Şimdi Ara

Şöyle bir kendinizi ve tutumunuzu yoklayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum geçen ay
  • Cevaplayan Üyeler 7
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 2
  • Ortalama Mesaj Aralığı 1 gün 10 saat 43 dakika
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • Mobidik (2 mesaj) scientia (1 mesaj) Başbilen (1 mesaj) SUBJECT 101 (1 mesaj) Nat Alianovna (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (4 mesaj) Mobil (3 mesaj) (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Güce ve güçlü olana doğru çekiliyor musunuz? Güçten etkileniyor musunuz?

• Yok ben her zaman haktan ve doğruluktan yanayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. Güçlü olan insanlar bir de seksi geliyor. Kötü bir şey mi?

• Evet

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güç benim

• Güce ve güçlü olana çekiliyor muyum, şüphesiz evet. Ama gücü çoğu şahıs gibi bir amaç değil de araç gibi görüyorum. Tek başına güç gerçekten anlamsız. Öyle bir hayatın tadı veya maksadı olmaz. O sebeple bir insanın potansiyelini gerçekleştirmesine ve eşyanın tabiatına dair pek çok anlamlı ifadesine rağmen Nietzsche pek çok kimse tarafından psikopat ya da ahlaksız damgası yiyor. Gücü düşüncesinin merkezine koyduğu, ahlaka güce vurgu yapan yaşam felsefesi adına saldırdığı için. Bir de güç kafa yapıcı etki de taşır. Aslında bağımlılık yapabilir. Bir uyuşturucunun yerine geçebilir. Bu sebeple özellikle Napolyon, Hitler, Stalin gibi nüfuzunu, egemenliğini yayma konusunda hiçbir sınır tanımayan, devretme niyetinde olmayan kimseler müptelaydılar denebilir. Çağdaş dünya da bunlarla dolu.

• Güce ve güçlüye yönelim genlerimizde var. Milyonlarca yıl primatlar topluluklar halinde yaşarken sürü liderine biat ettiler. Şu an bireyselleşmiş de olsak bu güdülenme antik beyin yapılarında hala mevcut. Mesela Afrika'da ismi lazım olmayan bir ülkede uzun boylu bir lider var, kürsüde sesini kalınlaştırıp birilerine meydan okuyunca onu dinleyen hedef kitle zevkten ıslanıyor. Demokrasinin ne manaya geldiğini anlayamamış, onu özümseyememişler. Hala biat edecek lider arıyorlar. Güce eğilimin doğasını bildiğinizde ve hayatı kişiselleştirdiğinizde pek bir çekiciliği kalmaz. Antik tadlardan zevk alanları kınamıyorum.

• 'Güce Karşı Kuvvet' isimli kitabı herkese öneririm.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.