Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.628
Cevap
66
Favori
437.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • akif87 A kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten insanlar artık eskisi gibi Sony telefonlara sıcak bakmıyor, o yüzden de Xperia konuları eskisi kadar alevlenmiyor. Yanılmıyorsam şu an alıp cihazı kullanan birisi vardı birkaç mesaj geride. Ben de şahsen alıp almama konusunda kararsızım açıkçası, fiyat düşüşünün yanı sıra Türk teknoloji kanallarında kapsamlı incelemelerin yayınlanmasını bekliyorum.
  • Kamera ve Batarya beni endişelendiriyor. Ayrıca köşeli tasarım bir süre sonra sıkar mı diye korkuyorum. Z3 sıkmamıştı uzun bir süre ancak gözümüz şu an oval telefonlara çok alıştı. 4-5 Cihaz belirledim önümüzdeki ay tercih yapacağım, o zamana kadar da XZ1'in durumu da belli olur.
  • Hocam sakıncası yoksa diğer tercihlerinizi öğrenebilir miyim?
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    U11, 1+5 ve S8. S8 ile 2 hafta deneyimim oldu ve açıkçası benim kullandığım cihazdan mıdır nedir bataryası çok kötü ve ısınıyordu telefon. U11'in fiyatı ve 1+5'inde Jelly Efect problemi beni biraz zora sokuyor. Ucuz olarak da P10 ve Mi 6 var ancak bakıyorum hala. Tam istediğim cihazı hala üreten firma yok zaten şansıma
  • Listeye Mate 9'u da katabilirsiniz bence. Saydığınız telefonların çoğu üst düzey telefonlar. S8'de tam olarak ne yaptığınızda ısınıyordu hocam merak ettim? U11 ve 1+5 (zaten Xiaomi ve 1+ ithalatçı garantili olduğu için pek bulaşmak istemiyorum) bana göre boyut olarak çok iri geliyor. P10'dansa P10 plus'ı öneririm sadece kamera kalitesinden ötürü. XZ1 Gsmarena testlerine göre fena durmuyor, bataryası eski Xperialardaki gibi 2 gün kullanım süresi vaadetmeyebilir fakat bir günü rahatlıkla çıkaracağını düşünüyorum rakiplerine kıyasla daha küçük olan 5.2 inç FHD ekranı ve SD 835 gibi verimli bir işlemciyle. Ayriyetten kamera kabiliyetleri bu sefer arttırılmış gibi, ama neler yapabildiğini görebilmek için bence 3. parti yazılım kurup değerlendirmek lazım, yazılımı halan istenilen hızda ve beceride değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 17 Ekim 2017; 23:17:33 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Mate 9 zaten kullandım daha önce ancak çok iyi bir cihaz olmasına rağmen boyutlarından dolayı beni çok zorladı. Yoksa harika bir cihaz. Benim zaten gönlüm 5-5.2 arasından yana çünkü ben şunu farkettim, 148mm’den uzun cihazlar bana göre değil. Gerek tek el kullanımı, gerek cebe sığma olsun. Çok belirleyici bir kriter değil ancak Dxomark XzPrem. için 83 vermişti. Pek ümidim yok o yüzden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an Nexus5 kullanıyorum. Beni en çok rahatsız eden kısmı dahili hafızası. Bu yüzden farklı bir telefon arayışı içindeyim. Sony hariç diğer bütün markalarda almamak için bir neden bulurken nedense Sony her daim bana sıcak gelmiştir. Ekran büyüklüğü de rahatsız etmiyor.

    Sanırım bir kaç ay bekleyip indirimde alacağım. Elimde N11 den 11 kasım için 200 tl indirim mevcut. Onunla alabilirim.
  • Arkadaşlar cihazı 14 ekimde aldım ama malesef daha tam anlamıyla kullanamadım.Sebebine gelince z2 kullanıyorum z2 telefona göre xz1 elimde çok hafif ve ince kaldı, kılıf ve temperli camda olmadığı için açıkcası düşürüp kıracam diye daha tam anlamıyla kullanamadım.Ama işden sonra eve geçince kurcalıyorum, ısınma hiç yaşamadım z2 de kamerasıyla 3-5 dk oynadığın zaman uyarı veriyordu bunda öyle bişeyle karşılaşmadım..Fotoğraf kalitesinde kesinlikle değişiklik var ve manuel ayarlar dahada manuel olmuş.Sadece akşam evde çekim yaptım z2 ye göre kat kat daha iyi, daha gündüz çekimim olmadı.Bir kaç güne kılıf ve cam gelince daha detaylı inceleyecem..Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, bende sizler gibi 2700 bataryaya çok kızmıştım ama batarya şahane.. 3 saat 20 dk ekran süresi aldım ve şarj daha %60'tı...
  • valakus kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hayırlısı olsun, bu cihazlara aksesuar bulmak gerçekten zor. Bu arada o ekran süresini almanızın sebebi büyük ihtimalle içinde operatör olmayışı. SIM kartı taktıktan sonrasında görmek lazım, fakat bence her türlü günü fazlası ile çıkaracaktır. Sony güç tüketimi konusunda fazla cimri fakat biz rakipleri ile aynı kapasitede pil koyup rakiplerine süre bazında fark atmaya çabalamadığı için kızıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 18 Ekim 2017; 10:43:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bir kısmında sim takılı değildi, sonra simi taktım o şekildede bayağı kurcaladım...Kesinlikle günü hayli hayli çıkarır buna eminim...Aksesuar konusunda evet sıkıntı var o açıdan pek kullanamadım zaten hafta sonuna gelecek sanırsam ondan sonra bol bol kullanırım...Gümüş renk gerçekten şık olmuş telefon...
  • merhaba arkadaşlar iphone 7 yi satıp xz1 almak istiyorum kullanan arkadaşların yardımını bekliyorum xz1 ısınıyor mu? xperianın tüm serilerini kullandım xz bile ısınıyordu buda aynısı mı? hoparlör sesi nasıl xz gibi mi? şimdiden teşekkür ederim.
  • valakus kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın hocam, detaylı deneyimlerinizi bekliyoruz özellikle kamera ve ses konusunda ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    Bu iki resim var.. Fotograflar uygulaması internete yedeklemiş ordan aldım.

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kamerayı kurcalarken çekilen resimlerden 2 tanesi...Sanırım ikiside manuel çekildi, öyle hatırlıyorum...
  • Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU



    Buda yine akşam ön kamera..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valakus kullanıcısına yanıt
    Floresan lamba altında gayet güzel çekmiş. Ortamda amam aman güçlü bir ışık yok sanırım.

    Sony gittikçe olması gereken yere yaklaşıyor. Bu güzel bir gelişme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DODANLI -- 18 Ekim 2017; 11:54:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 adet 20 wat lamba aydınlatıyor...Dediğiniz gibi çok aydınlık değil yani...
  • Ters ışık ön kamera..

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gündüz ön kamera.. Kargodan alıp ilk açtığım zaman çekmişim.. Bunlar hep ilk denemeler, kamerayı denerken..

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnekler için teşekkürler, otomatik modu ile yaptıysanız güzel çekimler olmuş, yer yer bazı işlemeden kaynaklı kumlanmalar olsa XZ'ye nazaran çok daha kaliteli başarılı çekimler olmuş. Selfi kamerası zaten mükemmel. Sizden ricam müsait olduğunuzda az ışıklı ortamda çözünürlüğü 12 mp'e ayarlayıp birkaç test çekimi paylaşır mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.