Şimdi Ara

Sosyalist giyim tarzı - Ben anlamadım bu işi ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
6.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ©oolermaste®

    alayı boş iş. yok ben sosyalistim yok ben komunistim yok ben milliyetçiyim ben dinciyim. o öyle yapar bu böyle yapar. insanları kalıplara koyup sınıflandırmaktan zaman kaybından başka bişey değil. böyle akımların peşine koşan özenti kahramanlar neyi başabilmiş şu ana kadar. hobi gibi bişey bu boş zaman geçiriyorlar anca. büyük insanlar amele gibi ortalıkta gezenler değil o peşinde sürüklenen akımları yaratanlardır hep. zaten olay birşeler yaratmakta birşeyler üretmekte biter. komunizmi sosyalizmi o zamanın koşullarına göre görüp günümüzde yerini arayan adamda inandığı dini de ozamanın koşullaırındaki kurallara göre düşünüp iyiyi kötüyü ayırt edemeden başkalarının düşünceleri ile başkalarından görerek yaşayanda boş gelmiş boş gidecektir. hele ki eşitlik düzen vs savunucularına ölüyorum. tüm insanlar eşittir hadi büyük bi devrim yapalım kimse aç kalmasın hasta olmasın. baby tv karakteriyiz ya biz herkes mutluluk içinde yaşarız. doğada güçlüler zayıflar her zaman olacaktır ve güçlüler daima zayıfları ezecektir. güçsüz kalıp yok olmak istemiyorsanız çalışacaksınız üreteceksiniz kendinizi geliştireceksiniz. yok olup gitmeyen x in ünlü bir sözü vardır diyen adam değil x dir. ampül yakıp memlekti aydınlatıyorum derken ampülü çalıştıran elektriği dışarıdan alıp karşılığında memleketi satan adam ne kadar salaksa kendisi hiçbişey üretmeden karşı çıkmayı maaritef bilen de vatan millet sakarya kafa ütüleyen de bunların hepsinden kurtulmayı genelde çay altığı olarak kullanılan kimsenin sallamadığı kağıt parçalarını dağıtanlarda okadar salak. aslında düşünürsek şunları yazmak için zaman harcamam benim de salaklığım. kolay gelsin










    +1




  • Sosyalist küçüklükten beri kendi tüylerinden biriktirdiklerini örerek kendi giysisini kendi yapmalıdır!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Answér


    quote:

    Orijinalden alıntı: AnotheRDie


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Answér

    quote:

    Orijinalden alıntı: THR

    ürünün kendisine değilde markasına o kadar parayı bayılmanın görüşüne pek uygun olmadığını düşünüyor olabilirler. Yoksa fiyat vs olayı değil. Sonuçta kapitalizm o markalarla güçlü

    gereken cevabı arkadaş vermiş zaten..

    adidas ı yapan işçi, gezer in işçisinden farksızdır. adı üstünde işçi sınıfıdır tekdir birdir. adidas'ın işçiside kendi ülkesinde çok az maaşa köle gibi çalışmaktadır ama kapitalizmin dayanağı olan adidas gibi markalar sırf "markaları" ile bizim gibi parayı sokakta bulanlardan fazlaca para alır ama işçilerine para verirken cebinde akrep vardır.

    sosyalistlerin karşı çıktığı noktada budur zaten ve bu yüzden bu ürünleri almak istemezler. bu illaki abd ürünleri olmayabilir. türkiye'de de işçisine az maaş verip kendisi milyon dolarlar kazanan şirketin mallarını almak istemezler. ama almak zorundadırlar çünkü dünya kapitalizmin kucağına batmıştır.

    ASIL KONUŞULMASI GEREKEN "NEDEN HERKES YUKARIDA ANLATTIKLARMA TEPKİ VERİP ORTAK HAREKET EDİP BU KAPİTALİST ŞİRKETLERİ BOYKOTLAMAK" YERİNE SOSYALİSTLERİ ALAYA ALIRLAR...


    Peki burada bahsettiğiniz kapitalist markalar ülkede dediğin gibi istihdam sağlıyorsa neden boykot edilsin ? Sonuçta ekonomide yerleri vardır ve Türk ekonomisine katkıları, kalkındırma payları vardır.
    Bu yönden zaten işçi sendikaları işçilerin haklarını aramak için gerekli çalışmaları yapıyorlar ve herhangi bir sorun karşısında greve gidiliyor bilindiği gibi. Şirketler durup dururken neden boykot edilsin, sıcak para neden ülkeden dışlansın.

    bu konuda haklılık payın var. ancak; kalkınan sadece devlet ise bunun halka (bana) faydası nedir. ayrıca işçilerin greve gittiklerinde kapitalist hükümetlerin işsiz bıraktığı onca insanı koz göstererek "beğenmiyorsanız çekin gidin çorba parası maaşına çalışacak binlerce işsiz var" diyerek işçi gücünü düşürmesi sadece DEVLETE VE ZENGİNLERİN İŞİNE YARAR

    halbuki gerçek halk kitlesi nolcak.. sıcak para demek ülkenin tam anlamıyla kalkınması anlamına gelmez. bence tabi..


    Çok basit bir mantıksızlık yapmışsın. Devlet kalkınırsa zaten bunun sonucu olarak halkta kalkınır. Hangi devlet görülmüştür ki devleti garip olduğu halde halkı sefa içinde dolaşsın? Eğer ülken süpergüç olacaksa kapitalizmi kullanmayı bileceksin. Öncelikle özel sermayenle dünyanın kritik yerlerini satın alacaksın, sonra bu özel sermayeler el altından devleti zengin edecek, zengin olan devlet halkı zengin edecek bu kısır döngüye girdikten sonra yavaş yavaş bütün dünyayı satın alacaksın diğer insanlar köle gibi çalışırken senin ülken sefasını sürecek. İşte Amerika ve İsrail'in yapmak istediği şey. Devletin IMF'ye borç batağına girmişse halkın kalkınmasını bekleyebilirmisin? Ama devlet borçsuz olursa halkın önü açılır. Vergiler azalır, halkın cebindeki parayı alan zam azalırken cebe giren paraya zam yapılır. Ama bunlar DEVLET GERÇEKTEN ZENGİNLEŞİYORSA OLUR. Şimdi ki gibi devletin başındakiler zenginleyip kurumlar fakirlerse bu tabiki olmaz. Milletvekiline zammı dayayıp, devletin diğer gelirlerini azaltırsan bu tabiki olmaz. Önemli olan lale devri değil, gerçekten devleti zengin hale getirmek.


    devlet kapitalizmine çok iyi bi şekilde gönderme yapmışsın.
    radikal sosyalizm yada radikal kapitalizm ayrı ayrı 21.yy da uygulanamacayacak şylerdir. gerçi sert kapitalizmi uygularsın ama bu hiç etik değil.
    sosyalizmin mantığında sen paranın gücüyle afrikadaki kabileleri sömüremezsin der. aç gözlü olmayacak kaynaklarını eşit paylaşacaksın der. bu konuya nerden baktığına bağlı.
    bunun olabilmesi için dünyanın %50 sinin yada en azından %40 ının sosyalizmi benimsemesi gerekir. alın işte rusyadan doğalgaz alıyoruz ama pahalı alıyoruz. rusya zenginleşirken biz ağır yük altında eziliyoruz. kazanan kapital sahipleri kaybeden halk oluyor. kapitalizm böyle bi pislik işte.
    forumda anlatılamayacak kadar geniştir kapitalizm sosyalizm

    rusya bize o doğalgazı makul miktardan verse herşey ne güzel olur. rusyada kazanır bizde ısınırız. illaki sosyalist olalım demiyor kimse ama kapitalizmin katliamcılığına karşı en azından sosyalizmin ekonomi politikalarını HALK için işletebilmeliyiz.

    burada sosyalistlere ağzını yamultarak gülenler bilmedirlerki 1. dünya savaşı kapitalizm ve sömürgecilik yüzünden çıkmıştır. ve biz kurtuluş savaşını emperyalist ülkeleri anadoludan atmak için yaptık. 1920lerde bu şartlar altında doğan bir ülke vatandaşının kapitalizmin düşmanı sosyalizme ağzını buruşturarak bakmasını kınarım.
    kapitalizm olmalı yani özel sektör kavramı olmalı ama sömürmeye kadar gitmemeli... özelleştirmeler olmalı ama bir ülke ÜRETİM KAYNAKLARINI ÖZELLEŞTİRMEMELİ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birahalasoguk -- 14 Mart 2010; 13:09:59 >




  • Peki 12 mart-27mayıs-12 eylül ne ayaktı koçum o da mı kapitalizm yüzünden hı ? :)
  • Önce bi eliniz ekmek tutsun ondan sonra siyaset miyaset yapın.

    Orda burda siyaset tartışıp, 5 yılda bir gidip oy atmakla düzen değişecekse bol şans.
  • sosyalist hatunlar kara çarsaf giymeli !!!!

    lan karıştı şeriatcılar kara çarsaf giyiyordu
    harbi sosyalistler ne giycek? kaldımı onlara bişey
  • Düşünceden kişilere indirgenince olay basitleşiyor biraz...
    Bir de "N'apalım oyunun kuralı bu" şeklinde bir kabullenmişlik,pasiflik kokusu alıyorum (sadece bu başlığı kastetmiyorum); umarım hayat denen ortak aşımızın yandığına işaret değildir bu...
  • Boş işlerle uğraşan gençlik tarzı. 2 tane de bzm dersanede var. Biri sosyalistmiş biri koministmiş . Peh peh .
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.