< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 31 Mayıs 2025; 21:44:26 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Soran olursa Türkiye Yüzyılı dersiniz.

-
-
varlık kuyruğu
-
ilk savaşta patates olacak ülkedir
-
Bircogunun ihtiyacı olduğunu sanmiyorum tamamen açgözlülük
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geri dönüşüm.
Ama verilen oyların.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Patates falan diyen olmuş. Şu anda Türkiye tam bir seçim noktasında.
Size yazayım da anlayın. Türkiyenin çevresindeki hiç bir ülke artık güçlü değil. Suriye Irak İran Ermenistan Gürcistan Ukrayna Bulgaristan Yunanistan ve hatta Rusya. Ortada çok büyük bir güç boşluğu var. Tabii al ben buraya konacam diyemez hiç bir devlet.
Ama şu var. Mesela Irak ve Suriye Kürtleri ile anlaşılıp federal bir yapı kurulursa bu yapı Araplar Ermeniler hatta Yunanlar için model olur ve Ortadoguda Avrupa Birliği ABD benzeri bir güvenli ticari pazar kurulur. Bu herkesin işine gelir.
Bu yazdığıma hadi işine diyenler olacak. Bunu Türkiye yapamazsa Rusya yapar o da olmazsa Arabistan Mısır biri bir zaman yapar yapacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kairavia -- 10 Haziran 2025; 12:7:15 >
İhtiyacı yoktur, vardır bilmem.
Boş mezar bulsa girecek tip çok.
Uyanıklık , bedava geçinme, beleşe konma, görmemişlik, arsızlık,
Lafa geldimi mangalda kül bırakmama.
Bizde anadolu insanıyız. Kont, dük torunu falan değiliz.
De. Bunlar nedir.??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 10 Haziran 2025; 12:31:39 >
Bu konuda sana katilamayacagim. Ortadogu kafasi degismedigi sürece AB veya ABD benzeri güvenli bir ticari alan olamayiz. Hatta anlattigin birlik daha cok ayrisma getirecektir. Belki büyük bir pazar olabilirsin ama güvenli olamazsin. Rusya o dedigini yapmaya cok ugrasti ama büyük bir Pazar olamadi. Cesitli Cumhuriyetlerin basina yerlestirdikleri kukla Baskanlarla dikte edip icinden gectiler.
-
Olmak zorundayız. Mecburuz. Yani başka şansımız yok. Bu büyük Osmanlı ideali değil onu diyeyim. Bu zamanın getirdiği bir sonuç. O yüzden biz yapamazsak başkaları yapacak derken o boşluk dolacak anlamında.
Şu konuda da haksız değilsin. Doğru ortadoğu kafası ile böyle bir sistem kurmak zor. Sen yaptın, ben yaptım, bu benim eleman, kanunlara uymasak da olur vs. Bunu da kafaya sopa yiye yie hep beraber öğreniriz, öğreneceğiz, öğrenmek zorundayız.
Hayalcilik ya da uydurma gibi geliyor olabilir okuyana; fakat önce Irak sonra Suriye, muhtemelen kısa süre sonra İran; biz bunlardan ayrı değiliz. Öyle bize bir şey olmaz demekle bir yere varamayız. O halde değişimin öncüsü olmak gerek. Bu durum; yani Türkiye'nin büyüyüp Amerika'nın yandaşı yardımcısı olarak ortadoğuya hükmetmesi herkes için en doğru olan.
-
Bu bizi sadece boler. Kurtler Suriye ve Irak parcalariyla birlesirken bizdende G. Doguyu goturmeye kalkar. Artik pkk diye bir orgutte mesrulastirildigindan teror diyerekte engelleme sansin kalmaz. Dahada kotusu, pkk yi tum kurtler desteklemezlen, bu ayri Kurt devletini cogunlugu destekler.
Turkiye pkk sorunu haric gayet sorunsuz idi bu haliyle. Senin Anadolu Birlesik Devletlerin bu cografyada tutmaz. Halk bolunur eyaletler arasi ayrisma cikar. Bop projesidir, ABD yani Anadolu Birlesik Devletleri, yediremezse TBD yani Turkiye Birlesik Devletleri yaparlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu ülke sözde iha siha togg falan yapıyormuş, sözde olduğunun en büyük kanıtı burada.
-
İsim önemli değil. Şu hali ile Suriye ve Irak'ta Kürt devletleri kurulmuş. Pratikte bundan daha geriye değil daha ileriye gidilir. Bundan sonraki hedef İran. Hem Amerika hem İsrail hem de Kürtler için. Bu açık. Zaten şu haliyle bile artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Daha beter olsunlar, sor hepsine ülkenin durumu çok iyi derler.
halk ekmek kuyruğunda, halk ekmeği kapatmak isteyen akp öven tipler bunlar
-
chp gelince uçacaklar az kaldı heryerde kişisel başarı vardır abd de milyonlarca insan sokakta yaşayıp çöp karıştırıyor.
ayrıca bildiğimiz çöp değil o mağaza herhalde satmayan defolu ürünleri atmış onlarda iyilerini ayıklıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2025; 22:30:48 > -
Harbi senin başka argümanın yok.
-
ab abd uçup kaçıyor herkes çok zengin mutlu evler arabalar yatlar katlar keyfi yerinde ama 15 senedir kurtulamadın bu cehennemden fantastik.
heryerde aşırı fakir kesim var hepte olucak.
ha tutupda ünlü bir mağza dökse bende bakarım zaten .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Haziran 2025; 22:57:4 > -
İnadına yapmıyorsan çok üzücü durumun var. Dh gibi online foruma sadece Türkiye'den gireleceğini sanman, argüman olarak "chp gelse süper olacak, abd uçuyor, herkes oralarda zengin" tarzı insanların söylemediğini çok iyi bildiğin şeyleri söylenmiş gibi yazman, dünyada başka bir ülkeye gitmenin sadece istemek olduğunu sanman, kendi söyledikleri unutmuş gibi yapman ve tabi hayali bir çevre yaratıp oradan örnek göstermen falan normal değil.
Sana bunları diyorum, sorular soruyorum sonra kaçıyorsun.
-
Kimse amerika avrupa uçuyor ev araba orda bedava demiyor sen kendin argüman kurmuşsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X