Şimdi Ara

★SONY XPERIA™ Z5 COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.163
Cevap
63
Favori
255.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Z5 Compact ile çekilmiş fotoğraflar. Gsmarena sitesinden alınmıştır.

    Ben Z3 ve Z3 Compact a göre baya gelişmiş buldum. Özellikle netlik ve kontrastta iyileştirme var. Beyaz dengesi de güzel görünüyor.

    ★SONY XPERIA™ Z5  COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★

    ★SONY XPERIA™ Z5  COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★

    ★SONY XPERIA™ Z5  COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★

    ★SONY XPERIA™ Z5  COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★




  • Haydaaa şimdi bu nerden çıktı yahu. Ben vazgeçtim sony den. Samsung almam diyodum ama yine samsung ya da lg ye kalıcaz gibi. Ben telefonu aldıktan sonra sen piyasadan çekilirsen daha ne destek gerirsin ne servis ne de o telefonu ederine satabilirsin. Adam gibi tek marka vardı yıllardır geçemedim sony e o da en sonunda bana bi kazık attı tam oldu

    Kaynak:http://shiftdelete.net/sony-akilli-telefondan-vazgecebilir-64609

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • valla bana da iphone'un fotoları daha net geldi..
  • Cep telefonlarının bu kadar sık değiştirildiği bi dünyada bi telefon firmasının kapıyı kapatması o telefonu almamak için sebep olmamalı(istisnalar hariç). Z3 COMPACT kullanıyorum ve çok memnunum. Sony kapatsa ne olur kapatmasa ne olur. Garanti açısından düşünecek olursak, şu anda Türkiyede hangi cep firmasının (Apple dışında) adamakıllı garanti hizmeti verdiğini söyleyebiliriz,3310 dahi kullanılmakta iken.güncelleme hiç sorun değil bu arada.hoşunuza gittiyse alın ve kullanın.yarına çıkacağımız Allah kerim.sağlıcakla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devasa ekranlı note 5 ile hemen hemen aynı pil sürelerini alıyor, hayal kırıklığı yarattı.
    ★SONY XPERIA™ Z5  COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★★SONY XPERIA™ Z5  COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reliq

    Devasa ekranlı note 5 ile hemen hemen aynı pil sürelerini alıyor, hayal kırıklığı yarattı.
    ★SONY XPERIA™ Z5  COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★★SONY XPERIA™ Z5  COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★

    Z3 Compact ın batarya performansına sahip olamaz demiştim. Z5 Compact da kamera dışında geriye gidiş var bana göre. Ama sunduğu batarya performansı hala birçok telefondan iyi gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reliq kullanıcısına yanıt
    Z5 in pil değerleri varmı kardeş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SES KALİTESİ NASILDIR BU CİHAZIN ?

    gsmarenada high quality audio diyor. değerler fena değil. cihazı alıp sesini test eden var mı?



    ★SONY XPERIA™ Z5  COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korcekmez

    SES KALİTESİ NASILDIR BU CİHAZIN ?

    gsmarenada high quality audio diyor. değerler fena değil. cihazı alıp sesini test eden var mı?



    ★SONY XPERIA™ Z5  COMPACT KULÜBÜ | [N-7.1]TR★

    Evet degerler cok iyi. Bu sefer guzel donanim kullanmis sesle ilgili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu sefer olmuş :) Allah'tan bişey çıkmazsa kesin alacağım ki aylardır sony yi inceliyorum, bu sefer olmuş hakkaten.
    batarya 3 günü görür bence de. şurda da bişeyler var adam 3+ günü gördüm falan demiş sanki.http://www.theguardian.com/technology/2015/sep/23/sony-xperia-z5-compact-review-best-smaller-smartphone
    kamera en iyi seçilmişti sanırım.
    speaker lar bu kez baya iyi ses çıkarıyor videolada var.
    şu 4K çekim testi 40 dk yı gördü bir video da o da iyi bir işaret.
    bezel lar kalın olsun sağlam olur hiç olmazsa azcık daha.
    polikarbonat çerçeve ekran ve arkanın yüzeyine taşıyor düşmelerde hep beklenen bir koruma yöntemiydi bu da bence düşmelerde iyi işaret.
    kapaksız su geçirmeme, magnetik şarjın olmayışı bunlar hep Sony :)

    son olarak iphone 6s 2giga ve yeni işlmeci 3d touch falan acayip süper şeyler hakkaten ama fiyattan kaybediyor. üstelik ois yok hakaret gibi resmen. fazlası z5 compact ta var autofocus zamanı falan mükemmel. dolayısıyla 3.500 civarı vermek var 1800 civarı vermek var. üstelik ucuz olan daha sağlam bana göre. iphone ekran üstüne bi kez düşşe gider videolar var. z5 compact ta ihtimal sağlam kalır.
    iphone pahalı olmasa alınırdı. 3500 tl vereceksek su geçirmesin ekranı hemen kırılmasın ois olsun full hd ekran olsun falan bunlar hep müşterinin hakkıdır o paraya.




  • kartal12333 K kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız iPhone pahalı ama Z5 Compact 1800'den gelmeyecek 2199 olacak en az

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaskülistAdam

    Güncelleme: Android 5.0 ile birlikte dalvik artık kullanılmıyor. Art (Android run time) kullanılıyor. Ama demek istediğiniz böyle bişeyse doğrudur uzun zamandır rom root işleriyle uğraşmıyorum. Sadece dalvik kısmını güncellemek istedim :)

    Edit: Bir çok inceleme videosu mevcut hocam sadece bu şahsın cihazında böyle sıkıntılar mevcut. Arada olabiliyor böyle tesadüfler. Onlarca z5 compact videosu izledim emin olabilirsiniz. Belki yüzleri bulmuştur

    Valla bende tek bu şahsın videosunda böyle bir sorun olduğunu görünce insanları uyarmak istedim. Ayrıca veriliş biçimi ya ciddiyetsiz yada kötü niyetli olduğunu düşündürdü, yazımda da bunu vurguladım. Sizin de izlenimlerinizin bu yönde olduğunu görmek yaptığım hareketin yanlış olmadığını biraz olsun bana gösterdi.

    Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Ancak ben bilerek dalvik olarak belirtip olayları daha da karıştırmak istememiştim. :) Lakin yaptığımın doğru olmadığını göstermiş oldunuz. Yazdığım düşüncemi şöyle bir editle daha netleştirmeye çalışayım;

    Edit:
    Bildiğiniz gibi android bu zamana kadar dalvik adında bir sanal makine üzerinden uygulamaları çalıştırırdı. Android 4.4 ile beraber ART adı verilen ayrı bir runtime kullanımına geçiş başlatıldı. Dileyen kullanıcılar "Developer Options" üzerinden istediği runtime seçeneğini seçerek kullana biliyorlardır. Android 5 ile beraber android tamamen ART sistemine geçtiği duyuruldu. Ama benim gördüğüm, bazı telefon üreticileri hala dalvik kullanmaya devam etmektedir. Bunu anlayabileceğiniz bir uygulama Play Store üzerinde mevcut. Ancak ben programın çalışma mantığından(Sanırım sanal makine versionu üzerinden karar veriyor) dolayı pek doğru sonuç ürettiğini düşünmüyorum. Bunu anlamanın en sağlıklı ve kolay yollarından biri terminal üzerinden şu girdiyi yazmaktır;
    getprop persist.sys.dalvik.vm.lib ENTER (Bazı cihazlarda getprop persist.sys.dalvik.vm.lib.2 ENTER)
    eğer çıkan sonuç;
    libart.so ise sisteminiz ART
    libdvm.so ise sisteminiz DALVIK ;kullanıyordur.

    Bildiğiniz gibi android sistemlerine kurulan uygulamalar "apk" uzantılı paketler olarak kurulmaktadır. Ancak sanılanın aksine siz uygulamayı çalıştırdığınız zaman bu apk dosyaları çalıştırılmaz.
    Dalvik sanal makinesinin çalışma mantığında çalıştır dosyalarının oluşturulması vardır. Bir sistem ilk defa açılıyorsa sistem ve uygulama apkleri açılır gerekli işlemler yapılır ve dalvik cache üzerinde ODEX dosya formatında runtime dosyaları oluşturulur. Ayrıca play store dan indirdiğiniz bir uygulamada aynı şekilde bir kereye mahsus (istisnalar dışında) açılır ve odex formatında cache üzerine yazılır. Daha sonra herhangi bir uygulamayı her çalıştırmanız da bu cache üzerindeki dosyayı çalıştırırsınız.

    ART nin geliştirilmesinin ana sebebi sanal makine yönteminden doğan bazı kronik yavaşlamaların bertaraf edilmesidir. ART çalışma mantığı olarak dalvikten çok farklılık gösterse de benim üzerinde durduğum konuda malesef dalvikle aynı dez avantaja sahiptir. Bu da dalvikte yapıldığı gibi art üzerinde de uygulamaların runtime dosyalarının dalvik cache üzerinde hazırlanmasıdır. Dalvikten farklı olarak art nin kullandığı dosya formatı OAT dir. Ayrıca art de oluşturulan dosyalar,dalvikte oluşturulan dosya boyutundan daha fazla yer kaplar. Ayrıntısını bilmiyorum ancak çoğu yerde art için oluşturulan oat dosyalarının dex formatından dönüştürüldüğü de söylenmekte, bu da artı bir yavaşlık sağlar. Tabi burda bahsettiğim yavaşlık sadece yükleme yani kurulum sırasında oluşan yavaşlıktır. Tabi bu kağıt üstünde ki düşüncem. Belki aynı hızda belki de daha hızlı. Bunu gerekli testleri yapmadan söyleyemem. Bu yüzden lütfen burada yazdıklarımı bir tahmin olarak değerlendirin.

    Neyse özetle; bellek hazırlanması konusunda runtime olarak ister Dalvik kullanılsın ister Art. İkisi de cache üzerine runtime dosyalarını hazırlamak zorunda. Yani benim üstünde durduğumu hususta hangisi olursa olsun yavaşlığa, arka planda "lag"e sebep olur.

    Ayrıca cidden merak etmeden duramıyorum. Aynı android versiyonuna sahip aynı firmanın farklı model 2 telefonu. Birinde açılışın bu şekilde yavaş ve farklı bir ekranın gelmesi herkesin kafasında soru işareti yapmıyor mu? Bu sırada yapılan işlem nedir? Benim aklıma gelen yavaşlık cevap ise işte bu bellek dosyalarının hazırlanması.
    Ama tekrar tekrar söylediğim gibi. Belki de cihazın yavaşlığı bundan dolayı değildir. Keşke cihaz biran önce Türkiye'ye gelse de inceleme fırsatım olsa. O zaman burada ki bilgilerin doğruluğunu veya yanlışlığını sizinle paylaşırım.
    Cidden?! Ne zaman gelecek bu cihaz bilgisi olan var mı???!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakabus_

    hocam nasıl oluyor da xperia m5 'in bekleme süresi z5c 'den yüksek oluyor?

    http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7535&idPhone2=7464

    m5 5 inç kasa büyük, pili daha büyüktür sanırım bakmadım ama..
  • yaş 45, liseli bebeler gibi bu kadar hızlı kullanmıyorum zaten :D
  • https://store.sony.ru/sony_xperia/smartphones/smartphones/index.php?prodid=311675&acc_from_page=

    Rusyada satışa sunuldu fiyat 1900

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Pili büyük değil aksine z5compact da 2700 mah pil var m5 de ise 2600 mah pil var muhtemelen işlemcisinden dolayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetgox A kullanıcısına yanıt
    Amerikada ne kadar olacak acaba ordan almayı düşünüyorum ona göre ayarlayacağım kendimi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O model sadece Japonya için üretildi.
    Normal model Ekim sonu Türkiye'de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum maximum 2000 tl diye tahmin ediyorum. bence geçmez 2000 tl yi.
    ayrıca Sony nin şu bedava kulaklık kampanyasını turkıyede yapması gereklı bu da hakaret gıbı bırsey resmen. hem adi kutu ıcerıgı hem fıyat yuksek olursa kesinlikle alınmaz ki ben de cok begenmeme ragmen almayı dusunmem bıle.
    2200 tl civarında s6 var zaten 200 daha koyup s6 almak var bır de ufak ve plastık cerceve bır telefon var yanı. bence 2000 ı gecmez.
    ayrıca kutu ıcerıgınde yıne dandık kulaklık olursa fıyatın dusmesını beklerım veya paraya kıyıp 6s ye veya hıc sevmesem de galaxy s6 ya donerım ben sahsım adına. ama kesınlıkle almam hemen bu sartlarda.
  • Geçen gün media da sordum Kasım da gelicek dendi 2000tl civarı compact 2200 normali premium 2700 civarı olacakmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.