Şimdi Ara

Sözelciler Deneme Yaptınız mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • deneme yaptım bugün edebiyat için yayın denizinden çözdüm yeşil bölümünden tarih için femden ed:40-45 civarı tarih: 29-30 coğrafya 1: 16 coğrafya 2: 9 felsefe grubu: 19

sizlerin nasıl ilk denemeler?

Ed 47.5 cog1 17.75 tar 33 cog2 10.25 felsefe 22

130.5 net hedefimden çok uzak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar TS den seçim yapacağım bende tarih düşünüyordum ama gerek öğretmenlerle gerek internetten okuduğum yorumlarla vazgeçtim tarih okumaktan. Diplomalı işsiz açıkçası olmak istemiyorum sizlerin kafasında hangi bölümler var acaba?

• Haha aynen hocam. :D Bunu tarih öğretmenimle bende konuştum şöyle dedi. Fakülteye gittik ilk gün başladık işte herkes bol keseden sallıyor yok ben yüksek lisan yapıcam üniversitede akademisyen olucam falan filan ulan diyo okul bi bitti diyor 70 kişi arasından 1'i üniversitede kalmaya başarabildi gerisi fos :D Yabancı dil, iyi bir şekilde Osmanlıca ve iyi bir not ortalaması olmadan ve tabi ki biraz da tanıdığın olacak girebilirsin diyo yani biraz zormuş o işler.
    felsefe de 25+ geliyor genelde

• Hocam bende sözelciydim İ.ü tarih istiyordumda şimdi i.ü tarihten mezun bir tanıdığım var öğretmen olmak için bile formasyon almak gerekiyormuş oda her üniversitede açık değil diyor hocalarının dediğine göre yabancı dili halletmeden yüksek lisans için karşımıza gelmeyin diyorlarmış kendisiyle birlikte mezun olanların çoğu işsiz sadece 6 tanesini atanabilmiş Boğaziçi edebiyatta okuyan başka biriside bu sene sınava girdi tm'den pdr ya da psikoloji istiyor ikisininde dediği ortak şey boğaziçi bile olsa sözel bölüm okumana değmez bide edebiyat bölümünde ortak dersler dışında derslerin tamamı türkçeymiş ingilizcede değilmiş bunları duyduktan sonra bende vazgeçtim böyle işsiz kalınacaksa 4 seneyi boşa geçirmektense 1 sene daha mezuna kalıp adam akıllı bir bölüm seçerim.

Bu akademisyen olma sürecini "Tarihçi" daha iyi biliyor birde bu konuda kendisinide dinleyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CreativeOfTheDeathNight -- 4 Nisan 2016; 16:31:31 >

• Osmanlıca metinlerin ingilizce incelenmesini mi bekliyordunuz hayırdır? boğaziçi psikoloji okuyorum. Sözele burs için gireceğim. Boğaziçinden bir kişiyi örnek gösterip bölüm boş diyen adamın kendisi boştur, bölüm değil. Boğaziçi Edebiyat bölümündeki arkadaşlarım memnunlar. Girerken insanlar bilgisiz oldukları için akademisyen diyorlar ama 4 sene onlara çok şey katıyor, 50 mezun 10 farklı sektörde çalışıyor. Her bölüme mühendis kafasıyla bakarsanız ülkede beş tane meslek kalır sadece. Kendinize gelin. Daha yolun başındaki insanların hayallerini baltalamayın.

Edebiyat 49.5
    Tar 37.25
    Coğ1 20.25
    Coğ2 13
    Fel 26

146 net

4 sene yatarsan istersen oxford'ta oku iş bulamazsın ayrıca kpssden tarih için 85 puan aldığında zaten tamamdır hocam ne okuyalım şimdi pdr nin ömrü bitti atanma puanı 80'e dayandı hukuk desen iyi üni olmadiktan sonra boş diyorlar mühendislikte de öyle diyorlar ne yani herkes tıp mı okumalı

Hocam bahsettiğim tanıdığım 3.40 ortalamayla mezun oldu yani boş geçirmiş birisi değil kendisi ikinci öğretimde okuyordu akşam gelip sabaha kadar ders çalışıyordu ama ben kendisinede sordum niçin devam etmedin diye bir defa kendisi ingilizceyi tam anlamıyla halledemediğini ve çok kadronun açılmadığını bunun yanında yüksek lisans ve özellikle de doktora tezi için çok fazla kaynak okumak gerektiğini belirtti çalışmadan bu kaynaklara ulaşıp okumanında maddi yönden kendisini sıkıntıya sokacağını söyledi.Hocam PDR bölümü okuyunca sadece atanıp rehberlikçi olmuyorsunuz bölümü araştırırsanız bunun dışındada güzel iş alanları var birde bunun dışında YÖK'teki ilanlara bakarsanız araştırma görevlisi olmak için çokta kontejan açılmıyor şimdi tarih bölümü okumak isteyenlerin tamamı akademisyen olmak istiyor ama bu talebi karşılayacak kadar kontejan açılmıyor ama siz diyorsanız ki kadro açılmasada ben yüksek lisans ve doktorayı yapana kadar beklerim çalışmasamda olur o zaman tabi ki okuyun ama 2 sene yüksek lisans + 4 sene doktora ama 4 senede bitirmekte zor deniliyor yani 5 seneye kadar uzayabiliyor 22 yaşında mezun olsanız hiç ara vermeden bunları yapsanız 28 yaşına kadar işsiz güçsüz dolanacaksınız ve doktora süreci masraflı deniliyor marmarayı bilmiyorum ama duyduğum kadarıyla en azından İ.ü'deki hocalar ingilizceyi halledin öyle yüksek lisans için karşımıza gelin diyorlar ama İ.ü ingilizce eğitim vermiyor marmara içinde aynısı geçerli oda vermiyor bunu kurslarla halledeyim deseniz adam akıllı kurslar kur başı 1000-1500 tl arası alıyor ilk kurdan başlasanız toplamda 4 kur var size 4000-6000 bin lira arası bir masraf çıkıyor tabi öğrendikten sonrada bitmiyor sürekli üstünde durmanız gerekiyor yoksa yine unutuyorsunuz yani hocam bu dediklerime bakılırsa hakikaten zor bir iş gözüküyor ve işsiz kalma olasılığınız çok yüksek oluyor ama araştırma görevlisi olma şansınız elbette var ama işsiz kalma olasılığınız daha yüksek risk almayı seviyorsanız okuyun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.