Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.405
Cevap
470
Favori
1.644.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    bugun teknosa da 3 soundbar test ettim
    .su yeni cikanin dizayni harika keske 5+1 destekleseymis.lg3530a 600 lira yeni cikan 900 lira.yani arada fark kalite cok para az.
    yani 3530a fiyati bence fazla.

    5+1 desteklese derken ?
    cihazda surround ses almak mümkün,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: say

    n11.com dan aldim aski aparatiyla duvar arasinda tvnin uzerine cuk oturdu super oldu
    SOUNDBAR [ANA KONU]

    Hayırlı olsun.

    Tv'niz gri imiş. 3530'un grisi vardı 3531 adı altında. Ondan bulamadınız mı?

    Daha çok yakışırmış.

    SOUNDBAR [ANA KONU]




  • biuu kullanıcısına yanıt
    o pahalı ama :)
  • Arkadaşlar bu cihazda coaxiel l dijital giriş var mı acaba. Benim tv de optik yerine coaxial var da.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknokolik35 T kullanıcısına yanıt
    Hayır mevcut girişler aşağıda.


    SOUNDBAR [ANA KONU]
  • arkadaşlar yanılmıyorsam nb3530A nın üst modeli olarak nb4530 görünüyor.
    nb4530 da HDMI giriş mevcut. nb3530a da sadece optik giriş var.
    bildiğim kadarı ile optik kablo DTS True HD MA sesleri iletemiyor.
    soundbarlarda Dts 5+1 ile Dts True HD MA arasında hissedilir bir ses farkı varmıdır ?
    nb3530a ile nb4530 arasındaki fiyat farkına değermi ? ( sadece Dts ve Dts True Hd ses farkı bakımından )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde 2012 yazında Darty'den alınmış HTS 7140/12 soundbar var. Taşındığımda paketledim, bir daha da açmadım.

    Garanti belgesi var, faturası belki paketlerinin içinden çıkar, çıkarsa sürpriz, yoksa yok bilin. Dökümanı, aksesuarları falan mevcut.

    Pazarlıksız 400 TL istiyorum.
  • Arkadaşlar merhaba;

    Bende yaklaşık 2 ay önce LG SoundBar aldım ancak benim aldığım model LG BB4330A 3D BLU-RAY ULTRA HD blueray
    üründen şuan memnunum herhangi bir problem görmedim 55' LG Smart Tv kullanıyorum ve Optik kablo ile bağlantı yaptım özellikle filmlerde çok başarılı ama henüz sesini sonuna kadar açma şansım olmadı lakin apartman dairesi için fazla gürültülü oluyor..
    BT ile İphone dan müzik dinleyip oyun oynamak ise ayrı bir keyif..
    Yer kaplamadığı için böyle bir sistemi tercih ettim ve Wi-Fi Woofer olması dikkatimi cekti..
    Radyosu mevcut ancak antenini bağlamadım TV sehpası kullanıyorum en alt rafta duruyor aslında gelen servis hem Tv yi hemde soundBar ı duvara montaj yapmamızın daha şık duracağından bahsetti ancak şimdilik bu şekilde kullanıyorum herhangi bir ses kaybı olduğunu sanmıyorum.
    Sorularıız olur ise cevaplarım.
  • Arkadaşlar yeğenim geldi misafirliğe,

    TV açık türk bir dizi oynuyor sohbet ederken dışarıdan bir ses geliyor dedi bana ama halbuki ses soundbardan geliyordu. Bunu duyduğuma sevindim, hoşuma gitti, sesde oldukça kısıktı.
  • hangi diziymiş o....? bizde bakalım...
  • Hatırlamıyorum ama öyle surround filan dildi yaw, derinden bir müzik geliyordu, bi yerden ses geliyo dedi bana döndüm baktım soundbardan geliyo. Bu yeter bana :)
  • Geçen gün telefon oynuyorum tv açık. Gözüm telefonda Tv'den önden ses geliyor.

    "çok güzel hareketler bunlar"

    Arkadan da "zıbolobo lop lop lopppppp"

    Nasıl şaşırdım arkadan ilk defa böyle surround ses aldım. Ses baya bir kısıktı üstelik.

    Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 5 Aralık 2013; 18:36:05 >
  • işte aynısı dün benim misafirime denk geldi, verilen paranın hakkını almak, duymak güzel bi duygu :)
  • En iyisi Sorrund Ses almak istiyorsanız TRT HD ve ATV HD aksiyon dizilerini açın, dolbly digital olarak en iyi ses efekti sunal kanal bu...

    Bu arada bende olan Philips HTS 7140 / dan gorsel bir sunum...





    SOUNDBAR [ANA KONU]SOUNDBAR [ANA KONU]SOUNDBAR [ANA KONU]SOUNDBAR [ANA KONU]




  • 5 aydır kullanıyorum gayet memnunum kablo derdinden kurtarıyor insanı gayet şık ses olarak tatmin edici
    SOUNDBAR [ANA KONU]SOUNDBAR [ANA KONU]SOUNDBAR [ANA KONU]




  • @blueall ; Sizin sayenizde alıyorum bu cihazdan, inşallah pişman olmam. Ürün elime ulaştığında deneyimimi paylaşırım. Ayrıca sizin aldığınız siteden alcam N11'e güvenmiyorum. Ses sisteminden Beklentilerim aynı sizinki gibi. Apartman dairesinde hangimiz son ses müzik dinliyebiliyoruz ki. Kaliteli bir ses yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wiperagain -- 8 Aralık 2013; 3:10:11 >
  • Evet hocam fiyat farkı vardı n11.com'dan aldım geçtim. Çok sırıtmıyor sesten çok memnunum bu arada 499 olmuş n11.com'da az önce baktım.
  • Forumda güzel bir bölüm olmuş TR de çok ciddi kullanıcısı yok yurt dışında çok fazla surround soundbar veya sound projektor kullanan kullanıcılar var, ayrıca bi kaç markanın ürünleri dışında bunlar samsung ve lg diğer markaların ürünleri daha pahalı. Fakat alternatif TR ye pazarında çok fazla yokken yurt dışında çok fazla miktarda var.

    Surround soundbar veya Surround sound projector teknolojisi 5.1 veya 7.1 sistemler kadar detaylı bir şekilde surround üretmeselerde yinede surround ses efektleri hissedilebilir seviyelerde. Teknolojinin gelişmesiyle artık farklı fiyat seviyelerinde bir marka altında birden fazla model bulmak eskiye göre çok daha iyi.
    Bu tarz sistemlerin öncüsü olarak yamaha nın oldukça üst seviyede ürünleri var ve bu ürünler iki ayrı guruba ayrılmakta surround soundbar ve surround sound projector surround.
    Sound projector haliyle en üst seviyedeki ürünleri ve çalışma prensipleri surround soundbar lardan farklı olarak içerisinde çok fazla miktarda hoparlör sürücüleri bulunmakta.
    Yamaha nın en üst seviye ysp 5100 modelinde 40 adet sürücü vardır. Ayrıca dolby true hd ve dts master audio formatlarınıda destekler, ABD fiyatı 2200 usd dır ve yansıtma yöntemiyle çalışır. Dolayısıyla biraz oda seçer mikrofonla ayarlama özelliğide var, ayrıca oda boyutu ölçüleride girilerek ayarlama yapmaya imkan tanır.

    Benim bi çok forumda kullanıcılardan edindiğim bilgiler ve yamahanın ysp 4100 le yaptığım dinletide gördüğüm, çok kaliteli oldukları fakat ciddi ayarlama yapmak gerektiği, dikdörtgene yakın sağ ve sol tarafı eşit uzunlukta, duvara sahip bir oda olması gerektiği gibi detaylar var. Bu şartlar sağlanıp gerekli ayarlamalar düzgün bir şekilde yapıldığı zaman çok ciddi performans vermektedir. Fakat fiyatları yüksek oluşundan ötürü ayrı bir odaya sistem kuracak olanlar 5.1 veya 7.1 sisteme yönelebilirler. Kablo karmaşası istemeyip farklı bir teknolojiye sahip bir sinema sistemi kullanmak isteyenler için iyi bir seçenek bance.

    Surround sound bar ların çalışma prensibi daha basit, fakat daha etkili diyebilirim aslında burada etkili diye belirttiğim şey aslında 5.1 - 7.1 sistemlerin surround efektinin muadili değil daha çok derinlik hissinin verilmesi şeklinde yorumlaması denilebilir. Surround projectorler gibi oda pek seçmez dinleme mesafesi ve kulak yüksekliğine göre ayarlanması performansı ciddi anlamda artırmakta önemli bir etken diyebilirim, fiyat performans ürünleri genelde bu kategoride yer alıyor.
    Bu kategorideki en ciddi ürünler TR de deneme fırsatım olmasada yamahanın ysp 2200 (1000 usd) modeli ve sony nin hy-st7 (1300 usd) modelidir. Ayrıca bose, bowers&wilkins, jbl, harman kardon, monitor audio gibi bi çok üreticinin ürünleri var. Fakat bu saydıklarımdan jbl ve harman kardon ses gücü bakımından çok iyi olsada stereo sistem olarak çalışmaktadır. TR deki kullanıcıların karşısına en uygun ve bulunabilir iki seçenek çıkıyor samsung ve lg. Her iki markanın ürünleri bence gayet başarılı, sadece samsung un en üst model olan hw-f751 modelini pek tavsiye etmem 2000 tli lik fiyatıyla dolby true hd ve dts master audio desteği yok ve yanında gelen kumanda sanki başka bir sistemin kumandasıymış gibi, öyle şık denilebilecek bir ürüne öyle bir kumanda olmamış.
    Bunların dışında orta ve üst segment için sony ve yamaha nın modelleri var. Sony nin de TR de ki sitesinde surroundsoundbar modelleri vardı yeni modeller hemde, fakat defalarca sormama rağmen, 1 yıldır bir gelişme yok ve gelicek diyorlar gelmiyor hatta sony mağazalarının bu ürünlerden haberleri bile yok. TR deki bu pazarı sony samsung ve lg ye bırakmıştır.
    Yamaha da durum biraz farklı bulunmak istenildiğinde bi şekilde bulunuyor, ama paranız var ise diğer bir alternatif biraz farklı bir sistem olucak ama bose 3,2,1 diyebiliriz. Biraz daha esnek kullanımı var fakat oldukça etkili diyebilirim. Dolby true hd ve dts master audio gibi formatları desteklemez kendi teknolojisini kullanır. (True Space)

    Kendi deneyimim ve araştırmalarım sonucu bu şekilde, kısaca toparlamak gerekirse surround soundbar lar ayrı bir odası olmayan, salon a sinema sistemi kurmak isteyip uygun olmayan salon lara iyi bir alternatif ses sistemidir. Fiyat performans oranı olarak da uygundur.
    Kendimden örnek vermek gerekirse ayrı bir odam yok, bütün sistemim salonda ve amerikan mutfakta var, ayrıca hi-fi sistem de olunca cihaz sayısı artıyor. Sistem için farklı alternatifler yapılabiliyor hi-fi sistem üzerinden fakat, arka tarafa hoparlör konumlandırmak zaten oldukça fazla miktarda olan kablolara ilave eklemek evden atılma sebebim olur :)
    Bu yüzden bende surround soundbar kullanıcısıyım ve oldukça memnunum. Surround soundbar kullanıcısı olarak deneyimlerim şu şekilde;
    Yanında gelen optik kabloyu kullanımıyorum, daha kaliteli optik kablo kullanıyorum çok ciddi fark olmasada özellikle dts de ses ciddi anlamda fark ediyor.
    Surround soundbar a digiturk plus, apple tv ve sony bluray player bağlı, digiturk hd yayınlarda özelllikle orjinal dil seçeneğinde izlenen moviemax te performansı bi tık daha artmakta. Apple tv de aynı şekilde normal kanallara göre ve dolby digital olarak kodlanmış dvd lerden daha iyi bir performans alınıyor. Aslında surround soundbar ın performansını artırmak için biraz daha iyi bir kablo ve daha kaliteli hatta tercihen dts kodlanmış filmler coşturuyor diyebilirim.
    Ayrıca bluray player var ise o zaman ses performansı daha iyi bir anlam kazanıyor, hdmi dan bağlantı yapıp direct pcm seçtiğiniz zaman sesi bluray player çözümleyip dolby true hd ve dts master audio formatlarıda alınabilecek, ya da optik bağlı ise bitstrem digital seçilip surround soundbar ses çözümlendirip, blu ray den downmix modunu etkinleştirdekten sonra daha başarılı bir ses etkisi elde edilebilir. Bu seçenekler dts master audio ve dolby true hd olarak kodlanmış bluray filimler için geçerlidir.

    Sistem şu şekilde Panasonic G 37'' s-ips 100hz. Full HD lcd tv, Sony bluray player bdp-s 490, Altech digiturk plus, Apple tv, Sony s-force pro. front surround soundbar, Thomson optik kablo, Monster rca kablo. Umarım bu tarz sistemlere merakı olup almak isteyenlere yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arundar -- 8 Aralık 2013; 23:27:03 >




  • @arundar sabredip sizin yazınızı okuyabilene helal olsun.

    Paragraf kullanarak yazınızı düzenler misiniz?

    Tüm yazıda sadece birkaç tane nokta kullanmışsınız. Diğer noktalama işaretlerinden bahsetmiyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 8 Aralık 2013; 17:48:40 >
  • Arkadaşlar JBL sb 400 saundbar hakkında bilgisi olan varmı. Tavsiye edermisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.