Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (913. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
33.411
Cevap
471
Favori
1.645.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 911912913914915
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • brigand35 kullanıcısına yanıt

    Hocam atmos desteği alabiliyor musunuz PS5 ile ?

  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Hocam Atmos için uğraşmadım ama DTS aliyorum su an ses sisteminde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Cihaziniz hayirli olsun. Gule gule kullanin ama alisverisiniz bence sn11'den maliyetli. Sn11'e 9000tl etmez demissiniz 320 usd'lik cihazi 5400tl'ye aliyorsunuz. Sn11 yurtdisinda 1300usd civarinda oldugunu dusunursek sizin cihazdan daha uygun fiyata satiliyor Turkiyede.


    Bubarada baslikta atmos diyor ama videonun sonunda 5.1 sistem oldugunu belirtiyor vizionun.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada fiyatlar konusulacaksa bakilmasi gereken aci su; bir soundbar 9000tl etmezse yerine alinacak cihaz ne olmali ve kaca alinmali. Sadece soundbarlarin fiyati artmadi. Hem alt gruptaki bt hoparlorler, hem ust siniftaki avr'lerin hepsinin fiyatlari katladi. Hatta philips soundbarlar yeni modellerde uzun suredit 11.000tl ile piyasada.


    Cihazin yurtdisi fiyati degismiyor belki de dusuyor. Ancak lg sn11 ilk gelis fiyati sasirtici oldugu icin o fiyattan almayan bu fiyatlari pahali buluyor.


    Turkiyede Ses sistemleri ve dslr fotograf makineleri, bu alanlara merak duyanlari fiyat yonu ile her zaman uzmustur. Kur maliyeleri ile beraber fiyatlar yukselirken; ucretli kesimin maaslarinin gorece dusmesi alim gucunu de geriletti. Urunler luks mal kategorisine girecek fiyat duzeyine gelince daha oncelikli ihtiyaclar bunlarin yerini aliyor.


    Kaliteli ses sever tv sesi ile cok fazla yetineme, ancak bir zamanlar benim pre out sub cikisi veren bir toshiba regza tv'im vardi. Bir sub baglantisi ile ses kalitesi ve siddeti farkli noktalara geliyordu.


    Saba'nin Almanya'da iyi durumda oldugu donemlerde almis oldugumiz tv quadro hoparlor ile virtual ses yaratabiliyordu. 4 hoparlor, 2 twiiter ile 2x40w rms ses verebiliyordu ama yerinden kalkmiyordu. Projeksiyon tv'lerde de kaliteli ses vardi. Kisaca tv'ler duzlestikce, cerceveler yokeldikdikce hoparlore yer kalmadi. Minimalist hareket soundbari biraz da mecburi olarak bu nedenle hayatimiza ekledi.


    Su anda elinde cihazi olanlar yeni cihaz alacaklara gore sansli vir donemdeler. Yeni cihax alacaklar icin ise sn11 orneginde okdugu gibi enflasyonist piyasa gec kalinan satinalma kararlari icin uzuntu yaratabilir.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    Çok haklısınız hocam bir nevi tv ler inceldikçe soundbarlara mecburi bir yönelme oldu kapitalizm tarafından. Sn11r 5 bin tl hatta 7500tl ile uygundu nispeten ama 8500tl 9000tl ler olduğu zaman biraz insan düşünüyor acaba buna bu kadar para vermeye gerek var mıdır diye? Sonuçta bir iphone 12 parası. Hatta 55 inç güzel bir samsung tv parası. Yani 9000tl ye bir çok teknolojik ürün alınabilir daha önceliği olan insanlar için soundbara gelene kadar.

  • brigand35 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam bir ara atmos için bakarsanız yeşillendirin hocam

  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Ben de tam dediğin gibi yapmış biriyim..sn11R de kullandım..samsung Q800T ve arka kitler ile apartmanda oturan biri olarak noktayı koydum.
    Bu arada sony zf9 ( arka hop olmadan ),sony G700 de denedim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurtek4141 -- 13 Ağustos 2021; 10:6:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Visio m galiba arka hop.kablolu ben bakmıştım..bir de ax değil de ah olan model çok iyi..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt

    ps5 atmos destekli değil diye biliyorum

  • cihazın fiyatı güncel kur ile 2800 civarı.gerisi kargo ücreti.cihazın fiyatı 329 dolar.lg ise 1300 dolar gibi saçma sapan bir fiyat.

    lg nin bu abuk subuk fiyat politikası yurt dışında da çok eleştiriliyor.

    benim demek istediğim buradaki yani Türkiye deki maliyet değil aslında.lg nin abartı fiyat politikasıl. sn11 1300 dolar edecek bir cihaz mı?

    bence değil ama başka veya siz eder dersiniz saygı duyarım. bütün modellerinde yıllardır devam eden merkez konuşma dialog seslerindeki sorunu hala daha gidermedi.kaç cihaz kaç sene geçti cilalayıp aynı şekilde piyasaya sürüyor.çevresel sesler keza aynı sorunlu.


    mesela ben samsung q800t de aldım bugün test ettim.aynı klasman olmamasına rağmen bence q800t daha başarılı.dialoglar çok daha iyi.daha net temiz bir ses var.


    amaç deneyim paylaşmak az çok insanları bilgilendirmek.bu kişiden kişiyede değişebilir.o yüzden ben inlada benim dediğim doğrudur demiyorum.

    o yüzden alırken insanlar imkan varsa test etsinler öyle alsınlar.





  • gurtek4141 G kullanıcısına yanıt

    arka hoparlörler sub a bağanıyor klablo ile kullanılıyor. alıcı falan yok yani.fiyat olarak çok uygun aslında ama kargo maliyeti neredeyse cihaz kadar.bu arada dolby atmos ve dtsx destekliyor.

  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Lg'nin saticisi oldugumu dusunen vardi :) ama degilim. Bu yuzden lg'nin fiyatini savunmak gibi bir niyetim yok. Pazarlama dunyasi acisindan bakarsak ise; lg'nin her keseye gore modeli var ki kore satis stratejisi bu. Keza samsungun da oyle. Karsilastirma acisindan lg ile samsungun ses karakteri cok zit zaten. Lg midleri ustun, samsung tizleri onde olan cihaz uretiyor. Ben samsungu daha cok seviyorum ama 7.1.4 cikis veren baska bir soundbar yok ulkemizde. Daha da irdelersek 7.1.4 cikis veren avr bile sayili. 50.000tl ve uzerini gozden cikarirsaniz belki bulunabilir, 35.000ler de bi-amp ile ikinci bir avr/amfi ile belki 7.1.4 ses alinabilir. Yani 7.1.4 ses isterim, 5.1.2 beni kesmez diyen icin lg cok iyi fiyat. Benim icjn kanal sayisi farketmez, atmosu olsun, arkada hoparlor olsun diyene samsun q serileri guzel secenek. Ben evde soundbar olarak samsung ms751 ve arkalarda r3 wifi samsung kullaniyorum. Bulundugu oda icin oldukca yeterli ve kaliteli. Ancak avr yerine 7.1.4 almam gerekseydi su piyasada lg tek tercihim olurdu. Uzun sure sk10y kullandim belki de ilk arka kitleri alip kullanan ve burada konuyu aktaranlardanimdir. Ben center konusunda hicbir problem gormedim. Eger cok kanalli bir sesi movie mod ile seyrederseniz problem olabilir birsey demem ama cok kanalli sesleri standart secenegi ile dinlerseniz.olmasi gerektigi gibi duyarsiniz diye dusunuyorum ki zaten bu ayar meridian'in ozel calistigi mod.

    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Altına imzamı atarım.


    Sl8y kullanıyorum bende diyalog diye bir şey yok.


    Denemediğim ayar veya film kalmadı her türlü diyaloglar kötü. Hiç böyle bir şey yaşayacağım aklıma gelmiyordu.


    Ama bir daha ne çevreme ne kendime lg soundbar eve sokmam.


    Orta kanal yok resmen bildiğiniz yok yav diyalog filan yok.

  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    yok ben kimseyi bir şeyle suçlamıyorum.yanlış anlaşılma olmasın sakın.


    sk10y bir yıl kadar kullandım.belki güncelleme gelmiştir sizde farklı sonuç vermiştir diyeceğim ama sn11r de kullandım aynı sorunlar aynen devam ediyordu.


    dialoglar cidden sıkıntılıydı.atmosa aldığınzıda zaten sıkıntı değil direkt problemliydi.bir tek bende olmuştur belki diyeceğim ama çok kişiden duydum hatta o zaman yurt dışı forumlarara da bakmıştım aynı sorunları yaşıyanlarla doluydu sayfalar.


    birde bu tarz soundbarların hepsinde dolby atmos ve dtsx seslerin yeterli tatmin etmediği yönünde.fiziksel bir hoparlör olsa dahi yansıtarak verdiğinden tam verim alamıyorsunuz.ama yinede lg o konuda başarılıydı.tek sorun merkez ses orta ses dialog artık ne derseniz onlar yok olup gidiyordu. soundbar teknoloji olarak ilk aldığımda beni şaşırtmıştı. beklediğimden iyiydi.bu gidişte kompak sistemelr içinde anfi avr li sistemelerin yeri dahi alabilirler.tabi daha çok gelişmeleride lazım.


    bu arada ben marka takıntılı biri değilim. lg severim ama son yılllarda bir gariplik var.gerileme döneminemi girdiler nedir pek yenilik yapmıyorlar.tv kısmında da aynı şekilde devam ediyorlar.


    önemli olan cihazı alıp beğenerek kullanmak.gerisi hikaye.herkes mutlu mesut keyfini sürsün.





  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

    Sizin durum biraz farkli. Sizi cihazfa fiziki bir merkez kanal yok. Josh-r de kullaniyordu cok memnundu.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Yok yanlis.anlamadim. Soundbar kullanicilarinin az oldugu donemlerde avr'den soundbara gectigim ve cok daha zayiflarini kullandigim icin haksizlik etmemek lazim diyorum sadece. Mesela bir zamanlqr lg'nin 3450'si ile baslayip o zamanin orta serisi hs7, 1 ay sonra da las950 aldigim.oldu. Forumda las 950 konusu var, hala arayan var. 7 tane hoparlorun bar ustunde dizili oldugu, sehpa gibi subwooferi olan bir modeldi. Wifi afina baglanir, surround hoparlor eklenebilirdi. sanal surroundu ile cevresel hoparlor olduguna inandirabilirdi cunki cok gucluydu. Hatta sunnet dugunu yapan vardi. Ancak her zaman guc yeterlu olmuyordu. Bircok forumu okuyarak lg flow hoparlorlerle surround hale getirdim ama baglanti surekli koptugu icin cok zevk vermedi. Sonra samsung hw 7501 aldim. Ses cikis gucu lg'nin yarisi kadardi ama ses kalitesi muhteemdi. Belki de ilk r1 hiooarlorleri alip yine surround kullanicisi ilk ben oldum. Ta ki netflix.ile 5.1 film seyrederken efektlerin olmayan centeri golgeledigini gorene dek. 8.1'di ama merkez olmadigi ici las950'deki harika sinema ortamini sunamiyordu. Sonra sk9 ve sk10 ile lg'ye yeniden merhaba derken arada bir tane de samsung ms751 aldim su anda o duruyor. Diger evde ilk aldigim lg 3450 ve pioneer var. Bir de yegenime verdigim lg hs7. Digerlerinin hepsini elden cikardim. Su gercek ki bir donem uygun fiyatlari ile soundbarlar benim icin heyecan verici degisimler yasatti.


    Bu nedenle sn11'in bu gelisimlerin harika bir bileseni oldugunu dusunuyorum. Sk10y arka hoparlorler yokken ozellikleri kisilmis gibiydi. Yurtdisinda zaten paket iceriginde surroundlar olan alternatifler varken bizde yoktu.


    Sn11 kullanicisi.olmadigim.ocin ekstra bir deneyim yazamiyorum. Degerlendirmelerim burada okuduklarim, selef modelleri ve teknik ozellikler. Bircok cihazi bizzat parasini verip denedigim icin daha guclu cevap hakkimvar ama sn11 guzel degil sesi diyene bir arguman sunacak pozisyonda degilim.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Siz karıştırdınız sanırım. LG sl8y 3.1.2 bir sistemdir Center yani merkezi hoparlör fiziksel olarak mevcuttur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Lg Sn11 kullanıcısıyım, 3-4 ay oldu alalı… Aynı zamanda 3-5 yıldır Harman Kardon avr171s kullanıyorum… Sn11 ilk kullandığımda beni çok mutsuz etmişti, sonra cihaz bir gğncelleme aldı, daha iyi oldu… Fakat garip bir şekilde bazı şarkı veya film de inanılmaz iyi bazılarında inanılmaz kötü… ben bunu ses kaynağına bağlıyorum artık, eski kayıt şarkılar ile yeni kayıt şarkılar da bariz belirgin ses farkı var… yeni kayıt şarkılarda sesin dağılımı doyurucuyken eskilerde sizi mutsuz ediyor, filmlerde eğer mkv izliyorsanız ne kadar ses sıkıştırılmışsa o kadar kötü geliyor, harman kardon ise bir şekilde bunu dengeliyor fakat ses kaynağı iyi olanlarda Sn11 çok keyif veriyor… Birde her ayar her medyada tutmuyor… devamlı telefon elimde kulağıma hoş geleni bulmaya çalışıyorum… Sn11 ile ilgili daha deneyimli ve daha bilgili arkadaşlar birşeyler paylaşırsa çok mutlu olurum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

    Evet sl9y ile karistirmisim sanirim.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent

    Evet sl9y ile karistirmisim sanirim.


    Saygilarimla.

    Aynen üstat ben sl9y kullanmıştım. Sl9y de ek bir center hopörlörü yok, 4.1.2 sistem.

  • 
Sayfa: önceki 911912913914915
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.