Şimdi Ara

Sosyal medyada ayda 200 milyon TL’lik satış var, denetim yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     

    Ülkemizde Instagram, Facebook gibi platformlar üzerinden yapılan satış hacmi hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. E-ticaretin yüzde 10’luk kısmını sosyal ticaret oluşturuyor. Ayakkabı, çanta, saat, kıyafet ve daha pek çok ürünün satışı yapılıyor. Bu platformlarda yapılan satışların kaydı tutulmuyor ve denetimi yapılmıyor. Hal böyle olunca hem dolandırıcılara fırsat veriyor hem de vergi kaybı yaşanıyor.
     

    KPMG Türkiye’nin araştırmasına göre 2016’da sosyal ticaretin hacmi 50 milyar dolara yükseldi. Önümüzdeki üç yılda 160 milyarı aşacağı öngörülüyor. Av. Cevat Kazma’nın verdiği bilgilere göre Instagram üzerinden yapılan günlük işlem hacmi 7 milyon lirayı buldu. Ayda 200 milyon TL’nin üzerinde satış yapılıyor.

    Vergi kaybının önüne geçmek için E-Ticaret İzleme Merkezi kuruluyor

    Bu rakamlara göre ayda 20 milyon TL’ye yakın vergi kaybı yaşanıyor. Vergi kaybının önüne geçmek için Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından E-Ticaret İzleme Merkezi kurulacak. E-ticaret ve sosyal medya üzerinden yapılan satışlar denetlenecek.

     
     

    TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi Başkanı Öget Kantarcı, sosyal medyadan alışveriş yapan müşterileri uyararak “Satış yapanların vergilendirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Biz de takip ediyoruz" dedi. Türkiye'deki e-ticaret oyuncularının Mesafeli Satış Sözleşmesi'ni uyguladığını ifade eden Kantarcı, "Bu sözleşme, tüketiciye çeşitli haklar tanıyor. Örneğin, tüketici 14 gün içinde ürünü iade edebilme hakkına sahip. Sosyal medyadan alışveriş yaparken tüketiciler yine Mesafeli Satış Sözleşmesi imzaladığına emin olmalı. Aksi halde sorun yaşayabilir. Aynı şekilde fatura talep edilmeli yoksa satın alınan ürün şikâyete konu olduğunda yasal süreçler sonuçsuz kalabilir” bilgisini verdi.

     

    Sadece vergi için değil dolandırıcılık için de denetim yapılmalı

    Sosyal ağlarda bazı satıcılar sahte ürün satıyor veya sattığından farklı bir ürünün gönderimi yapıyor. Mesafeli Satış Sözleşmesi olmadığı için mağdur olan müşteriler haklarını aramak istediklerinde sorun yaşıyor. Garanti ve 14 gün içinde iade hakkı sunulmuyor. Instagram, Facebook gibi platformlardan alışveriş yaparken dikkatli olmalı ve bir sorun yaşadığınızda hakkınızı arayabilmek için alışverişlerinizi mağazalardan veya E-Ticaret sitelerinden yapmalısınız. Devletin bir an önce bu platformları sadece vergi için değil müşterilerin haklarının korunması adına da denetlemesi gerekiyor. 

     







  • Vergi isini kokten bitirecek cozumu sunuyorum.



    1- nereden buldun yasasi geri gelecek.

    2- vergilendirdigin kadar harcayabileceksin.



    200bin liralik araba mi aliyorsun? O 200bin lirayi kazanacak kadar vergini odemek zorunda olacaksin.



    Tabi is bununla bitmez. Siradan calisandan %35 alan devlet futbolculardan %15 almayacak, her harcamayi sirkete gider yazdirmayacak.
    "BURADA VERGİ ORANI DÜŞÜK" böyle demiş bu şahıs. Sanırım İsviçre Alplerinde kayak yapan bir İskandinav kendisi. Biz kendi ülkemizden bahsedelim; bir ekmek alırken bile vergi ödediğimiz güzide Türkiye'mizde, yattan, kotradan, elmastan, yakuttan vergi alınmıyor. Keşke biz de senin gibi İskandinavlardan olsaydık be...
  • Son zamanlarda sürekli farklı kişilerin şeffaf ambalajlı ayakkabı reklamlarına denk geliyorum

  • Beyfendiye hemen bir instagram vergisi verelim.

  • vergiden nefes alamayan vatandaşlara sizde vurun sayın donanimhaber editörleri bu konuyu gündeme getirdiğiniz için herhalde payınızı alırsınız artık

  • Hmmm sizi gidi vergi kaçakçısı asgari ücretliler sizi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkası e-ticaret sitesinde satış yaparken vergi veriyorsa sosyal medyadakiler de vermeli.

  • Şu vergi alma işleri kadar diğer (eğitim,üretim,istihdam,yolsuzluk,israf,adalet vs) konulara çalışsalardı ülke bambaşka bir yer olurdu.
  • Şimdi bu vergisiz satıcıları savunurken iyi düşünün. Fatura yoksa vergi de yok garantide. Üründe problem çıktığında ve satıcıyla anlaşamadığınızda "Faturasız mal satıyorsun, seni şikayet edeceğim" diyecekseniz alışverişten önce de "Faturasızsa almıyorum" diyebilmelisiniz. Vergisini verenin %33 yükü var. Bu iş çocuk oyuncağı değil.

  • Zaten bi en alt tabakadan vergi almaya gücünüz yetiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanım haber ne kadar pay aldınız gizlemeyin hadi söyleyin

  • Dh çalışıyor sizin için...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi is coming

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vergi gelecek

  • helal olsun dh ye vatandaşı düşünüyor!

  • Tabiya senin payında herhalde sosyal medyada sahte ürünler satanlardan geliyor olsa gerek.
    Orjinal diye satınlar binlerce sahte çöp ürün ile dolu sosyal medya. Usulsüzce binlerce ürün satılıyor.
    Vergisini veren düzgün işletmesi olan adam yanlış, o adamın malını çakma, muadil, maliyetsizce vergisiz şekilde sosyal medyadan satanlar doğru öylemi.
    Ayıp sana kardeşim çok ayıp.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • maliye sırf instagram, facebook grupları gibi mecralardan vergisiz satış yapanlar için özel bir bölüm kurdu. yakında kapınızda vergi memurlarıyla karşılabilirsiniz.
  • Bizim kazandığımız para ile sosyal medyadan ürün satanların kazandığı para arasında ne fark var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakarboy

    Tabiya senin payında herhalde sosyal medyada sahte ürünler satanlardan geliyor olsa gerek.
    Orjinal diye satınlar binlerce sahte çöp ürün ile dolu sosyal medya. Usulsüzce binlerce ürün satılıyor.
    Vergisini veren düzgün işletmesi olan adam yanlış, o adamın malını çakma, muadil, maliyetsizce vergisiz şekilde sosyal medyadan satanlar doğru öylemi.
    Ayıp sana kardeşim çok ayıp.

    güzel kardeşim, benim lafım esnafa değil ki bu kadar yüksek vergilere ses çıkarmayan zihniyete siz yanlış anlamışsınız vergiler bu kadar yüksek olmazsa zaten esnafın yüksek satışlardan yüzü gülecek kar marjı belki daha çok artacak sürümden kazanacak
  • Ya hadi gidin küfür ettirmeyin. Bir çok ticari sicili olan dolandırıcı var. Vergi adı altında parayı alıp kenara çekileceksiniz. Pcdepo ne oldu? websitesiydi vurgun yaptı. Şimdi de technosistem.com ne oldu denetim? Daha niceleri gelecek. Onları denetlediniz vatandaşın hakkını teslim ettiniz bu mecra mı kaldı? Bir sürü düzgün esnaf var orada. Yürüyün gidin arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProsesMuhendisi -- 3 Nisan 2018; 17:1:58 >
  • Şimdi iyi güzel diyorsun ama , ilk mesajından bu bahsettiğin anlamı çıkarmak oldukca güç dostum. 👍🏻

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.