Şimdi Ara

★SONY XPERIA™ Z2 KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT | TR ROM FTF ★ (1911. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38.621
Cevap
206
Favori
1.237.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19091910191119121913
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon göndermiyor diye peşpeşe gönder düğmesine tıklayınca çok sayıda cevap mesajı gitmiş. Toplu silmeyi bilmiyorum. Yönetim Banlasa yeridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: türk doğan

Telefon göndermiyor diye peşpeşe gönder düğmesine tıklayınca çok sayıda cevap mesajı gitmiş. Toplu silmeyi bilmiyorum. Yönetim Banlasa yeridir.
    çaktırma devam et hocam birşey olmaz.
  • Z2 kullanıcıları genelde hangi ROM'u kullanıyor? Forumda bir araştırma yapalım. Ona göre custom kernel yazacağım. Halihazırda en son stock ROM için bir tane yazdım, 6.0.1 sürümü için yani.
  • Şu arka batarya kapağının kırılması olayı dışında herşeyinden memnunum telefonun. Orjinal kapak çok iyi ve sağlamdı , iş yapacaz ya hafif çatlama olunca hemen çıkardım. Aliexpress den , gittigidiyordan vs. aldım taktım ama nafile... Gelen arka kapaklar çok kötü.. Hemen çatlayıveriyor. Bir de benim telefona tam yapışmıyor. Bunu nasıl yapıştırıyorsunuz ?

Kaliteli arka kapak alabileceğimiz bir yer varsa yeşillendirirseniz sevinirim.
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Carbon ROM 6.1 kullanıyorum da bundaki Lineage kernel 3.4.0 canavar gibi, hızlı şarjı da destekliyor. İlgilenirsen buna ek CPU governor profilleri ve Sony DRM desteği ekleyebilirsiniz.
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Ona hızlı şarj desteğini kim ekledi?
    Vayy hocam kusura bakmayın bir an siz olduğunuzu fark edemedim, ellerinize sağlık hocam, mükemmel iş çıkarmışsınız. Pie için herhangi bir çalışmanız olacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 18 Ekim 2018; 16:45:52 >
    Hocam şu carbon rom u flashlamadan önce drm keylerin yedeğini almak gerekiyor sonra bl kilidini açmak. Ancaj merak ettiğim drm keylerini bl klidini açıp carbon rom yükledikten sonra nasıl geri yükleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tb_fb -- 22 Ekim 2018; 15:12:30 >
  • tb_fb T kullanıcısına yanıt
    rom yükledikten sonra drm yedeğine ihtiyacın olmaz. Çoğu romda zaten drm fix bulunduğu için yedeğe gerek kalmaz. Yedek ancak telefonu sıfırlayıp orjinal roma dönüş yaptığınızda işinize yarar.
  • Gereken cevabı @ouzqan arkadaşımız fazlası ile vermiş, verdiği cevaptan ötürü kendisine teşekkür ederim. Buna ek olarak size bir uyarım olacak; ASLA FAKAT ASLA STOK BİR ROMA GEÇMEDEN DRM GERİ YÜKLEMESİ YAPMAYIN!.. Cihazı brick edebilirsiniz. İyi forumlar.
    Pie değil de, ilk etapta şu stok kerneli bi upstream edeyim, 3.4.113 versiyonuna yani. Bakalım ondan sonra AOSP'ye yönelirim. Fakat benim düşüncem, stok ROM en iyi ROM.

Tester olmak ister misin?
    Asıl bu güzel mesajınız ben teşekkür ederim hocam. İyi günler.
  • Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Ben telefonu aldığındam beri stokrom kullanmadım hiç, hep geliştirici romlar kullandım, yıllardırda phoneix 5.1 kullanıyorum tabi bunun için bl klidini açmaya gerek yoktu.

Bana bir iki konuda yardımcı oluesanız çok sevinirim:

1-Bl kilidini flashtool ile açsam sıkıntı yaşar mıyım.

2-Her ihtmaili düşünerek drm key yedeğini nasıl alacam (internette çok karışık anlatılmış)

3- xda da kulkandığınız android 7-8 hangsinii tavsiye ederseniz, hem kullanım hem de hatasız olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: tb_fb

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Ben telefonu aldığındam beri stokrom kullanmadım hiç, hep geliştirici romlar kullandım, yıllardırda phoneix 5.1 kullanıyorum tabi bunun için bl klidini açmaya gerek yoktu.

Bana bir iki konuda yardımcı oluesanız çok sevinirim:

1-Bl kilidini flashtool ile açsam sıkıntı yaşar mıyım.

2-Her ihtmaili düşünerek drm key yedeğini nasıl alacam (internette çok karışık anlatılmış)

3- xda da kulkandığınız android 7-8 hangsinii tavsiye ederseniz, hem kullanım hem de hatasız olarak.
    bunlara BBC_Khan hocam cevap verse daha iyi olur ancak flashtool ile tabiki açabilirsiniz sıkıntı olmaz.

Yedek almak için xda da onlarca konu var onlara bakın hocam.

Carbon ROM 6.1 tavsiye edilir. Hangi telefon olursa olsun tavsiye etmeyenini görmedim çok başarılı bir rom.

Hocam memnuniyetle test edebilirim kernelinizi :) Ek olarak sizinle görüşmek istediğim bir konu var, uygun olduğunuz bir vakitte bana geri dönüş yapabilir misiniz ?
    Tek tek cevaplayayım dostum.

1. Hiçbir sıkıntı olmaz lakin BL kilidini kapatma işlemini ne ADB'den ne de Flashtool ile yapılıyor. BL kilidi DRM anahtarları cihaza geri yüklendiğinde kendiliğinden kapanacaktır.

2. DRM Yedeğini Backup TA adlı uygulama ile yapıyoruz. Yedeğini aldığınız DRM anahtarları gene bu program sayesinde geri yüklenmektedir. Ancak DRM yedeğini başarılı bir biçimde alabilmeniz için:

+ Cihazınızda Stok ROM yüklü olmalıdır.
    + Cihazınız Rootlu olmalıdır.
    + Cihazınızda SU yetkileri bulunmalıdır. (2. madde ile aynı kapıya çıkar)

Tüm bunların neticesinde gerekenler karşılandıktan sonra cihazın geliştirici seçeneklerinden USB Hata ayıklaması etkinleştirilir ve MTP modunda bilgisayara bağlanır. Daha sonra indirdiğimiz zipi uygun bir konuma çıkartıp içerisinde bulunan Backup-TA isimli toplu işlem dosyası çalıştırılır. CMD ekranında "Waiting For USB Debugging" Yazısı belirdiğinde cihaz pcye bağlanır ve telefon ekranında beliren uyarıya izin verilerek devam edilir. Aynı şekilde telefon ekranında beliren SU uyarısına da onay verildikten sonra CMD ekranında aşağıdaki resimdeki gibi seçenekler belirecektir:

★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★

Konsola 1 yazılır ve kalan sorulara "Y" cevabı verilerek yedek alınır. Eğer işlem başarılı şekilde gerçekleşmişse konsolda *** Backup Succesfull *** yazısı görünecek ve .zip formatındaki yedeğimiz backup klasörünün içine düşecektir. Alınan yedek dosyasının nadir de olsa bozuk gelmesi ihtimaline karşın aynı işlemler birkaç sefer daha uygulanır ve alınan tüm yedekler SİLİNMEYECEK biçimde saklanır. (Bu noktada tavsiyem yedeklerinizi Drive içinde saklamanız, böylece internete erişebildiğiniz her noktada o yedeğe ulaşma şansınız olacaktır.)

3. AOSP'lere yönelecekseniz baştan uyarımı yapayım, her AOSP'nin giderilemeyen bir takım eksiklikleri vardır, bu yüzden kullanmak istediğiniz romu seçerken romun resmi sayfasında not düşülmüş hatalar kısmına dikkat ederek başlayın. Birçok Custom rom deneyimlemiş biri olarak benim önerim tartışmasız Carbon 5.1 Nuga sürümü olacaktır, çünkü diğer romlara kıyasla eksikleri giderilmiş bir romdur. Kullanıcı deneyimi hatasıza yakındır. Tek gözlemlediğim sıkıntısı cihazın normal yollarlan kapanmaması, yani ya Recovery'e geçiş yapıp oradan kapatmanız, ya da güç tuşu ve ses açma tuşuna aynı anda basılı tutarak zorla kapatmanız lazım. Özelleştirmeleri ayarında ve kararında tutulmuş akıcı bir romdur. Ben şahsen Carbon 6.1 oreo kullanıyorum, nugaya kıyasla daha çok memnunun lakin eksikleri bence Nuga sürümünden fazla, lakin hız, stabilite ve performans olarak Nuga'yı 2'ye katlayacak bir romdur. Ekolayzır ve Manuel Kamera ayarlarını yapamıyor olmak sizin için büyük bir problem teşkil etmiyorsa Carbon 6.1 de kullanabilirsiniz. Ek olarak Carbon ROM 6.1'de Q.C. 2.0 desteği mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 24 Ekim 2018; 3:44:5 >

• Çok ama çok teşekkür ederim.

Üşenmeden açıklayıcı bilgiler verdiğiniz için, yarın müsait zaman bulursam muhakkak deneyeceğim verdiğiniz bilgiler dahilinde. Tekrar emeğinize sağlık.

Son bir sorum olacak konu ile alakalı.

Carbon yükledim diyelim, stok roma geçmek istediğimde flashtool ile stok rom yükleyip drm leri o şekilde mi geri yükleme yapmam lazım.

Edit: carbon 6.1 linki bu mudur hocam:
    XDA Developers
    [ROM][BETA][8.1.0] CarbonROM cr-6.1 For Xperia Z2 [sirius]
    https://forum.xda-developers.com/xperia-z2/development/7-x-x-carbonrom-cr-5-1-t3655016

Flashtool ile mi yüklemem lazım bunları, yoksa hafıza kartına yükleyip flashlamam yeterli mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tb_fb -- 24 Ekim 2018; 1:42:55 >

Carbon ROM linki:
    get.carbonrom.org
    Sony Xperia Z2 - sirius | Get CarbonROM
    https://get.carbonrom.org/device-sirius.html

Open Gapps linki:
    GitHub
    Build software better, together
    https://github.com/opengapps/arm/releases/tag/20180908
    (Asset kısmına gelip android 8.1 olan versiyonlarından seçim yapın, Güncel gappslar Face unlock gibi özellikleri barındırmadığı için paket tarihine çok takılmayın)

Ve olmazsa olmazımız Magisk:
    XDA Developers
    [2019.6.4] Magisk v19.3 - Root & Universal Systemless Interface [Android 4.2+]
    https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/official-magisk-v7-universal-systemless-t3473445

Bu indirdiğiz 3 zipi boş bir SD içine atın ve XDA konusundaki rehberi takip ederek kurulumu tamamlayın.

İlk sorunuza gelirsek önceden de söylediğim gibi stok rom harici romlarda drm yedeklemeye kalkarsanız anakartı işinden edebilirsiniz, bu yüzden mutlaka önce Stok rom flaşlayıp ardından DRM anahtarlarını geri yükleyin.

• Çok teşekkürler hocam.

Asset kısmında 8.1 olan kısımdan zipli dosyayı mı md5 li olanı mı indireyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tb_fb -- 24 Ekim 2018; 10:59:5 >
    Zip olan hocam ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 24 Ekim 2018; 12:31:25 >
  • 
Sayfa: önceki 19091910191119121913
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.