Şimdi Ara

Soru: Bir dosyayı sistem dosyası yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
7.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar!.. Ben yine bir soru soracağım.

    Bilgisayarın sistem dosyaları vardır. Bu dosyalar gizli dosyaları göster deseniz bile gizli olmaya devam ederler. Bunları görebilmek için klasör seçeneklerinden Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeğinin tikini kaldırmanız gerekir. Şimdi gelelim soruma. Ben bir dosyayı sistem dosyası haline getirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

    Şimdiden teşekkür ederim!..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabahgünesi -- 21 Temmuz 2008; 15:50:14 >



  • Kuşum sen sorduğun soruların başlıklarına doğru şeyler yazmaya alışmalısın....
    (bak forum kuralları)
    Bir dosyayı , sistem dosyası olarak ancak sistemin kendisi yapabilir, ya da başka gerçek sistem dosyasini silip,
    senin dosanın adını onun gibi değiştirmekle belki olabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 21 Temmuz 2008; 15:30:57 >
  • cmd komut istemini arastir ve bunu o alanda komutlar yoluyla yap. mesela ben bu isi nokia 5800 xpressmusic telefonuma yukledigim x-plore isimli dosya yoneticisi ile yapiyordum. telefonun hafiza kartinda bir klasor olusturup icine gizli olmasini istedigim ne varsa yukledim ve gizli klasorleri goster denildiginde bile gorunmeyen bir klasor haline getirdim telefondan bunu bilgisayara attiginda ise senin dediginin birebir farkli yontemle olusumuydu bu.

    telefonda bu dosya yoneticisini aciyoruz klasoru olusturuyoruz veya var olan klasoru tek dokunup (telefon dokunmatik) isaretleyerek menu ile dosya ayarlarina geldikten sonra dosyanin ozniteliklerini degistirmek icin ozelliklere dokundum, gelen seceneklerde klasorun gizli olmasini, salt okunur olmasini ve en son olarak sistem klasoru olarak nitelenmesini istedim. klasoru hazirladikten sonra bu klasoru hem gizli dosyalari goster secenegini aktif edip hem de sistem dosyalarini goster dedikten sonra hafiza kartinda gordum. bunu bilgisayara tasidiktan sonrada ozniteliklerini korudu ve siste dosyarini goster secenegi aktif olmadigi muddetce gizli dosyalari goster acik olsa bile klasor ve icindekiler sistem dosyasi olarak gorunuyordu...

    bu tur (x-plore gibi) programlari kullanabilicegin telefona sahip degilsen cmd komut istemini incele sordugun soru ile ilgili komutlari dosya veya klasor icin nasil ve hangi parametrelerle kullanilir bunlari guzel bir sekilde bellersen soruna gereken yaniti bulmus olursun hadi kolay gelsin...
  • bak bunu bi denesene;

    1. Başlat -> Çalıştır’a girip (windows tusu + r) cmd yazıp enter’lıyoruz.
    2. Gelen komut satırında “attrib c:\asd\asd.txt +h +a” yazıp enterlıyoruz. h: gizli dosya özelliğini, s: sistem dosyası özelliğini belirtiyor. Bu ikisinden başka r: salt okunur özelliğini, a: arşiv dosyası özelliği belirtiyor. Önlerine + yada – koyarak özelliği ekleyip kaldırabiliyorsun... kolay gelsin...
  • Öncelikle gizlemek istediğin klasöre shifte basılı tutarak sağ tıkla ve komut istemcisinde aç, daha sonra cd.. yazarak bi alt dizine gel ve bu dizindeyken ATTRIB klasorismi +r +h +s yaz ve klasörün yok olmuş olur.
    Örnek vericek olursak:

    Örneğin ben C:\3com bu klasörü gizlemek istiyorum: klasöre sağ tıklayıp komut istemcisinde açtım ve istemcisine sırasıyla komutları giriyorum:

    C:\3com>cd..
    C:\>attrib 3com +r +h +s

    komutlarını girdikten sonra klasör gizlenmiş olur.

    Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar konu kapanmış rafa kaldırılmış fakat ileride benim gibi virüs yiyen ve flash'ındaki dosyalar sistem dosyası haline gelen, google aramasıyla konuyu bulanlara yardımı dokunur diye yazma gereği duydum. Yukarıda arkadaşların bahsettiklerine ek küçük bir püf noktası var yapmanız gereken.

    Klasöre shifte basılı tutarak sağ tıklayıp, komut penceresini burada aç, daha sonra cd yazarak bir alt dizine geçtikten sonra yazdığımız attrib ardına klasörün ismini yapıştırmadan önce tırnak işareti(") açıp ondan sonra yapıştırıp arkasından tırnağı kapatıp istediğimiz komutu yazmamız gerekiyor.

    Örnek olarak ben flash'ımdaki Yeni klasör klasörüne shifte basılı tutarak sağ tıklayıp komut penceresini burada aç dediğimde karşıma ilk satırında:

    D:\Yeni klasör yazılı bir cmd ekranı çıkıyor. cd yazarak bir alt dizine geçtikten sonra ise:

    D:\> yazılı bir satır geliyor. buraya sırasıyla attrib "Yeni klasör" -s -h yazıdğımızda:

    D:\>attrib "Yeni klasör" -s -h
    oluyor ve enter'a basıyoruz. Klasörler artık normal halinde. :)

    Küçük bir not: Eğer orada olduğundan eminseniz ama dosyalarınızı bulamıyorsanız (kapladığı alan aynı duruyor) Windows 8'de sırasıyla Görünüm>Seçenekler>Klasör ve arama seçeneklerini değiştir>Görünüm>Korunan işletim sistemi dosyaları gizle (Önerilen)'nin karşısındaki kutucuğun işaretini kaldırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimicrosoftsam -- 20 Ocak 2019; 1:38:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.