Şimdi Ara

★SONY XPERIA™ Z2 KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT | TR ROM FTF ★ (1876. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38.626
Cevap
210
Favori
1.234.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18741875187618771878
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

    Yazıcıoğlunda 300 lira, lakin orjinali kadar randımanlı gitmez.

    hocam sadece üstteki cam kırıldı, lcd ye birşey olmadı sanırım. Dokunmatik cam kırık. Ayrı ayrı değişmiyor mu?
  • RockStar. kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki öyle bir durum yok hocam, yekpare bir parça olduğundan tamamı değişiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

    Ne yazık ki öyle bir durum yok hocam, yekpare bir parça olduğundan tamamı değişiyor...

    350 300 230 230 şeklinde fiyatlar aldım, en son 230 diyen telefoncuyla 200 de anlaştım. Bakalım mecbur yaptıracağız, 200 tl vermemek için 2000 3000 TL telefona veremem telefonlar acayip uçtu. Kaldı ki Z2 den memnunum
  • paralel olan d6502 modeline d6503 rom kurdum.telefon açıldıktan bir süre sonra facebook youtube gibi yerlerdeki videoları oynatmıyor.nedeni ne olabilir.böyle bi durum yaşayan var mı?
  • Yaklaşık olarak 2,5 yıllık z2 cihazımın konuşurken karşıya ses boğuk gidiyor. Mikrofon üzerine bez tutulmuş gibi. Telefoncu bu problemin kronik olduğunu mikrofon setinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu problemin çözümü nedir ne önerirsiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi sıkmış. çağrı ayarlarından mikrofon gürültü önleyiciyi kapatın ve öyle test edin. Buna rağmen ses boğuk gidiyorsa ya delikleri tozlanmıştır ya da mikrofon aksamı arızalıdır.
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    O ayarı kapattım ancak aynı hocam. Mikrofon çalışıyor ses netliğinde problem yok ancak uzaktan geliyor ses. Önüne bez örtü konmuş gibi. Delikleri de kurcaladım değişen bir şey yok. Sizce değiştirtmeli miyim mikrofon aksamını?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç su altına soktunuz mu cihazınızı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

    Hiç su altına soktunuz mu cihazınızı?


    Ben 2 yılı biraz geçikken 2. el aldım. Suya sokmadım ben. Başka bir problem de yok cihazda. Kulaklık ve hoparlörden konuşuyorken çok iyi ancak normal konuşurken boğuk gibi çıkıyor ses. Mikrofonda problem olsa hoparlörden konuşuyorken de sorun olmaz mı?
  • Sorununuz büyük bir ihtimalle yazılımsal. Yazılım onarma yapmayı veyahut flashtool indirerek 0 dan bir rom yükleyip cihaza kurmayı deneyin belki düzelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mumuay

    Yaklaşık olarak 2,5 yıllık z2 cihazımın konuşurken karşıya ses boğuk gidiyor. Mikrofon üzerine bez tutulmuş gibi. Telefoncu bu problemin kronik olduğunu mikrofon setinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bu problemin çözümü nedir ne önerirsiniz ?

    Telefoncu doğru söylemiş. Z2'nin ilk parti cihazlarında sesin kötü gitmesi gibi bir kronik sıkıntı mevcuttu. Daha sonraki üretimlerde düzeltildi. Sizinki de kronik sorunlulardan sanırım. Parça değişimi şart gibi görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RockStar.

    z2 min ekranı kırıldı. En uygun nerede yaptırabiliriz bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Şehir Istanbul

    Zamanında 190 liraya internetten alıp kendim montaj yapmıştım. Kalite bildiğiniz rezalet. Eliniz hafif bi terlese, ekran çamur gibi oluyor. Görüntü kalitesi leş. 48 saat dolmadan dokunmatiği bozuldu. Hemen geri iadesini yaptım. Orijinal ekran ise 400 lirayı bulur hatta geçebilir. Bana kasayla birlik kvk 700 lira masraf çıkarınca Xperia X almak durumunda kaldım 1400 küsüre.



    Şu saatten sonra ekranı kırılmış Z2, ayağı kırılmış at gibidir. Vuracaksınız mecbur
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Flashtool ile direk yükleyebileceğim bir 7 romu var mı acaba ? Yoksa eğer kendi stock romunu root bootloader tarzı işlemler olmadan yükleyebilir miyim flashtool ile ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanane900


    quote:

    Orijinalden alıntı: RockStar.

    z2 min ekranı kırıldı. En uygun nerede yaptırabiliriz bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Şehir Istanbul

    Zamanında 190 liraya internetten alıp kendim montaj yapmıştım. Kalite bildiğiniz rezalet. Eliniz hafif bi terlese, ekran çamur gibi oluyor. Görüntü kalitesi leş. 48 saat dolmadan dokunmatiği bozuldu. Hemen geri iadesini yaptım. Orijinal ekran ise 400 lirayı bulur hatta geçebilir. Bana kasayla birlik kvk 700 lira masraf çıkarınca Xperia X almak durumunda kaldım 1400 küsüre.



    Şu saatten sonra ekranı kırılmış Z2, ayağı kırılmış at gibidir. Vuracaksınız mecbur

    Arkadaşa katılıyorum, aynı durum eski telefonum Xperia Z'de başıma geldi. Kırılan ekran için 2 defa ekran alıp değiştirdim her ikisinde de 1 hafta sonra sorun yaşadım. Orjinal ürün olmayan ürünleri servis dışında orjinal yazanlar dahil kesinlikle tavsiye etmem. Ben çözümü internetten anakartı arızalı ekranı sağlam bir telefon alıp ana kartı aktararak buldum. Ekran orjinal olduğu için sorun çıkmadı hem de daha ekonomik olur. Sen de bu şekilde yapabilirsin.




  • Forumda eXistenZ MM Romu kullanacak arkadaşlara tavsiyem hiç zahmet etmeyin, daha oturmuş bir rom versiyonu yok, çok meraklı iseniz bu romu kullanmaya eXistenZ'in 5.1.1 sürümünü (Final versiyonu 7.0.0 olacaktı yanlış hatırlamıyorsam.) kurmanız. Genel anlamda artısı bol bol tasarımsal özelleştime sunması+ telefonunuzu bir anda Xperia XZ'ye çevirmesi (Bu roma geçerseniz küçük uygulamalardan feragat etmiş olacaksınız). . Şahsi fikrim eXistenZ ROM'u kurmaktansa Xposed kurup modüllerlen telefonunuzu zenginleştirin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 20 Mayıs 2017; 15:5:20 >
  • Eveet arkadaşlar gelelim şimdi KitKat'a. Yaklaşık 1 hafta kadar cihazımı 23.0.1.A.0.167 nolu android 4.4.4 Kitkat ile kullandım. 4.4.2'yi genel anlamda tercih etmeme sebebim kamera yazılımının daha çabuk ısınması ve Ultra Stamina gibi hayat kurtaracak çözümleri sunmayışındandı. Genel olarak 6.0.1 ile kıyaslamalarımızı yapalım.

    Gelelim en çok etkilendiğim noktaya. Flashladıktan sonra usbden çekip power tuşuna bastım ve o da ne. 25 sn'de çalışır duruma geldi cihaz. Android 6.0.1 de cihazın kilit ekranı gelene kadar çay koyup çayımı yudumadığım o sürenin cihazın eskiliğinden olduğunu düşünüyordum (bir nebze öyle aslında fakat Sony'nin yeni cihazları da bundan pek farklı değil hemen hemen hepsi min 45 sn, max 1dkda hazır hale geliyor.) fakat sorun tamamen yazılımsalmış. Cihaz 4.4.4'te bastığınız anda kapanıyor, açtıktan 15-20 sn gibi bir sürede de çalışır hale geliyor. Performans olarak 6.0.1 den pek farkı yok, gayet seri. Hatta Multitask konusunda 4.4.4 yüklü Z2, 6.0.1 yüklü XZ'den daha başarılı diyebilirim, 3 gb Ram'i gayet cimri bir şekilde kullanıyor ve yaklaşık 2 gb gibi bir boş alan bırakıyor size. Uygulama geçişleri de gayet hızlı.

    KitKat versiyonunda en sevdiğim olay bildirim panelindeki hızlı ayarlardan direkt telefonu sessize alabiliyor olmaktı ki kullandığım süre zarfında bayağı işime yaradı.

    Oyunlarda gayet akıcı fakat bir o kadar da sıcak, hatta MM sürümünden daha çabuk ısınıyor iş oyun oynama noktasına gelince. Oyundan daha çok ısındığı bir başka nokta ise kamera arayüzü. Kamera yazılımının o dönemdeki ilkelliğine değinmek bile istemiyorum. Rootlasanız bile 4.4.4 versiyonunda telefonu fazla geliştirme şansınız yok.

    Şimdi gelelim pil konusuna, yani çoğu kişinin sorguladığı o ana. Her şeyden önce ben o eski Stamina'nın canını yerim arkadaşlar. Müthiş çalışıyor. 5.1.1'deki hakkında ne söylediysem aynısı. Ekran kapalıyken nerdeyse hiç tüketmiyor. uygulamalara göre özelleştirilebiliyor olması da cabası. Ayriyetten stamina kapalı iken dahi şarj kendi kendine yemiyor. Ben %40 altında otomatik devreye girecek şekilde ayarladım ve 2 gün hiç şarja takmadan ömrünü tükettiğim o pille 5 saat ekran süresi aldım, bataryası sağlam olan arkadaşlar zorlarlarsa normal kullanımda rahat 6 buçuk saat ve üzerini görürler. 4.4.2 ile kullananlar belki 7 saatin üzerine bile çıkabilir.

    Ses seviyesi ilginçtir ki eskiden daha tatminkarmış Z2'de. Rootsuz kullandım ve gerek kulaklık, gerekse hoperlör ses kalitesi bangır bangır bağrıyordu.

    Şimdi gelelim 4.4.4 versiyonunun teknik sıkıntılarına;

    1.si Zimperium'un uygulamasına göre ne yazık ki güvenlik açığı olan bir sürüm, ha zaman geçtikçe yeni Androidlerde de bulurlar bir açık o yüzden pek büyük bir sıkıntı değil.

    2.si Sistem uygulamaları ve telefon menüleri çok kaba ve karmaşık. Kullandıkça alışabilir insan belki ama ilk başta ben neyin nerde olduğunu anlamakta biraz zorlandım. O konuda kesinlikle Lollipop ve Marshmallow daha sade ve kulanıcı dostu bence.

    3.sü Eski olduğu için Rootlasanız bile fazla kullanabileceğiniz içerik yok. En iyi ihtimalle Xposed modülü kurar ve telefonunuzu modüllerle zenginleştirebilirsiniz.

    4.sü telefon pek çok çöp uygulama ile beraber geliyor ve hepsi sistem uygulaması olarak gözüktüğü için hiçbirini kaldıramıyorsunuz. Hadin Google Play Uygulamaları neyse de Vine'ı neden dahili yaparsın, kullanan var, kullanmayan var, neyin dayatmasını yapmışlarsa zamanında. 6.0.1 o konuda çok daha temiz bir şekilde geliyor.

    Sonuç olarak;

    +Eğer hız ve pil odaklı gitmek istiyorsanız Z2'nize 4.4.4 yazılımını flashlayabilirsiniz.
    +Aradığınız daha konforlu ve uygulama desteği alan daha güncel bir yazılım deneyimi ise 6.0.1 ile devam edebilirsiniz. 5.1.1 herhalde en son tercihim olurdu bu 3 yazılım arasında.

    En kısa zamanda 3 sürümün de en son hali için Antutu ve GeeKbench (android 4.4.4 Geekbench 4'ü desteklemiyor) skorlarını paylaşacağım. Umarım telefonlarını downgrade etmeyi düşünen arkadaşları az da olsa aydınlatabilmişimdir.

    Son olarak, Telefonumu pil ve arka kapanı değişmesi için yarın Teleservice'e teslim edecem arkadaşlar, serviste bir sıkıntı çıkmaması adına cihazı vermeden videoya çekmeyi düşünüyorum elimde bir delil olması açısından. Gelişmelerden sizi de haberdar ederim. Herkese iyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 21 Mayıs 2017; 17:9:16 >




  • Telefon sanırım su aldı, dokunmatik çalışmıyor doğru düzgün. Arada sırada kafasına estikçe çalışıyor. Telefonun garantisi biteli 1 yıl oldu. Nerede yaptırmak uygun olur? Yetkili servis ücreti karşılığı yapar mı, ne kadar fiyat biçerler?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis ücret karşılığında tamir eder fakat ona vereceğiniz fiyata temiz 2. el Z2 bulursunuz.
  • Bunlar da romlar taze kurulduktan sonra yapılan benchmark sonuçları soldan sağa doğru sırası ile KK, LP, MM olarak sıralanmıştır

    Antutu Sonuçları
     ★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★ ★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★ ★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★

    Not (Her sürüm testi %2 şarj yiyerek tamamlamıştır)

    Geekbench 4 Sonuçları

    CPU SONUÇLARI [Soldan Sağa Doğru Sırası İle LP, MM]

     ★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★ ★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★

    COMPUTING SONUÇLARI [Soldan Sağa Doğru Sırası İle LP, MM]

     ★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★ ★SONY XPERIA™ Z2  KULÜBÜ | FACEBOOK | ROOT  | TR ROM FTF ★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 22 Mayıs 2017; 1:8:22 >




  • Arkadaşlar bir kaç gün önce çok geç şarj olması(3.5 saat) ve karşı tarafın sesinin diğer telefonlara nazaran çok az gelmesi dayanılmaz hâl aldığı için Z2 mi sattım.hepiniz kendinize iyi bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18741875187618771878
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.