Şimdi Ara

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
5
Favori
17.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam babam emekli oldu. Ancak tv, gazetelerde bu yil emekli olacaklara ocak ve temmuz enflasyon zammi+100tl seyyanen zamin verilecegi soyleniyordu. Ama hesaplanan aylik tutari bizimhttps://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ bu linkten hesapladigimiz tutardan biraz fazla cikti. Bu 3 zam hesaplanan aylik tutarina dahil mi yoksa sonradan hesaplanan ayliga eklenecek mi? Tesekkurler.



    http://m.sabah.com.tr/yazarlar/erdem/2016/09/22/2016da-emekli-olana-3-zam
  • Merhabalar;

    Bahsettiğiniz üç zam , hesaplanan aylık tutarına eklenecektir.
  • gss prim borçluları bakanlar kurulu kararıyla yıl sonuna kadar hastanelerde muayene olabiliyordu bu karar 2017 yılı için uzatıldımı. bu konuda bir bilginiz varmı ?
  • Sayın maliyeci18, size özel mesaj yolladım; vaktiniz olunca cevaplayabilirseniz çok sevinirim...
  • anilzi A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;
    Bugün itibariyle alınmış bir uzatma kararı bulunmamaktadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelir testi yaptırmadım. Yeni e-devlet şifresi aldım ve baktım, 2012 den beri sistemde borçlu gözüküyorum; beni G-2 den hesaplamışlar yaklaşık 8 bin TL ana borç 3 bin TL de faiz borcu gözüküyor.

    1) Doğrusunu isterseniz gelir testi yaptırmak istemiyorum, sadece 2012-2016 arası faiz borcunun silinmesi kampanyasından faydalanmak istiyorum. Gelir testi yaptırmadan, gitsem G-2 den hesaplanmışım
    OK kabul ediyorum ama şu faiz borumu silin desem, mümkün müdür, yoksa illa hayır gelir testi yaptıracaksın mı diyecekler?

    2) Kiminle konuştuysam gelir testine girme diyorlar. Gelirim yok, çalışmıyorum, evin tek geliri babamın emekli maaşı, ama anne babamla İstanbulun iyi bir semtinde oturduğum için, gelir testi yaptırırsan en yüksek seviyeden borçlu gösterirler yakayı kurtaramazsın diyorlar.
    Bu gelir testi gerçekten de benim gelir beyanım ile değil de oturduğum semt vs. ye bakıp testi yapanın insiyatifiyle mi belirleniyor? Semt lüks ama kirada oturuyoruz.
    Bir de bu gelir testinde gelir belirlenirken, kredi kartı harcamalarına da bakılıyor mu? Hele hele kredi kartı harcamaları gelire dahil ediliyorsa o zaman çok sıkıntılı bir durum!

    3) 2017 de yeni düzenleme ile GSS primi tek rakam 53 TL olacak gelire bakılmaksızın diyorlar. Peki böyle olursa 2012-2016 arası için değişen birşey olur mu? Eski dönemler de 53 TL den mi hesaplanır, ya da böyle bir yeniden yapılandırmaya gidilme ihtimali var mı yoksa geçmiş dönem borcu ne gözüküyorsa o mu kalır?

    4) Gelir testinde "başvuran hanenin sağlık problemleri" diye bir bölüm varmış, buraya yazılanlar ne derece önemli ve fayda ediyor? Yoksa faydadan çok zararı mı olur buraya sağlık problemlerini yazmanın?

    5) Gelir testine girmeye karar verirsem, yanımda götürmem gereken, işime yarayacak birşey var mı tavsiye edebileceğiniz? Yanında bunu götür (ikametgah, nüfus örneği vs lazım mı), bu belge olsun, şu sağlık raporu olsun gibi, ya da mutlaka oradaki çalışana şunu şunu söyle gibi?
    Yoksa ne götürürsem götüreyim, ne dersem diyeyim, bu adam Şişli de oturuyor, evinde lüks LCD, buzdolabı, klima var; yaz 395 TL G-3 mü diyecekler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Izzet -- 27 Aralık 2016; 23:39:30 >
  • Çalışma bakanı son açıklamasında gss yeni yıldan itibaren 53 tl tek fiyat olarak gelir testi olmadan uygulanacak şeklinde yaptı.Gelir testine ise ödeyemicek durumda yani yeşil kartlı olmak istiyenler giricekmiş oda sgk bünyesinde yapılcakmış.Yani şuan 3 ayrı rakamla gelir testine gitmenin yada yapılandırmaya başvurmanın önü tıkanmış durumda çünkü ztn fiyat tek rakama düşücek ve test kalkıcakmış şuan gidilmesinin anlamı kalmıyor.Bundan sonrası böyle olacak diyelim fakat seçimlerde verilen söz de durulmayarak borçlar herkeze silinecekken sadece 25 yaş altına silindi 25 yaş üstüne 6 milyon insanın şuan tam 10 Milyar(katrilyon)borcu birikmiş durumda.Böyle korkunç bir rakamı bu ekonomik şartlarda durduk yere ödeyebilicek kimse bulunamaz.Hiçbir hizmet almadan hastaneye gitmeden emekliliğe saymadan her ay faiziyle beraber büyüyen bu borçlar ne olacak ? Kanun önünde eşitlik varsa herkezi bu zulümden kurtarmak şarttır.Sonra tek fiyat olucaksa da zorunlu olarak değil kesinlikle isteğe bağlı olucak şekilde yeniden başlanmalı.İşsizlik hergeçen gün artıyor ekonomik şartlar işşsizlik rakamlarını yükseltmeye devam ediyor bu açıdan bakılınca gssden bir haber yaşayan yüzbinlerce insan olduğu bilinen gerçek.Bilenlerde işsiz oldukları için yine bu parayı ödiyemiyor.İşsiz vatadandaşa 50 değil 5 lira bile çok önemlidir çünkü o parada kendisinde olmayabilir.Artık bu sıkıntılı durumu görüp ağır zulümden halkı kurtarmaları gerekir.Ne gelir testinin kalkması ne tek fiyat uygulaması ilk başta geçmiş borç ne olacak bunun konuşulması lazım.Geçmiş temizlenmeden insanlar rahat edemez önünü göremez.Özel hastaneye yada devlete gidiyorum ücretini ödüyorum tedavi oluyorum bunun üzerine hangi amaçla ben devlete gss yüzünden borçlanıyorum.Kendi sağlık harcamasını yapan birisi özel yada devlette ücreti öder hizmetini alır ama ödeyemicek olan varsa işte ona pirim çıkarır ödemesini zamana yayar istersin.Şuan ki sistem gerçekten aklın mantığın sınırlarını zorlayan bir uygulamadır.İnşallah bu yanlış tez zamanda farkedilir ve çözüm üretilir.
  • Merhaba ben devlet memuruyum. Annemi kendi sigortam uzerimden baktirmak istiyorum. Benim evimde kaliyor(uzerine gayrimenkulu var). Aylik geliri ortalama 900(400unu kredi icin bana destek veriyor). Kaymakanliktan gss testi yaptirmasi istenmis. Orda da g2 cikarmislar. Memurlar benim uzerimden bakilman icin g1 olman gerekir demisler, annemde itiraz etti. Simdi izlenecek yol nedir, benim bildigim askeri net ucret gelirinden az ise g1 olmuyor mu, nasil bir yol izlemeliyim? Tesekkurler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı çalışma izni alma konusunda çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının evrak takibi, işleyiş sürecini uzman kadromuzla takibini yapmaktayız.
    Çalışma izni konusunda her zaman hizmetinizdeyiz.
  • Gss yi yatırdım 2230 tl ama hala sağlık provizyon vermiyor neden acaba bugün yatırdım? Acaba sistememi düşmedi acaba?
  • Resmen babam ödedi mecburen doktora gitmek zorunda olduğum için. Olacak şeymi ya işsiz insanı borçlandurmak. Doktora gitmek zorunda olmasam yatırmazdım allahtan peder ödedi.
  • Merhabalar acil bir sorum var arkadaşlar bilen biri cevaplarsa sevinirim,
    Eşim Mühendis olarak kurumsal bir firmada çalışıyor, çalışmaya başladığı ilk yıllarda sık olmasa da c.tesi günü mesai ye kalma zorunlu tutuluyordu,ancak son birkaç aydır artık bu daha sık hale getirildi bu konuda ne gibi hakları var, istifa etse tazminatını alabilir mi,sözleşmesine baktım şöyle yazıyor "İşçinin haftalık çalışma süresi 45 saattir "diye bir madde var onun altında da şöyle bir madde var " işverence iş yerinde fazla çalışmaya ve tatil günlerinde faaliyetin devamına karar verildiğinde,işçi bu duruma uymayı peşinen kabul eder"
    Lütfen bu konuda bilen arkadaşlar yazssın gerekirse özelden de bilgi verebilirim. Malum hanımların çalışma şartları daha kolay olmalı ama maalesef böyle işverenler sömürgeci olunca zaman ayıramıyor evlerine bayanlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 45 çalışma saati hafta içi doluyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 6 aylık gss borcum var bunu kredi kartıyla ödeme kısmından parça parça ödemek istiyorum ama ayları seçemiyorum.mesela 400 tllik borcun 100tlsini ödersem baştan mı silmeye başlarlar sondan mı?
  • Merhaba,



    Evde çocuk bakımı projesi ile ilgili bilginiz var mıdır? Eşim şu anda asıl listede ve haftaya görüşmesi var. Bakıcıyı bulduk ve bu teşvikten yararlanmak istiyoruz. Bu nedenle bir hata olmasını istemiyoruz. İnternetten baktığımda sigorta primi için 4447/10. maddesi gereği %17 gibi bir prim ödemesi sözkonusu. Bununla alakalı kayıt öncesi yapmamız gereken bir şey var mıdır? Sigorta bildirgesinde bu seçeneği seçin deniyor ama başka neler yapmak lazım bulamadım. Yardımlarınızı acilen bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
  • Selam Gss magdurlarından biriside benim 4700 lira gibi bir rakam çıkıyor.
    Evimiz kredili babam emekli krediyi ödüyor.( kredisi yeni bitti.)
    Babamın üstüne yapılmış kıytırık şehir dışında 20-30 bin etmicek arsa tapusu var.(Gelir yok sonuçta)

    Hastaneye gittim bir ara Gss den yararlanamdım. ama her ay bana 200 tl yansıtılıyor.

    Gelir testi yaptırsam acınacak durumdayım üste para almam lazım suriyeliler benden iyi durumdayken devlet bunu neden bize yansıtır. Babam şu anda emekli parası alıyor başka gelir yok

    Sizce ne yapmalıyım Gelir testi yaptırsam sonradan sorun yaşarmıyım. yoksa eninde sonunda silinirmi. 7 milyon insan borçluymuş..(25 yaş altını sildiler.) Bu nasıl bir zihniyettir. insan hakları mahkemesi vb. yerlere toplanıp şikayet etsek hizmetini alamadığımız. bir şey için para ödetiyorlar.
    Hastaneler acınacak durumda doktor sizden ekstra para kazanamayacaksa hiç ilgilenmiyor. 3-5 yılda bir basit şeylerden gidiyorum ondada özele gidiyorum ilgisizlikten dolayı..

    Resmen insanlar dolandırılıyor. Buna vesile olan kim varsa hakkımı helal etmiyorum..
  • iştten çıkarıldığımda işsizlik parası için başvuruda bulundum ve ödeme yapmadılar.

    Aynı inceliği bundada görmek isterdim Yazıklar olsun böyle zihniyete.
  • gss borcu yüzünden muayene olamıyorum acaba 1 aylık primi yatırsam 1ay için provizyon alabilirmiyim ?
  • Şu an 25 yaşındayım öğrenci değilim ve çalışmıyorum,geçen aya kadar devlet hastenelerin de muane olabiliyordum fakat artık olamıyorum sigortan yok dediler.Tekrar muane olabilmek için ne yapmam lazım.
  • merhaba 2 sorum var

    1.si annem 15.01.1980 ssk girişli. 56 yaşında 3600 günü doldu emekli olabiliyor mu ?

    2.si şuan emekli olabilirse ?
    3600 günün 1500 günü 1980 girişinden sonra. kalan 2100 günü 2007 yılından sonra. araştırmalarıma göre 800 tl aralığında maaş bağlanıyor primlerin hepsi asgari den yattığı için. bu kadar düşük mü ? taban tutar ne kadardır şuan emekli olsa ortalama?

    cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.