Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (898. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: barisyeter Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir - 12 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
33.409
Cevap
470
Favori
1.644.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
87. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 896897898899900
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • I.K. kullanıcısına yanıt

    Apple tv'nin streaming platformlarinda ve kendi sattigi filmlerde atmos'u pcm uzerinden veriyor avr. Acikcasi hoparlorlere hic kulagimi dayamadim ama avr uzerindeki hoparlor isaretleri aciliyor. 1 hafta segir disinda olacagimdan ancak haftaya kulagim ile test edebilirim.


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • true hd atmosu soruyor arkadaş eiskent

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevap için, ürün bulmada sıkıntım yok şu an uzakdoğudayım, her ürünü bulabilirim, sadece boyutlar çok büyük olmaması lazım taşıma açısından,


    İnternette araştırmak çok zor, açıkçası avr li bir sistem mi yoksa bu şekilde mi kararsız kaldım, bugün bir kaç farklı sistemi test ettim, JBL'de güzel geldi, klipch fena değildi, bose 700 ü test edemedim ama 300 ü test ettim yetersiz geldi.


    Bakalım araştıracağım burdan da fikir verenler olursa çok iyi olur, her öneriye açığım.

  • Arkadaşlar bilginize ihtiyacım var. Malum yerlerden Tomorrow's War filmini buldum 4K HDR Atmos ve Infuse üzerinden Apple TV'den açtım. Ve soundbar Dolby Atmos olarak tanıdı. Bunun olabileceğini bilmiyordum. Yani stream platformları ve Apple'ın kendi filmleri dışında Atmos alınamıyor diye biliyordum. Bunun mantığı nedir arkadaşlar nasıl olabiliyor ?

  • Mettfrost kullanıcısına yanıt
    Filmin ses dosyası Atmoslu Dolby Dijital Plus (DD+) yani stream yayın yapan kayıplı atmos sesleri aynı. Yani kayıpsız TrueHD Atmos seslerinden farklı... Sizin bahsettiğiniz bu kayıpsız TrueHD Atmos sesleridir büyük ihtimal...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mettfrost kullanıcısına yanıt
    tayaydın arkadaşta yazmış. Eğer Tomorrow’s war filimin detayı paylaştığı gibi ise kayıplı ses formatıdır. Stream edilenler gibi düşünebilirsiniz. TrueHD atmos değil.

    EAC3 Detay için buraya bakabilirsiniz.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dolby_Digital_Plus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I.K. -- 3 Temmuz 2021; 17:35:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Üstat selam,

    Sesin doğru kanallardan gelmemesi ile bütünsel olarak atmoslardan gelmemesi çok farklı. Tahminim atmoslardan ses geliyordur ama gelen ses ,dediğin gibi anlamdırması farklıdır, hissiyatı farklıdır diye tahmin ediyorum.
    İşte bu kafa karışıklığı sebeplerinden insanlar ATV 4K dan zidoo, nvidiaya gibi media/stream cihazlarına yöneliyorlar. ATV 4K kullanım kolaylığı, ekosistem avantajı ve görüntü kalitesiyle tercih sebebi oluyor.

    eiskent üstat,
    Siz de ATV 4K dışında passthrough eden bir cihaz var mıdır? Varsa kafa karışıklığımızı gidermek adına elinizdeki avrli sistemle döndüğünüzde daha net açıklarsınız bize..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler arkadaşlar... şimdi daha net oldu... ama kayıplı olmasına rağmen fena değildi... TrueHD'yi düşünemiyorum bile :)

  • uchehogh U kullanıcısına yanıt

    Bende q950t veya q950 a istedim aldigim tv Q80T 85 inch odayı dolduracak ses sistemi bakiyorum sn11 aldim baş hiç memnun etmedi sattim jbl 5.1 bile çok iyi geldi sub olarak ama sn11 mit seslerinde daha temizdi jbl 9.1 i test etme şansım olsa alicam ama zor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mettfrost

    Arkadaşlar bilginize ihtiyacım var. Malum yerlerden Tomorrow's War filmini buldum 4K HDR Atmos ve Infuse üzerinden Apple TV'den açtım. Ve soundbar Dolby Atmos olarak tanıdı. Bunun olabileceğini bilmiyordum. Yani stream platformları ve Apple'ın kendi filmleri dışında Atmos alınamıyor diye biliyordum. Bunun mantığı nedir arkadaşlar nasıl olabiliyor ?

    Film Amazon filmi aslı dd+ atmos apple tv atmos mat aracılığı ile bunu passtrough edebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha öncede dediğim gibi

    işkembeden isim uydurmasanız bu muhabbet uzamayacak

    dd+5.1 atmos deseniz kaynağı üretenin dediği gibi

    birde dolby true hd 7.1 atmos bunuda üreten aynı.

    boşuna konuyu kirletiyonuz. İşkembenden isimlerle…

  • josh-r J kullanıcısına yanıt
    Değerli arkadaşım sözlerinizin muhatabı kim bilmiyorum; üstümede alınmıyorum ama çok ağır olduğunu ifade edeyim. Forumlarda polemiğe girmekten sürekli kaçınırım. Burda her yaş gurubundan insan var ve en azından minimum saygıyı hak ediyorlar. Kaldı ki buradaki çoğu kullanıcı benim çocuğum yaşında...

    1.si işkembe hayvanlarda bulunur; lütfen bu ifadenizi geri alın...

    2.si konu kirlenmesi dediğiniz durum herkesin birbirinden öğrendiği bilgiler olup forumlar bunun için vardır. Sizin kir dediğiniz başkası için bilgidir. Sürekli takip ettiğim sayfalardan birisi burasıdır; sahip olmadığım halde günlerce SN11R yazısı okudum ve hiç rahatsız olmadım, bilgim üstüne bilgi ekledim. Başka platformlarda soundbar alacaklara burdaki edindiğim bilgilerle SN11R tavsiye ettim.

    3.sü "dd+5.1 atmos ile dolby true hd 7.1 atmos" farkını çok güzel ifade etmişsiniz; lütfen aynı atarla LG, Samsung, Sony, JBL gibi firmalarla görüşünde soundbar ekranında her ikisi için Dolby Atmos yazmasın. Cihazı yeni alanların kafası karışıyor ve forum külhanbeylerinden azar işitiyor.

    4. sü bu yazdıklarınızın ters bir anınıza geldiğini düşünüyorum, sakin bir kafayla değerlendirdiğinizde ifadelerinizin ağır olduğunu sizde farkedeceksiniz; sayfada sizinde paylaştığınız çok değerli bilgiler okuduk, toplum bilgili insanları ağırbaşlı olarak görmek ister. Güzel bir hitap şekli var forumda; bilgili manasında: ÜSTAD. Bende son sözü şöyle demiş olayım:
    "Üstadım; biraz ağır olmadı mı?"

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • BsalihBjk B kullanıcısına yanıt
    Güzel sese güzel görüntü gider (aslında tersinden başlamalıydın 🙂); en güzel görüntüyü de OLED paneller verir. Varsa imkanınız OLED TV alın derim. Oyun merakınız varsa yeni nesil konsolun hakkını HDMI 2.1 ile da anca onlar veriyor. LG C veya G serisi OLED TV tavsiye ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Tskler , Samsung Q seriside hoşuma gıdıyor suan araştırma arifesındeyım :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Netflix, duyurusunda aşağıdaki hızlardan bahsediliyor:

    • 5.1 sistemlerde, 192 kbps’den 640 kbps’e kadar
    • Dolby Atmos sistemlerde: 448 kbps’den 768 kbps’e kadar


    Seside görüntüyüde kayıpsız almak istiyorsanız bluray izleyeceksiniz atmos destekleyen avr yada soundbarınız varsa netflıxten film izlerseniz avr yada soundbarda atmos yazacak ama kayıplı olarak işiteceksiniz

  • Arkadaşlar kesin çok kez yazılmıştır ancak yeni alanlar için ben tekrar yazayım. LG SN11R'de soundbarın üzerindeki "F" function tuşuna 5 saniye basılı tutulduğunda çok etkileyici bir demo modu açılıyor. Atmos'un nimetlerini orada görmek mümkün. Sadece dikkat edin sesi otomatik 20 de açıyor. Ortalığı inletmeyin. Dediğim gibi geçmiş yazışmaları görmemiş olanlar için bilgi amaçlı tekrar yazdım.

  • Mettfrost kullanıcısına yanıt
    Denedim olmadi hocam:/. Bu arada uzun sure sonra sonudbari kurdum guncelldmeyo deniycem.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fitamino kullanıcısına yanıt
    Kumandadan değil soundbardan F tusuna 5 saniye bastinizmi demo çıkıyor ses seviyesi 20 baya etkiliyor ortalığı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynen hocam arkadaşın dediği gibi. Soundbarın üzerindeki menuden yapmanız gerekiyor.

  • ozcan69 O kullanıcısına yanıt
    Hii tamamdir hocam ben kumandadan sandim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 896897898899900
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.