Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (942. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kimnotyze1983 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
33.362
Cevap
472
Favori
1.642.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 940941942943944
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mnybjk kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Audio konusuna yatırım yaparken eş durumunu en önemli faktör. Eğer evliyseniz ve eşiniz istemediyse isterse dünyanın en iyi sistemi olsun o eve o sistem maalesef giremiyor. Bu yüzden bir çok odyofil sistemini eşi istemiyor diye satmak zorunda kalıyor.


    AVR forumlarında bununla ilgili olarak şöyle bir jargon gelişmiş. (WAF) Wife acceptance factorwife approval factor, veya wife appeal factor şeklinde açıklamaları mevcut Türkçe'ye Eş kabul etme faktörü diye çevirebiliriz. WAF 0 ile 1 arasında bir değer olabileceği gibi bir % değeri de olabilir. Ne kadar yüksek olursa eşin kabul etme / benimseme olasılığı o kadar kolay olduğu söyleniyor.


    Benim ses istemi ile maceram ise şöyle oldu. B&W 600 Serisi ile evi donatmak istedim. Eşim fiyatını ve boyutlarını öğrenince WAF değeri 0'a (sıfıra) yakın oldu ve başlamadan bitti. Ben de kendimi avutmak için TV'nin altına sığsın ve ortam ile uyumlu olsun diye gittim Yamaha sound bar aldım. Açıkçası bu kadar güzel ses çıkaracağını tahmin etmemiştim. Uzun bir süre yaklaşık 1,5 - 2 yıl kadar bunu kullandım. Kendi hayallerimi anlatırken arkadaşım da heveslenip kendine bir ses sistemi kurmak istedi. Pandeminin başında beraber gidip ona Onkyo AVR ve Sony kule tipi hoparlör aldık, daha sonra eve gidip bir güzel kurduk. Akşam eşi gelince TV sehpası ile uyumlu değil ve kocaman diye beğenmemiş. Pandemi sebebi ile her yer de kapandığı için geri de veremedi. Aldıktan 3-4 ay sonra bana hediye etti. Ben de salona kurdum. :) Hanım'a hediye olduğunu ve geri veremeyeceğimi söyledim. İlk başta biraz mırmır söylense de zamanla sesin güzelliğine alıştı ve sistemi benimsedi. Elimde olan Yamaha'yı bana hediye eden arkadaşa hediye ettim. Sen dene belki eşin bunu sever dedim. Sevmiş. :)


    Şimdi ikimizde de güzel birer ses sitemi var. Ben kendi sistemime biraz eklemler yaptım ve 7+1'e kadar yükselttim. Pandemi'de kapalı kaldığımız sırada DTS ve Altmos'lu filmlerde uçana kaçanın zevkini bolca yaşadık ve yaşıyoruz da. :)


    Ses sistemi alacak olan arkadaşlara Yamaha Soundbar'larını tavsiye ederim. Bendeki model YAS-207 idi. Şimdi Alexa ses kontrollü olan YAS-209 modeli çıkmış. Bunu da alabilirsiniz. Eğer bütçeniz var ve daha önemlisi WAF değeriniz 1'e yakınsa kesinlikle B&W almanızı tavsiye ederim. Ufaktan kitaplık tipi ile başlayıp zamanla bunu 7+1 sisteme dönüştürebilirsiniz.


    Saygılarımla.


    Ek: Yamaha Soundbar'lı eski sistem ve AVR'lı yeni sistem.


    SOUNDBAR [ANA KONU]


    SOUNDBAR [ANA KONU]




  • merhabalar


    çok detaylı olmasada sn11r yazılım güncellemesiyle ilgili ilk görüşlerimi yazayım


    diyaloglar daha temiz ve gür gelmeye başladı. arkadan gelen efektler arttı gibi.


    detaylı test yapmadım netflixte locke & key (dd+ 5.1 atmos) izledim.


    birde ilk güncellemeden önce sesi 20 de kullanırdım film dizi seyrederken. ilk güncellemeden sonra ses yükseldi 17 de seyrediyordum. ikinci güncellemeden sonra 17 de çok gelecek gibi duruyor.


    güncelleme sonrası yazılım bilgilerim :

    Main 2110203

    Mitcom 2109301

    Chromecast 1.52.246654

  • herkese selam. sn11 ile ilgili söyle bi sorun yaşıyorum daha önce başına gelen yada bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
    son güncellemeyi almışmı diye kontrol etmek için uygulamaya bakmak istedim
    uygulama sn11 görmüyor, hiç şaşırmadım tabii yeniledim yine görmedi
    google home da sn11 görünüyo fakat bağlanmadı. kaldırdım tekrar kurdum. cihazı buldu sesi duydum, fakat googlehome cihazı wifiye bağlamıyor uyarısı verdi. (bu sorun şundan olabilir bende wifi6 ax destekli 160 mhz e kadar yayın yapıyor bazı aletleri bağlanmada zorluk oluyor ayar yapmam gerekiyor. geç olduğun modem ayarlarıyla uğrasmadım.
    uygulamayı kaldırdım kurdum yine bulamadı cihazı )
    sonuç bağlayamadım cihazı. buraya kadar zaten karşılaştığımız sıkıntılar. bi süre sonra bağlanıyor kendi, beklemek istemediğimden bende resetlemek istedim.
    esas sorunu bundan sonra fark ettim.
    barın üstündeki dokunmatiklerin hiçbiri çalışmıyor tepki vermiyor.
    bi kaç defa fişten çektim olmadı. akşam fişi çekip bıraktım. bugün akşam yine bakıcam
    neden kaynaklı olabilir? bugüne kadar toplasam 3 defa anca kullanmışımdır dokunmatikleri. cihazı kumandadan resetlemenin bi yolu varmı yada fişi çekili beklerse sıfırlanırımı? yada internete bağlı değil diye yazılımsal bi sorun olmuş olabilirmi?
    lg ile enteresan deneyimler🤔

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • srknzr S kullanıcısına yanıt

    selam serkan

    öncelikle geçmiş olsun büyük sıkıntı yoktur umarım

    şimdi denedim ses açıp kapatıyor dokunmatikler bende

    reset kullanım kitapçığında sadece bar üstü dokunmatifk wifi tuşu yazıyor.

    başka birşey yazmıyor.


    bende 1-2 defa resetliyim dedim (şimdi değil daha önce) restting yazdı kaldı ekranda fişi çekip az bekleyip taktığımda açıldı. ama resetlenmemiş şekilde.

  • srknzr S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim modem de Wifi 5 Ac ve 160 mhz yayın yapıyor. Wifi kanal ayarını 36 yapmanızı tavsiye ederim. 100 ve üzeri kanal ayarlayinca soundbar ile sinyal karışıyor. Ayrıca 100 ve üzerinde kanal olursa uygulamaya baglanmakta zorluk oluyor. Reset içinde dokunmatik haricinde pek de bir şansınız yok. Belki uzun süre fişi cekili olunca normale dönebilir. Umarım sıkıntı yasamadan halledersiniz. Ama başlamadan mutlaka wifi kanal numarasını kontrol edin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • josh-r J kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi sadece dokunmatikler çalışmadı başka bi sıkıntı yok sesde kumandada hdmi geçişleri herşey normal. tuşlarda çokmu önemli ; değil heraldeki aldığımdan beri nerdeyse hiç kullanmadım dokunmatikleri.
    uygulamadan resetleniyormuydu?
    bide acaba dokunmatik kilidi gibi bişey varmıdır acaba uygulamaya sonradan eklene bi özellik gibi önceki güncellemelerde gelmiş olabilir mi ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srknzr S kullanıcısına yanıt

    baktım uygulamada tuş kilidi gibi bir ayar yok

    reset içinde

    device information an Reset >>Initilize Settings diye başlık var ama barın üsttekiyle aynı işimi yapıyor bilmiyorum açıkçası

  • cchacalls kullanıcısına yanıt
    üstad selam. otomatikdeydi sanırım onu 36 alırım. zaten akşam wifinin 5ghz açıp routere wifisini kapatıp denicem
    birde sn 11 arkalar ile 2.4ghz den bağlanıyor galiba.
    telefondaki wifi analizer uygulamasında sn11 ağını görüyor 2.4 olarak. ama sn11 bar wifi ile 5ghzdenmi bağlanıyor tam emin değilim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • josh-r J kullanıcısına yanıt
    akşam mesai var anlaşılan el yapımı iki soğukdan takviye alınca çözeriz gibime geliyor ama hadi hayırlısı😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srknzr S kullanıcısına yanıt

    hahaha aynen zor mesai :)

  • djangobjk kullanıcısına yanıt
    Bendede Xh 9500 TV var Ama TV izlerken movie modunu denefim bende çalışmıyor Arkalar. Zaten TV de genelde Bass ayarında izliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srknzr S kullanıcısına yanıt
    Ustad arka hoparlörler 5ghz bandından ve 100 ve üstü kanaldan bağlanıyor. Özellikle 100 ve üstü kanal ayarlayinca bağlantı kopmalari daha çok oluyor. 2.4 ghz olarak gördüğünüz Soundbar in Wifi Direct medya paylaşımı ile ilgili.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cchacalls kullanıcısına yanıt
    ok. yani telefondan yada pcden wifi ile ses dosyası gönderdiğimizda bara 2.4 kanaldan bağlanıyor.
    bar uygulama v.s ve kendi uydularına 5ghz den bağlanıyor. doğrumudur.
    kopma sorunu çok yaşamadım evde ençok 5ghz bandı kullanılıyor.
    ozaman şu sorun çözülüp güncellemeyi alana kadar wifi kanal36 ayarlayıp 5ghz bandını biraz boşaltıcaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozcan69 O kullanıcısına yanıt

    işte bilemedim 9505 de en sevdiğim mod oydu şimdi devrede oluyor reset atıp tekrar denerim.bass ayarı sesi ince geliyor arka hoparlorler bana yakın belki ondan kullanamıyorum uzak olsa dediğiniz mod uygun. Teşekkürler.

  • djangobjk kullanıcısına yanıt
    üstad bende philips tv var genelde movie modda kullanıyorum
    netfixde ve hdd deki filmlerde arkalar efektlerde devreye giriyor, digitürk yayınlarında süreklş devrede duruyor.
    son güncellemeyi cihaz aldımı almadımı bilmiyorum su an huyzuzluk yapıyor. sorunu çözünce bi bakıcam değişiklik olcakmı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srknzr S kullanıcısına yanıt
    Normal dahili uydu alıcı yayınında bahsettiğiniz gibi arkalar yalnızca efektler de giriyordu ve oldukça hoşuma gitmişti yani tüm tv yayınları dolby digital plus izliyorsun fakat şimdi hepsi aktif oldu bakalım Vardır bir ayarı :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • djangobjk kullanıcısına yanıt
    uygulamadan yada kumandadan surround kapalı, açık ayarını denedimizmi? belki güncelleme gelince ayarı değişmiştir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben dün akşam Matrix Bluray Remux denemesi yaptım. Şu meşhur Neo ve Trinity nin binaya giriş sahnesi ve güvenlikler ile silahlı çatışma sahnesini test ettim. Dolby Atmos da sesler çatışma sahnelerinde gerçekten çok boğuk ve detaylar da acayip kayıp var. Şöyle diyim şıkır şıkır gelmiyor sesler. Sanki alt frekanslar kesilmiş gibi. Aynı sahneyi Dts HD Master ve Standart modda izleyince bile sesler ve efektler o kadar net geliyor ki anlatamam. Hele Dts de birde Movie modunu açınca sistem coşuyor. Maalesef bu soundbar da Dolby Atmos çok sıkıntılı. Sizler de test edebilirsiniz. Başka filmler de aksiyon sahnelerini mutlaka karşılaştırın. Dolby Atmos ve Dts çok farklı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srknzr S kullanıcısına yanıt
    Denedim evet özellikle baktım ona da

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cchacalls kullanıcısına yanıt

    şuanki main ve micom versiyonlarınız kaç hocam

  • 
Sayfa: önceki 940941942943944
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.