Şimdi Ara

Soraka, the starchild. Elo hell'den çıkış. [rehber]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar!
    Açıkcası forumda böyle rehber yapmak gibi niyetlerim yoktu. ancak forumun yarısının elo hell'de olması ve kurtulamamaları beni rehber yapmaya itti.

    QQQ

    Neden support?

    çünkü özellikle son pick'e kalan kişinin elo bakımından en fakir olması ve yüksek ihtimalle kötü bir oyuncu çıkması muhtemel oluyor. Aslında siz support pickleyerek birden fazla sorunu ortadan kaldırıyorsunuz.
    1.si kötü bir support lane'de de late gamede de takımın yenilmesinin 1. nedenidir. Örneğin iyi bir supportun counter jungle bölgelerine koyucağı hayati bir ward team fight'a 4e5 sokup oyunu kazanmanızı sağlayabilir.
    2.si son pick'e kalıp support almayan insanların anneleriyle hepimiz tanışmışızdır heralde . böyle durumlarda leave de atamıyorsanız direk free elo kaybı yaşıyoruz. bunu da ortadan kaldırıyoruz.

    Tabi yazdıklarım her zaman support veya soraka olun demek değil. eğer ilk 2pick'deyseniz kendinizi supportla harcamanız takım adına bir kar sağlamicaktır. ancak özellikle son 3 pick'ten biriyseniz support almanız elo hellden çıkış biletiniz olabilir.

    Peki anladım, ama neden soraka?

    öncelikle fakir zengin demeden her kesime hitap ediyor. yani 450 ip karşılığında bu kadar donanımlı bir support alabilmek varken(2x heal, silence aoe magic pen, aura mr) , özellikle başka bi support'a para biriktirmek akıl karı olmuyor.(tabi eğer 2k+ elo da supportluk görevinde değilseniz.)

    peşin edit: sık sorulan başka sorular gelirse güncelleyeceğim.

    Peki karakterimizi tanıyalım.


     Soraka, the starchild. Elo hell'den çıkış. [rehber]
    Consecration : Soraka 1000 range içerisindeki dostlarına 16 magic resist katar.

    Soraka'nın neden support olduğunun en iyi göstergelerinden biri . Küçük gibi gözüksede takım olarak baz alırsak 80 magic resist katması karşı taraf için hiç hoş birşey değil :)

     Soraka, the starchild. Elo hell'den çıkış. [rehber]
    Starcall : Soraka yakındaki düşmanlara 60/85/110/135/160 (+%40 ap) magic damage vurur ve onların magic resistini 8/9/10/11/12 düşürür. etki 10 kere üst üste eklenebilir.

    Soraka'nın teamfighttı kolaylaştıran skillerinden biri daha. verdiği damage küçük gibi gözüksede aslında etkisi yadırganamicak kadar az. stacklenme durumu teamfight uzarsa takım için işleri çok kolay bir hale getiriyor. olmaz ya ama bir düşünün 10x12 stackleyebildiğinizi :)

     Soraka, the starchild. Elo hell'den çıkış. [rehber]
    Astral blessing : Soraka kendisini yada bir dostunu iyileştirir 70/140/210/280/350 (+%45 ap) kadar healler ve ona 25/50/75/100/125 ekstra armor verir.

    Lane'imizdeki sustaini sağlayan skillerimizden ilki. Verdiği heal'ın carry'i lane de tutmasına mı değiniyim, yoksa verdiği ekstra armoru team fight' ta carry'e atıp ölümsüzlüğe ermesine mi bilemedim. :)

     Soraka, the starchild. Elo hell'den çıkış. [rehber]
    Infuse : Eğer dosta tıklanırsa 40/80/120/160/200 mana verir. eğer düşmana tıklanırsa 50/100/150/200/250 (+%75ap) magic damage vurur ve onu 1.5/1.75/2/2.25/2.5 sn. silence etkisine sokar.

    Soraka'yı soraka yapan yegane skillimiz. Sustain skillerimzden 2.si ve en etkilisi. Ashe ezreal gibi mana sıkıntısı çekmeye uygun carry'lerin yegane dostu. Alistar blitz gibi cc supportların yegane düşmanı.

     Soraka, the starchild. Elo hell'den çıkış. [rehber]
    Wish : Soraka bütün dostlarını aynı anda 200/320/440 (+%70ap) kadar healler. Haritanın neresinde olduğunun bir önemi yoktur. global bir ultidir.

    Neden janna değil'de soraka sorusunun cevaplarından biri aslında bu ulti. Bütün haritaya aynı anda 500 heal atabildiğinizi bir düşünün. Team fight ve 1e1 kapışmalarının kader değiştiricisi. (şu oyundaki tek rakibi shen'in ultisidir heralde :) )

    Fasulyenin faydaları :

    + Koridorda uzun değil, ÇOK uzun sustain
    + Mana yutan carrylerin dostu
    + Efektif silence
    + Aoe magic pen yardımıyla kolay asistler.
    + Takım oyunu oynamak isteyenler için en iyi support.
    + Global ulti

    Sigaranın zararları :

    - Early game de cooldown sıkıntısı
    - Infuse'u ( e ) kendisine basamıyor (nerf yedi bu konuda)
    - Kolay focus yiyebiliyor.

    Genel taktikler ve build :

    Lane'deyken (early-mid game) :

    + pot + pot +
    +
    başlangıcıyla gidiyoruz.

    amacımız sadece ve sadece carry'nin farm yapması. Bunu engelleyecek her türlü şeyi engellemeliyiz.

    - Karşı tarafın supportu ward koyduktan sonra mor wardı mızı koymalıyız. gelicek ganklerden haberlerinin olmamasını sağlamak bundan geçiyor
    - E skilli no cost. yani mana kullanmıyor. Eğer ashe ezreal gibi bir carry'leysek e'yi mümkün olduğunca cooldown'da tutun. Adama spamleyin demiyorum ama ona yakın davranın :)
    - E skillini karşı tarafın supportuna atmalısınız. Carry basic atack yaptığı için (ezreal talon gibi bir castersa başka tabiki) silence'ın çok da bir etkisi olmayacaktır.
    - W skilliyle lanedeki arkadasınızın canını kontrol edicek olan sizsiniz. Bunu aklınızdan çıkarmayın.

    sonraki itemlarımız : Sırasıyla bu şekilde olucak ve her base'e döndüğünüzde bunlardan biri + 2ward alıcak şekilde b çekin. Eğer alamıyorsanız lane'de kalmaya devam edin. Ama özellikle filozof taşını alabildiğiniz an kesinlikle base yapın. pasif etkisi çok önemli



    Late game team fight taktik ve itemlar :

    genel amacımız carry'lerin ikisini de korumak. ve her yeri wardlamak

    - E'yi ya karşı tarafın ap casterına W'yu canı azalan ad carryimize atın.
    - R yani ultinin zamanlaması çok önemli. canlar yarıyı geçtiyse cc yeme olasılığınız arrtığından ultiyi kullanın.
    - amacınız ulti atmadan ölmemek olsun.
    - Team fight'da q spamleyin ama sadece q q q yaparken diğer skiller cdr den çıkarsa atmayı kesinlikle unutmayın.
    - Baron, drake , blue, red gibi spesifik yerlere mor wardlar koyun.
    - unutmayın ne kadar ward o kadar kolay team fight.

    Son build :



    bunların yanına oracle's ve sınırsız ward koymayı unutmayın :)
    edit : Build seçme bir build aslında. herkesin zevkine kalmış, 6.slot'da bol bol ward olması gerekiyor. Ve her oyun elbetteki bu build olmamalı. karşı tarafa göre build dizmek elbetteki en mantıklısı. !

    Son olarak bir örnek :

     Soraka, the starchild. Elo hell'den çıkış. [rehber]


    yazarın son sözleri : şimdilik benden bu kadar. İleriki günlerde konunun aktifliğine göre eklemeler yapmaya çalışacağım. Kalın sağlıcakla

    edit1: düzeltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safazx -- 29 Mayıs 2012; 18:44:40 >







  • Beğendim ben Hemen bir soraka oynayayım
  • quote:

    Eğer ilk 2pick'deyseniz kendinizi supportla harcamanız takım adına bir kar sağlamicaktır.


    Buna katılmıyorum, İlk 2 pickin support ve Jungler olması Mid ve Top'ın counter pick yememesi için çok önemli. Siz jungler ve Support seçtikten sonra karşı taraf top ve mid picklerini yaparsa, ve sizde bunlara counter champlar seçerseniz oyuna çok büyük üstünlükle başlarsınız.

    Bunun dışında soraka oynamak çok zevkli, hele karşıda fizz varsa, o fizze TF de silence attığınız zaman mal gibi ortada kalması yok mu




  • Güzel olmuş teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XErTuX

    quote:

    Eğer ilk 2pick'deyseniz kendinizi supportla harcamanız takım adına bir kar sağlamicaktır.


    Buna katılmıyorum, İlk 2 pickin support ve Jungler olması Mid ve Top'ın counter pick yememesi için çok önemli. Siz jungler ve Support seçtikten sonra karşı taraf top ve mid picklerini yaparsa, ve sizde bunlara counter champlar seçerseniz oyuna çok büyük üstünlükle başlarsınız.

    Bunun dışında soraka oynamak çok zevkli, hele karşıda fizz varsa, o fizze TF de silence attığınız zaman mal gibi ortada kalması yok mu

    Valla söylediklerine katılıyorum fakat elo hell'de öyle bir durum söz konusu olmadığı için basın sorakayı geçin derim taşırsınız gerçekten.




  • e skilli alistara karşı op oluyor özellikle combo yapmak için carrye doğru yürüyor..pat silence ve boynu bükük bir inek olarak geri dönüyor

    item build hakkında fon yerine abysall scepter daha iyi iş görür
    randuin yerine locket almalıyız randuini kullanıcak kadar yakın olmuyor her zaman
    bsveil yerine ward almalıyız supportun 6. slotu herzaman ward olmalı
  • yorumlar için teşekkürler. Abysall konusunda haklısınız ama focusu minimuma indirmek için movement speed lazım. Janna'nın pasifini egale etmek için tek şansı o soraka'nın o yüzden de fon daha iyi bir seçenek. ama abysall da olabilir elbetteki.
    Item build zaten 6 slot değil aslında. Sizin keyfinize kalmış bir build o . Elbetteki son slot her zaman 5 ward'dan oluşmalı bence de.
    Counter pick olayı içinse diyecek birşey bulamıyorum. Haklınında haklısısınız (fevkaledenin de fevkinde yani ), ama burası elo hell. malesef işler o şekilde yürümüyor :)
  • E yi neden canı azalan ad carrymize atıyoruz?Ayrıca rehber güzel olmuş.Eline sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel ve basit bir build
    basit dedim fakat yanlış anlaşılmasın. bazı buildler oluyor "ordan atladın buraya koş onu yaptın şu itemi al zaten bu item varsa alırsınız !!" gibisinden karışık değil
  • düşük elolarda support iş yapmaz bence. adam oynamayı bilmiyorsa lane de ne kadar kasarsa kassın team fightta iş yapamaz. bu durumda carry yi kendin alıp takımı taşırsan daha avantajlı olabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozolua

    E yi neden canı azalan ad carrymize atıyoruz?Ayrıca rehber güzel olmuş.Eline sağlık

    yazım yanlışı yapmışım düzelttim :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: DrunKeNN PunK

    düşük elolarda support iş yapmaz bence. adam oynamayı bilmiyorsa lane de ne kadar kasarsa kassın team fightta iş yapamaz. bu durumda carry yi kendin alıp takımı taşırsan daha avantajlı olabilirsin.


     Soraka, the starchild. Elo hell'den çıkış. [rehber]






  • oldukça anlaşılır,işlevsel bir build olmuş tebrik ederim.
  • Eklendi

    Runeleride boyle olsunmu :D
     Soraka, the starchild. Elo hell'den çıkış. [rehber]


    Mastery de bu boyle olsunmu :D
     Soraka, the starchild. Elo hell'den çıkış. [rehber]
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hellfire peninsula

    oldukça anlaşılır,işlevsel bir build olmuş tebrik ederim.

    +1 Kesinlikle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık çok güzel olmuş :) Bide nasıl oynancağı konusunda biraz ekleme yaparsan daha iyi olur.Örnek:Teamfightta carrynin arkasında durun vs..
  • Bir Support asla 6 Slot'unu da doldurmaz.
  • 6 slot hakkında arkadas haklı ama guzel rehber tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel konu. Duruma göre stark, abyssal gibi gıcık şeyler alınabilir sorakaya.
  • Guzel rehber. Soraka eglenceli supplardan birisi. Duzeltme olarak itemlardan filozof tasi degil, felsefe tasi olucak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lwou

    Bir Support asla 6 Slot'unu da doldurmaz.

    Kalın yazınca daha da havalı oluyosun qnq

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.