Şimdi Ara

(sorun çözüldü)Motordan gelen Çat Çat Çat sesleri nedir arkadaşlar ?? Rektifiye mi lazım ? [67.000km]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Araba 1,5 aydır yazlikta duruyordu. Bugün yazlığa gittim arabayı calistirdim. Tek kontakta çalıştı.

Fakat sanki arabanın motoru değişik bir ses çıkartıyordu. Boşta çalışırken düşük ritimli ses gelirken gaza basınca sesin ritmi artıyor. Sanki pistonlar yukarı assa gidip gelirken bı yere vuruyor gaza basınca ses hizlaniyor.

motor isinana kadar bekle dedi bekledim ses kesilmedi.

Araç daha 67.000 km de 2007 de dedem almisti 2005 model Hyundai.

Yağ değişimini , bakım yaptirali daha 3 ay oldu.

Acaba bu ses başımıza iş açar mı ? Ustayi aradım rektifiye olabilir diyor. Gormem lazım dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakıltaşı__1 -- 5 Temmuz 2018; 14:32:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Araçtan Gelen Çat Çat Seslerinin Nedenleri ve Çözümleri

"Motordan çat çat ses gelmesi", "arabadan çat diye ses gelmesi" veya "arabadan çat çat ses gelmesi" gibi şikayetler, araç sahiplerinin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biridir. Bu sesler, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve farklı onarım işlemlerini gerektirebilir.

Nedenleri:

• Subap İtme Kolları: Subap itme kollarındaki aşınma veya hasar, motor çalışırken çat çat seslerine neden olabilir.
    • Piston Piston Eteği: Piston piston eteğindeki çizikler veya hasar, pistonların silindir duvarlarında hareket ederken çat çat seslerine yol açabilir.
    • Yatak Sarması: Krank mili yataklarının aşınması, özellikle hararet sonucu yatak sarması meydana geldiğinde, çat çat seslerine neden olabilir.
    • Eksantrik Mili Aşınması: Eksantrik milinin aşınması, subap zamanlamasını etkileyerek çat çat seslerine yol açabilir.

Çözümleri:

• Çat çat seslerinin nedenini belirlemek için aracın bir oto tamircisine götürülmesi gerekir.
    • Subap itme kolları aşınmışsa veya hasar görmüşse, değiştirilmeleri gerekebilir.
    • Piston piston eteğinde çizikler veya hasar varsa, pistonların veya silindir duvarlarının onarılması veya değiştirilmesi gerekebilir.
    • Yatak sarması meydana gelmişse, krank mili yataklarının değiştirilmesi gerekebilir.
    • Eksantrik mili aşınmışsa, değiştirilmesi gerekebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Çat çat sesleri, aracınızın ciddi bir sorun yaşadığının işareti olabilir. Bu nedenle, bu sesleri duyduğunuzda aracınızı en kısa sürede bir oto tamircisine kontrol ettirmeniz önemlidir. Sesleri görmezden gelmek, daha maliyetli onarımlara yol açabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o usta ile ilişkiyi kesin bence... 67 bin'deki araba için telefonda rektifiye diyorsa belli ki niyeti başka...

uzun zamandır çalışmadığı için olmuştur. biraz sürseydiniz, sürdükçe ses kesilir. araba harekete geçince de uzun zamandır yürümediği için frenler, yürüyen aksam ses yapar ama düzelir hepsi sürünce..

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

o usta ile ilişkiyi kesin bence... 67 bin'deki araba için telefonda rektifiye diyorsa belli ki niyeti başka...

uzun zamandır çalışmadığı için olmuştur. biraz sürseydiniz, sürdükçe ses kesilir. araba harekete geçince de uzun zamandır yürümediği için frenler, yürüyen aksam ses yapar ama düzelir hepsi sürünce..
    Hocam yarın sabah sureyim o zaman 10-15km. İnşallah sesi kesilir. Daha önce yoktu böyle bir ses durunca olmuş demekki

• “Motor dediğin şey kapalı kutu” der bütün ustalar arabaya biner tur atar defalarca test eder sonra rektefiye der. En azından benim ustam öyle tekrar tekrar bakmadan kimseye kolay kolay rektefiye demez yani.

Sizin usta maşallah hemen yapıştırmış rektefiyeyi hemde 67binde ki arabaya. Valla helal olsun adama ... tövbe tövbe

Hocam bir gez araçla 5 10 km yağlama yapsın güzelce daha sonra düzelecektir.

1 sene yattı bizim araç (opel astra g) tuğla koyduk altına yağını boşaltıp bıraktık. Gelince yağını koydum bastım marşa dediğiniz gibi biraz vuruntu yaptı tak tak diye bayağı saydırdı hatta. Daha sonra düzeldi. Ustama sordum yağlama yapılana kadar yapar sonra kesilir demişti.

Sizde bir deneyin ve acilen ustanızı değiştirin :)

Sonucu yazarsanız sevinirim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada aklıma şey geldi araç lpg li mi? Eğer öyleyse lpg enjektörüde çat çat diye ses yapar

• Belki tamponda bi sıkıntı vardır plastik muhafaza falan biryere çarpıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Bu arada aklıma şey geldi araç lpg li mi? Eğer öyleyse lpg enjektörüde çat çat diye ses yapar

LPG yok araçta hocam. Düz benzinli araç. LPG takilmadi daha önce.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

“Motor dediğin şey kapalı kutu” der bütün ustalar arabaya biner tur atar defalarca test eder sonra rektefiye der. En azından benim ustam öyle tekrar tekrar bakmadan kimseye kolay kolay rektefiye demez yani.

Sizin usta maşallah hemen yapıştırmış rektefiyeyi hemde 67binde ki arabaya. Valla helal olsun adama ... tövbe tövbe

1 sene yattı bizim araç (opel astra g) tuğla koyduk altına yağını boşaltıp bıraktık. Gelince yağını koydum bastım marşa dediğiniz gibi biraz vuruntu yaptı tak tak diye bayağı saydırdı hatta. Daha sonra düzeldi. Ustama sordum yağlama yapılana kadar yapar sonra kesilir demişti.

Yarın bir tür atayım hocam 10-15 km. İnşallah dediğiniz gibiyse düzelir.

5-10 dakika arabayı kıpırdamadan rolentide çalışır bıraktım düzelmedi.

Belki de aracı yürütmek lazımdır biraz. Yarın sabah deneyeceğim hemen.

Galiba usta cebine girecek paraya baktı direk.

• Yağını ve filtresini değiştir düzelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 5 Temmuz 2018; 2:6:42 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • Araca cihaz bağlattırin yetkili serviste ve videosunu yükleyin bir inceleyelim

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • Bu arada 67bin km arabaya rektefiye diyen bir insan nasıl kendine usta dedirtebiliyor hayret.

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • quote:

“Motor dediğin şey kapalı kutu” der bütün ustalar arabaya biner tur atar defalarca test eder sonra rektefiye der. En azından benim ustam öyle tekrar tekrar bakmadan kimseye kolay kolay rektefiye demez yani.

Hocam çok teşekkürler. Arabayla biraz gezdim motor ısınınca yüksek devirlerde kullandım.

Araba saat gibi oldu. Yağı yaridaydi 250ml kadar yeni yağ ekledim. Hiç bir sıkıntı kalmadı.

• Ne yaptık hocam geçmiş olsun tekrardan :)

Şimdi gidip ustaya hadi rektefiye yapalım motora demek lazım aslında

• Yagini hemen degistirin ozelligini kaybetmistir

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.