Şimdi Ara

sosyal medyaya salıverilen mesajlar ve lokal kopyaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba;
    bilindiği üzere bilgisayardan ve internetten geçen hertürlü veri bir yerlerde kaydoluyor veya istenildiği takdirde kaydolması mümkün.

    bugün avukat bir müşterim beni aradı ve elindeki bir bilgisayardan facebook v.s. türü tüm konuşma verilerinin bulunması gerektiğini söyledi.
    ben de kendisine daha önce istenilerek kaydedilmediyse normal şartlarda bulunmasının imkansız olmasa da zor olacağını söyledim. o da mahkemelerden istenildiğinde bilirkişiler tarafından kısa zamanda bulunup getirildiğini söyledi ve bu şekilde sık sık ihtiyaç olduğunu daha önce de konuşmuştuk kendisiyle...

    benim TAHMİNİM şu ki; her ne kadar bu yazışmalar birçok insana göre sanal alemde geçiyorsa da bilgisayarlar bu tür verileri illaki kendi içlerinde bir yerlere programcıların isteğiyle yada isteği dışında şifreli yada açık, dosya yada database şeklinde kaydederek gönderiyor.

    ikinci yöntem şu ki bu yöntemde başarı kesin olmakla beraber pratikte imkansıza yakın;
    bu tür sunucular böyle verileri kısa yada uzun süreli kaydetmek zorunda ki iki taraf arasında iletişim sağlayabilsin. içerik kullanıcı tarafından sunuculardan silindiği sanıldığı halde bunların sunucu üzerinden gerçek manada silinmiş olmalarını beklemek hayalden öte bir şey değil. diyeceksiniz ki sunucular depolama maliyetine girmek istemez, bu kapitalist düzende böyle bir maliyetten kaçılmaz çünkü pazarı var. fotoğraflar, istihbari bilgiler ve reklamcılık gibi... (bu konu çok su götürür yine de aklanmaz, paklanmaz, detaya girmek istemiyorum, konu o değil.)
    mahkemeler sistem yetkililerinden bu yazışmaları isteyerek alabilirler ancak bu iki ülkenin protokolleriyle uğraşılırken davaların delil yetersizliğinden kapanması anlamına gelir. teorikte %100 başarı, pratikte %%%%1 ;)

    sizlerden isteğim bu konuda bilgisi olan arkadaşların gerek açık (illegal kullanımların önüne geçmek adına pek hoş olmaz) gerekse pm üzerinden yardımcı olmalarıdır.

    ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.







  • yok mu bir fikri olan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.