Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (245. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.628
Cevap
66
Favori
437.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h065

    Ankara sony de 2150 nakit baya ürün vardı hocam siyah rev 5.
    Onu da sorarım, var diyenler hep mahcup oldu ama ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mcirpan81




    Güneş altında telefonu kullanırken böyle bir renk açılması oluyor. Renkler bayağılaşıyor. Elimi yakınlık sensörü üzerine kapattığımda tekrar eski tok renkler geri geliyor. Sanırım yazılımsal bir sorun.

    Not : parlaklık otomatik ayarda değil. iki görüntüde de sabit parlaklıkta.
    Not 2: Canlı mod ve profesyonel mod denemesi aynı sonucu veriyor.
    Hocam telefonds hangi klavyeyi kullanıyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elvis2015

    Geliştirici seçeneklerinden mobil veri her zaman etkini kapalı duruma getir WiFi sorunu kalmaz.
    Onunla bi ilgisi yok. Ben kapattım hala sorun devam ediyor. Hatta so n güncellemeden sonra fazlalaştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba bu telefon çok hoşuma gitti ama aklımda bir kaç sorun takıldı
    1- Sony Türkiyeden çekildi mi çekildiyse herhangi bir durumda sorun yaşarmıyım ?
    2- Telefonda yazılanlar kadar sorun var mı ? (WiFi ve Hat çekmemesi, Ekran yatay çizgi sorunu gibi)
  • commander rogers C kullanıcısına yanıt
    Çekilme falan yok şu an öyle olsa bile garantisi olan cihaz, piyasada milyon tane Xperia var bir sıkıntı olmaz en az 4-5 yıl.



    Wifi sorunu var, yazılımsal bir sorun. Ekranda çizgiler çıkması rev4 sürümü ve sonrasında yok diye biliyorum, kutuda yazıyor zaten bu.



    Çekmeme gibi problemler yaşamadım ben ama yurtdışında kullanıyorum bu nedenle sağlıklı yorum yapamam çekme konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video fokus olayından bahsettim biliyorum. Aslında lazer autofocus olduğu halde var bu sorun Nokia8 de. Onun dışında tüm ihtiyaç olan konularda üstün bana göre.



    Ekran evvela, Glance var. Üstelik ppi değeri daha yüksek. Gündüz güneş altında görüş konusunda daha üstün Nokia 8.



    Zaten splash resistant bir cihaz Nokia 8 de. Su altında çekim falan yapmayacaksan yeterli diye düşünüyorum.



    Yandan parmak izi konum olarak güzel olsa da telefonun parmak izi okuyucusu rezalet. %50 sinde okumuyor benim parmak izimi.



    Hayvan kadar çerçeve var ama kapasitif tuş yok Sony'de. Nokia 8 de var.



    Nokia 8 çift kamera sayesinde çok daha başarılı portreler çekiyor. Gece çekimlerinde XZ1'in ne kadar rezalet bir cihaz olduğundan bahsetmeye gerek yok sanırım.



    Tutuş ele oturma gibi konularda da XZ1 kötü. Köşeli tasarım görüntüde tamam ama ele alınca yoruyor.



    Wifi sorunu ben de yaşıyorum zaman zaman.



    Smart Lock sorunu var üstelik. Bu da yüz tanımayı, sesle uyandırmayı falan deaktive ediyor. Smart lock bug diye bak her cihazda var bu sorun xz1 de. Kullanmayanlar farkında değil.



    Nokia Android 8.1'i aldı bile biz hala 8.0 dayız.



    Dayanıklılık konusunda da kesinlikle Nokia 8 üstün.



    Bu arada Nokia Hmd global aldıktan sonra tamamen değiştirdi kendisini. Lumia ve Microsoft yapımı saçma telefonlarla kıyaslamayın alakası yok.



    Sony fan değilseniz almaya değmez XZ1. Fiyatına göre yine alınır ama Nokia 8 bana daha ağır basıyor yukarıda yazdıklarım nedeniyle. Ha Nokia 7 plus bu ikisinden de iyi ama Türkiye fiyatı çok yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LEAME kullanıcısına yanıt
    Google Gboard kullanıyorum.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Ekranın evet ppi değeri iyi gayet güzel vr gözlüğü ile kullanıyorsanız işe yarar ama oyunlarda çözünürlük yüzünden ekstra yük getiriyor. Sonuçta cpu ve gpu aynı.


    Kapasitif tuş olayı güzel sony taaa ilk nesil xperia z'den beri o olayı bıraktı. Nokia 8 e göre bence de kötü.


    Öyle büyük bir fark ben göremedim kamerada varsa çevrenizde nokia 8 rica ediyorum karşılaştırma yapalım. Ama pek düzgün olmayacak benchmark ortamı lazım. Ben size örnek gsmarena linkini koyuyorum.
    https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=5&idPhone1=8804&idPhone2=8522


    Low light'a bilerek aldım. Düşük ışık bize lazım olan dediğiniz gibi '' rezalet '' kavramınızı hak edecek bir xz1 göremiyorum.

    Hatta altta da ekliyorum bakalım.


    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU
    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    Bunlar düşük ışıkta çektiği fotoğraflar, xz1 biraz daha başarılı görünüyor yanılıyor muyum ? çok fark yok. Low light değilde gece zifiri karanlıktan bahsediyorsanız bilemeyeceğim. Onda her kamera çöp, anca full frame'e sahip cihaz lazım. :)

    Su altında çekim yapılsın yapılmasın o ayrı bir tercih zaten su altında dokunmatik ekran çalışmıyor, orada da işte sony'nin başka bir artısı deklanşör tuşu var, yarım bas odaklasın, tam bas çeksin aynı fotoğraf makinesi gibi işlevi var. Asıl mühim olan şey malum yaz ayındayız ben mesela havuza girdim cebimde çıkarttım suyun altında çektim güzel şeyler bunlar. Nokia 8 de ama şıçramaya dayanıklı yani diyelim yağmurdasın su damlası geliyor ama öyle suya sok yıka bilmemne yap sertifikasyonu yok. Ben pislenirse vs. cihazı yıkıyorum test menüsünde iç basıncı da ölçebileceğimden korkmuyorum. Ahize mesela arada kirleniyor tutuyorum musluğun altına :)


    Bence nokia 8 ile xz1 elde tutuş anlamında benzer, çokta öyle ahım şahım fark yok çünkü ekran kasa oranları hemen hemen aynı hatta xz1 biraz daha az. Nokia 8 biraz daha uzun duruyor o kadar.


    Smart lock kullanmıyorum bana göre gereksiz birşey, ha ama sıkıntı varsa dediğiniz gibi o sorun. Parmak izi de biraz nazlı ama mesela elim ıslak okumuyor siliyorum okuyor. Tam başından tanıtıp okuttuğunuz gibi tutmak lazım sadece o kadar. Öbür türlü çok uğraşırsın.


    8.1'i almayıp galiba eylülde direkt 9'u alacaktı xz1 böyle haberler dolaşıyordu ama bilemiyorum tabi ne kadar doğrudur. Zaten bu saatten sonrada 8.1'i almasın yani direkt 9 varken gerek yok. Nokia güncelleme konusunda bir tık daha iyi eskisi gibi değil.


    HMD global zaten finlandiyali bir şirket olması lazım. Biliyorsunuz nokia başında elop varken ms'un adamı millet android iphone diyorken bu allahın cezası ms'un adamı devamlı symbian'a takıldı kaldı birton e serisi şu serisi bu serisi çıktı batırdılar. Akabinde windows phone ile ms'un işbirliği ile cihazlar geldi. İlk başta yanılmıyorsam amerikaya sonra windows phone 8 ile de dünyada açıldılar. Marketi şuyu buyu emekliyordu ama cihazlar güzeldi.

    Pureview dersem her halde yer yerinden oynar. Lumia 1020 mesela şuan p20 pro bile anca yakalıyor ki 3 tane kamerası var. :) 1520 mesela güzel cihazdı. Keza işte here maps ve mixradio bunlarla nokia şaha kalktı. Peki ne oldu ? ms çıktı nokia'ı alacağım dedi oradan sonra zaten film koptu. Nokia gitti microsoft'a elop beyde nokia'nın başından ayrıldı. MS kendi adını bastı cihazlara destek vermedi öldürdü ve bitti.

    Dayanıklılıktan kasıt ne ? attım yere kırıldı mı ? xz1 daha narin mi ? bana o hissi hiç vermedi elde sağa sola esnetmeyi bile denedim esnemiyor. Keza nokia da sağlam. Eskisi gibi bunlar zaten plastik kasalı cihaz değil.

    Android ile nokia aslında x serisi ile denedi ama android'in çok kötü hali vardı donanım kötüydü vs. vs. uygun fiyatlı oldu tutmadı zaten. Nokia'nın en iyi zamanları windows phone 8 ve 8.1 ile olduğu dönemlerdi. Öncesi zaten bilirsin arm 11 çöplerini aynı çipi bas symbian çak geç çak geç yıllarca aynı şeyi sattılar millete. Millet iphone android kullanıyorken hala o symbian vardı, adam da edilmedi bırakıldı. Maemo vardı intel ile ortak meego olacaktı, nokia n900 n9 vs. vs. hepsi uçtu gitti.


    Nokia 8 dediğim gibi güzel cihaz fiyatları hemen hemen aynı zaten. Bunun birşeyin fanı olmaktan daha çok ihtiyaca göre cihaza odaklanmak gerekiyor. Ha markayı seversin sempati duyarsın ayrı konudur. Mesela 3d tarama olayı kimin ihtiyacına yarayacak ? tara bas 3d printerdan değil mi xz1 e has özellik, de beni işime yaramıyor. Ama işte yana yakıla xz1'i sadece bu yüzden alan adamda var. 7 plus hele 3300 liraymış. yanılmıyorsam konfigürasyon olarak nokia 8'den kötü değil mi ? orta segment sn600 serisi cpu var. yanılmıyorsam hafızası da emmc olması lazım bir tık yavaş ufs 2.0'a göre öyle değil mi ? Nokia 8 varken türkiye de 7 plus o fiyata saçma olmuş bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 26 Ağustos 2018; 2:32:0 >




  • commander rogers C kullanıcısına yanıt
    bana vialanddaki teknosa çekildiğini artık ürünlerinin gelmeyeceğini söyledi, ellerindekileri satıyorlarmış



    cihazla ilgili hiçbir sorun çıkmadı ben de wifi kopması 1-2kere yaşadım modem restledim geçti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mathrackk

    bana vialanddaki teknosa çekildiğini artık ürünlerinin gelmeyeceğini söyledi, ellerindekileri satıyorlarmış



    cihazla ilgili hiçbir sorun çıkmadı ben de wifi kopması 1-2kere yaşadım modem restledim geçti
    Avm lerdeki tekno mağazalar bi halt bilmiyor hocam daha önce de LG için diyorlardı ama hala netten olsun gsm şirketlerinden olsun satılıyor. Bunlar kendilerine gelmetince TR den çekildi diyor başka bişey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Uygulama ekranında simgeler nasıl klasörde toplanır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • h015101 H kullanıcısına yanıt
    Simgeyi üstüne basık tut ve klasör yaratmak istediğin simgenin üstüne sürükle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben bu telefonu alacağım da loş ışıkta ki performansini merak ediyorum birisi resim çekip te buraya koyabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bir kaç sorum olacak. 3-4 gün önce Ankara Sony Center dan rev5 siyah XZ1 aldım ve ekranda çapraz çizgiler mevcut. Sony center i aradım ve ips ekrandan dolayı olduğunu söylediler. Sen demişsin ki 0ı ile değiştirdiler. Ben göndersem benimki de değişir mi? 4 günlük cihazın içinin açılmasını istemiyorum.
  • Tek tük de olsa kapalı kutu satanlara sordum ve fiyatlar 2399 TL Sony center mağazalarında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 26 Ağustos 2018; 16:52:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XZ1İN HER TARAFINI KAPATAN CAM YOK MU? HEPSİBURADADA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrcunFix

    Arkadaşımda nokia 8 var, güzel cihaz. Amma velakin kamerasının nokia'nın eski kameraları ile alakası yok. Yani şimdi eğri oturalım doğru konuşalım, video kayıt açıyorum abartmıyorum 1 dk çekeceksem çekeceğim 20 kere focus kayboluyor focus kayıp kayıp geri geliyor. Bu şimdi büyük bir sıkıntı, ha açıyorum xz1'de daha birkere bende focus'u kaybetmedi alet. Ki 4k çekiyorum 60 fps çekiyorum evde kedilerim var ohooo daha böyle yani odaklamada sapıtma şu bu hiç yaşamadım. + diyeyim bu sıkıntıdan arkadaş 2 kere garantiye verdi, garanti de sorun yok diyip geri vermiş. Daha 5 aylık alet yanılmıyorsam, nokia buna bir yazılım çıkartamadı da mı bu halde hala ?

    XZ1'de mesela wifi sıkıntısı var, onun harici ekranda çizgi olayları var. Ama işte her cihazda yok, benim alette mesela wifi hiç sıkıntı olmadı. Keza evet garantiye gitti ama sıfırı ile değişti de geldi. Ekrandaki sıkıntı yüzünden ama gene de bir sorun yaşamadım. Ha ekranı da ben takıntılı olduğumdan verdim yoksa 10 kişiye gösterdim millet baktı etti note 8'i olan işte iphone 8'i olan s8'i olan vs. vs. kimsede o çizgileri göremedi e ben önceleri az farkettim sonra dedim dur ya parlaklığı açayım da fulleyim ekranı bide beyazda bakayım aaa dedim var gibi içime sinmedi öyle verdim garantiye öncesi de sony'e yazdım onlar söyledi verin diye vs. hemen 1 hafta olmadan anında yenisi ile kapalı kutu değişti. Ha başka sıkıntı dersen vodafone evet daha az çekiyor, evde tek tek turktelekom veya turkcell ile test ettim, biraz az çekme ve arada bağlantı gitme gelme oluyor. Ama bu olay turkcell veya turktelekom da başıma gelmedi. Sonra araştırıyorum ediyorum vodafone sadece sony'de has değil bazı samsung, apple gibi cihazlarda da sorun oluyormuş.

    Bunlar harici xz1 güzel telefon, keza nokia 8'de güzel cihaz, birinin artısı birinin eksisi var. Nokia isteyen nokia alabilir, sony isteyen sony alabilir. Ben mesela sıvıya dayanıklılığı ön planda tuttum lazımdı çünkü xz1 daha çekici geldi. Onun harici sana bakan stereo hoparlör, yanda olan parmak izi bunlarda çekti. + olarak benim çocukluğum evde televizyondan playstation'a müzik setine kadar sony idi, ilk walkman'im gene sony idi. İlk diskman'im gene sony idi. Onun harici SE P serisi işte K serisi W serisi telefonlarını da çok kullandım. K serisinde hele ne kamera modları K790 K750i neler nelerle uğraştım. Hani bende sony cihazların yeri hep ayrıdır, bu da mesela alırken cihazı kararımı etkilemiş olabilir.
    Dostum bir kaç sorum olacak. 3-4 gün önce Ankara Sony Center dan rev5 siyah XZ1 aldım ve ekranda çapraz çizgiler mevcut. Sony center i aradım ve ips ekrandan dolayı olduğunu söylediler. Sen demişsin ki 0ı ile değiştirdiler. Ben göndersem benimki de değişir mi? 4 günlük cihazın içinin açılmasını istemiyorum.




  • Öyle tek fotoğraf üstünden değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Aç bak testlere de, kendi telefonuna da. Düşük ışıkta XZ1 iyi fotoğraf çekiyor diyen muhtemelen 3-4 senelik cihazlarla kıyaslıyordur.



    Nokia 7 Plus var bende sd660 kullanıyor. Geçen senenin 821'leri ile aşağı yukarı performansı aynı. Öte yandan Nokia 7 Plus ciddi anlamda çok daha iyi bir cihaz XZ1'den. Evvela tasarım silah. Yine Glance var. Kamerası çok daha üstün. Android One. Bataryası çok daha başarılı. Hiçbir sorunu yok odaklanma dahil. Parmak izi okuyucusu da mükemmel çalışıyor. İki telefon da elimde olduğu için rahatça kıyaslayabiliyorum. X2 optik zoom var üstelik cihazda. Bana gelişi 2000 tl oldu Nokia 7 Plus'ın. Xz1 ise 1890 tl. Zaten aynı fiyat olsalar almazdım Xz1 ve açıkçası çok da memnun değilim. Çizilmemiş olsaydı ekranı(ekran koruyucu da ayrı sorun bu arada) sıfır ayarında diyerek okutup 600 tl farkla falan Oneplus 6 alacaktım fakat GG5 olmasına rağmen kirli cepte(toprak kum falan) çizildi, düşmeden :)



    Xz1'in öyle dayanıklılık testi yok ama hiçbir Sony(xz2 hariç) geçemiyor Jerryrigeverything'in testinden. Nokia'ların en alt düzey cihazları (3-5 gibi) bile geçiyor işkence testinden kırılmıyor. Xz aşağı yukarı aynı kasa XZ1 ile ve paramparça oldu geçen sene.



    Parasına göre kötü cihaz değil ama Nokia 8 de Nokia 7 Plus da daha iyi bundan. Hatta fotoğraf kalitesi olarak Mi Note 3 falan da geçer bir çok midrange'e ezilir portre fotoğraflarda ve düşük ışık fotolarda. Getirin deneyin.



    Videoda üstüne yok, o konuda sözüm yok.



    Batarya performansı da yerlerde ayrıca.

    Üstüne bir de yazılım sorunları eklenince fiyatın bu düzeylerde kalması gayet anlaşılabilir. Ne kadar ekmek o kadar köfte. XZ2 en fazla ne kadar ucuzlayacak sizce? Ucuzlamaz çünkü sorunlu bir cihaz değil XZ1 gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 26 Ağustos 2018; 17:36:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • L.J kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yapınca ana ekrana atıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONUSony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONUSony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONUSony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONUSony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    https://www.youtube.com/watch?v=MVdp53hO2N8

    Üstadın ellerine sağlık kendisinin de sıkı takipçisiyimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsnü Değirmenci -- 26 Ağustos 2018; 19:47:32 >




  • 
Sayfa: önceki 243244245246247
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.