Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
33.395
Cevap
470
Favori
1.644.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    şurda bir incelemem var.https://forum.donanimhaber.com/sony-ht-zf9-3-1-dolby-atmos-soundbar-sa-z9r-kablosuz-arka-hoparlor-seti-incelemesi--133193127

    Olaya tamamen Atmos penceresinden bakarsam %50 başarım var. Çeşitli demolarla yaptıgım testlerle ben bu sonuca ulaştım.

    Dolby'nin, kendi demo cd'sindeki videolarında, ses inanılmaz sizi alıp götürüyor. Bazı videolarında ise bir şeylerin eksik olduğunu yada bazı seslerin duymanız gerekenden daha kısık geldiğini hissediyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 9 Ekim 2018; 23:59:58 >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Tamamen atmos da değil aslında merak ettiğim, dts vb çevresel ses konusunda nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevresel ses dediğiniz 5.1, 7.1 sistemler dışında hemen hemen bütün ses sistemlerinde aynı, hepsi sanal, yani tatmin edici değil, sadece ses kaliteleri değişiyor, dolby atmos olayında bile oda düzeni ve sounbarı koyduğunuz yer ile aranızdaki mesafe çok etkili ve o da sanal, sesin yansıması ile gerçekleşiyor, bunların hiçbiri gerçek bir 5.1 ses sisteminin verdiği tadı vermez, sadece kaliteli ses iletir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    incelememi okuyun içinde bu bilgiler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 10 Ekim 2018; 11:58:38 >
  • kerkenez K kullanıcısına yanıt
    Ben de bu şekilde düşünüyorum ama arka hoparlör eklenince atmostan ziyade en azından 5.1 seste iyi olabilir diye düşünüyorum ama yine de emin değilim.Evimde lgnin giriş seviyesi bi home theatre seti var, ahım şahım bi set değil ve çevresel seslerde de pek başarılı değil bu nedenle yeni bi sistem mi kursam yoksa bu tarz arka hoparlör destekli sound bar mı alsam emin olamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba bir soundbar almayı düşünüyorum aklımda LG SK9Y modeli var ama tam emin olamıyorum yorumlarınız nedir veya bununla karşılaştırmalı ne alınabilir? Samsung HW-N650 yede baktım ama LG Atmos olması da ilgimi çekiyor açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wholet

    Herkese merhaba bir soundbar almayı düşünüyorum aklımda LG SK9Y modeli var ama tam emin olamıyorum yorumlarınız nedir veya bununla karşılaştırmalı ne alınabilir? Samsung HW-N650 yede baktım ama LG Atmos olması da ilgimi çekiyor açıkçası.
    Aynı durumdayız kesinlikle. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu altında birçok kez yazılan ancak hala önyargılara görmezden gelinen bir durum var. Soundbarlardan eğer arkaya hoparlör eklenebilen bir yapıya sahipse gerçek çevresel ses verir. Kavramları yerli yerine koyalım. Soundbar ile dect bir anfi arasında en büyük fark, dect amfinin farklı bileşenlerle çalışacağı düşünülerek daha fazla ses mühendislikleri içermesi ve yıllarca yapılan yatırımlarla daha çok sanal ses (DSP) çözümlemeleri ile farklı kulak zevklerine hitap edebilmesi. Bu sanal sesler stereo kaynaktan gelen sinyalleri işleyerek çevresel sesi veriler. Dolby laboratuvarlarında ki ses kodlarının en bilineni Dolby digital (DD)ya da Dolby theater sistem (DTS) ise orjinalinde ki çoklu kayıt sistemi ile gelen sinyalleri kendi standartlarında izleyebilen cihazlara lisans verir. Bu lisanslar günümüz soundbarlarina verilmiş. Üstelik arkada hoparlör baglanamama bile "sanal" bir çevresel ses verebildigini kabul etmiş Dolby laboratuvarları.

    Burada en yüksek standart Dolby Atmos değil, THX. Lucas filmin starwars ile getirdiği bu ses formatını anfilerde de üst sınıf olanlar ancak karşılayabilir. Soundbarlara en fazla 2 model vardır yani bu standardı kullanmayarak cihazların fiyatları daha uygun tutuluyor diyebilirim.



    Eğer stereo bir kaynaktan ses alınacaksa profesyonel ses sistemi de arkaya hoparlör eklenmiş 5.1 soundbar da arkadan gelen sesler sanal olarak yaratılmış olacaktır. Eğer, TV, Netflix ya da PlayStation gibi kaynaklardan çok kanallı bir kayıt dinlenilecekse amfden farksız ses alınacaktır.



    Soundbarlar yapıları gereği sadece kendi bileşenleri(subwoofer, arka hoparlörler) ile kullanıldığından basit bileşenler içerirler ve kullanıcıya detay ayar vermeye gerek bırakmadan başarılı ses verirler.



    Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jbl bar 5.1 ultra hd sistemi, alıp kullanan var mı? Sk9y ile ikisi arasında indirim kovalıyorum, Ayrılabilen arka hoparlörleri ile jbl daha çok almak istediğim bir model... Sırf bu özelliği için atmos tan vazgeçilir mi sizce?

    Şu an 5k fiyatı, kur atışlarında önce ne kadara satıldı bilgisi olan varsa bir cvp lütfen teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wntln kullanıcısına yanıt
    LG'nin 7 ve 9 lütfen modellerine kablosuz LG hoparlörler bağlanarak surround elde edilebiliyor. Yanlız LG las950 kullanırken bu hoparlörlerin bağlantı sorunları nedeni efektif bir kullanım olmadı. Bağlantı sorunu vermediği anlarda ise ses gayet güzeldi.



    Dolby atmos vazgeçilmez bir seçenek değil. Gerçek Dolby atmos için tavanda bir hoparlör olması, bu normal bir evde pek mümkün olmadığından da soundbarlar üst kısmındaki hoparlörler ile sesi tavan çarptırıldı, arkadaki hoparlörlerin tavan bölümünde de hoparlörler olması ile tavanda bu seslerin devam edeerk arka hoparlörlerin sürücülerine ulaşması ile balon icindeymiscesine bir ses alanı yaratılıyor. LG'de arkaya hoparlör alsanız da bunu tam yaramaz çünkü arka hoparlörlerin üst kısmında böyle bir hoparlör tasarımı yok.



    Samsung K950 ki o da ülkemize gelmedi haricinde atmosa göre eksiksiz tasarlanmış bir soundbar maalesef mevcut değil.



    Yani atmos ile ses karakteri değişiyor evet ama atmoslu LG soundbar kullanan kimse gerçek atmos deneyimi yaşayamiyir.



    JBL burada çok konuşuldu. Sanırım 3.200TL civarında satılıyordu ama çok fazla satış ağı olmadığından internet üzerinden alınabildi çoğu zaman.



    Şimdi önceki fiyatı mukayese ederek karar vermek ne kadar doğru bilemiyorum, alternatiflerin de fiyatı arttı denilebilir.



    Philipsin benzer bir modeli var aynı mantıkta çalışan. BT hoparlorlu ve gövdeden ayrılabilen. Fidelio modellerinden biridir. Onu elektronik marketlerde Media markt'ta bulmak daha mumkun.



    Eğer gerçekten ses düşkünü iseniz 5 değil 10 da verilir bütçe de el veriyorsa. Ancak ne yapın edin dinlemeden hiçbir şeye karar vermeyin. En büyük hata bu olur.



    Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biz de iki senedir -yanılmıyorsam- LG SJ3 kullanıyoruz.
    Teknik olarak 2+1 sistem. 300W hoparlör, 200W woofer çıkış olarak belirtiliyor.
    Tabii bilen bilir bunun RMS olaması imkansız. PMPO gücü de hayali bir şey.
    Toplam RMS güç -tahminim- 50W+50W olabilir.
    Optik kablo ile TV'ye bağlı ses pürüzsüz.
    Aux ile PC'ye bağlıyorum karaoke için gayet iyi.
    Bluetooth bağlantı mevcut mobil cihazlar için.
    Bar ile woofer bağlantısı kablosuz, bu çok iyi.
    Woofer aktif olduğu için (harici anfili) ayrı power besleme gerekli.
    Fiyat/performans olarak başarılı.
    2 sene önce şimdiki fiyattan aşağıdaydı.
  • Sk9y sipariş verdim bakalım hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasarda

    Sk9y sipariş verdim bakalım hayırlısı
    Hayırlı olsun keyifle kullanın yorumlarınızı bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolby atmos u tam anlamıyla yaşamak ve hissetmek için özel tasarlanmış donanımlı bir salona ihtiyacınız vardır.

    Evde ne yazık ki sinema salonunda ki gibi özelliği hissettirmez ve yaşatmaz.

    Yalıtımlar ona göre yapılıyor ve donanım ona göre yerleştiriliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasarda

    Sk9y sipariş verdim bakalım hayırlısı

    Hayırlı olsun atmosu kesinlikle deneyin dts dd filan hikaye kalıyor özellikle filmlerde hayran kalacaksınız Hayırlı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 16 Ekim 2018; 16:53:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guguk

    quote:

    Orijinalden alıntı: yasarda

    Sk9y sipariş verdim bakalım hayırlısı

    Hayırlı olsun atmosu kesinlikle deneyin dts dd filan hikaye kalıyor özellikle filmlerde hayran kalacaksınız Hayırlı olsun

    Alıntıları Göster
    Teşekkürler

    Gelsin deneyeceğim hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Philips sounbar almayı düşünenlerin dikkatine. Philips merkez servisleri (istanbulda bulunan) küçük ev aletleri, tv, ses sistemleri diye ayrılıyor. Ses sistemlerine bakan bölümü kapatılmış bulunmaktadır uzun bir süredir. Yani philipsin ses sistemleriyle ilgili müşteri hizmetlerini aradığımızda telefonu açan kimse bulunmuyor. Bu konuyu yetkili servise sorduğumda ses sistemlerime bakan merkez servislerinin kapatıldığını, maillerine cevap vermediklerini ve bir sorun karşısında kendilerininde neler yapabileceklerini bilmediklerini söylüyorlar. Ben philipsin fidelio b5 ürününü aldım, kullandım, bu ürünle ilgili çıkarılabilir hoparlörlerin pilleri bittiğinde iki yıl sonra değişimi olup olmadığını öğrenmek için araştırma yaptığımda bu durumu öğrendim, servisler bu konu hakkında bilgi sahibi olmadıkları gibi herhangi bir arızada merkez servisleri kapatıldığı için ne yapılacağını bilmiyorlar, birkaç ildeki servisi arayarak bu durumu öğrenmiş bulunmaktayım. Philipsin genel ürünlerine bakan bir müşteri hizmetleri bulunmamaktadır, her bölüm kendisiyle ilgili olan ürüne bakıyor ve birbirlerinden haberleri olmadıklarını söylüyorlar, yani tv bölümünü arayıp ses sistemlerine ulaşmaya çalışsanız bizim o bölümle bir ilgimiz yok, biz farklı bir servis şirketiyiz diyorlar. Böyle olduğunu öğrenince zaten ses kalitesini de jbl ye göre eksik bulduğum fidelio ürününü iade edip jbl ile yola devam ettim. Philips sounbar alacaklar bu konuyu dikkate alsınlar ve iyi araştırsınlar, sonra herhangi bir sorunda ürün ellerinde kalmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerkenez -- 16 Ekim 2018; 21:57:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu jbl bar 5.1 dts:x ve atmos destegi vermiyor sanirim hy-nt9 sony icinde arka hoparlor bulmak zor gibi bir durummu var. 5000 olan sony alsak surround ne kadara buluruz acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese,

    Sony XF9005 televizyonum var ve soundbar arayışı içerisindeyim. Sony XF9000 benim televizyonum ile tasarım açısından uyumlu olduğunu okudum. Ancak LG soundbar'lar da hoşuma gidiyor. Bu işlerden de pek anlamıyorum açıkçası.

    Kısaca XF9000 , SK9Y ve SJ9 arasında kaldım diyebilirim. Fiyatları da benzer seviyelerde zaten.

    Bunların içinden hangisini önerirsiniz? Farklı model önerisine de her zaman açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirable -- 18 Ekim 2018; 20:54:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mirable

    Merhaba herkese,

    Sony XF9005 televizyonum var ve soundbar arayışı içerisindeyim. Sony XF9000 benim televizyonum ile tasarım açısından uyumlu olduğunu okudum. Ancak LG soundbar'lar da hoşuma gidiyor. Bu işlerden de pek anlamıyorum açıkçası.

    Kısaca XF9000 , SK10Y ve SJ9 arasında kaldım diyebilirim. Fiyatları da benzer seviyelerde zaten.

    Bunların içinden hangisini önerirsiniz? Farklı model önerisine de her zaman açığım.

    Sk10y nerede gördünüz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.