Şimdi Ara

Sorun nerde acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün can sıkıntısı kasayı açıp temizleyim dedim(inanilmaz pişmanım) , bilgisayardan ve donanımdan pek anlamam gittim cpu fanını söktüm. E tabi takarken bi kaç bacak kırdım düzgün takamadim bilgisayar ısınmadan dolayı kendini yaklaşık 5 kere kapattı. Olayı anlamadım anakart pilini bi kaç saatliğine çıkardım. Şimdi fanı olduğu kadar takip bi elimle cpu ya bastırarak bilgisayarı çalıştırıyorum fakat aşırı yavaş çalışıyor.(güç ayarlarından cpu Max çalışmayı %50 yaptım) Sağ altta saatin yanındaki simgeler görünmüyor ve tiklanmiyor. Sizce cpu veya anakart yanmış mıdır? Sıkıntı nerde olabilir? Yeni cpu soğutucu alacağım ama neden bu kadar yavaş ve o simgeler gözükmüyor anlamadım. Yardimlariniza ihtiyacım var, şimdiden herkese teşekkürler
    Anakart Gigabyte p55us3l cpu i7 860

Edit...
    Arkadaşlar işlemciyi eski hali getirdim cooler master 212 aldım fakat sorunum harddiskten kaynaklanıyor galiba. Sistem çok yavaş açılıyor, sürekli takılmalar oluyo format atamıyorum aşırı yavaş ve takılıyor bazen açılırken hard Disk yok uyarısı alıyorum fakat harddiske bi zarar gelmesinin imkanı yok, okuduğum başlıklardan birinde aynı sorunun işlemciler kaynaklı olduğu söyleniyor bu doğru olabilir mi? Yoksa harddiskin ömrü doldu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak939 -- 28 Ağustos 2013; 0:17:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cikarirken ayaklari kirmissiniz onlarin degismesi gerek oturmadigi icin tam sogutmaz.birde termal macun bitmis olabilir ondan kalpatiyodur.

• hocam fanın ayaklarını kırdığınız için metal soğutucu plaka tam oturmuyor yüzeyde kalan boşluk nedeni ile soğutmuyor o yüzden sistem kendini kapatıyor fan alıp taktınız zaman bu keze dikkatlice sorun ortadan kalkacaktır şu aşamada işlemciye zarar verdiğinizi sanmıyorum sistem o yüzden kapanıyor zaten yüksek ısıdan koruma için
  • canını sıkma o ayakları herkez kırar plastik olduğu için sıcaktan plastik zamanla ozelligini yitiriyor ve bu sekilde kırıyor uğraşmadan o bacaktan al tak yerine güzelce termal macunuda yenilemiş olursun
  • Arkadaşlar sorunum bilgisayarın kapanması değil, sağ alttaki simgeler ve aşırı yavaşlama

• sistem gerekli şekilde soğutulmadığı için kasmalar donmalar anlamsız bi yığın saçmalık olabilir fanla olan sorunu halledip gerekli stabilizasyonu sağlarsan sorun ortadan kalkacaktır
  • Arkadaşlar işlemciyi eski hali getirdim cooler master 212 aldım fakat sorunum harddiskten kaynaklanıyor galiba. Sistem çok yavaş açılıyor, sürekli takılmalar oluyo bazen hard Disk yoo uyarısı alıyorum fakat harddiske bi zarar gelmesinin imkanı yok, okuduğum başlıklardan birinde aynı sorunun işlemciler kaynaklı olduğu söyleniyor bu doğru olabilir mi? Yoksa harddiskin ömrü doldu mu

• quote:

Orijinalden alıntı: burak939

Arkadaşlar işlemciyi eski hali getirdim cooler master 212 aldım fakat sorunum harddiskten kaynaklanıyor galiba. Sistem çok yavaş açılıyor, sürekli takılmalar oluyo bazen hard Disk yoo uyarısı alıyorum fakat harddiske bi zarar gelmesinin imkanı yok, okuduğum başlıklardan birinde aynı sorunun işlemciler kaynaklı olduğu söyleniyor bu doğru olabilir mi? Yoksa harddiskin ömrü doldu mu

Hocam yapabilirseniz hdd'yi hdtune ile error scan'e sokun.Sonuçların ss'sini atın.Birde aynı programda health sekmesi var, oranında bi resmini atarsanız iyi olur

• Yorum yapan, ilglenen herkese teşekkürler. yeni cpu soğutucusu ve hard disk aldım. artık sorunum yok
    cpu sogutucusu 130 lira
    hard disk 180 lira

kasayı açıp temizlememin bana masrafı 310 lira oldu, evet iyi girdi

herkese iyi forumlar dilerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.