Şimdi Ara

SpaceX, NASA’dan bir kontrat daha kaptı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX, NASA’dan bir kontrat daha kaptı!Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA) ile olan işbirliği artarak devam ediyor. NASA’nın uzun vadedeki en önemli görevlerinden biri olacak ve ilk etapta uydumuz Ay’a yeniden insan götürme projesi olan Artemis’in önemli bir ayağı olan Gateway (Geçit) istasyonu için SpaceX seçildi.



    Ayrıca Bkz.Çin, Mars'a giriş yaptı: Tarihi iniş öncesinde büyük başarı



    Şirket, yaklaşık 332 milyon dolar değerindeki anlaşma kapsamında istasyonun iki önemli modülünü uzaya taşıyacak. SpaceX’in geliştirdiği Falcon Heavy roketleriyle uzaya gönderilecek modüller, güç ve itki unsuru ile yaşam ve lojistik tesisi olacak.



    Sırasıyla 375 milyon ve 187 milyon dolar değerinde olan modüller, Geçit istasyonu Ay yörüngesine yerleştiğinde astronotların uydumuzun yüzeyini iniş ve geri dönüşlerinde bir merkez görevi görecek.  İlk modül, istasyonun yörüngedeki haeketini kontrol ederken, ikinci unsur ise astronotların görev öncesi ve sonrası kalacakları bir alan olarak tasarlanacak. Geçit görevi için muhtemel fırlatma tarihi ise en erken 2024 yılının Mayıs olarak görünüyor.



    SpaceX, NASA’dan bir kontrat daha kaptı!



    ABD’nin oldukça önem verdiği proje zaman zaman bütçe sıkıntıları ile gündeme gelse de NASA, Artemis için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl proje kapsamında Ay’a iniş aracı geliştirecek şirketleri açıklayan kurum,  Artemis Mutabakatı adını verdiği metinde bir takım prensipleri kaleme almıştı. Bunlar arasında uydumuzda inşa edilecek üsler etrafında kurulacak “güvenli bölgeler” gibi hassas konular bulunuyordu.




    Kaynak:https://www.engadget.com/spacex-lunar-gateway-launch-contract-231142514.html







  • Roket işleri para aklama gibi görünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet adam uyuşturucu baronu aslında. sadece para aklamak için marsa insan gönderiyo.bunun için de mecburen roket mühendisi olmuş.
    aslında bence uyuşturucu dağıtımını kolay yapmak için roket geliştiriyo.yani görünen o.
    hahah

  • bu elon çalıyor ama çok iyi calisiyor he



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vartolu Saadettin -- 13 Şubat 2021; 22:23:33 >
  • ben de şöyle düşünüyorum. nasa abd hükümetine bağlı. spacex ise kaliforniya eyaletine bağlı olan ve sahibi elon olan bir şahısa ait. nasa'nın yapabileceği usulsüz girişimler ile şirket sahibi olan bir şahısın yapabileceği usulsüz girişimlerin meydana getireceği sorunlar birbirine benzemez. bence abd bir halt çeviriyor ve spacex şahısa bağlı gibi görünse de bence bu bir kılıf yani kamuflaj olmalı. yani dolaylı yoldan yine abd hükümetine bağlıdır diye düşünüyorum. elon, beslesin sürekli nasayı ve sonra ben anlaşmadan çekiliyorum desin bakalım elindekileri abd alıyor mu almıyor mu. SpaceX, NASA’dan bir kontrat daha kaptı! 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.