Şimdi Ara

Sosyal medya düzenlemesi Adalet Komisyonunda kabul edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sosyal medya düzenlemesi Adalet Komisyonunda kabul edildi



    Sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Söz konusu teklif ile internet kullanıcılarının kişisel başvurularında veya kamu kurumlarının bildirimlerinde yaşanan zorlukların aşılması için ağ sağlayıcılarla muhataplık ilişkisi kurulması amaçlanıyor.



    'Sosyal ağ sağlayıcı' kavramı



    Komisyonda kabul edilen teklif ile “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”a ‘sosyal ağ sağlayıcı’ şeklinde yeni bir tanımlama getiriliyor. Bu kapsamda kullanıcıların internet ortamında sosyal etkileşim amacıyla metin, görüntü, ses, konum gibi içerik oluşturmalarına, görüntülemelerine veya paylaşmalarına imkan sağlayan gerçek veya tüzel kişiler, sosyal ağ sağlayıcı olarak tanımlanacak.



    Para cezaları artırılacak



    Teklifle, yükümlülüğünü yerine getirmeyen yer sağlayıcılarına, caydırıcılığın sağlanması için verilecek idari para cezası artırılacak. Bu kapsamda yer sağlayıcılık bildiriminde bulunmayan veya yükümlülüklerini yerine getirmeyen yer sağlayıcı hakkında, 10 bin liradan 100 bin liraya kadar verilebilen idari para cezası, 1 milyon liradan 10 milyon liraya kadar artırılacak.



    İdari para cezaları, muhatabın yurt dışında bulunması halinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından doğrudan doğruya muhataba, internet sayfalarındaki iletişim araçları, alan adı, IP adresi ve benzeri kaynaklarla elde edilen bilgiler üzerinden elektronik posta veya diğer iletişim araçlarıyla da bildirilebilecek. Bu bildirim, Tebligat Kanunu'na göre yapılan tebligat hükmünde olacak. Bu bildirimin yapıldığı tarihi izleyen 5. günün sonunda tebligat yapılmış sayılacak.



    Ayrıca Bkz.Türkiye’nin ilk ‘Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği’ bölümü İTÜ’de açılıyor



    Temsilci bulundurma yükümlülüğüne uyulmazsa 5 aşamalı ceza



    Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı, en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirleyecek. Bu kişinin iletişim bilgilerine kolayca görülebilecek ve doğrudan erişilebilecek şekilde internet sitesinde yer verilecek. Sosyal ağ sağlayıcı bu kişinin kimlik ve iletişim bilgilerini BTK'ya bildirecek. Temsilcinin gerçek kişi olması halinde Türk vatandaşı olması zorunlu olacak. Temsilci belirlemeyen sosyal ağ sağlayıcısı, BTK’nın bildiriminden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülüğü yerine getirmezse 10 milyon lira idari para cezasıyla karşılaşacak.



    Verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde 30 milyon lira daha idari para cezası verilecek. İkinci kez verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde yine temsilci belirlenmezse Türkiye’de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişilerin ilgili sosyal ağ sağlayıcıya reklam vermesi yasaklanacak. Reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde yine yerine getirilmezse BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğini yüzde 50 oranında daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek. Bu oran yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde yüzde 90’a kadar çıkarılabilecek.



    Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünün yerine getirilmesi halinde, verilen idari para cezalarının dörtte biri tahsil edilecek, reklam yasağı kaldırılacak ve hakim kararları kendiliğinden hükümsüz kalacak. İnternet trafiği bant genişliğine yapılan müdahalenin sona erdirilmesi için erişim sağlayıcılara BTK tarafından bildirim yapılacak.



    48 saat içinde cevap zorunluluğu



    Sosyal ağ sağlayıcı, "içeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi" ile "özel hayatın gizliliği nedeniyle içeriğe erişimin engellenmesi"ni gerektirecek içeriklere yönelik kişiler tarafından yapılacak başvurulara, başvurudan itibaren en geç 48 saat içinde olumlu ya da olumsuz cevap vermekle yükümlü olacak. Olumsuz cevaplar gerekçeli olarak verilecek. Sosyal ağ sağlayıcıya bu başvurulara 48 saat içinde yanıt vermemesi halinde 5 milyon lira, içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararlarını uygulamaması halinde ise 10 milyon lira idari para cezası verilecek.



    İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik hakları ihlal edilenlerin talep etmesi durumunda hakim tarafından, başvuranın adının, ihlale konu internet adresleriyle ilişkilendirilmemesine karar verilebilecek. Kararda, Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından hangi arama motorlarına bildirim yapılacağı da yer alacak. Böylece arama motorları tarafından başvurucunun adı ile ihlale konu içeriğin ilişkilendirilmemesi sağlanarak kişilik haklarının daha etkin korunması sağlanacak.




  • Bu gerici, geri kalmış ve çağdışı zihniyeti Türk gençlerinin yok edeceği konusunda en ufak şüphem yok. Sosyal medya olmasaydı ne malum yapının hırsızlığını, yolsuzluklarını, ne de çocuklara, hayvanlara edilen tecavüzleri öğrenebilirdik.

    Malum zihniyet işte bunları öğrenmenizi istemiyor. Dünyadan bi haber olup malum zihniyetin ideolojik kölesi olmanızı istiyor.

    Olay bu kadar basit
    Sabah 5'te ve Ayasofya'da kılınacak Cuma namazı gününde, kimden kaçırılarak kabul edildi acaba bu teklif?

    Türkiye'deki sosyal medya kullanıcı sayısına bakarak, tepkilerin ne boyutta olacağını er geç, beraberce göreceğiz.

    Bir insan, videosu dislike aldığı için bir ülkedeki sosyal medyayı yasaklamaya çalışıyor!

    Hayaldi, gerçek oldu.
    Recep, teklifi meclise sundu
    Tayyip, sosyal medya teklifini inceledi
    Erdoğan, teklifi mantıklı buldu onayladı.

    Tek adam sistemi ile şahlanıyoruz, uçuyoruz, kaçıyoruz, koşuyoruz, avrupa bizi kıskanıyor.

    Tek umudum 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi, gençler bu ülkenin kaderini belirleyecek, eğer 2023 olmazsa, Allah rahmet eylesin türkiye cumhuriyetine, toprak atsınlar üzerimize...
    Ben sana olacaklarına söyleyeyim, bir takım güruh istediği gibi trolluk yapacak, istediği kişiye istediği iftirayı atacak ve başına hiçbiri şey gelmeyecek, bir kısım güruhun ise sırf muhalefet oldu diye sözleri hakaret ya da trolluk içermemesine rağmen burnundan getirecekler, bezdirecek ve susturacaklar.
    Vatandaş kolaylık diye sun, kendi menfaatin için kullan..

    Muhalefete saldıranlar cezasız özgürce dolaşsın, kimse dokunamasın; iktidarın hırsızlığını, yolsuzluğunu duyuranlar engellensin. Yayın durdurulsun, içerik engellensin.
    Youtube videoları altında birbirine sövenleri yine bitirmeyecek, Twitter'da iki sıradan hesabın birbirine sövmesini yine bitirmeyecek..

    Mahkemelerde adalet ne durumda ki sosyal medyada adalet sağlansın. Adamını bulan, partisini mahalle kabadayısı gibi seçene adalet cezasını verebiliyor mu?
    Muhalefet olacağım diye mal oldunuz.

    Anlayacağın dilde anlatayım..

    Örnek, sana biri Twitter da ana bacı sövdüğünde yıllarca mahkeme de beklemeyeceksin. Kimdir nedir bu diye..

    Sana edilen hakaret içeriği anıt gibi paylaşımlarımda durmayacak.

    Sosyal medya da başına bir şey geldiğinde Türkiye de o mecraya ait biri ile iletişime geçebileceksin. Artık seni seve seve kaale alacaklar.

    Vesaire vesaire vesaire...

    Amerika, Almanya, İngiltere, Çin vb bir çok ülke de var olan bir sistem.

    Artık istediğin gibi Trollük yapamayacaksın sorunun o galiba..
    Merak etme reklam geliri düşmesin diye kaale alacaklar. Çünkü bunların anladığı tek dil para.

    Devlet belli bir yaptırım uygulamak zorunda. Almanya, İngiltere, Amerika vs. ülker de tıpış tıpış uyuyorlarsa bizde de uyacaklar..

    Resmi bilgi değil fakat Facebook 2018 yılında Türkiye den 2.5 milyar lira reklam geliri elde etti.
  • Sabah 5'te ve Ayasofya'da kılınacak Cuma namazı gününde, kimden kaçırılarak kabul edildi acaba bu teklif?

    Türkiye'deki sosyal medya kullanıcı sayısına bakarak, tepkilerin ne boyutta olacağını er geç, beraberce göreceğiz.

    Bir insan, videosu dislike aldığı için bir ülkedeki sosyal medyayı yasaklamaya çalışıyor!

    Hayaldi, gerçek oldu.

  • Devlet kendi kanunlarıyla çelişiyor.

    Hem düşünce ve hürriyet özgürlüğü diyeceksin.

    Hem İnternette insanları fişleyeceksin.


    Kendi kanunu tanımayan devlet, bize kanuna uyun diyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silivri itemleri Sosyal medya düzenlemesi Adalet Komisyonunda kabul edildi Sosyal medya düzenlemesi Adalet Komisyonunda kabul edildi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu gerici, geri kalmış ve çağdışı zihniyeti Türk gençlerinin yok edeceği konusunda en ufak şüphem yok. Sosyal medya olmasaydı ne malum yapının hırsızlığını, yolsuzluklarını, ne de çocuklara, hayvanlara edilen tecavüzleri öğrenebilirdik.

    Malum zihniyet işte bunları öğrenmenizi istemiyor. Dünyadan bi haber olup malum zihniyetin ideolojik kölesi olmanızı istiyor.

    Olay bu kadar basit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 24 Temmuz 2020; 11:50:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z kuşağı gümbür gümbür geliyor bir şekilde sosyal medya'nın da TV'de ki gibi önüne geçmeyi düşünüyorlar..

  • Türk vatandaşı olması zorunluluğu gerekirse hapse atabilmek için heralde =)

  • "Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir."

  • Ne yasa çıkarırlarsa çıkarsınlar, yeni kuşaklar bunlara prim vermiyor artık. Her yeni oy kullanmaya başlayan seçmenle birlikte yok olup gidecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar olumsuz tepki neden acaba? sosyal medyayı sıradan şekilde kullanan insanlar için bir sıkıntı yok ki. ha yumurta avatarlı hesaplardan insanlara hakaret falan ediyorsanız bilemiyorum o ayrı tabi

  • 80 milyon için 8kişi imza atmış aralarında bilgisayar mühendisi internet e-ticaret vs hiç bir ileri bilgisi olan tecrübeli bir adam + filozof + felsefeci yok ya. internete girebilen internet millet vekili oluyor hrlde şş dışarda dünya buna kıçı ile güler. seçimden önce yol kesme internet kesme vs... bilmeyen kaldı mı? dünya biliyor. youtubea bile zamanında yasak koymuşlardı adam dışarıda Atatürke hakaret ediyor bizimkiler bizim gözleri kulakları bağlıyor. (içerdede hakaret ediyor!) kavgaya giricen adam tokat atmış arkadaşın tutuyor elini kolunu bağlıyor olaya bak ! wikipediayı kapıyor dna sekanslarına bakayım diyorsun yok. cpu inceleyecen yok. 80milyona bilgi orucu tutturdular yıllardır. içerden yolu kesmişler. iç işbirlikçiler. Tam zamanıdır gençliğe hitabeyi okumak.

  • En kısa zamanda yasalaşması dileğiyle. Sosyal medya düzenlemesi Adalet Komisyonunda kabul edildi 

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Muhalefet olacağım diye mal oldunuz.

    Anlayacağın dilde anlatayım..

    Örnek, sana biri Twitter da ana bacı sövdüğünde yıllarca mahkeme de beklemeyeceksin. Kimdir nedir bu diye..

    Sana edilen hakaret içeriği anıt gibi paylaşımlarımda durmayacak.

    Sosyal medya da başına bir şey geldiğinde Türkiye de o mecraya ait biri ile iletişime geçebileceksin. Artık seni seve seve kaale alacaklar.

    Vesaire vesaire vesaire...

    Amerika, Almanya, İngiltere, Çin vb bir çok ülke de var olan bir sistem.

    Artık istediğin gibi Trollük yapamayacaksın sorunun o galiba..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt

    ben küfürün k sini normal hayattada sanalda da kullanmayan birisiyim. hakaret falanda asla etmem tarzım değildir ama şimdi %95 bant kısıtlaması gelirse benim kullandığım platforma benim suçum ne ? %95 bant kısıtlaması demek girememekle neredeyse aynı şey...

  • sounderland S kullanıcısına yanıt

    "Reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde yine yerine getirilmezse BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğini yüzde 50 oranında daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek. Bu oran yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde yüzde 90’a kadar çıkarılabilecek."



    ben şimdi senin sınıflandırdığın hiç bir şeye girmiyorum internette 100 bin 200 bin dolaşan insanlara hakaret edenler yüzünden ben %90 hız yavaşlatması yaşıyacağım bu benim hak gaspım değil mi sanki herkes küfür ediyor 100 bin ediyorsa 1milyon etmiyor.


    %90 yavaşlatma ne demek o platforma resmen girememek demek. girmek için belki saatler harcıyacaksın demek benim kabahatım ne peki ?

  • bahsettiğiniz olay olması için sosyal mecraların ilgili maddelerin hiçbirini yapmaması gerekiyor. kusura bakmayın da her ülkede yerel yasalara uyuyorlarsa bizde de uysunlar.

  • Bir VPS kiralayıp VPN kurma vakti geldi anlaşılan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O değil de şu Google ile olan anlaşmazlık ne oldu, belli bir tarihten sonra gelen telefonlarda Google servisleri kullanılamayacaktı, düzeldi mi bu? Antlaşma sağlandı mı?



    Acaba bu düzenlemede alınan kararlar sonrası bunlara uymayan şirketlerdeki yaptırım bizi ne kadar etkileyecek?

  • hareketliperde kullanıcısına yanıt

    inşallah uyarlar ama son dönemde bizi güvenilmez görüp borç bile veren yok dilerim uyarlar ben ve benim gibi milyonlarca insanı etkilemez haksız yere.

  • Kontrol edemedikleri sadece sosyal medya kaldı, amaç oranında sesini kesmek, koydukları şartların kabul göreceğini zannetmiyorum. Para cezası ve yavaşlatmalar sonrasında hepten kapatacaklar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.