Şimdi Ara

Soyağacı sorgulama hizmeti yeniden kullanıma açıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
2.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizim oralardaki 2-3 köy 200 sene birbirini düdükleyip durmuş. Hiç başka yerlerden karışan yok. İlk Anadolu beylikerine kadar böyle gidiyordur kesin
    Zaten tip olarak da Orta Asya Türklerine benziyorum. Gözler biraz küçük, sakal çene altında çıkıyor sadece, yanlarda yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba the Butt -- 15 Şubat 2018; 20:27:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Curieux

    Talep alındıktan kaç dakika sonra geliyor ortalama?

    Telefon numaram sistemde kayıtlı olmadığı için özel mesajlara cevap veremiyorum. Talep alma nedir bilmiyorum. Ben tıkladım ve açıldı. Soy ağacı diyerek insanları heyecanlandırıyorlar. Yaptıkları tek şey nüfus kayıtlarını doğum sırasına koymaktan ibaret. Çok da şey etmenize gerek yok. Yani gözünüzde büyütmenize gerek yok. Ben isterdim ki sadece doğum kayıtları ile değil Osmanlı belgelerininde sisteme girilmesiyle en az 500 yıl geri gidilebilmesiydi ama Osmanlı'ya ecdad diyen sünepelere neden kızmakta haklı olduğumu bir kez daha anladım. Osmanlı Anadolu'da okuma yazmayı kasten geri bıraktığı gibi reaya dediği insanların aile geçmişlerini de hiç yazılı olarak tutmamış. Tutmuş olsa bile dil o kadar ağır ki günümüz Türkçe'sine çevirmek imkansız sayılır. Resmi belgeleri bile kimse şeyine sallamıyor. Hepsi Osmanlı arşivlerinde çürüyüp gidiyor. Sivil evrak varsa bile kimsenin şeyine sallayıp da nüfus sistemine ekleyeceğini sanmıyorum. Cumhuriyetten öncesine giden aile kayıtlarınız muhtemelen Cuhmhuriyet döneminde vefat ettikleri için sisteme girilmiş yoksa onlar da kimsenin şeyinde değil.




  • Jabba the Butt kullanıcısına yanıt
    Aynı


  • TR TR TR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joker-38

    hadi hayırlısı

    Soyağacı sorgulama hizmeti yeniden kullanıma açıldı


    sonuç gece gelmiş mesaj geldi.

    girdim baktım atadan deden ayni il ilçe köy. kayseri. sadece annesinin annesinin annesinin babası nevşehir den gelmiş. o kadarda olur

    edit
    merak edenler için saat vereyim :

    talepte bulunma : 15 Şubat 2018 09:10
    hazırlanmıştır diye gelen mesaj : 16 Şubat 2018 00:13



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 16 Şubat 2018; 8:47:9 >




  • asgari ücreti arttırma dışında her türlü tantana var....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lNefer

    Alt ve Üst Soy belgeniz E-Devlet üzerinden üretilememektedir. Lütfen belge temini için en yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat ediniz.

    ben gittim dilekçe yazın falan dediler uğraşmadım çıktım binada.Siz takip ettiniz mi ? Nasıl öğrenebiliriz acaba ya? Benim baba tarafı kayıp hiç biri soy bilgine bakamıyor göstermiyor sistem
  • Belkide Tr yi parçalamadan kürt / ermeniler köken bilgilerini öğrensin diye vermişlerdir. Her şey de hayır(arapça) arama. Hayır (olumsuz) gözü ile de bak. Dilde çatal var ise akılda da çatal vardır. Bazıları görür bazıları görmez. Artık göreceksin. Milleti sevseler yaşayan ölü zombi maaşı vermezler.

  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Ben gittim lakin dünyadan bir haberler. Dilekçe mi yazılacak dedim biz veremiyoruz dediler. Pek bilgileri yok. Yardımcı olamıyorlar özetle. Ben de akrabalar ile iletişime geçe geçe buldum.
  • kendi dedemden sonrası çıkmadı kısaca bir haltıma yaramadı...mekedonya kayıtlarını yakmışar kaybetmişler herhalde...
  • madem soyunuza bu kadar meraklıydınız, neden nüfusa gidip 1 dakika içinde almadınız.yeni bir şey değil ki bu.ayrıca orada sağ gözüken ölüleri düşürmeniz gerekir.örneğin; rahmetli dedenizin mezarını mermer yaptıracaksınız ama soy ağacında sağ gözüküyor.Bu durumda mezarı yaptıramazsınız ve o mezara başkasını gömemezsiniz.
  • Nereden geldiğimizden ziyade, nereye gittiğimizle ilgilensek daha iyi olur



  • Bu kaç yıldır var. Millete sunulan şey tamam bir nevi belgedir amma bu kadar da ille de bu zincirin belli birkaç nesillik süreci beni ilgilendirir diye geçmişini inkar etme hevesi nedir ?!

  • sülalesindeki herkez aynı köylü çıkanlar bu bazı şeyleri açıklıyor

  • Yani tamam eyvallah güzel bir uygulama ama tam sistemli çalışmıyor biraz daha geliştirmeye ihtiyaç var

  • Ulan köyün ismini bile atalarim varmis hic biryere kipirdama yok

  • Bir ben bakamadım şu soyağacıma ne çıkıcak acaba

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse


    quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Maille gelmesi iyi oldu. Babamın adına başvuruda bulundum bakalım ne çıkacak?

    1839'a kadar listeledi aile boyu Türküz aramızda rum ismi yok zaten olmazda Sürmene Köprübaşı'nda rum yoktu. Rumlar maçkada kaldı aramızda Trabzon Maçkali olan varsa soyunu incelesin Rum çıkma ihtimali var hele soyadi Bahçekapıli olanlar çok şüpheli.

    Ben, Maçkalıyım. Rumların çoğu 1922'de yapılan anlaşma ile Yunanistan'a gitti. Şuan bizim Maçka / Ormanüstü (Kusera) köyünde Rum yok diye biliyorum. Eskiden Rumlar vardı ama köyün güneye bakan taraflarında yaşarlardı.

    Maçka'da çoğu Rum zaten yukarıda bahsettiğim gibi Yunanistan'a gitti. Babam 2007'de vizesiz araba ile Yunanistan'a gittiğinde orada epey bir horon tepmişti.

    Bu arada soyum Rum değil, onu da ekleyeyim.

    Ailemin 1500'lü yıllara olan kadar tarihini biliyorum.




  • Ben hala gıremedım nüfus müdürlüğüne gıd diyor :D

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.