Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ Z5 PREMIUM KULÜBÜ ★ (301. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.108
Cevap
72
Favori
220.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Xda Z5 compact bölümünde var hocam vulkan diye de başlığı vardı sanırım onu twrp üzerinden yüklersiniz m rom dan sonra.

https://forum.xda-developers.com/z5-compact/general/how-to-backup-restore-ta-partition-root-t3479532

Ta içinde bu konuya bakın en geniş konu bu ta açısından

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Anladım. Peki şuan sizin cihazınız AnTuTu testinde kaç puan alıyor? Yani fark etti mi performans olarak.
  • Akr3p0lis kullanıcısına yanıt
    Gündelik kullanımda bariz bir fark yok. sadece dediğim gibi 2 dakika değil 3 dakika sonunda yine ısınıyor. Antutu gibi testler bende çalışmıyor ya yüklediğim sürücüler ve Magisk uygulamalarından dolayı yada sildiğim gereksiz gördüğüm klasörlerden dolayı çalışmıyor.

mrom plus 3.29 versiyonu olanı yükledim. Diğer versiyon çince herhalde ondan yapamadım. Zaten kendinden rootlu olarak geldi.
    Vulkanı da yükledim.
    Tavsiye ettiğiniz kamera yazılımı var mı? Bir tek o eksik kaldı.
  • şimdi mrom dan lineage os 14.1 geçtim. 7.1.2 android tabanlı. Ancak mromda çok fazla ram kullanımı var. Ayrıca gereksiz xperia servisleri de var bence. LineageOS daha stock ve o hali 700-850mb ram kullanıyor. Root uninstaller ile de o stock andoride bir de ek olarak bugüne kadar kullanmadığım bir çok gereksiz özelliği de kaldırdım. Şuan telefon boş ve hızlı oldu
  • Akr3p0lis kullanıcısına yanıt
    Kamera içinde şunu deneyebilirsin. Ama lineage os da çalışıyor mu bilmiyorum.
    https://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony-themes-apps/sonyz5-family-unlocked-xz-xc-camera-t3463148
  • selamlar size bir kaç sorum olacak. Bu cihaza 1 ay önce P Smart 18 den geçtim. Şebeke için Anten Kablosunu nereden temin edebilirim. Türkiye'de bulamadım. Aliexpresten sipariş verdim ancak şu virüs durumlarından 3 aydan önce geleceğini sanmıyorum. VoLTE yi nasıl aktif edebilirim. Video çekerken ısınma sorunundan kayıtı durduruyor bu özelliği devre dışı bırakma imkanım var mi. adb shell sayesinde her zaman 4k da kullanabiliyoruz batarya ve performans bakımında çok bi düşüş yaşar mıyım. 7.1.1 e güncelledikten sonra YouTube'da 2160p görünmez oldu. denemek amaçlı 4k videoyu internetten indirip Albümde izlemek istediğimde video ciddi anlamda kasıyordu bu durumları nasıl çözebilirim. önerebileceğiniz performansını,batarya kullanımını arttırabilecek ipuçları var mı. Root atmayı düşündüm araştırdığımda DRM keyler siliniyormuş. ve root süreci zahmetliymiş. dedikleri gibi mi? root attiktan sonra ciddi farklar oluşuyor mu. imei silinmesi brick olma gibi durumlar olabilir mi. cevaplarsanız çok sevinirim <3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• liwea kullanıcısına yanıt
    Anten parçasını bulman zor parçacıları dolaşman lazım. Yada arızalı telefon alıp sökeceksin.

Volte aktif olmaz hiç uğraşma

Ekran bile uzun süre ısınınca sararmaya başlarken o sıcaklıktan etkilenirken sen firmanın bu korumasını kaldırmak istiyorsun belki root ile kurcanırsa bulunur ama mnatıklı bir hareket olmaz.

Full hd de bile 4-5 saat ekran süresine iyi derken sen 4k da 1-2 saat ekran süresi alırsan şükret. Tabi buna bataryanın yaşlanmış olduğunu da eklemek gerek.

Telefonun çektiği format da 4k standardlarını oynatır onları yükle.

Root için z5 ailesi konusu var oradaki gibi yükleyebilirsin. Root dan sonra değişen hiçbir şey yok. Aslında var 1-2 şey ama dişe dokunur değil. Brick olayı uygulama yüklerken bile vardır. Bu kişinin şansına ve teknik bilgisine bağlıdır.
    çok teşekkürler ustam

• Merhabalar

Telefonun sol yan tarafında 2 3 hafta önce sarı bir leke belirdi, gün geçtikçe daha da büyüyor. Bu hatanın sebebi nedir ve çözümü var mı ne gibi sorunlar oluşturur, bilen biri aydınlatabilirse sevinirim, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: plaka01

Merhabalar

Telefonun sol yan tarafında 2 3 hafta önce sarı bir leke belirdi, gün geçtikçe daha da büyüyor. Bu hatanın sebebi nedir ve çözümü var mı ne gibi sorunlar oluşturur, bilen biri aydınlatabilirse sevinirim, teşekkürler.

Geçmiş olsun ekran değiştirmeden çözümü yok ısınma kaynaklı bir olay. Ne kadar çok ısındırır ve ne kadar uzun süre tutarsan leke büyür.

• Arkadaşlar 2-3 yıl önce telefenomdan sildiğim fotoğraflar instagramda story atacağım sırada tekrar gözüküyor gereksiz kalabalık yapıyor bunları nasıl silerim telefonda silinmiş ama story atacağım sırada storyde gözüküyor.
  • plaka01 p kullanıcısına yanıt
    Yıllar önce aynı şey benimde başıma gelmişti ve garanti bitmeden de ekran değişimi yapılmıştı..Yani giderilmesi için Ekranın değişiminden başka bir yolu yok. Kullanabildiginiz kadar kullanmanızı tavsiye ederim.

• Daha önce kimsenin başına geldi mi bilmiyorum ama fikir ve yardım önerilerinize açığım.
    Bugün cihaz durduk yere kendiliğinden açılıp kapanmaya başladı.
    ilk başta yanlışlıkla kapatma tuşuna bastığımı falan düşündüm.
    Ama sonradan cihazın kendini kapatıp yeniden başlattığını gördüm.
    Cihazı batter healt test ile test ettim açıldığı zaman. Bataryada sorun olmadığını gösterdi.
    Cihaz şimdi sadece şarja taktıktan sonra keyfi gelirse açılıyor. Çıkarttığım zaman şarjdan bazen kapanıyor bazen kapanmıyor.
    Bununla ilgili bir çözüm araştırdım.
    Kayda değer bir şey bulamadım.

Ekleme: cihaza sony Xperia comp. İle format attım şimdilik düzeldi gibi
    ekleme2: 24 saat düzgün çalıştı sonra yine sorun başladı. Bu cihaza sahip herkes batarya problemi yaşadığını gördüm. Orjinal batarya bulursam değiştireceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bireysel.emeklilik -- 6 Mart 2020; 12:44:19 >
  • Ouzqan üstat telefonun performansının artması için bişeyler yapabilir miyiz

• MrExelance kullanıcısına yanıt
    Dişe dokunur birşey yok hocam. İşlemci sorunlu cihaz olarak da soğutma açısından da çok iyi değil. root atıp arka planı ve gereksizleri temizlersen bir tık fayda eder ama dişe dokunur seviyede olmuyor. soğutma boruları ile işlemci koruması arasına termal ped koyduk işe yaramadı termal macunu orjinali kaldırıp zalman stg2 denedik yine kesmedi termal ped yerine bakır ped koyduk yok o da olmadı soğuma hızı iyileşiyor ama yine fazlasıyla ısınıyor ısınınca da malum performans düşüyor.

• Beyler selamlar, ihtiyacı olan varsa elimde 2 adet çok kaliteli Nillkin Nature Gri kılıf var. 2 sene önce yanlışlıkla almıştım aliden unutmuşum çekmecede. Cihazla birebir uyumlu butonlar şarj girişi vs. aranızda bilen vardır nillkin ürünlerini. Tanesini 30 a almıştım, ikisini 30 a veririm isteyen olursa, ankara etlikde olan varsa elden teslim edebilirim.

• ben hala kullanıyorum telefon kafada uçup yere düşmesine ragmen ekranı filan ayrıldı yinede bana mısın demiyor tavsiye ederim eğer bu yourumu okuyup ikinci el almak isteyen olursa
  • Selamun aleyküm . Kullanmış olduğum z5 premium büyük ihtimal su almadan ötürü anakartı yandı. Telefoncu tamiratının mümkün olmadığını söyledi...

Grupta z5 premium anakart satan var mı acaba? Ekranı pert olmuş anakart sağlam cihaz olan var ise alabilirim.

Veya ne yapmamı önerirsiniz başına böyle bir şey gelen var ise.
    Teşekkürler

• Kadirfke K kullanıcısına yanıt
    Harcadığın masrafa değmez. Git başka cihaz al hocam.

• 
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.