Şimdi Ara

Sosyolojik anlamda gelişmek ve okuduğunu anlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben kafası çok karışık bir insanım. Bu yüzden arkadaşlarım sözlerime aldırış etmez. Bir gün şunu yapıcam derim ertesi gün vazgeçerim. Maymun iştah meselesi. Bu aralar daha doğrusu son üç aydır hiç kitap okumadım. Bir kaç sayfa giriş yaptığım kitaplar var sadece. Benim istediğim üni ikiye gelmiş birinin artık yavaş yavaş romanları bırakıp okuduğu bölümle ilgili kitaplara yönelmesidir. Daha doğrusu aklımda sosyoloji var. O da biraz önce ortaya çıktı. Başta böyle bir ilgim yoktu. Ben böyle kitapları elime alınca bir kaç sayfa okuyorum sonra bırakıyorum. Bana öyle bir öneri verin ki böyle bir şey bir daha olmasın diyorum ve yorumu size bırakıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

ilginç ben de roman okuyayım dedim bi çıldırış geldi bana.galiba şu tdeki dizilerin saçmalığından romanı da o şekilde algılıyorum.biraz siyasi biraz dini biraz felsefi kitaplar ilgimi çekiyor.

Hocam tv deki diziler gibi romanlar okursanız böyle olur zaten. Benim amacım artık roman ağırlığından çok felsefi sosyolojik kitaplara yönelmek. Çünkü artık bir kariyer yapma zamanım geldi.
    bu hesap artık ele geçirilmiştir.yıldız hack team
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

başından karar veremiyorsun bu roman nasıl felan diye.

Haklısınız ama kalitesiz roman büyük oranda kendini belli ediyor. Kapağında insan resmi varsa, ismi ilgi çekiciyse örnek Büşra Küçük Kötü Çocuk kitabı. Ergenlere hitap eden bir kitap olduğu ve kalitesiz olduğu çok belli oluyor. Daha doğrusu reklamı iyi yapılmış kitaplar genellikle bakın her zaman demiyorum genellikle kalitesiz oluyor. Ayırdı burdan yapabiliriz.

There are more things in heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy.
  • up
  • Roman okumak basittir. Alan kitaplarının terminolojisi daha geniş olduğu için anlamak daha zordur. Geçmişte ne kadar roman okuduysanız terim içerikli kitapları daha rahat anlarsınız. Ben zaten iyi anlıyorum derseniz ne okursanız okuyun fark etmez.
  • gelip geçici olabilen bir istekle böyle sosyal bilim konusu olan kitaplara yönelmek hayal kırıklığı oluşturur. romanla böyle kitaplar arasında çok fark var, romanı okuduğunuz an anlıyorsunuz, ders çıkarıyorsunuz vs. ama bu kitapları okunması, okurken bazı cümlelerin ağır gelmesi sonucu akıcı okunamaması, kavranması, icabında 2-3 kere altı çizilen yerleri okunması, sonra boş zamanda kitapta geçen bazı yerlerin düşünülmesi daha sonra diğer okunan kitaplarla bunun bütünleştirilmesi...
  • Hocam ben de bu durumdayım. Oldu bitti kitapları sevmiyorum. Bitirdiğim zaman farklı noktalarda, farklı bakış açısına sahip olabileceğim kitaplar okumak istiyorum/ Ve bu konuda yeniyim. İlk olarak nerden başlamalıyım. Teşekkür ederim

• sofinin dünyası, sevme sanatı, psikoloji şerhi gibi kitaplar okuyun o zaman hocam. ilk ikisinde terim bilmeniz de gerekmiyor, roman anlayabilecek dizeyde olan biri sofi ve Erich fromm'un sevme sanatını da anlayabilir. Kendini tanımak ve çöümlemekle ilgili gelişimine yardımcı olur.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.