Şimdi Ara

SORUNUM ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam.aracımın cekişi cok zayıftı. rampada bırden ıkıye attığımda arac yemıyordu tekrar bıre cekmek zorunda kalıyordum. 4-5 ustaya gosterdım
    arac yağ yakıyor segman atılması lazım dedıler.

bugun aracı kocaeli gebze'de gebze center avm karşısındaki kuzenimin tanıdığı ustaya gosterdık ve usta aracı kullandı dediği laf şu;
    bu aracın segmanlık bir durumu yok.
    trıger sente ayarı bozuk olabilir dedi.
    trigeri açtı baktı kı kayış diş atlamış ve düzeltti.
    daha sonra aracı kullandık ve arac normale döndu 2. vites ıle cıkamayacağım rampayı şimdi 3. vites ile cıkıyor. yağ eksiltme ise 2 bin km yaklaşık 600 ml. buda gayet normadir dedi.
    ayrıca aracın çalışhaldeki sesı değişti, araba araba gibi çalışmaya başladı. uzun lafın kısası her usta usta değilmiş. diğer ustalara kalsaydı yaklaşık 1500 2000 lira masraf yapılıcak segman atılıcak ve trıger değişecekti. triger değiştiği içinde arac duzelecekti ve sorunun segmandan olduğunu sanacaktık. ama bu usta işi biliyor ve sadece 50 tl işçilik ile sorunumu çözmüş oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angrymanx -- 2 Eylül 2013; 17:01:34 >

• Diğer usta bilmediğinden değil ki, şerefsizliğinden...

Sanayici demek aşağı yukarı dolandırıcı demek gibi birşey.
  • Helal. ucuz kurtulmuşsunuz.
  • Her şey sorunu tespit ederken adımları takip etmekte. İlk mesela ne zaman başladı bu diye düşünürsünüz. En son ne değiştiyse sorun ondan diye akıl yürütülür genelde. Ama diğer usta sizi öpecekmiş az kalsın. Baya ucuz kurtulmuşsunuz
  • bir usta demiş olsaydı tamam diyecem ğara kazanmak ıcın soyledı ama en az 4 usta aynı şeyi dedi. fakat 50 liraya yırttım :)
  • Aynı sorun benim arabada da vardı.2 litre 136 beygir araba rampalarda inanılmaz derece bayılıyor düzde 140ı geçmiyordu.Kaç tane ustaya gösterdim sayısı belli değil.Pompadan felan dediler arabayı bırak açacaz çözecez felan dediler.En sonunda bir ustaya gösterdim arabanın kablolu enjektörün püskürtmeyi ayarlayamaması sonucu oluyor dedi 150-200 liraya hallolur dedi.Araba şu an ustada bıraktım yarın gidip alacağım inşallah düzelir.
  • tassa kullanıcısına yanıt
    inşaallah sorunun çözülür ama çözülmezse sende bi trigerine baktır derim..olmadı egzoz kontrol ettir tıkanmş olabilir.ben cok araştırdımda oyuzden nelerın yapılcegını ogrendım.hatta filtrelerne bıle bakltır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [ ÇÖZÜLDÜ ]
    2 yıl önce açıldı
    Çözüldü
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: angrymanx

inşaallah sorunun çözülür ama çözülmezse sende bi trigerine baktır derim..olmadı egzoz kontrol ettir tıkanmş olabilir.ben cok araştırdımda oyuzden nelerın yapılcegını ogrendım.hatta filtrelerne bıle bakltır

Filtreler değişti,benim araçta triger kayış yerine zincir var,egzoscuya danıştık alakası yok dedi .Önerilerin için teşekkürler yine de.Yarın belli olacak bakalım.
  • ben sorunu halletım uzerımden buyuk bır yuk kalktı.senın sıkıntını anlayabılıyorum :) umarım küçük gözden kaçan bir sorundur ve bıran once çözülür
  • Bu nalet olası çekiş problemi çok dandik dundik sebeplerden olabiliyor çözümüde bi hayli zor oluyor. Bizim bi tanıdık her hafta sonu sanayide geçirmişdi çözdürcem diye dünyada para harcamıştı en son egzantirik mi ne öyle birşeyden çıkmıştı problem
  • angrymanx kullanıcısına yanıt
    hocam sizin sorundamı böyleydi
    http://forum.donanimhaber.com/m_80683423/f_//tm.htm#80683423
  • quote:

Orijinalden alıntı: angrymanx

selam.aracımın cekişi cok zayıftı. rampada bırden ıkıye attığımda arac yemıyordu tekrar bıre cekmek zorunda kalıyordum. 4-5 ustaya gosterdım
    arac yağ yakıyor segman atılması lazım dedıler.

bugun aracı kocaeli gebze'de gebze center avm karşısındaki kuzenimin tanıdığı ustaya gosterdık ve usta aracı kullandı dediği laf şu;
    bu aracın segmanlık bir durumu yok.
    trıger sente ayarı bozuk olabilir dedi.
    trigeri açtı baktı kı kayış diş atlamış ve düzeltti.
    daha sonra aracı kullandık ve arac normale döndu 2. vites ıle cıkamayacağım rampayı şimdi 3. vites ile cıkıyor. yağ eksiltme ise 2 bin km yaklaşık 600 ml. buda gayet normadir dedi.
    ayrıca aracın çalışhaldeki sesı değişti, araba araba gibi çalışmaya başladı. uzun lafın kısası her usta usta değilmiş. diğer ustalara kalsaydı yaklaşık 1500 2000 lira masraf yapılıcak segman atılıcak ve trıger değişecekti. triger değiştiği içinde arac duzelecekti ve sorunun segmandan olduğunu sanacaktık. ama bu usta işi biliyor ve sadece 50 tl işçilik ile sorunumu çözmüş oldu.

hocam trigerin diş atlayartmış olarak uzun süre kullandıysanız aracın zamanlaması şaşmış, ve subapları eğmiş olabilirsiniz, hatta subaplar piston üzerine vurma bile yapmış olabilir. kısa vadede bu sizi idare etse de , uzun vadede rektefiye yolu açılmış. komple subap, piston segman gömlek olayına hazır olun. atabiliyorsanız şimdiden kenara para atın.

• quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Diğer usta bilmediğinden değil ki, şerefsizliğinden...

Sanayici demek aşağı yukarı dolandırıcı demek gibi birşey.

+1
  • evet sıkıntımız aynı .benımde o şelikle oluyor ayağımı biraz gazdan çekince arac kndını toparlaymıyordu.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    haklı olabilirsin. umarım haklı değilsindir:) musaıt bı amnda baktırmak lazım
  • Renaultlarda kronik bir sorun vardır. Yolcu koltuğunun altındaki airbag soketinin kablosu kısadır. Koltukla çok oynanırsa zamanla çıkıyor yada temassızlık yapıyor. Sanayiye gittik baktırmaya. Usta bağladı bilgisayara hımm mımm etti sonra " airbag beyni değişecek 250 lira" dedi. Dedim ne yazıyo sorun olarak bi daha diagnoz yapsana dedim. Baktım "yolcu tarafı koltuk açık yada kısadevre hatası" gibi bişey yazıyor. Dedim hayırdır. Koltuğun altındaki soket çıkmış yerinden. Taktı neyse. Sırf laf olsun diye "borcumuz nedir usta ?" dedim "50 lira" dedi. Hiçbirşey yapmadı, kazıklamaya çalıştı bir de utanmadan para aldı. Kendilerini çok akıllı sanıyorlar ama herkes ne olduklarını az çok biliyor. Galericiler 1 , sanayiciler 2...
  • k2fg9 kullanıcısına yanıt
    uyanık olmak lazım birazda işi bilmek lazım.bunalrın hepsi bir tecrube.klima müşürü arızlıydı usta işçilkle beraber 180 lira dedi. yaptırmadım.sonuçta arızanınne oldugunu öğrenmiş oldum. bı kaç yer gezdim 100 liraya buldum sorunu çözmüş oldum böylelikle.
  • En basitinden bugün balıkesir salcano bisiklete gittim ön teker ortadan sağa sola oynuyor diye.Adam jant değişecek dedi.Tabi bende o kadar keriz değilim 1 yere sorup değişecek kadar..Elimde ekipmanım yok bu aralar yalnız kurtum yoksa kendimde bakardım.Başka ustaya götürdüm adam 2 tl ye sıktı bi güzel abi gevşemiş sadece dedi...Ne diyim daha.Ha o usta ha bu usta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.