Şimdi Ara

Sorun çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi billy brown -- 12 Temmuz 2010; 23:41:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: omergokyar

Merhaba; her Türk genci gibi askerliğimi yaptım, tabi yaparken de en büyük isteğim, ah bi gitsem de bilgisayar alsam oyunumu oynasam diyordum. Allah' ın izniyle İstanbula geldim bilgisayarımı da Ağustos ayında bir güzel topladım, o zamanın tavsiyelerinede uydum ama tabi bu sonun başlangıcı olmaya başladı. Şimdi sorunuma gelelim.

Eylül ayında bir makina topladım, yaklaşık 2 ay oluyor. Fakat aldığım ilk gün makinamın ekran kartı daha ilk oyunda görüntü bozukluğu yapıyor ve oyunu kitliyordu. (gta san adreas, tüm detaylar açıktı ama kapattım yine aynı, oyunu orta kalitede oynadım aynı hep aynıydı değişmiyor kitleniyordu) Önceleri olayın sadece yazılımsal olduğunu sandım, yada oynadığım ayarlar çok yüksektir dedim fakat yeni bir xp pro kurunca ve tüm driverları güncelleyince orta kalitede oyun oynasam dahi (need for speed carbon orta ayarlarda, tüm detaylar neredeyse kapalı) sorunun hala devam ettiğini, üstelik hangi oyunu açarsam açayım (unreal tournament 2004 nasıl olsa eskidir dedim fakat yine kitlendi) en fazla 10 dakika sonra ekranın birbirine girdiği ve oyunun kitlendiğini gördüm. 3dmark 2006 testine soktum kartımı ordan 6643ve daha yüksek puan aldı, yani aslında bu puan geçerin üstünde bir puan ama görün ki oyunlarda bu varlığını hiç gösteremiyor. Acaba bu kartı alıpta bu sorundan müzdarip olan başka kişiler varmı, çünkü kartı servise göndermeyi düşünüyorum. Acaba kart fabrikadan çıkışta mı böyle, bazı forumlara bakıyorum, artık herkes kartını servislere göndermeyi düşünüyor. (kartın o/c li olduğun biliyorum fakat kart ile gelen driver cd sinden vdo tools ile o/c yi defaultta tutuyorum. O/c ye ihtiyacım yokki benim, sonuçta kart neyse o olsun bana yeterde artar bile) fakat birileride testler yapıyor, yere göğe sığdıramıyor, üstelik benim topladığım makinadan daha düşük bir konfigirasyonla :(

Not: sadece oyunlarda değil, bazen oyundan çıkıp windowsa girdiim zamanda kısa süre makina kitlenmesi oluyor. Fakat denediğim 2 farklı ve temiz kurulum işletim ssitemindede yaptığı için sorunun işletim sisteminden yada başka bir parçadan olmadığını biliyorum.

Ekran kartım: palit 8600 gt sonic+ 256 mbhttp://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2113

anakart: gigabyte m55shttp://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1951

işlemcim: amd 5200+

hardisk: maxtor 320gb sata2

kasa: asus

Bellek: kingston 1gb 667 ddr2

Para kazanmak hiç kolay değil, evde ki kimsenin yüzüne bakamaz oldum, askerde pc takip edemedim. Şimdi herkes gittin bozuk bilgisayar aldın diyor bana, lütfen yardım edin. O kadar para verdik, şimdi paramızla rezilmi olacağız.

İntten yenigüncel drive indir onu kur sorunun çözülecektir,çözülmezse bios güncelleme yap ekran kartının ama durum yazılımsal gibi duruyor Oclu olan ürünleri kimseye önermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 15 Ekim 2007; 11:42:12 >

• Kitlenme sorunun büyük ihtimal Ekran kartının fazla ısınmasından kaynaklanıyor.Fan hızını maksimum'da çalıştırmayı dene ve fanın dönüp dönmediğini kontrol et.

Kasa içindeki havalandırmayı dikkat et...

• quote:

Önerileriniz için teşekkürler, kartın ısısı 39 derece açılışta, oyunlardada en fazla 48-49 görüyor. Zaten ben bile odada montla duruyorum. Bulunduğumuz yer gayet soğuk, 163.71 driveri denemiştim ama betası çıkmıştı onu yüklemiştim 163.xx şimdi 163.71 ' e geri dönüyorum. Ayrıca bios güncellemesi demişsiniz, anakartın bios udur değil mi bu ? Kendi yazılımları arasında gigabytein bios güncellemesi vardır. Sizin önereceğiniz bir yer varmı acaba bios güncellemesi için, birde bu sorunu yaşayan başka kimseler varmı ?

Keşke sorunu görür görmez yazsa idin. Direkt değişim yapılırdı.

Kartın sorunlu olabilir servise vermende fayda var.
  • dostum aynı sey benimd basıma geldi yegene aldıgım kart sorunlu cıktı fakat sorununu hallettim ama garantiye yollayalım dedim o yollatmadı tabi neyse bizdeki palit 625-2000 hızlarında kartın sorunu bellekler 1ns olmasına ragmen bellekler 2000 hızında calışamıyo voltaj az verilmiş belleklere bu yüzden bellek hızlarını 1800 aldım ve sorunsuz 1 aydır kullanıyor suan eger hızlarını düsürmek istemezsen pencıl mod yaparak voltajda verebilirsin ben yegenin karta onuda yapacam ama zamanım yok sen bellek hızlarını riva tunerdan 900 e yani 1800 e sabitle programdan ve sorunsuz kullan
  • önce 2d ayarından 1008 olan degeri 900 e al test et save yap apply overclocking... kutusunu işaretle ve uygula de sonra aynı ayarları 3d modu içinde yap.... sonra rivanın grafik tablosundan bak ayarladıgın hızlarda calışıyomu kart... kart büyük ihtimal sorunsuz calışacaktır eminimki...

edit: ben sana yinede pencil modu öneririm kartın performansını artırmak varken neden düsüresinki... pencil modu bi arastır kartına uygulanmış pencil mod cok var formda bu bölümde ve oc bölümünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSuval -- 16 Ekim 2007; 13:17:04 >
  • geri dönüşü var 900 çek dene bi tekrar eski haline getirebilirsin
    bu arada 3d yide 900 e çek çünkü zaten oyunlarda problem vcarmış 3d frekansınıda 900 e çek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 15 Ekim 2007; 13:35:01 >
  • quote:

Vmod 'u şu an için pek yapamayacağım, ama bu şekilde 900 e çektiğimizde geri dönüşü yokmu bu işin, daha sonra vmod yapsak olmazmı ? Hızı arttırabilir ama inan biraz tırsıyıorum, şu sıralar işlerim yoğun, eğer kart servislik olursa yanarım, o yüzden karta kalemle müdahalede kaş yapalım derken göz çıkarmak istemiyorum, korkuyorum en azından :(

Ark. hiç uğraşma git servise geri ver ailende baskı yapıyor diyorsun kaç yaşında adamsın senin suçun mu bozuk vermişler sende he yok ailem yok o yok bu boşver git servise ver dediğim gibi Oc ürünleri tavsiye etmiyorum.
  • Kardeşim ya senin kart ada başka bir parçada problemin vardır diye düşünüyom aynı akrtta bende de var karta OC yapmadan Carbon ,fear vs gibi ağır ayunları full detay oynadım takılmadan ayrıca bu kartta 660 /1730 saat hızlarına rahat çıktım volt molt vermeden hatta daha yukarı çıkarım denemedim. ayrıca psu kaçlık yazmışömıydın dikkat etmedim belki yeterli beslemeyi yapamıyor olabilir. benim sistem aşağıda
    Palit 8600gt sonic
    E6420
    1 gb twinmos 667
    250 gb seagete sata2 ncq
  • ya şu kartın 3d mark puanına aldanmayın arkadaşlar baba gibi şimdi pover color x1950 var gayette hesaplı gidin onu alın bakın keyfinize ya valla yazık ben zamanında 380ytl ye aldım akrtı şimdi düştüğü fiyata bakın kaçmaz bu fırsat ya.yazık bence 8600gt ye verilen para sabredip daha iyisini alacaklarda 8800gt ile 2900proyu beklesin bence
  • sorun guc kaynagından olabılır dandık bı guc kaynagı kullanıosan kaldırmaya bılır
  • Başlığa Dikkat :

Palit8600 gt sonic+ Hayatımla oynadı

Öyle bir başlık açmışsın ki acaba kart dolayısıyla elektrik falan mı çarptı diye geldim okudum arkadaşım, biraz daha duyarlı ve içerikle alakalı yazarsan daha iyi olur kanaatindeyim
  • geçmiş olsun dostum sana sorunlu cihaz denk gelmiş, ben 750/2200 çalıştırıyorum sorun çıkarmıyo
  • quote:

Sorun çözüldü

Acaba bu ayarları dediğiniz gibi sabitlemem için kaç değerlere getirmem gerekiyor, üsttekini ve alttakini ?

Abicim Riva Tunerla O/C yapma işine girişmişsin sen onu sil bence makinandan çok arza veren bi program ekranı kendi kendine şekilden şekile sokuyo vdo tool iş görür
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Başlığa Dikkat :

Öyle bir başlık açmışsın ki acaba kart dolayısıyla elektrik falan mı çarptı diye geldim okudum arkadaşım, biraz daha duyarlı ve içerikle alakalı yazarsan daha iyi olur kanaatindeyim

ben de aynı şeyi düşünerek konuya girmiştim
  • Dostum aynı sorunla karttan bende kullandım... 625/2016 olarak görüyor kartı riva tuner ve bu hızlarda fazla çalışmıyor.. Eğer 625 2000 hızlarına düşürürsen daha fazla stabil kalacaktır ama yine donmalar olacak bi süre sonra ... En iyisi kartı servise yolla çünkü bu 2000 serisi kartlarda görünen bi sorun ve yazılımla çözümü yok maalsef.. Benim kart şuan garantide
  • Valla hocam bendede Palit 8600 GT Sonic var; fakat bu benim ikinci kartım. İlk kartım daha haftasında aşırı ısınmadan dolayı 3D uygulamalarda kilitlenmeye başlamıştı ve en sonunda yeşil çizgiler (artifact) yapmaya başladı. Hiç uğraşmadan direkt aldığım yere götürdüm ve garanti kapsamında değişti.. Seninde yapacağın tek akıl karı hareket budur bence..
  • evet arkadaşların dediği gibi garantiye ver, hiç uğraşma... sonra tamamen bozulacak bir de kullanıcı hatası deyip başına kalacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Başlığa Dikkat :

• arkadaşım sen çalışan karta niye dokunuyorsun tabi elektrik çarpma ihtimali var, ama korkma güç kaynağını açmazsan en yüksek voltaj 12 Vdc diye biliyorum ben, tabi birde -12 volt var.

böyle başlığa böyle yorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.