Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1069. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cce Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.396
Cevap
470
Favori
1.644.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10671068106910701071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim

  • Q700a aldım tv ise yine Samsung u8000 serisinden. Q senfoni ile soundbar ve TV aynı anda çalışıyor. Netflix, prime gibi uygulamaları TV üzerinden oynatıyorum. Anlaşılan atmos sistemden faydalanamıyorum. Atmos filmleri izleyebilmek için ne yapmam gerekiyor acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba ben LG SN11R kullanıcısıyım soundbar özelliklerinde hdmi 2.1 özelliği var ancak xbox series x konsolumu bağladığımda 60 hz görüntü alabiliyorum, 2.1 120 hz destekleyen bir özellik benim konsolu soundbara bağlayınca 120 hz görüntüyü alabilmem için bir yol varmı önceden bununla uğraşmış bir arkadaşımız varmı yoksa ben mi bu özelliği yanlış anladım. Teşekkür ederim

  • Tolga Han06 T kullanıcısına yanıt
    Series X sayfasında daha net bilgi alabilirsiniz ama bildiğim kadarı ile anlık oyun yanıtı, VRR, ALLM, FreeSync, Dolby Vision gibi ekstra görüntü özelliklerini kapatınca 120hz alabilirsiniz. Ayrıca (şimdilik) soundbarlara konulan HDMI girişleri 2.1 versiyonunun tam band genişliği olan 48Gbps vermiyor diye biliyorum. Bunu birde TV'nizin girişlerinden test edip karşılaştırabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 7 Mayıs 2022; 11:58:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    seris x sayfasında böyle bir konu aradım ama bulamadım SN11R ile ilgili olarak şuan televizyonum 2.1 destekliyor ve 40Gbps HDMI de veri alanını destekliyor ama tabi soundbarımdaki hdmi ne kadar veri genişliğine sahip bilemiyorum tabi, sony A7000 soundbarlar 120 fps destekleyebiliyor ama tabi onlara da sahip olmak açıkçası benim açımdan mümkün değil şimdilik:))

  • suwar S kullanıcısına yanıt

    Tvnizde prime rv'den jack racher'i orjinal dilde acin. Ses cikis ayarlarindan atmos varsa secin yoksa duzgecis ve dd+ olarak ayarlayin. Hdmi arc uzerinden aoundbariniz ile hdmi baglantiai yapin.

    Netflixte en ust paketi kullaniyorsaniz ornegin undergeound 6 filmini orjinal dilde acin. Zaten ana bilgi ekraninda cihazlarinizin tumu atmosu destekliyorsa atmos ibaresi 5.1 yerine gozukur. Atmos gormedikce aes atmos cikmaz. Eger tv'niz netflixte atmosu desteklemiyor ise konuda gecen alternatif medya playerdan birini edinip, cihazi soundbara baglayarak atmos ses alabilirsiniz


    Saygilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim. Soundbar TV'ye e-arc'tan bağlı. Prime'dan Jack Reacher'i açıp denedim. Atmosu görüyor mu görmüyor mu anlamadım açıkçası. Konuya ziyadesiyle yabancıyım. Ekran görüntüleri belki daha iyi anlatır.

    SOUNDBAR [ANA KONU]


    SOUNDBAR [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • suwar S kullanıcısına yanıt
    Prime da atmos desteği yok sanırsam. Netflix de deneyin.”

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • suwar S kullanıcısına yanıt

    Digital ses cikislari otomatik yapmayin. Usttteki ayari duzgecis, alttakini dd+ yapin. Amazonda atmos destegi var. Sonrasinda soundbarinizin ekraninda atnos yazmasi lazim. Kacirirsaniz diger ses aecenekleri modlarinin calismiyor olmasi gerekir atmosta.


    Satgilarimla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    Samsung tv'ler ile amazondan atmos ses alinir ama bir iki seti haric netflixten alinmaz maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon prime ve netflix'de Dolby Atmos ses alabilirsiniz.


    Dikkat etmeniz gereken; izlediğiniz içeriğin Dolby Atmos desteği olması birde netflix kullanıyorsanız aylık planınız 4K olmalı yoksa db li içerikleri göremezsiniz.


    düzeltme: sanırım prime da atmos yok :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurmakolu1 -- 11 Mayıs 2022; 21:51:25 >
  • suwar S kullanıcısına yanıt
    amazonda atmos içeriklere ait bilgi görünmez atmos içerikli film veya diziyi siz bileceksiniz ama netflix de atmos alabilmeniz lazım tv menüde atmos uyumluluğu açık ayarlamışsınız zaten atmos genelde orijinal dilde olur

    witcheri deneyin mesela atmosdur

    amazon için ise arkadaşlar yazmış ayrıca carniwal row da atmos

    bu ayarlar ile atmos almanız lazım arcden bağlı ve kaliteli bir hdmi kablo ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 7 Mayıs 2022; 20:11:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Hocam cevap için teşekkürler optikle bağlı şu anda tv ve soundbar'dan aynı anda ses çıkıyor ama yankı oluyor maalesef

    Ayarlarda gecikme ayarı yapma falan var ama pek bir şey anlamadım


    Bir de benim şu anda Tab6305 soundbarım var yanında da tabii ki subwoofer'ı var.

    Ben bunu 4.1 sisteme çevirebilir miyim iki tane arka hoparlör alsam falan?

  • tanaka80 T kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak yapacağınız bu tarz müdahelelerin ses artırmadan başka bir katkısı olmayacak; zaten o senkronu sağlamakta oldukça zor olacaktır.
    Bahsettiğiniz Philips Tab6305 soundbar 2.1 kanallıdır; resmi olarak arka kitleri yoktur. Bir şekilde arka hoparlörler uydursanız bile soundbar çok kanallı sesleri bile 2.1 olarak çözeceği için faydası olmayacaktır.
    Soundbar sahip olduğu hoparlörlere göre sesi çözüp gönderecektir; kendi resmi eklentileri haricindeki hoparlörler uysalar bile kodlamaya uyum sağlayamayacağından (özellikle çok kanallı seslerde) dengesiz bir ses deneyimi sunacaktır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. Jack Reacher'da olmadı ama Carnival Row'da Atmos ses alabildim. Açıkçası nedenini anlamadım ama neticede oluyormuş. Netflix paketim orta paket olduğu için oradan deneyemiyorum. Disney geleceği için Netflix'i iptal etmeyi düşünüyorum aslında. Bakalım hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptoptan soundbara Hdmı 2.0 kablo ile Truehd Atmos almak mümkün mü? Bazı yerlerde bu kablo desteklemez gibi şeyler okudum. Eğer boyle ise bosuna bu kadar büyük boyutlu film indirmeyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atom-karınca -- 8 Mayıs 2022; 9:36:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    Mümkün hocam 2.0b ile kullanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byvolte -- 8 Mayıs 2022; 11:54:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    LG OLED TV Yardımlaşma sayfasında daha yeni konusu geçti; isterseniz şu mesajı okuyup verilen link ve tabloları inceleyiniz:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152721457#152721457



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 8 Mayıs 2022; 12:18:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Hocam son sorum soundbar sadece dolby digital destekliyor zaten hdmi earc desteği yok sadece arc

    yani hdmi ve optik arasında tek fark hdmi'da tv kumandasıyla soundbarı kontrol etme olayı galiba


    Peki bu ayarlardan hangisini seçmeliyim çünkü çok kanal geçişliyi seçtiğim halde optikten soundbar çalışmaya devam etti.

    Okuduğum kadarıyla downmix diye bir olay varmış 5.1 surround sesleri bazı stereo soundbarlar çözebiliyormuş ve ses daha kaliteli çıkıyormuş


    • Stereo (sıkıştırılmamış): Ses çalma cihazlarında çok kanallı ses işleme özelliği yoksa ses çalma cihazlarından yalnızca stereo içerik çıkmasını seçin.

    • Çok kanal: Ses çalma cihazlarınızdan çok kanallı ses içeriği (sıkıştırılmış çok kanallı ses sinyali) veya stereo ses içeriği çıkmasını seçin.

    • Çok kanal (geçişli): Ses çalma cihazlarından ya da Ev sinema sisteminizden Dolby Digital Plus veya DTS içeriği çıkmasını seçin. - Ses çalma cihazlarının Dolby Atmos özelliğini desteklediğinden emin olun. 50 - Dolby Digital Plus içeriği akışı gerçekleştirirken SPDIF çıkışı (DIGITAL AUDIO OUT) devre dışı bırakılır. 





  • tanaka80 T kullanıcısına yanıt
    Bunu konuda uzman arkadaşlar daha iyi yorumlayacaklardır. Sisteminiz için sıkıştırılmış çok kanallı ses seçeneği ve optik bağlantı yeterli olacaktır. Ama yazdığınız gibi HDMI ve sıkıştırılmamış çok kanallı ses seçeneğinde ses alabiliyor ve diğer seçenekten kaliteli geliyor ise onu kullanın. Özellikle çok kanallı seste seslerin gelişinde bir gariplik yoksa gönül rahatlığıyla kullanın. Downmix olayı doğrudur. Örneğin TrueHD Atmos 7.1 sesli filmi stereo hoparlörlü Samsung Note 10 plus telefonumda uygun kodekli oynatıcı ile izleyebiliyorum mesela...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10671068106910701071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.