Şimdi Ara

Soruyorum Size... (Reza Zarrab İçerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz gibi Abd'da Reza zarrab yakalandı. Ben eğer bir yolsuzluk olmuşsa kesinlikle bunu savunmuyorum ancak burada başka bir şeyin olduğunu düşünüyorum.

Bildiğiniz gibi bizde kaç tane terör olayı oldu. Hiçbir ülkenin umurunda bile değil. Ülke gündeminde de bir konu açılmış. Abd dışişlerinin sözleri var. Her şeyi açıklıyor bunlar. Diğer yandan ise pkk'ya destekler biçimde İngiliz ve Alman milletvekilleri gelip bunların mitingine falan katılıyor. Gelip güya buradan dünyaya bir şeyler göstermeye çalışıyor. Gördüğünüz gibi daha bize terör ele başlarını bile teslim etmeyen ve gelip üstelik bunları ülkemizde destekleyenler bunlar.

Sormak istediğim soru ise; Şimdiye kadar kaç tane saldırı oldu. Burada bir sürü sivil kaybettik. Hiçbir ülkenin umurunda değil bu siviller. Peki bu siviller Abd'nin umurunda değilse neden sanki Türkiye halkı için güya oradaki savcı, Reza zarrabı yakalıyor ve buradaki halka güya biz sizin adaletinizi yerine getirmeye çalışıyoruz mesajı veriyor ? Yukarıdaki ile bağdaştırın. Sizce bu ne anlama geliyor ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam sen 17-25 aralık 2013'de mağarada falan mı yaşıyordun?

Eğer bir yolsuzluk olmuşsa cümlesinden anladığım bu.

Sen diyorsun ki Amerika rezayı yakaladı akpyi devirmeye çalışacak.
    Eğer ortada bir suç varsa bunu örtbas etmeye gerek yok ucu kime dokunursa dokunsun.

Hem madem rezanın suçu kendini ilgilendiriyo,malum kişiler yolsuzluğa bulaşmamış nedir bun geceyarısı yasa çıkarmalar,rezanın yakalanmasının haberinin yandaş medyada hiç olmaması vs

Nedir yani bu kadar korkunun,önüne yatmalarının vs sebebi?
  • Nelerle neleri bağlantılamışsın. Adam yolsuzlukla suçlanıyor, Terör suçunu katmışsın. Yetmemiş İngiliz Alman demişsin. Ayrıca Amerika'da Türkiye için yakalanmadı. Daha ötede bir suçu var. Adam Türkiye'yi dolandırdı bitti meselesi değil.

Akpli olmak ne kadar kötü ya. Bir gün teröristi savundururlar başka gün pedofiliyi savundururlar bugün de hırsızı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Zomboy.

Hocam sen 17-25 aralık 2013'de mağarada falan mı yaşıyordun?

Dediğim gibi burada ben başka bir şeyin olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle yolsuzlukları savunmuyorum eğer gerçekten bizim devletimize bir zararı olmuşsa. Şimdi siz olaya gelip bu adam bizim devleti soymuş. Bütün paraları götürmüş gibi görüyorsunuz. Burada İran ile olan bir ilişki vardı bence. Dikkat edersen Abd olaya müdahil oldu. Demek istediğim bence burada Abd'yi rahatsız eden Türkiye ile İran arasında bir ilişki vardı.

Bakın şurayı okuyun;

quote:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ocak 2012-Temmuz 2012 arasındaki 7 aylık dönemde 8.8 milyar dolarlık altın ve değerli taş ihracat yapıldı, bu dönemdeki rakam bir yıl öncesinde 1.8 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Yılın ilk 7 ayında bir yıl öncesine göre altın ve değerli taşta 7 milyar dolarlık ihracat artışı olduğu görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 24 Mart 2016; 11:36:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Orijinalden alıntı: Zomboy.

Hocam sen 17-25 aralık 2013'de mağarada falan mı yaşıyordun?

Dediğim gibi burada ben başka bir şeyin olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle yolsuzlukları savunmuyorum eğer gerçekten bizim devletimize bir zararı olmuşsa. Şimdi siz olaya gelip bu adam bizim devleti soymuş. Bütün paraları götürmüş gibi görüyorsunuz. Burada İran ile olan bir ilişki vardı bence. Dikkat edersen Abd olaya müdahil oldu. Demek istediğim bence burada Abd'yi rahatsız eden Türkiye ile İran arasında bir ilişki vardı.

Bakın şurayı okuyun;

quote:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ocak 2012-Temmuz 2012 arasındaki 7 aylık dönemde 8.8 milyar dolarlık altın ve değerli taş ihracat yapıldı, bu dönemdeki rakam bir yıl öncesinde 1.8 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Yılın ilk 7 ayında bir yıl öncesine göre altın ve değerli taşta 7 milyar dolarlık ihracat artışı olduğu görülüyor.

Akp nin ortağı olmasa bakanlardan tanıdığı olmasa ki saat olayını biliyorsun bu kadar rahat hareket edebilrmiydi sence ? 2005 yılında pırlanta, elmas, yakut ve inci de yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde sıfır oldu yani kaldırıldı akp tarafından bunu da bilmiyordun sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hala yolsuzluk olmuşsa diyorsun :)

Çok basit bir şey söylüyorum. Evinde para ile yakalananlar, paranın kaynağını söyleyemeyince paralelci polisler getirmiş haberim yok deyip yırttılar. Aylar sonra ortam sakinleşince paraları adli emanetten faizi ile birlikte aldılar. Kolay bir mantık kuralım, paralar onların değil ise neden onlara teslim edildi? Bu bile ortada ne döndüğünü kolayca gösteriyor ;)

http://onedio.com/haber/reza-zarrab-in-altinlari-ve-paralari-faiziyle-teslim-edildi-424338

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 24 Mart 2016; 11:40:16 >
  • Bu adam sır gibi hiç bir şeyini anlamadım zaten de anlamadığım şey şu adamın yakalanmasına genelde ucu hükümete dokunacak diyenler neyin kafasını yaşıyor. Yahu zaten dokunsaydı yolsuzluk davası sürerken dokunurdu, dokundu ucundan ama siz hükümetin yıkılmasını bekliyorsunuz. Yani bir hükümeti yıkmak bu kadar hiç bir ülkede basit değil bakınız Suriye adam halen yıkılmadı Suriye yıkıldı hükümet yıkılmadı.En fazla bir kaç kurban verilir yine halledilir. Halk darbelerden bıkmış usanmış arkadaşlar Amerika bir nane yiyemez, halkın diyeceği çok çok bir daha olmasın zaten koalisyona kalındığında halk bunun işaretini vermiş oldu.

Orijinalden alıntı: SultanApex

Hala yolsuzluk olmuşsa diyorsun :)

Çok basit bir şey söylüyorum. Evinde para ile yakalananlar, paranın kaynağını söyleyemeyince paralelci polisler getirmiş haberim yok deyip yırttılar. Aylar sonra ortam sakinleşince paraları adli emanetten faizi ile birlikte aldılar. Kolay bir mantık kuralım, paralar onların değil ise neden onlara teslim edildi? Bu bile ortada ne döndüğünü kolayca gösteriyor ;)

http://onedio.com/haber/reza-zarrab-in-altinlari-ve-paralari-faiziyle-teslim-edildi-424338

Ben burada başka bir şey anlatmaya çalışıyorum. Anlamıyorsunuz ne demek istediğimi. Neyse ben daha fazla derine inmek istemiyorum. İnan eğer yolsuzluk olmuşsa sırf burada tepki görmeyeyim diye bunu söylemiyorum. Çok büyük bir yanlıştır. Benim bazı düşündüğüm şeyler var ama daha detaya inmek istemiyorum. Yukarıda ne anlatmak istediğimi düşünün ve anlayın.

• Reza Zarrab yakalanmadı idam edilmekten korktu ve bilgi vermek karşılığında ABD'ye kaçtı ve canını kurtardı.AKP'lileri de rahatsız eden bu,adam ötecek çünkü.Hangi dolandırıcı yanına iki ortağını da alıp celladının yanına gider ?

Ankara'da CHP ve HDP'lilerin katıldığı mitingde katliam olunca "oh iyi oldu vatan hainlerine" diyen bir güruhun şimdi hümanistçilik oynaması çok ucuz oluyor onu da söyleyeyim.

Amerika ile kol kola iktidara gelenler,Amerika'nın sözünden çıkmayanlar muhalefet değil.ABD askeri için Allah'a dua edenleri unutmadık.Burdan hristiyan dünyası müslümanları istemiyor goygoyunu çıkarıp yine dini kullanarak bir yere varamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap vereyim, Amerika adalet bakanlığının bizi düşünerek Reza'yı aldığını sanıyorsanız. Yok öyle bir şey... Adamlar Reza'yı ABD yi dolandırmaktan ve uluslararası dolandırıcılıktan içeri aldı. 17-25 te ne olduğu umurlarında bile değil, ama ABD ye dolandırırken Türkiye'den birilerinden veya kurumlarında yardım almışlarsa bunu çok ciddi derecede kovalarlar.

Bu arada ABD, hukuk olaylarında diplomatik gücünü kesinlikle kullanmaktan kaçınmaz. En yakın örneği FIFA da görülmüştür, FIFA yolsuzluk davasında ABD tüm diplomatik gücü ile savcısının arkasında durmuş ve FIFA yı baştan aşağıya temizlemiştir.
    Para aklama

Ben şunu anlamıyorum. Bir banka müdürü Emrinde binlerce banka şubesi ve binlerce kasa olmasına rağmen neden evinde ayakkabı kutusu içerisinde para saklamayı tercih eder ?

Bunu bilen varsa anlatsın,, Ben bu durumu anlamıyorum.

Orijinalden alıntı: Gladiator-TR

Tutuklanma Türkiye ile alakalı değil.. ABD'ye karşı dolandırıcılık
    Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı (International Emergency Economic Powers Act) ihlal etmek
    Bankacılık sistemine karşı dolandırıcılık
    Para aklama

Ben şunu anlamıyorum. Bir banka müdürü Emrinde binlerce banka şubesi ve binlerce kasa olmasına rağmen neden evinde ayakkabı kutusu içerisinde para saklamayı tercih eder ?

Kaydı olmasın diyedir.

Orijinalden alıntı: Aswattha

quote:

Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı (International Emergency Economic Powers Act) ihlal etmek
    Para aklama

Kaydı olmasın diyedir.

Kaydı olmayan para temiz para değildir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Cevap vereyim, Amerika adalet bakanlığının bizi düşünerek Reza'yı aldığını sanıyorsanız. Yok öyle bir şey... Adamlar Reza'yı ABD yi dolandırmaktan ve uluslararası dolandırıcılıktan içeri aldı. 17-25 te ne olduğu umurlarında bile değil, ama ABD ye dolandırırken Türkiye'den birilerinden veya kurumlarında yardım almışlarsa bunu çok ciddi derecede kovalarlar.

Bu arada ABD, hukuk olaylarında diplomatik gücünü kesinlikle kullanmaktan kaçınmaz. En yakın örneği FIFA da görülmüştür, FIFA yolsuzluk davasında ABD tüm diplomatik gücü ile savcısının arkasında durmuş ve FIFA yı baştan aşağıya temizlemiştir.

Şimdi Abd ambargo koymuştu değil mi İran'a ? Bence burada Türkiye ile İran bir alışveriş falan yaptı. Bu da Abd'nin işine gelmedi. Dikkat edersen sonra bu yolsuzluk olayları falan çıktı. Hükümette böyle bir İranla ilgili yaptığı belkide alışverişi biz yolsuzluk yapmadık aslında şöyle bir şey yaptık deseydi iş Uluslararası mahkemelere taşınırdı. Onun için halka bir şey söylenmedi. Ben böyle şeyler düşünüyorum. Anlayın ne demek istediğimi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aswattha

quote:

Para aklama

Kaydı olmasın diyedir.

Kaydı olmayan para temiz para değildir diye düşünüyorum.

Temiz değildi zaten. Paralel polisler koydu dediler hatta tabi daha sonra faiziyle geri de aldılar.

• terk et burayı terk et.
  • Bu adamları anlamak mümkün değil. Neymiş efendim hükümeti yıkmaya çalışıyorlarmış, bu adamın yaptığı yolsuzluk kendineymiş, bizimkiler masummuş. Arkadaş sizin beyninize oksijen gitmiyormu. Adamların dolandırıcı olduğunu ve devletimize zarar verdiklerini anlamanız için daha ne yapmaları gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir olayı yorumlarken mutlaka birden fazla pencereden bakmak gerek. Yolsuzlukların üstüne gidildi mi? HAYIR. Üstü kapatıldı mı? EVET. Savcılar, polisler apar topar görevden alındı mı? EVET. Tapeler adamakıllı çürütülebildi mi? HAYIR. Jet hızıyla gerekli atamalar yapıldı mı? EVET. El konan paralar faiziyle birlikte geri verildi mi? EVET. Bu paranın kaynağını (yasal olarak) takip edebilir misin? HAYIR. Ben ne yaptıysam başbakanın emriyle yaptım gibi bir cümle kuruldu mu? EVET. Üstelik deliller yasal değil denilerek dava düştü. Yani ortada bir olay var, delil var ama problem suçun varlığı değil delilin yasallığı. Hala darbe olarak görebiliyosan tebrikler hocam. Eğer bu insanlar temiz olsaydı korkmadan yargılanırlardı. Ben de sonuna kadar helal olsun derdim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.