Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.628
Cevap
66
Favori
437.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam bu sene değil fakat 2018 yazında muhtemelen yurtdışından bu telefonu almayı düşünüyorum, belki içinde daha kaliteli bir kulaklıkla satarlar, bu ülkeden zerre telefon alınmaz fikrimce...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon trde ne zaman satısa cıkacak bır bılgısı olan varmı
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam tr den telefon alınmaz hepsi ayrı çakallık peşinde. Yalnız 2018 yazına kadar beklerseniz 2018 mwc de sony çerçevesiz telefonlarını duyuracak diye söylentiler var. Xz1'in fiyatı düşer ama eski tasarımda kalmış olur bence söylentiler doğruysa yeni tasarımlı sony lerden almanız iyi olur :)
  • Hocam ben açıkçası bu tasarımı seviyorum, ekranı genişletelim derken formatını değiştireceklerse eğer benim hoşuma gitmez açıkcası, böyle oyun oynarken ya da film izlerken telefon hem stereo hoperlorleri ile, hem de üst alt boşlukları ile hem sağlam hem de Psp tutarmışcasına kaliteli hoş bir izlenim yaratıyor bence tek şikayetim sanal tuşların ekrandan yer çalması fakat alıştım.



    3 seneden fazladır Z2 kullanıcısıyım, bir kez zorunlu olarak garantinin eline düştüm o da KVK idi, mağdur etti şerefsizler fakat benim mağduriyetim o konu sahibininkine kıyasla çok daha basitti, kamera camına içerden parmak basmışlardı, gittim temizlettim ve kullanmaya devam ettim, sonrasında da işimi Teleservice ile gördüm 3 kez (1 kez garantili, 2 kez garanti dışı) hizmete verdim garanti dahilinde pilimi değiştirmediler fakat garanti dışı gönderimlerde adam akıllı hizmet aldım, acı olanı garanti kapsamında olmasına karşın adam akıllı bir hizmet alamayışımız evet Sony'nin bu ülkedeki kanayan yarası hocam fakat telefonları bence sağlam ve uzun ömürlü, ilkinden sonra servise de keyfi olarak göndermiştim batarya değişimi için yoksa bir sıkıntısı yoktu cihazın.



    XZ1 çıkınca XZ alırım diyordum normalde fakat XZ ile ufaklı tecrübelerim oldu ve açıkçası basit konularda (Ram yönetimi, malzeme kalitesi, fotoğraf kalitesi vs.) rakiplerine kıyasla gerisinde kalması acayip sinirimi bozduğu için almaktan vazgeçtim ki konusunda bile her XZ kullanıcısından farklı bir ses çıkıyor, kiminin telefonu çok ısınıyor, kimininki takılıyor, kiminin bataryası çok kötü vs. bir standardı olmadığı için soğudum XZ'den. Fakat XZ1 ile gerek malzeme kalitesi, gerek de performans olarak Sony'nin ciddi adımlar attığını düşünüyorum hocam. Bir de nc750'ye 200 gayme para kıydık Yahya Bey sağolsun güzel kaliteli bir kulaklık ki tek uyumlu çalıştığı modeller gene Sony'de, bu yüzden şansımı XZ1'den yana kullanmayı düşünüyorum. Biraz uzun oldu hocam kusura bakmayın saygılarla.



    Bkz: Sony telefonların fotoğraf kalitesi kıyaslaması

    http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=8804&idPhone2=8593&idPhone3=8313



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 18 Eylül 2017; 19:48:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Tasarım olarak sony telefonlar gayet güzel sadece alt tarafı biraz inceltseler yeterli olacak çünkü alt taraf çok boş duruyor. Oraya kapasitif butonlar koyulabilir, ben stereo hoparlöre hiç gerek duymuyorum filmi, müziği hep kaliteli kulaklıklarla dinler/izlerim.

    Bende de z2 vardı hala çalışıyor duruyor evde, sağlam telefonlar ama sonuçta teknoloji şans işi. Ölü piksel, pembe kamera, sarı ekran, patlayan, bükülen telefonlar neler gördük neler. 2500 lirayı riske atmak gibi geliyor bana. Çoğu marka apple kadar olamıyor servis ve garanti konusunda. Tabi bu durum sanırım ülkemizde geçerli yurtdışında bu kadar kendini çakal sanan servislerin olduğunu düşünmüyorum. En azından sağlam gönderilen telefonu kırık veya çizik camla geri almayız :)

    Xz1 bence sony nin xz premiumdan sonraki en güzel telefonu. Donanım zaten en iyisi, malzeme kalitesi ve özellikle altın/ ten rengi gibi olan çok hoşuma gitti. Bu servis problemlerini görmeden önce sırf bataryası iyi diye xz1 compact modelini almayı düşünüyordum. Batarya derdim olmasa kesinlikle xz1 i seçerdim. Millet tasarımı çerçevelerinden ötürü kötülesede şuan en hoşuma giden telefonlardan biri xz1.

    Kameralarını pek önemsemiyorum ama son zamanlarda çift kameralı telefonlar çıkmaya başladı sony de yok bildiğim kadarıyla. Bana z2 nin kamerası bile yeterli çünkü yeri geliyor ön kamerayı kullanıyoruz selfie çekiyoruz.
  • Hocam kriterimiz servis desteği olacaksa eğer tercihlerimiz otomatikman 2'ye iniyor, onlar da Apple ve Huawei, fakat sorun şu ki şu iki marka şuan piyasanın en pahalı telefonlarını üretiyorlar ki o fiyatı verince bir zahmet servis kalitesi olsun istiyor hocam insan. Onun dışında teknoloji ne yazık ki şans işi haklısınız.

    XZ1'in bataryası ile ilgili bir dipnot vereyim hocam, benim gözümde 2700 mah kapasite kesinlikle yetersiz, fakat lansımanda XZ1 ile ilgili şöyle şematik bir detay gözüme çarptı o da pilin bu telefonda bilinçli olarak küçük tutulduğu çünkü kasa ile pil arasında sağdan nerdeyse 2 milime yakın bir boşluk var en boy olarak. bkz.
    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    Eğer bu boşluğun bize performans ve ısınmada olumlu bir geri dönütü olacaksa ben boş kalmasına razıyım fakat yaz sıcağında bu da aleve bağlayacaksa o zaman hiçbir esprisi yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 18 Eylül 2017; 20:21:48 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Yani apple baya pahalı ama verdiğimiz paranın karşılığını alıyoruz. Gerek servis ve garanti olarak gerekse 2. el piyasasında fiyatının düşmemesi sattığımızda paranın bir kısmını bize geri dönmesini sağlıyor. Yani o kadar saçma servis sıkıntıları okudumki telefonda sorun olsa servise götürmeye korkacağım daha çok bozacaklar diye. Adam köşelerin soyulduğu için götürmüş telefon yamuk demişler yahu Sosyal ağlarına veya forumlarına bak, apple ın fiyatından sony nin servisinden dert yananlar görürsün. Para ve servis arasında seçim yapmak durumunda kalıyoruz :) Ben i8'in bataryasının bana yeteceğini bilsem alırdım.

    xz1 in boyutları v30 ile aynı v30da 3300 mah varken xz1 de 2700 mah var. Bence zorlasalar daha fazla sığdırırlardı ama 200-300 mah çok fark yaratmayacağı için patlayan note telefonlarıda düşünerek herhalde 2700 de bıraktılar. 2700 batarya gsmarena testinde gayet yeterli sonuçlar veriyor. 1 günü rahat çıkarır ama yoğun kullanımda hiçbir amiral gemi yetmiyor. Millet yanında şarj aletiyle geziyor ben evde bile şarja takmayı sevmiyorum. O yüzden xz1 compact modelini almayı istiyordum. Xz1 böyle iyi batarya sonuçları veriyorsa xz1c mükemmel olacaktır. Ayrıca xz1, Xz premiumdan da daha iyi sonuçlar almış onunda sebebi xz premiumun 4k ekranı.

    Huawei P10 Plus'da 5.5 inç ekran ve 3750 mah batarya var. Bataryaya bakıyorsun gayet iyi ama gsmarena testinde xz1'i geçemiyor. Ne alaka ben anlamadım. Herhalde kendi cpu gpuları fazla güç tüketiyor. Kapasiteye bakarak iyi kötü dememek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 18 Eylül 2017; 20:44:10 >
  • Ah Sony ah, tasarım hala değişmedi, bakalım önümüzdeki yıl bişeyler olacak gibi görünüyor. Mirai diye bahsedilen yeni cihazlardan umutluyum. Umarım güzel bir tasarımla Xperia™ Z deki gibi ilgi çekici olmayı başarır. En son Xperia™ Z5 Premium kullanmıştım. MWC 2018’i bekliyorum bakalım...



    quote:

    Sony, MWC 2018’de yepyeni bir tasarımla karşımızda olacak!



    Bilindiği üzere pazarın önemli oyuncularından olan Sony, bir çok akıllı telefonun kamera ve diğer bileşenlerini sağlıyor. Ancak iş kendi ürettikleri akıllı telefonlara gelince bir türlü beklenilen başarı sağlanamıyor.



    Bunun altında yatan bir çok sebep olsa da son dönemde çıkartılan modellerine baktığımızda en büyük etkenin tasarım olduğu söyleyebiliriz. Bunun bilincinde olan Sony,önümüzdeki yıla "Mirai" tasarım diliyle girmeye hazırlanıyor.



    Alıntı : shiftdelete.net


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar xz1 gsmarena testlerıne göre 82 saat ekran yazıyo premıumdan 72 saat pekı sızce compact ne kadar olur bır bılgı varmı ben bulamadımda
  • Ekim ortasını bekleyin 3500tl den gelecek, test incelemeleri için gsmarena phonearena Android authority sitelerine bakabilirsiniz, bu telefonun tek artısı 3d resim çekme olayı,, başka hiçbir markada yok, Nokia 8 de 3500tl den gelecek diyorlar,,, Sony demekki Samsung s8 gibi bir makina yapsa 4000tl den satıcak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://m.youtube.com/watch?v=iuwZB0VvXtQ

    Teste bağlı olarak (S8+'in sd835'li versiyonu kullanılmış)

    Açılış süresi: hemen hemen eşit
    Uygulamalar: XZ1 daha hızlı açılıyor
    Veri aktarım hızı: XZ1 daha önde
    Kamera: Çekim hızı s8+'in daha hızlı
    Hoperlor: XZ1 hem seviye hem kalite olarak bana daha başarılı geldi bu sefer
    RAM yönetimi: XZ1 bellekten daha hızlı çağrıyor.
    Pil kullanımı:Kullanım boyunca kafa kafaya duruyor (%5 azalma var test başından sonuna dek)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 19 Eylül 2017; 12:28:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koreli41 kullanıcısına yanıt
    3d yalnız konuşan kakaya kıyasla kesinlikle daha işlevsel bir özellik olacak hocam, umarım etkili ve düzgün çalışıyordur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.499₺ kim verecek kim alacak çok merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır bi Sony fan olarak geçenlerde vatana gittim.

    Sony samsung falan hepsini inceledim.



    Samsung S8 çok şık çok elit olmuş.



    Xz serisi ise gördüğüm en çirkin seri durumunda.



    Sony son güzel telefonları z3+ ve z5 ile yapmış onu anladım.



    Xz serisi ucube gibi.



    Ama eğer 2018 de çerçeveleri samsung gibi yaparsa yine Sony alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XZ1 alacaklara kötü haber!..

    GSM Arenadaki fotoğraf örneklerine kıyaslamalı baktığımda gözlemlediğim bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum. XZs ve XZ Premium'daki fotoğraflardaki bozulma ''Distortion'' problemi ne yazık ki XZ1'de de mevcut. Sizin de yorumlamanız için örnek resimleri S8 ile kıyaslamalı bir biçimde paylaşacağım:

    ***APARTMAN ÖRNEĞİ (DÜZ ÇATI)***
    --XZ1--
    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    --S8--
    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    ***GRAFİTİ (DUVAR ÇİZGİSİ)***
    --XZ1--
    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    --S8--
    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    Bozulma hakkında daha detaylı bilgi için;

    https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-XZ1/Bad-camera-distortion-confirmed-with-XZ1-too/td-p/1258722



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 21 Eylül 2017; 15:44:8 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    xz1 kamera konusunda iddalı bir telefon olmadığını öğrenmiş olduk,, xz1 fiyasko kamera ,, umarız yazılım ve ısınma konusunda birşeyler başarmıştır,,

    çok özel bir inceleme sitesi olan polonya sitesi xz1 incelemesi ortalama 3,5 puan alabilmiş

    http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/sony-xperia-xz1-test-i-recenzja.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 22 Eylül 2017; 11:52:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • redferrari R kullanıcısına yanıt


    Hocam cihaz sahip olduğu yazılımı ile uçuyor adeta, IOS'a bile farkını koyuyor şu haliyle fakat o kamerası yok mu ahhh... Sony sever olarak o arka kamera fotoğraf kalitesi her daim kanayan yaramız olacak. Ses önceki modellerine göre daha şiddetli fakat halan U11 ile yarışacak düzeyde değil fakat S8'e kalite olarak farkını koyuyor, şiddetleri hemen hemen aynı. Isınmayı XZP ile tamamen çözmüşler, XZ1'in de bu konuda başarılı olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 23 Eylül 2017; 9:6:1 >
  • Ön çerçeve,ekran kalitesi,kamera gibi özelliklerle ilgili beklentisi olmayan kişiler tercih edebilir. Arka kamera çok kötü ama yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Z5ten beri var bu sorun. Z2 seviyesinde kamera bi daha çıkaramadı Sony

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    slord236 S kullanıcısına yanıt
    @Kalemkolik Ekran kalitesi hakkında dediğinize pek katılmıyorum, 5.2 inçlik bir ekran için FHD olması hem güç tüketimi hem de netlik için fazlası ile ideal, ayrıca HDR desteklemesi ilerleyen zamanlardaki HDR içerikler için büyük nimet. Çerçeve konusu göreceli, kimisi sever kimisi sevmez, S8, G6 ve İphone X modellerinde çerçevesiz modeller ön plana çıktı diye her markanın özenti gibi çerçevesiz ekrana kasması tasarım anlamında değil orjinalliği, birbirinin benzeri, düştüğü anda tuzla buz olacak klon telefonların artmasına sebebiyet veriyor. Markaların özgün bir tasarım dili olması bence kötü bir özellik değil, fakat mevcut tasarımlarını daha ergonomik ve kullanışlı olacak şekilde geliştirmeleri lazım. Kameranın başarısız olduğu tek özellik fotoğraf kalitesi...

    @Slord236 Dostum ben Z5 ve XZ'de böyle bir sorun hatırlamıyorum, onlarda sadece köşe bulanıklığı vardı. Sadece şu var, Sony'nin kullandığı lensleri adam akıllı ele alıp revize etmesi lazım, kendi forumları olan Talk Sony'de bile insanlar artık kamera sorunları yüzünden kendilerini enayi gibi hissetmeye başladı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 24 Eylül 2017; 17:36:30 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.