Şimdi Ara

Sony XS-GS1621C PREMIUM (Üst Seviye ) GS Serisi Mid Takımı hakkında bilgisi olan varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
15.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony XS-GS1621C PREMIUM (Üst Seviye ) GS Serisi Mid Takımı
    almayı düşünüyorum gerçekten 110 rms güç verebirimi?



  • 75rms diyor her yerde hepsi burada niye 110 rms demiş acaba 120 rms e kadar besleyebilirsiniz demiş sitesinde.

    http://m.store.sony.com//gs-series-6.5-2-way-component-speakers-zid27-XSGS1621C/cat-27-catid-All-Car-Stereo-Receivers-Speakers

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEŞEKKÜR ETTİM. KARIŞIK Bİ DURUM VAR ORTADA 280 LİRA VERİPTE KÖTÜ SES DİNLEMEK İSTEMEM AÇIKSASI AMA DURUMA GÖRE KALİTELİ GÖZÜKÜYOR İNCELEYİP DEĞERLENDİRECEM ARTIK .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SCORPION_51

    TEŞEKKÜR ETTİM. KARIŞIK Bİ DURUM VAR ORTADA 280 LİRA VERİPTE KÖTÜ SES DİNLEMEK İSTEMEM AÇIKSASI AMA DURUMA GÖRE KALİTELİ GÖZÜKÜYOR İNCELEYİP DEĞERLENDİRECEM ARTIK .

    Alıp denediniz mi, tavsiye eder misiniz?
  • FARKLI BİLGİLER OLDUĞUNDAN GÜVENİP ALAMADIM. TEST EDİP DİNLEME İMKANIMDA OLMADI. BİRAZ BÜTÇE AYARLAYIP HERTZ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
  • Teknik verilerine ve SONY markasına güvenerek sipariş ettim, umarım iyi çıkar.
    Özellikle almamdaki sebep cross filtrenin çift bobinli (girişli) olması. Anfi kullanmadan tweeter için 1, mid için de 1 girişi doğrudan teypten (vw-swing radyo) crossover'a bağlamayı planlıyorum. Evdeki hesap, çok yüksek olmayan ancak kalite bakımından üst seviyede bir ses sistemine sadece component mid speaker seti maliyeti ile ulaşmak.

    Fikir vermesi ve kıyaslaya bilme adına, kurulumu yaptıktan sonra nasıl bir test yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

    saygılar.
  • Xs-gs1621c elime ulaaştı

    Bağlantı opsiyonlarından birisi resimde, böyle bağlamak istiyorum.

    Önerisi olan?
     Sony XS-GS1621C PREMIUM (Üst Seviye ) GS Serisi Mid Takımı hakkında bilgisi olan varmı ?
  • Hayırlı olsun.
    Merak ettiğim bir mid takımıdır kullanınca yorumunuzu da yazın. Özellikle bass performansını merak ediyorum.
    bağlantıda crossover'ın tweeter çıkışına hoparlörü, woofer çıkışına da tizleri mi bağlayın demiş ? Anlayamadım.
  • ben o fiyatlara size alpine spg 17 cs tavsiye ederim daha piyasa yapmış bir ürün
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Bu hafta sonu inşallah kurcam.
    İşler yolunda giderse sonuçları burada paylaşmayı planlıyorum.

    crossover'ın diğer birçok modelden farklı olarak iki girişi var. Teypten (anfisiz kurulum) gelen 1.ci kanalı tweeter yazan girişe, diğerini woofer yazan girişe bağlıyorsunuz. Doğal olarak çıkışların birini tweeter'a diğerini de woofoer'a bağlayarak kurulum yapıyorsunuz. Bilindik anfiden gelen tek girişi woofer'a ve tweeter'a dağıtmak yerine, bu sistemde çift bobinli crossover kullanarak ayrı ayrı girişler kullanılabiliyor. Ve yurtdışında bir formda okuduğum, anfisiz kurulumda da başarılı sonuçlar verdiği.

    Tek sorun var, o da ses olayının çok göreceli olması. 22 yıllık metal müzik dinleyicisi olarak birçok ses sistemi ve kulaklık değiştirdim, "iyi" veya "kötü" diyebilirim ancak bu somut, kıyaslanabilir bir sonuç çıkartmayacak.

    Sesin kalitesini derecelendirmede bilinen genel geçer bir yöntem var mıdır?




  • Sonunda fırsat bulup 1 kapının ses sistemini yaptım. Bitüself, ses kesici, yansıtıcı vs bissürü malzeme kullandım, kullanma kılavuzundaki 1 numaralı bağlantıyı yaptım, yani anfisiz sistemde crossover'a tek hat girip tweeter ve woofer çıkışı aldım. Hoperlör yükseltici kasnağı kendim yaptım. Resim yok ama açma mandalının telini takmayı unutmuşum yarın açtığımda bir de fotoğraf çekip eklerim inşallah. Acemilik işte

    Gelelim XS-GS1621C performansına. Özetle, mükemmel. Beğendiğim özelliklerinin başında baslar geliyor, harika. Bence gerçekten, teknik özelliklerinde yazan 30-50Hz değerlerine iniyor. 20-25Hz'lik 30cm'lik wooferlarlara ve anfili sistemlere kesinlikle gerek yok. Bas şiddeti, frekansı ve tokluğu anfisiz bile gerçekten tatmin edici. anfi bu durumda sadece otobana yayın için lazım olur herhalde.

    2.ci ençok beğendiğim, frekans cevabı. Düşük bas frekanslar tok ve yüksek ama en önemlisi orta frekanslarla orantılı. yani teypte basları arttırdığınız zaman gerçekten sadece baslar artıyor tiz ve orta frekanslar hiç değişmiyor. Buda teypte bası max'a rahatlıkla getirebiliyorsunuz. Eski orijinal hoperlörlerimde basları açtığımda orta frekanslı sesler de artıyordu, dengelemek için orta frekansı kısınca da ortaya garip bir boğukluk çıkıyordu.

    Ve sonuncu olarak, sesteki netliği söylemem lazım. Eski orijinal hoparlörlere kıyasla, tweeter alakasız frekanslara çıkmaya çalışmıyor, net temiz bir şekilde tizleri veriyor. Ses berrak.

    dip gürültüsü düşük. düşük ses seviyesinde baslar halen duyulabiliyor. Eski orijinal hoparlörlerde, bas namına bişey duymak için sesi 12 / 30 açmak gerekiyordu, bunda 7-8 gibi basları duymaya başlıyorum. en güzel ve dinlenebilir seviye 24/30, sesi sonuna kadar açtığımda herhangi bir çatlama yarılma veya seste bozulma olmuyor ama 24 üstü sürekli dinlenecek bir seviye değil. bas+7, orta-5, tiz-3 ile ses şiddeti 30/30 yapınca güzel oluyor ama.

    kurulumu 1 kapı 1 günümü aldı ama vaktin çoğunu düşünüp tasarlamakla geçirdim.

    Kime sorduysam, "anfisiz düzgün ses alamazsın dedi." Bende mühendis içgüdüsüyle hep "yüksek ses şiddeti istemiyorum, kaliteli ve temiz ses istiyorum dedim."anfisiz tad veremz dediler". Anfili daha tatlı olabilir belki ama anfisiz bile bana gayet güzel tat verdi, tavsiye ediyorum. Özellikle de anfisiz kullanacaklara.

    Not: Testlerde, kullandığım parçalar; running free, countdown to extinction, Orion ve Senatorium bir de bilimum pop radyoları var tabi. Ses berraklığını da, from far afar cd'sini dinleyerek değerlendirdim. Bunları kullanmamdaki neden, eski kulaklık ve kullandığım ev ses sistemlerinde ençok bu parçalar problem çıkartırdı.
    Saygılar.




  • Birkaç resim paylaşayım:

     Sony XS-GS1621C PREMIUM (Üst Seviye ) GS Serisi Mid Takımı hakkında bilgisi olan varmı ? Sony XS-GS1621C PREMIUM (Üst Seviye ) GS Serisi Mid Takımı hakkında bilgisi olan varmı ? Sony XS-GS1621C PREMIUM (Üst Seviye ) GS Serisi Mid Takımı hakkında bilgisi olan varmı ?




  • Bilgiler için çok teşekkürler. Bu günlerde bu hoparlörleri araştırıyordum. Ben de yüksek sesten ziyade temiz, berrak bir ses istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara 220 tl ye satılıyordu alıp denesem mi diye düşünüyordum. Ama şuan ki fiyatına kıyasla sony almaktansa çok daha iyi seçenekler var. Siz memnun kalmışsınız güle güle kullanın. Yine de amfi ile kullanmalısınız. Sonynin 70x4 amfisi olur. İmkanınız varsa video çekimi yapıp yükleyebilir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Internette anfi test mp3'leri buldum ve Default swing Radyo'nun basını 9'a getirip denedim. Sonuç, temiz ve güçlü bas. Sesi arttırayım dedim, sonuna kadar dayadığımda bile ses bozulmuyordu lakin kapı titreşimlerden rezonansa girip ses çıkarıyordu. Kapıyı tekrar açıp kapının içine de bituself ve ses yalıtım süngeri kullandım, büyük iyileşme var ancak hala son seste kapı titreşimden dolayı ses çıkarıyor. Diğer kapıda çok ağırlık eklemeden farklı bir şey denicem. Bu konuda fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

    Bu hali ile anfi kullansam bile fiziksel olarak kapı limitlerine ulaşmış bulunuyorum.

    youtube'da bir video var, ilk olarak onu paylaşayım;
    youtube xs-gsc

    İşim bittiğinde inşallah ben de burada bir video paylaşırım.




  • Kapıdaki titreşimi yok etmek için videodaki gibi kapıyı kesip hoperlörleri dışarıya çıkartmak lazım herhalde. Ama ben kapı görüntüsünde en ufak bir farklılık istemiyorum, bu sebeple tweeter'ı bile kasıp orijinalinin yerine monte ettim, woofer yerini de delmek istemiyorum. Başka ne yapılabilir?
  • Kapı izolasyonu için hangi malzemeleri kullandınız acaba. Marka verebilirmisiniz. Ben de hoparlörleri kendim takacağım. Bugün arka kapı panelini söktüm hoparlörlerin boyutlarına bakmak için. İçinde izolasyon yoktu. Hoparlörlerim geldiğinde o işi de yaparım diye soruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmutlu A kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Titreşimi azaltmak için zift benzeri ve üzeri aliminyunlu malzeme kullanılıyor. Pahalı malzemeler var metrekaresi 100 küsür dolar falan ama ben çatı/gemi izolasyonunda kullanılan Sika marka bitüself kullandım. Başka formlarda da kullanmışlar ve tavsiye etmişler, kullanım kolaylığı ve yapışma kabiliyeti açısından ben de tavsiye ederim. Direk "bitüself" marka da var ama Sika Bunu kapıda el ayasından büyük olan yerlere uygun boyutta yapıştırarak kullandım. Yapı marketlerden bulabilirsin, koca bir topu 70 lira falan. Yer uygunsa 2-3 kat da uygulayabilirsin bunu, maksat saç/plastik ağırlaşsın en ufak basta titreşim zangırdamasın. Bu iyi ses için 1.ci öncelikli uygulama.
    Sika bitüselfin üzerine aliminyum bant uygulamanı öneriyorum. 1-2 kat sika bitüself üstüne aliminyum bant çok fark ettiriyor. Kabloları falan toplamakta da normal bant yerine aliminyum bant kullanabilirsin. Bir rulosu 20tl falan civarı bu bandın ama değiyor.
    Uygulama alanı ise özellikle hoperlörün çevresi ve arkası. yani bas titreşim ile doğrudan etkileşerek titreyecek alanlar ile genel kapı saçı. Tam hoperlörün arasında kullanmak için, bitüselfe benzer ancak daha kalın malzemeler var. Sünger gibi değil, daha çok preslenmiş plastik gibi, sert bir malzeme. onu da kullanabilirsin. Bulamazsan birkaç kat bitüself de iş görecektir ama iyi yapıştırmak lazım. Malum online satış yapan sitede bulabilirsin.

    Sonra ses kesme geliyor. 3 farklı malzeme kullandım;
    1- Sesi kesmek için presli ipliklere benzer süngerler. Çok kullanmadım, resimdeki yeşil olan sünger.
    2- ses yalıtım malzemeleri geliyor. Malum yapı marketten kocaman bir rulo sarı sünger aldım. 1cm kalınlığında 20metre falan. Bunları çift taraflı bant ile tatbik edebiliyorsun. Beyaz köpüğün kırılmayan daha yumşak hali diyebiliriz. Özellikle alan doldurmak için birebir. bir öncekine gerek yok bu yeterli.
    3- kaloriferlerin sıcaklıklarını yansıtma amaçlı üretilmiş, bir tarafı aliminyum diğer tarafı yapışkan bantlı siyah sünger de var. Bunları da kullandım.
    Bu 3 süngeri, tek kat yapıştıracaksam ve ses yansımasına ihtiyaç duyuyorsam 3 numarayı, dolgu ve ses kesme istiyorsam 2 numarayı kullandım. 1 numara numunelik kullandım, kapı içinde komple vardı buna benzer bir sünger.
    1-2 numara dışarıdan gelen sesleri engellemek için kullanılır ve birbiri yerine geçer. 3 numara hem sesi kesme hemde üzerindeki aliminyum olması sebebi ile yansıtır, hoperlöre çok yakın yerlerde kullanabilirsin.
    Ses yalıtımı biraz zor. İğne deliği kadar bir yer bıraksan ses oradan giriyor ve bu sefer noktasal gürültü oluşturup daha çok rahatsız edebiliyor. Asıl maksat bence, kapı içinde sesin yankılanıp gürültüyü çoğaltmasını engellemek olmalı. Bu sebeple kapı plastiği içini kaplayabilir ve hoperlör çevresinde dolgu amaçlı kullanabilirsin. İlla yol sesini azaltacam diye işe girişme bence, dipsiz bir kuyu :p

    Bir de yumurta kartonuna benzer bir sünger var. Bu sünger ses yalıtımından ziyade yankıyı sönümlemek için kullanılıyor. Bunu kapı işinde sarı sünger yerine dolgu amaçlı kullanabilirsin, ben kullanmadım.


    Kolay gelsin.




  • Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Arkalar için 1 set daha aldım mmarkt'dan. Internette pahalı satılıyor ancak gidip alırsan 240tl.

    Artık almış bulundum ama 500Tl'nin altında temiz ve gümlü bas/tiz veren önerebileceğiniz ne var?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.