Şimdi Ara

Sorunlu muhhabet kuşu (gözlerinin içine bakınca ötmeyi kesiyor.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim kuşum problemli bir muhhabey kuşu herhalde. Muhhabbet kuşum kafesinin içnde dururken kafese doğru yaklasınca 50cm kadar yaklasınca ötmeye başlıyor ve susmuyor. Ama gözlerinin içine bakınca birden susuyor. Yani kuş oterken gozunun içine bakınca susuyor vede elime hiç gelmiyor. Çok sakin bir kuş hiç ötmüyor nerdeyse. Sizce bu kuş sorunlumu? Elimi yaklastirinca kaçıyor, uçuyor. Ne yapmam gerek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • yaklaştırma elini korkuyordur. yine gözlerinin içine bakınca korkuyordur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

    yaklaştırma elini korkuyordur. yine gözlerinin içine bakınca korkuyordur

    ee ne yapmma gerek ozaman nasıl evcileştircem?
  • Anlattıkların her kus için aynı kaçması uçması zamanla güven kazandı mı seçecektir. Kuşu dışarı salıyor musun ve cinsiyet ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarıya salıyorum cinsiyeti dişi. aldığımızda 2,3 aylıktı şimdi 5 6 olmuştur. Ama halen alışmadı sizin anlattıklarınızı yaparak evcileştirmeye çalışacağım. :)
  • vede çok ürkek kafesin alt tarafına giriyo hiç hareket etmiyo, arada bir ayağı bir yerlere takılıyo 30 saniye kanat çırpıyo hızlı hızlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suquel58

    vede çok ürkek kafesin alt tarafına giriyo hiç hareket etmiyo, arada bir ayağı bir yerlere takılıyo 30 saniye kanat çırpıyo hızlı hızlı.

    sebze meyve ver sevinsin arada çünkü vitamin. fazla zorlama çünkü benim kuşlarda bana alışık beni tanımıyorlar dışarıyı seviyorlar çünkü. kafestede elletmezler
  • Tamam teşekkürler bilgilendirdiğiniz için. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ara ara elini açık şekilde kafesin tellerine koy bekle ,2-3 dkka dursun elin ,sonra kafesin kapısını aç içeri sok elini açık bir şekilde ama kuşa doğru yöneltme ,kafesin içinde tam ortada dursun elin ,bu şekilde günde 3-4 defa ,3-4 dakika tekrarlarsın,sonra avucuna yem koyup kafesin icine sokarsın elini ,1-2 hafta içinde kuş ele alışır ve korkmaz ve zamanlada işaret parmağını kuşa yöneltirsin ve eline gelmeye başlar .(normalde eğitimi bu şekilde)



    Eğer 2 hafta geçmiş kuş hala korkuyorsa ki ,bu diyeceğim kuşu daha fazla korkutabilir fakat ele alışması içinde yapılması gereken birşey ;kafesin içine elini sokarsın ,işaret parmağını sürekli kuşa doğru yöneltirsin ,tabi kuş ordan oraya uçmaya -hoplamaya başlayacaktır ,yorulana kadar bunu yaparsın ve hareket edemez olduğunda göğüs-karın bölgesi arasına isaret parmağını yavasça değdirmeye çalışırsın ve kuş eline birkaçgün içerisinde alışır ,bu arada muhabbet kusları asla zorla tutulmaz bunu unutma ! Kuşu tutmaya falan çalışma kafesteyken ,kafes dışındaykende aynı şekilde,yoksa kuşun dahada hırçınlaşır ,ve ısırma alışkanlıklarıda genelde bu tutmalar yüzenden başlar...



    17-18 yıldır muhabbet beslerim ,toplamdada 6-7 tane beslemişimdir ,en uzunu 9 yıl yaşadı en kısası 1 yıl ,hep bu şekilde eğittim ve kısa sürede bana alıştılar ,hicbiride ısırmayı bilmiyordu ve elime aldığımda köpek gibi elimi yalıyorlardı :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo84 -- 20 Mart 2017; 1:9:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • :D teşekkürler dediğiniz 2
    yolu denedim. Elime alıştı az az, fakat halen içinde şüphe var artıka alışacak yapacak bir şey yok yani korkacak biraz benden ama illerde alışır herhalde. benimde kuşum vardı 2 tane almıştım taa önceden 2 si 6 7 günde öldü. diğer kuşumu 2012 arifesinde bizim ağacında tepesinde bayağa acıkmış korkmuş şekilde bulduk sonra koşarak gittim yem aldım, ve yaşattım fakat bu sene yaz tatilinde kuşu iyice eve alıştırdıpım için evi geziyordu. 1 hafta tatile gittik mutafağın camının üstten aralık bıraktık. kafesin kapısını açtık, kuş kafesin kapısını kapatmış ve büyük ihtimal ordan kaçıp gitmiş. çok ağlamıştım hatta aklıma geldikçe gözlerim doluyor halen. :) teşekkürler. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.