Şimdi Ara

Space Star hakkındaki görüşleriniz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
45.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Belki başka bir arkadaşa gerekli olabilir diye yzıyorum;
    Radyo açma kapama düğmesine ve 4 rakkamına 45-50 saniye basılı tuttuktan sonra CT ortadan kayboluyor ve radyoyu ayrladığınız ssatde sabit kalıyor..
  • dbdanisman D kullanıcısına yanıt
    2004 model otomatik avance modelini kullanıyorum. segmentinin en iyi arabalarından biri.şiddetle tavsiye ederim. uzun yol çok rahat. ekonomik. tek kusuru aksesuarlarının pahallı olması
  • Herkese merhabalar,

    Bu konuyu açalı tam 5 sene olmuş. Zaman ne çabuk geçiyor. Uzun süren pratik aile arabası arayışım en sonunda imzamda görülen Ceed SW ile sonuçlanmıştı. ÖTV indiriminin de yardımıyla oldukça hesaplı bir şekilde aracıma sahip olabildim. Ancak bu günkü fiyatlarla bu aracın muadili sıfır km bir araç almak anlamsız geliyor.

    Space Star kullanıcısı arkadaşları selamlıyorum. Mitsubishi araçların hepsi de çok kaliteli ve ikinci elde uygun fiyatlara bulunabiliyor.

    Kazasız, mutluluğa yolculuklar dilerim.
  • evet arkadaşlar bende 2005 model space star aldım şuan cok memnunum ...
  • Mitsubishi sitesinde yeni modeli var ama fiyatı yok.http://www.mitsubishi-motors.com.tr/modeller/space-star Satışı başlamadı mı acaba?
  • Yakında başlanacak satışına...
    Beklemedeyiz.
  • space starlar karışmasın 2 farklı model var aynı isimde.
  • Selam arkadaşlar Mitsubishi Speca Star türkiye de pek tanınmasada araç 10 numara bir araçtır bende 3 ay oldu alalı terüddüt etmiştim alırken ama uzun yola gittim bu kadar sürüş keyfi veren bir araç görmedim araçın iç dizaynı sanki bir jeep içi gibi 1999 model 1.3 GLX 86 bg bir araç ben çok memnunum baskı balatasını değiştirdim korkuyordum parçası olmaz diye ama buldum parçayı hatta parca fiyatıda komple set halinde 140 Tl verdim oldukça ucuz geldi parçası yani kısacası bu arabadan alaçak olan arkadaşlarıma sesleniyorum almadan önce bu arabayı kullana bir arkadaşa sorsun sonra alsın zaten bu arabayı kulandıktan sonra başka bir arabaya bakmasın Sonra araçı yakıtı oldukca güzel 510 km yol yaptım yarım depo benzin yakmışım buda oldukca güzel alaçak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun
    Space Star (1999)

    Genel Bilgiler
    Mitsubishi'nin hatchbackle minivan arasındaki modeli Space Star, ferah iç mekanın yanısıra ve düşük hacmine göre performanslı bir motora sahip.
    Mitsubishi'nin Avrupalı vanı Space Star, 1998 yılının sonbaharında yollara çıktı. Mitsubishi ve Volvo'nun Hollanda'daki ortak üretim tesisi Nedcar'da Mitsubishi Carisma ve Volvo S40'la birlikte üretilen Space Star'ın 1.3 litre 86 HP ve 1.8 litre 122 HP'lik GDI olmak üzere iki motor seçeneği bulunuyor.

    Karoser, iç mekan
    Mitsubishi Space Star 4030 mm'lik uzunluğu ve 1530 mm'lik yüksekliğiyle kompakt otomobillerle minivanlar arasında boyutlarıyla dikkat çekiyor. VW Golf'ten (4149 mm) 119 mm, kompakt minivan Scenic'ten (4169 mm) 139 mm daha kısa olan Space Star, Scenic'ten (1600 mm) 70 mm daha alçak. Bu boyut farklılıkları gözönüne alındığında Space Star yüksek tavanıyla Golf'ten büyük görünse de bir minivan değil. Space Star için bizce en iyi tanım yüksek tavanlı hatchback olabilir. Mitsubishi'nin orta sınıftaki temsilcisi Carisma'nın kısaltılmış platformu üzerine geliştirilen Space Star'ın 2500 mm'lik dingil mesafesi Carisma'dan yaklaşık 5 cm daha kısa. Space Star genel olarak sade, dikkat çekmeyen bir tasarıma sahip. İnce ve uzun burun yapısıyla eğimli ön camı daha çok minivanlarda rastlanan bir tasarım özelliği. Station wagonlar gibi bagaj bölmesinin iki yanında da camlar bulunuyor. Dik açıyla inen bagaj kapağı tamponun yarısına kadar iniyor. Köşelere yerleştirilen stop lambaları cam seviyesinde konumlandırılmış. Yüksek tavan yapısı sayesinde ferah bir iç mekan sunan Space Star'ın kokpiti de dış tasarımı gibi gösterişten uzak. Orta konsolun üst kısmında büyükçe bir dijital ekran bulunuyor. Bu ekranda dış sıcaklık, saat ve anlık yakıt tüketimi bilgileri görülüyor. Aslında anlık tüketimin yanısıra ortalama tüketim, depoda kalan yakıtla ulaşılabilecek menzil gibi bilgilerin de bu ekranda görülmesi gerekiyor. Ancak yol bilgisayarının bu bilgilerine ulaşmak için Mitsubishi'nin orijinal radyo-teybindeki ``display`` düğmesine basmak gerekiyor. Ancak test otomobilimizdeki radyo-teyp orijinal olmadığı için sadece anlık tüketimi izleyebildik. Ergonomi konusunda bir sorun yaşatmayan Space Star'ın kokpitinde farklı büyüklüklerde kapaklı ve kapaksız eşya gözleri bulunuyor. Sol ön kapının üst kısmında gözlük için bir kapaklı cep, ön yolcu koltuğunun altında da bir çekmece bulunuyor. Asimetrik olarak katlanabilen arka koltuk Toyota Yaris'teki gibi ileri ve geri hareket ettirilebiliyor. Bu sayede bagaj hacmi artırılabiliyor. Space Star'ın 370 litrelik bagaj hacmi arka koltuklar yatırıldığında 1370 litreye ulaşıyor. Bu değişken ve büyük hacim Space Star'a kampakt hatchbacklere karşı avantaj sağlıyor.

    Motor, performans
    Space Star'ın 1.3 litrelik, üstten tek eksantrikli, çok noktadan enjeksiyonlu motoru daha önce Mitsubishi'nin kompak modeli Colt'ta kullanılıyordu. Ancak Colt'ta kullanılırken silindir başına 3 supaplı olan motor Space Star'a aktarılırken silindir başına 4 supaplı hale getirilmiş. Bunun yanısıra emme manifoldu da yenilenmiş. 6000 d/d'de 86 HP güç, 3000 d/d'de 117 Nm tork üreten 1.3 litrelik motor alkışı hakediyor. Boş ağırlığı 1125 kg olan Space Star'ı rahatça hareket ettiriyor. Düşük devirlerde de kolayca hızlanan Space Star'da Renault'dan alınan bir şanzıman kullanılmış. Motorla şanzımanın uyumlu çalışması da dikkate değer. Kolay devirlenen motor biraz gürültülü çalışıyor; ancak performansı ve elastikiyeti bu olumsuzluğu unutturuyor. Testimizde 0'dan 100 km/s hıza 12.6 sn'de ulaşan Space Star esneklik testlerinde motor hacmi ve ağırlığına oranla tatmin edici değerler kaydetti. 60-100 km/s hızlanmada 4'üncü viteste 11.3 sn, 5'inci viteste 15.0 sn'lik derecelerle 90-120 km/s hızlanmada 4'üncü viteste elde edilen 9.1 sn ve 5'inci vitesteki 12.8 sn'lik değerler de bunu gösteriyor. Space Star yakıt tüketimi konusunda da başarılı. Testlerimiz boyunca 100 km'de ortalama 7.9 litre yakıt tüketen Space Star 55 litrelik deposuyla 696 km menzile ulaşabiliyor.

    Kullanım, konfor
    Space Star'ın, Carisma'dan alınan önde MacPherson, arkada çok kollu sistemde oluşan süspansiyon sistemi ilk anda konforlu hissi veririken bozuk zeminlerde darbeleri çok iyi ememiyor. Yine de normal şartlarda yeterli konforu sağlıyor. Orta sertlikteki süspansiyon sistemi yüksek karoserin virajlarda huzursuz edecek kadar yatmasını engelleyebiliyor. Hidrolik direksiyon sistemi çok hassas olmasa da yeterince iyi. Kullanımı kolay ve keyifli olan Space Star'ın yol tutuş konusunda göze batan bir problemi yok. Space Star'ın koltukları yeterli oturma alanı sunuyor, dolgu sertlikleri de iyi ayarlanmış. Elektrikli ön ve arka camlarda sıkıştırmama özelliği bulunması güvenlik açısından çok olumlu. Avrupa pazarı düşünülerek tasarlanan Space Star'ın aydınlık ve ferah iç mekanına yüksek hızlarda motor sesi biraz fazla sızıyor. Önde hava kanallı disk, arkada kampanadan oluşan fren sistemi dozlama konusunda sıkıntı yaratmıyor. ABS'den yoksun fren sistemi Space Star'ı 100 km/s hızda giderken yapılan frenlerde 45 metrede durdurdu. ( ALINTIDIR )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bad_judge -- 26 Ağustos 2013; 0:56:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bad_judge

    Selam arkadaşlar Mitsubishi Speca Star türkiye de pek tanınmasada araç 10 numara bir araçtır bende 3 ay oldu alalı terüddüt etmiştim alırken ama uzun yola gittim bu kadar sürüş keyfi veren bir araç görmedim araçın iç dizaynı sanki bir jeep içi gibi 1999 model 1.3 GLX 86 bg bir araç ben çok memnunum baskı balatasını değiştirdim korkuyordum parçası olmaz diye ama buldum parçayı hatta parca fiyatıda komple set halinde 140 Tl verdim oldukça ucuz geldi parçası yani kısacası bu arabadan alaçak olan arkadaşlarıma sesleniyorum almadan önce bu arabayı kullana bir arkadaşa sorsun sonra alsın zaten bu arabayı kulandıktan sonra başka bir arabaya bakmasın Sonra araçı yakıtı oldukca güzel 510 km yol yaptım yarım depo benzin yakmışım buda oldukca güzel alaçak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun

    fiyat süpermiş markasını da alabilirsek iyi olur




  • _opeth kullanıcısına yanıt
    pardonda neyin markasını almak istiyorsun aracın markasındanmı bahsediyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bad_judge

    pardonda neyin markasını almak istiyorsun aracın markasındanmı bahsediyorsun

    baskı balatanın markasını
  • Parça konusunda sıkıntı yaşanmaz. Carisma ile aynı parçaları barındırıyor. Tampon vb gibi parçalar her marka modelde sıkıntıdır. Şirket yeni modelin parçalarını tutar elinde. O yüzden dert etmeyin. Bulunmayan parça hangi marka model olursa olsun bulunmuyor. Ve fiyat olarak pahalı oluyor. Bunu servisler biliyor ve rekabet etmiyor bile parça bu fiyat bu diyor!!!
  • Yeni çıkacak olan 3,71 m küçükçe bir şey imiş sitesine göre. Ama şehiriçinde 4,9 L benzin tüketimi vadediyor. Şaşırtıcı. CVT şanzımanı artı tarafı. Ne zaman çıkacak, kaç para olacak merak konusu.
  • 3-5 gün içinde çıkması bekleniyor fiyat 40.bin civarı tahmin ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01.11.2013 ekimde çıkıyodu kasım 1 oldu hala çıkacak beklemedeyiz.... :)
  • Cikti. Cikmasaydi keske

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _opeth kullanıcısına yanıt
    fark ettirdi kendini hocam :) 41.500 :)
  • Space Star bekleyenlere (kendim de dahil) geçmiş olsun diyorum.

    Bu fiyatla bu arabanın kimse yanına yaklaşmaz. Colt'un da satıştan kalktığını göz önüne alırsak Mitsubishi bu segmentten kendisini emekli etti demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 2 Kasım 2013; 16:46:43 >
  • Heyecanla Kasım,Aralık satış adeti toplamını bekliyorum
    Temsa gerçekten çok komik.

    Benim gibi bu markanın sevdalısı küçük bir grup merakla Space Star fiyatını bekliyorduk.

    Bizler zaten belirli bir zararı göze alarak Mitsubishi aşkına bu otomobilleri satın alıyorduk.

    Temsa buna rağmen bu kitleyi ayaklar altına alıyorsa kendileri bilir !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drmert

    Heyecanla Kasım,Aralık satış adeti toplamını bekliyorum
    Temsa gerçekten çok komik.

    Benim gibi bu markanın sevdalısı küçük bir grup merakla Space Star fiyatını bekliyorduk.

    Bizler zaten belirli bir zararı göze alarak Mitsubishi aşkına bu otomobilleri satın alıyorduk.

    Temsa buna rağmen bu kitleyi ayaklar altına alıyorsa kendileri bilir !





    Azizoğlunda ankara mitsu satış yeri oluyor kendisi gittik inceledik adam iplemiyo seni asx verelim falan zaten lancer çok satılmıyor parçası az bulunur... falan filan.

    Lan satsana bana kandırsana beni ben diyom bağımsız akis süphansiyon var falan diyom benden iyi biliyosunuz diyor




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.