Şimdi Ara

Sorular (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam PM'i açmanızda bir sakınca yoksa açabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoomShy

Hocam PM'i açmanızda bir sakınca yoksa açabilir misiniz ?

Çok fazla pm gelince kimse konuya yazmıyor.Hem ben kime ne yazdığımı karıştırıp unutuyorum.Hem de diğer arkadaşlar bu mesajları okuyup daha fazla kişi dil öğrenme yöntemlerini okuyup kendince bir karar verebiliyor.O nedenle pm kapattım.Buraya yazabilirsiniz.
  • Bilgisayara geçince başlıyorum direk teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BUGÜN RUSÇA ÖĞRENMEYE BAŞLADIM.
    Bu dilin öğrenilmesi biraz zaman alan bir dil olduğunu biliyorum.
    En az 2 yılda ancak upper-intermediate seviyesine gelebilmeyi umut ediyorum.
    Telaffuz ve padejler,hareket fiilleri biraz zorlayacak.
    Güzel ve eğlence ve biraz da uzun sürecek gibi geliyor.
  • Rosetta Stone advanced sistemini çıkarmış.Biz de detaylı olarak incelemeye çalışıyoruz.Daha önce Rosetta hakkında incelem yazısı da eklemiştim.Görmeyenler bakabilir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_111065910/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Rosetta Stone advanced sistemini çıkarmış.Biz de detaylı olarak incelemeye çalışıyoruz.Daha önce Rosetta hakkında incelem yazısı da eklemiştim.Görmeyenler bakabilir.

Advance için yazınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyPrayer14

quote:

Rosetta Stone advanced sistemini çıkarmış.Biz de detaylı olarak incelemeye çalışıyoruz.Daha önce Rosetta hakkında incelem yazısı da eklemiştim.Görmeyenler bakabilir.

Advance için yazınızı bekliyorum.

Ana konuya ekledim.

• quote:

BUGÜN RUSÇA ÖĞRENMEYE BAŞLADIM.

Valla hocam rusça banada çok zevkli geliyor. İngilizce öğrenmekten daha zevkli bana kalırsa. Hayatımda ingilizceye hiç heves etmedim ama rusçaya çok merakım var. Benim çalışmalar şimdilik iyi ama dediğin gibi rusça çok zor. Ben rusçayı işim dolayısıyla öğrenmek zorundayım. Gelecekte kesin katkısı Olacak bana ve zorunlu olarakta lazım olacak.

Biz "rusya'ya doğru" kitabını kullanıyoruz. Kitap çok güzel ve anlaşılır. Sizede öneririm. Bulmasıda çok güzel. Facebookta "alink rusça" grubuda çok güzel öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: pcko1

quote:

Valla hocam rusça banada çok zevkli geliyor. İngilizce öğrenmekten daha zevkli bana kalırsa. Hayatımda ingilizceye hiç heves etmedim ama rusçaya çok merakım var. Benim çalışmalar şimdilik iyi ama dediğin gibi rusça çok zor. Ben rusçayı işim dolayısıyla öğrenmek zorundayım. Gelecekte kesin katkısı Olacak bana ve zorunlu olarakta lazım olacak.

Biz "rusya'ya doğru" kitabını kullanıyoruz. Kitap çok güzel ve anlaşılır. Sizede öneririm. Bulmasıda çok güzel. Facebookta "alink rusça" grubuda çok güzel öneririm

Biliyorum o kitabı çok kaliteli ve Moskova'da Rusça öğrenenlere bu kitap okutuluyormuş.Türkiye'de satan yerler var.
    Fakat ben daha detaylı olarak kaynak araştırması yaptım bu dille ilgili.Ve şuan şu kitapları kullanıyorum.
    Çalışma sıram bu şekilde olacak.Birini bitirmeden diğerine geçmeyeceğim.
    1.Colloquical Russian 1-2(cd ekli)
    2.Schaums Outline of Russian Grammar(Rusça grameri en iyi anlatan kitaplardan biri.Ne çok detaylı ne de çok kısa.)
    3.Verbs of Motion in Russian(Rusça hareket fiilerini bilmek gerekiyormuş:kütüphaneden buldum bu kitabı.)
    4.Russian Visual Dictionary.(biraz pahalı ama iyi ki almışım.
    5.The Big Silver Book of Russian Verbs 555 Fully Conjugated Verb
    6.Dinleme ve okuma kaynağı olarak anasayfada verdiğim 3 site.
    7.Rusya hakkında bilgi için,kültürünü öğrenmek için şu kitap çok güzel:Culture Shock Russia
    8.Şu diziyi izlemeye başladım.Şimdilik tabiki bir şeyler anlamıyorum.Maksat kulak dolgunluğu yaratmak.Kanalın kendi sitesinden izleyebiliyorsunuz.Yasal bir sistem.
    http://russia.tv/video/show/brand_id/13647/episode_id/115015/viewtype/series/

• Duolingo diye bi program varmıs çok güzel

• 3.ARA KONU
    3.GÖRSEL SÖZLÜKLER(VİSUAL DİCTİONARY) NEDİR?
    Bir çok dilde yayınlanmış görsel sözlük bulabilirsiniz.Bu sözlükler adından da anlaşacağı gibi kelimeleri resimlerle gösteren ve her resmin altında o kelimenin anlamının bulunduğu özenle hazırlanmış sözlüklerdir.Ülkemizde bu tarz sözlükler çok çok az bulunur.Sanırım hazırlanması çok zor olduğu için ve maliyetli bir iş olduğu için olsa gerek.Yeterli talebin olmaması durumu da var.
    Bu konuda benim araştırdığım kadarıyla en yetkin yayınevi:DK Bilingual Dictionaries
    İtalyanca,Fransızca,İspanyolca,Çince,Almanca,Arapça,Japonca dillerinde görsel sözlükleri var.
    Diğer bir yayınevi:Barron's.
    Bu yayınevine ait İtalyanca,İspanyolca,Fransızca dillerinde görsel sözlükler var.
    Son olarak Oxford Picture Dictionary serisinden Arapça,Rusça,İspanyolca,Çince,Fransızca dillerinde görsel sözlükler var.

Daha fazla dilde yayınlanmış bir yayınevi göremedim.En geniş içerikli olan ilk verdiğim yayınevi.Ve kalite olarak Oxford'dan tartışmasız daha iyi.

Bu sözlükler kelime öğreniminde bir hayli faydalı olur.Kelimeleri sık sık unutanlara ve en çok kullanılan kelimeleri daha hızlı olarak öğrenmek isteyenlere öneririm.Ben şuan Rusça için aldım.Daha önce böyle sözlükler olduğunu bilmiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 5 Kasım 2015; 21:53:31 >

• Hocam piyasada en iyi ingilizce dilbilgisi kitabı hangisi? Fonoyu beğenmeyen çok kişi var.
  • quote:

quote:

quote:

Biliyorum o kitabı çok kaliteli ve Moskova'da Rusça öğrenenlere bu kitap okutuluyormuş.Türkiye'de satan yerler var.
    Fakat ben daha detaylı olarak kaynak araştırması yaptım bu dille ilgili.Ve şuan şu kitapları kullanıyorum.
    2.Schaums Outline of Russian Grammar(Rusça grameri en iyi anlatan kitaplardan biri.Ne çok detaylı ne de çok kısa.)
    3.Verbs of Motion in Russian(Rusça hareket fiilerini bilmek gerekiyormuş:kütüphaneden buldum bu kitabı.)
    7.Rusya hakkında bilgi için,kültürünü öğrenmek için şu kitap çok güzel:Culture Shock Russia
    8.Şu diziyi izlemeye başladım.Şimdilik tabiki bir şeyler anlamıyorum.Maksat kulak dolgunluğu yaratmak.Kanalın kendi sitesinden izleyebiliyorsunuz.Yasal bir sistem.

Hocam bu kaynakta güzel. Rusya'ya doğru kitabının en büyük eksikliği içeriğinde yeterince egzersiz olmaması. Bu kitap nisbeten daha fazla örneğe sahip.

Bu arada herşey için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcko1 -- 6 Kasım 2015; 13:51:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uaserdar

Hocam piyasada en iyi ingilizce dilbilgisi kitabı hangisi? Fonoyu beğenmeyen çok kişi var.

O beğenmeyenler acaba o kitaba çalışıp bitirmiş mi?
    En iyi kitap diye bir şey yok.
    Her kitabın bir eksikliği var.
    Ben şuan İngilizce için şu 3 kitaptan birini kullanmanızı öneririm.
    Murat Kurt'un kitabı
    FOno İngilizce
    Ekrem Uzbay'ın kitabı(çok detaylı anlatım var.Başlangıç için ağır gelebilir)
    Seçim sizin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bu kaynakta güzel. Rusya'ya doğru kitabının en büyük eksikliği içeriğinde yeterince egzersiz olmaması. Bu kitap nisbeten daha fazla örneğe sahip.

https://yadi.sk/i/dRSWySwekEmtu

Bu arada herşey için teşekkürler

Kaynak öneriniz için çok teşekkür ederim.Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.
    Fakat ben kişisel bir seçim olarak korsan kitap vs.kullanmıyorum.
    Bu konuda da en çok özen gösterdiğim şey korsan paylaşımın olmaması.
    Bir tane yasal olmayan link yok bu konuda.
    Üstte belirttiğim kitapların hepsini ben satın aldım.
    Daha önce 9 sayfa yabancı dil hakkında açtığım konuyu bu korsan paylaşım nedeniyle kapattım.
    Sizden ricam eklediğiniz linki konudan siliniz.

• ÇİNCE ÖĞRENENLERE DUYURU
    Belki böyle bir duyuru yapmak bile size komik gelebilir.
    Çünkü ülkemizde bu dili öğrenen kişi sayısı çok az.
    Fakat yine de ekleyeyim.Belki tesadüfen karşılaşan olabilir.
    Pekin Üniversitesi tıpkı Oxford,Cambridge'in yaptığı dili dil öğrenme kitap ve yayınları çıkarmış.Ben de bu dil hakkında araştırma yaparken görmemiştim.
    Eğer Çince öğrenme niyetiniz varsa ve İngilizce biliyorsanız sanırım bu alanda en iyi kitap Pekin Üniversitesi yayınlarına ait.Daha önce anasayfada TUTTLE adlı bir yayınevinin uzakdoğu dillerinde önemli bir yayınevi olduğunu söylemiştim.Fakat Pekin Üniversitesi kitapları daha iyiymiş.Fikrim değişti.
    Şu siteden çıkan kitapları inceleyebilirsiniz.
    http://www.blcup.com/en/

• Merhaba hocam ben Almanya'da üniversite okumak için almanca çalışıyorum.
    Hergün en az 4saat çalışmaya özen gösteriyorum,öncelikle çalışacağım konunun türkçede nasıl olduğuna bakıyorum daha sonra almanca dil bilgisi kitapından çalışıp sonrasında bitirdiğim konu ile ilgili internetten alıştırmalar yapıyorum.Aynı zamanda günlük 1.30 saat dinleme yapmaya çalışıyorum, slowgerman.com'daki metinleri dinleyip aynı zamanda takip ediyorum ve bilmediğim kelimeleri not alıyorum ama bu sitedeki metinler a-2 ve b1 seviyesindeymiş ben şuan başlangıç seviyesindeyim yeni çalışmaya başladım diyebilirim, bu bir problem oluştururmu ? Yoksa a2 seviyesine geldiğimde mi dinleme çalışmalarına başlamam daha iyi olur ?

Diğer sorum ise 6-7 ay gibi bir sürede günlük 4 saat çalışmayla almancada b1 seviyesine gelebilirmiyim(sertifika alabilmek için)
    Teşekkürler.

• Alıştırma için hazine olarak bahsettiğiniz sitedeki intermediate kısmı biraz zor gibi
    Yani başka konular hakkında da bilgi istiyor.İlk iki egzersizi çözdüm diğerlerini de ilgili konuları öğrenince çözsem sıkıntı olur mu?

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam yaklaşık 1 aydır yazılarınızı okuyorum zihnim açıldı önümde bir öğrenmek istediğim dilin ne kadarlık bi çalışmayla öğrenebileceğim konusunda artık herşeyi biliyor sayılırım bazı yazılarınızı bir kaç arkadaşıma taviye olarak bile gönderdim dil konusunda açmış olduğunuz farklı başlıklarda bir kaç kez tavsiye istemiştim sizden ve verdiğiniz tavsiye üzerine elemantry seviyesinde olduğum için rosetta stone totale almaktan vazgeçtim artık bu işin gramersiz olmayacağını biliyorum ama mağlesef kronik Türk alışkanlığından dolayı kitap açıp gramer çalışıp sıkılmaktan korktuğum için şu şekilde bi çalışma planı oluşturdum kısmet olursa pazartesi gününden itibaren hergün olmak kaydıyla devam edeceğim kafamdaki sistem bu şekilde ;

http://www.englishtown.com/tr-tr/ günde 3 saat ( 1 saat gramer üzerine videolu ders anlatımı - 1 saat sitenin interaktif gramer alıştırmaları - 1 saati online konuşma sınıfı )

http://www.englishclass101.com/ günde 1 saat sadece gramer anlatımı videolu anlatım dersleri

son olarakhttp://etc.usf.edu/lit2go/ 2 saat dinleme

extra olarak bi dilbilgisi kitabı almalımıyım bu şekilde bir çalışma fayda sağlarmı günlük 6 saatimi ayıracağım tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: Fuaark

Merhaba hocam ben Almanya'da üniversite okumak için almanca çalışıyorum.
    Hergün en az 4saat çalışmaya özen gösteriyorum,öncelikle çalışacağım konunun türkçede nasıl olduğuna bakıyorum daha sonra almanca dil bilgisi kitapından çalışıp sonrasında bitirdiğim konu ile ilgili internetten alıştırmalar yapıyorum.Aynı zamanda günlük 1.30 saat dinleme yapmaya çalışıyorum, slowgerman.com'daki metinleri dinleyip aynı zamanda takip ediyorum ve bilmediğim kelimeleri not alıyorum ama bu sitedeki metinler a-2 ve b1 seviyesindeymiş ben şuan başlangıç seviyesindeyim yeni çalışmaya başladım diyebilirim, bu bir problem oluştururmu ? Yoksa a2 seviyesine geldiğimde mi dinleme çalışmalarına başlamam daha iyi olur ?

Diğer sorum ise 6-7 ay gibi bir sürede günlük 4 saat çalışmayla almancada b1 seviyesine gelebilirmiyim(sertifika alabilmek için)
    Teşekkürler.

Öncelikle şunu belirteyim.Almanya'ya gitmeden önce ne kadar iyi düzeyde öğrenirseniz oradaki yaşamınız ve eğitim hayatınızdaki başarınız artar.
    Her gün 4 saat çalışmayı hedeflemeniz çok doğru ve yerinde bir karar.
    Benim önerdiğim sistemle çalışıyorsunuz fakat Almanca dil bilgisi kitapLARından çalışıyorum diyorsunuz.Sanırım birden fazla dil bilgisi kitabı kullanarak çalışıyorsunuz.Eğer böyle çalışıyorsunuz şuandan itibaren tek bir kitaptan çalışın.
    Anasayfada Almanca için verdiğim alıştırma siteleri en geniş içerikli siteler.Onları bitirmeniz çok önemli.
    Slowgerman'dan sesli birşeyler dinleyerek metni takip etmeniz çok doğru bir yöntem fakat yine burada da birkaç hata yapmışsınız.Dinleyip takip ederken telaffuzunu anlamadığınız kelimeleri sesi durdurarak kendiniz doğru telaffuz etmeye çalışın.Bu şekilde çalışmak konuşma becerinizi geliştirecektir.Orada bilmediğiniz kelimeleri NOT ALMAYIN.Şuanda başlangıç seviyesinde olduğunuz için kelime öğrenmeye odaklanmak yerine önce şu Almanca dil bilgisini ilerletin.Sonrasında kelime öğrenmek daha iyi olur.
    Seviyenize göre Almanca sesli hikayeler ve metin içerikleri lazım size.Sizin için araştırayım ben.Daha önce anasayfaya eklediğim bir haber sitesi var.Sesli ve yazılı haberler var.Fakat orta seviyeler için.Sizin için site bulmaya çalışacağım.
    Dinleme çalışmaları her zaman YAPILMASI GEREKEN bir görevdir.Bunu sonraya bırakırsanız konuşma becerinizi geliştirmek daha da zor olacaktır.Çünkü zihniniz konuşmaya başlamadan evvel dil bilgisine gerektiğinden daha fazla takılıp kalacaktır.Bu kişisel bir sorun değil bu tür hataları yapanlar bunun gibi sonuçlarla karşılaşabilirler.
    6-7 aylık bir süre içinde dediğim gibi çalışırsanız Almanca intermediate veya upper-intermediate seviyesine RAHATLIKLA gelirsiniz.Bu süre içinde advanced olmak bir hayaldir Almanca için.Bu dilde advanced olmak için 1,5-2 sene gereklidir.Bu arada Almanca hangi dil bilgisi kitabını kullanıyorsunuz bilmiyorum ama Fono Almanca dil bilgisini öneriyorum.Güzel bir kitap.Başarılar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.