Şimdi Ara

Sovyet döneminin simge otomobili Volga geri döndü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rus otomotiv dünyasının tanıdık isimlerinden Volga, uzun süren sessizliğin ardından yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Bir zamanlar GAZ tarafından üretilen Volga sedanlar, Sovyetler Birliği döneminde hem devlet yetkililerinin hem de taksilerin vazgeçilmeziydi.



    Volga, Çin iş birliğiyle geri dönüyor



    Sovyet döneminin simge otomobili Volga geri döndü
    Ancak bu geri dönüşün önemli bir detayı var. Yeni modeller tamamen yerli değil. Ukrayna savaşı nedeniyle Batılı ülkelerin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya, otomotiv sektöründe Çinli üreticilere daha da bağımlı hale geldi. Volga da bu kapsamda Çin ortaklığıyla geri dönüyor. 



    Marka, 2024 yılında Changan altyapısını kullanan üç modelle geri dönmeyi planlamış, fakat bu proje hayata geçirilememişti. Şimdi ise Geely iş birliğiyle geri dönüp, Batılı üreticilerin ülkeden çekilmesiyle oluşan boşluktan faydalanmaya geliyor.



    Sovyet döneminin simge otomobili Volga geri döndü
    Yeni modellerden ilki Volga K50. Şubat ayında ipuçları paylaşılan bu SUV, aslında Geely Monjaro temel alınarak geliştirildi. Ancak “geliştirme” kelimesi burada biraz iddialı kalabilir. Çünkü K50'de logo mühendisliği diyebileceğimiz bir süreç işliyor. Ön tasarım, krom detaylar ve far yapısı tamamen korunarak sadece panjura sadece Volga yazısı ve logosu eklenmiş.



    Rus basınına göre Volga K50'nin kaputu altında 238 beygir güç üreten 2.0 litrelik turbo benzinli motor yer alıyor. Bu motor, 8 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunulacak.



    Sovyet döneminin simge otomobili Volga geri döndü
    Bir diğer model ise klasik sedan formundaki C50. Bu model de Geely Preface üzerine inşa edilmiş durumda ve Çin’deki versiyonla neredeyse birebir aynı. Bu durum aslında dezavantaj sayılmayabilir çünkü Preface, sade ama şık çizgilere sahip. İç mekânda da büyük değişiklikler yok. Dört kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve dikey konumlandırılmış multimedya ekranı olduğu gibi korunmuş.



    Ayrıca Bkz.ASPİLSAN'dan dev hamle: Türkiye'de LFP batarya üretecek!



    C50’nin kaputunun altında ise 150 ve 200 beygirlik seçenekler sunan 2.0 litrelik turbo motor bulunuyor. Bu motor, 7 ileri çift kavramalı şanzımanla eşleştirilmiş.



    Her iki model de daha önce Volkswagen Grubu bünyesinde Skoda ve Volkswagen modellerinin üretildiği Nizhny Novgorod’daki eski fabrikada üretilecek.









  • japonlar ve avrupalılar bile markalar arasında platform paylaşıyorsa ruslara çok yüklenmemek lazım

  • Çinliler dünya çapında hızla yaygınlaşıyor. Aynı platformdaki Renault Grand Koleos Güney Kore'de üretiliyor.

    Sovyet döneminin simge otomobili Volga geri döndü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yc#1 -- 6 Nisan 2026; 23:10:37 >
  • toggdan güzel görünümü var

  • İstan34bul kullanıcısına yanıt

    Ortadogunun geri kalmasının nedeni akraba evliliği. Neslimizi soyumuzu mahvetti bu illet. Tüm Müslüman dünyayı mahvetti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Nisan 2026; 0:41:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.
  • bir gün herkes çinli ortak alacakSovyet döneminin simge otomobili Volga geri döndü 

    _____________________________
  • Yorumlarını okuyunca başka habere mi tıkladım acaba diye şüphe ettim. Yine çorba olmuş ortalık helal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T Square -- 14 Nisan 2026; 11:15:41 >
    _____________________________
    Gittiğiniz yol, hızınızdan daha önemlidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tasarımları hoş olmuş.
    _____________________________
    SİGORTA TOWER - Whatsapp: 05056840705

    ONLARCA FORUMCU MUTLU MÜŞTERİ KONU LİNKİMİZDE...

    AYRICA AYIN İLK GÜNÜNE ÖZEL ALLİANZ KASKODA NET %30 İNDİRİM FIRSATI!

    FORUM KONUMUZ...
  • Audi Q7 kopyalayıp makyajlamışlar.. Yan tarafı olduğu gibi copy paste yapmışlar.

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Tipik self humiliation yapan türk uydurması, kendini bu kadar aşagı gören başka bir millet var mı acaba hep merak etmisimdir. Her türk böyle değil ama sanırım bazı yahudiler de böyleydi. Bu bizdeki Balkan > Anadolu gibi Batı yahudi > Doğu yahudi seklinde. bu kadar da kendini hakir görmezsin.




    https://en.wikipedia.org/wiki/Self-hating_Jew




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Nisan 2026; 8:2:43 >
    _____________________________
  • Herkes profesör olmuş yahu.volganin arabasından başlandı büyük İskender kadar geldik. Başka bir soru sormak istedim..dünyada kaç tane şase modelleri var acaba....

  • Bir yerden baslamalari gerekiyordu ve baslamislar, bizi BYD dolandirip duruyor ya bak fabrika kurmadilar amac ulkede kendi is gucunle uretmek mensei cok baglamaz sonucta dengeler belli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.