Şimdi Ara

Sosyalistlik mi ? Otoriterlik mi ? Eyalet Sistemi Gelir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aslında sorunumuz partiler veya rejim / tek adamlık sorunu değil. Asıl Sorun insanların nasıl yönetilmek istendiğinden kaynaklıdır.

    Özellikle Ege , Akdeniz ve Marmara kesimine baktığımızda insanların daha çok sosyalizmi , laiklik ve demokrasiyi benimsediğini , insan haklarına saygılı , özgür basını benimsediğini ve aşırı otoriter biçimde yönetilmek istemediğini görebiliriz.

    Diğer yandan İç Anadolu , Karadeniz , Doğu ve G.Doğu Anadolu bölgelerini incelediğimizde ise insanların daha çok otoriterliği benimsediğini , laikliğe karşı olduğunu (kendi dininden olmayanlara farklı gözle bakmaları) ve hatta çoğunun diktatörlüğe bile karşı olmadığını görebiliriz

    Şimdi hal böyle olunca şu an olmasa bile ileride eyalet sistemi kaçınılmaz bir gerçektir. Öncelikle eyalet sistemini açıklayalım. Eyalet dediğimiz olay içişlerinde serbest , dış işlerinde ise başkana bağlı federal bir yapıdır. İçişlerinde eyaletlerin başında seçilmiş valiler bulunur ve herkes kendini yönetmek istediği gibi yönetir. Bu yüzden bir yandan başkanlıkla yönetilen ülkeler bir bakıma daha güçlü olur (ama tabi gerçek başkanlık ve bu sistem gelirse)

    Ülke eyalete bölünürse bu muhtemel dediğim yukarıdaki bölgeler kendi aralarında birleşecektir veya farklı yapılardada olabilir bunu zaman gösterecek.

    Peki bu olursa ortaya nasıl birşey çıkar ?

    Tahminimce sosyalist bölgeler daha çabuk gelişeceğinden eyaletlerde bir dengesizlik söz konusu olabilir. En basit örnek internet hızları sosyalist bölgeler 100 mbit ve üzeri hızlarda bağlanırken , otoriter bölgeler 100 mbitin altında olmaya devam edecek ve sansür yemeye devam edecek.

    Şimdi bakılınca bu haksızlık gibi görülebilir ama değil bu baştada dediğimiz gibi insanların nasıl yönetilmek istediğiyle alakalı bir durumdan kaynaklanacaktır. O yüzden insanların iyice düşünmeye ihtiyacı var bu sistem geldiğinde seçim ypamak zorunda kalabilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antlion -- 23 Mayıs 2017; 0:17:32 >







  • eger benim yasadigim eyalete kurtler, arapperestler, suriyeliler giremeyecekse, hirsizlik yapanlarin faturalarini ben odemeyeceksem, verdigim vergi benim eyaletimde kullanilacaksa yarin ulke bolunsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.