM84 misdetection trying to avoid MAX6650 misdetection trying to avoid AD7417 misdetection avoid duplicate detection of S.M.A.R.T. drives better detection of AD7417 added full support for NE1619 trying to add fan control for DELL sensors initialized disabled LM79 added full support for MAX6648 added detection for DDC monitors
    Yazılımı aşağıdaki linkten ulaşacağınız anasayfasından indirebilirsiniz.

    Sayfanın Linki : http://www.almico.com/speedfan.php




  • Ben 4.11 i kullanıyordum, dün 4.12 yi yükledim ve artık ekran kartının fan hızını görebiliyor ve kontrol edebiliyorum. Ancak ekran kartı fan sesinin normalde de duyulmadığını fark ettim. Daha üst düzey ve sesli fanı olan ekran kartı kullanan arkadaşlar için faydalı olabilir, güzel bir program. Eksiği ise hala nforce2 lere tam destek vermemesi.
  • Ben 4.11 i kullanıyordum, dün 4.12 yi yükledim ve artık ekran kartının fan hızını görebiliyor ve kontrol edebiliyorum. Ancak ekran kartı fan sesinin normalde de duyulmadığını fark ettim. Daha üst düzey ve sesli fanı olan ekran kartı kullanan arkadaşlar için faydalı olabilir, güzel bir program. Eksiği ise hala nforce2 lere tam destek vermemesi.
  • ben jetway anakart ve aşağıda imzadaki sisteme sahibim. speedfan 4.12 benim anakartı desteklemiyor.hardiski ve ekran kartını destekliyor herhalde..

    ben şimdi bu programı nasıl kullanacağım. bilg.da sadece televizyon seyrederken fanın gürültüsünü azaltmam mümkünmü bu programla veya başka bir programla...
  • osmanak burada bu konuyla ilgili bir topic var, onu bir oku, birde programla birlikte gelen Help and how-to kısımını bir oku . Bu versiyonla arasındaki fark birde ekran kartı fanının eklemiş olması. Eğer sorun olursa yanıtlarım, kolay gelsin.
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=83119
  • bende indirdim ama hdd ve cpu haricinde görmedi diğer fanları
  • speedfan çok karışık geliyor bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.