Şimdi Ara

☯ Sony Xperia XZ1 Compact ☯ [Meteor] 4.6inç/19-8Mp/720p/snap835/2700mAh [Ana konu] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
9
Favori
20.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İthalatçı neden getirmesin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.R.W.

    Çerçevesiz cihaz sevmiyorum diyorsun,ardından iphone x alacağım diyorsun?

    Aldım geldi mi?

    Bu boyutlarda cihaz yok ya iphone 8 ya da xz1 compact alacaksın diyorum. Bende tercihimi xz1 compact tan yana kullanıyorum.

    @ErtugrulGazi46
    Sony'nin satışlarının bende çok iyi olduğunu düşünmüyorum ama xz1 getirip xz1c getirmemek nedir? Gidip kendi telefonuna rakip çıkartacak kadar akılsız bu sony. Xz premium varken niye xz1 alayım ama xz1 compact öyle mi androidde onun gibi atom karınca tabiri yakıştırılacek bir telefon yok.

    Tr'de xiaomi ler paralel ithalat 2000 TL üzerine baya güzel satıyor. Ben paralel ithalat xiamo mi6 ya 2300 lira vereceğime sony tr garantili xz1 compact alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 15 Eylül 2017; 15:25:15 >
  • Fallout kullanıcısına yanıt
    Sony çok satan bir telefon degil senin benim için telefonda getirmez kendisine kâr edecek modelleri getirmek dururken sony'e kim bakar.





    Sony Türkiye Xz1c getirmezse başka hiç bir ithalatçı firma bu yükün altına girmez.





    Sony'ın her geçen gün satış grafikleri aşağıya doğru gidiyor. Sony akıllı bir firma olsa Xz1c gibi cihaza adam akıllı reklam bütçesi ayırırdı. Var mı Androidde 4.6inçlik snap835li başka bir cihaz yok. Sony bu cihazı kenara itip Xz1 saçmalığını dayatıyor millete. Aşırı gereksiz cihaz.



    5.5 inç lik Xz pre var zaten amiral gemisi. Xz1 e ne gerek var 2700mah batarya ile geliyor bide devasa kasası olmasına ragmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony akıl tutulması yaşıyor resmen. Sonynin Türkiye mobil bölüm sorumlusu kimse teknolojiden anlamayan biri o kesin.





    Xz1 getirip Xz1c getirmemek saçmalık zaten. Sosyal ağ hesaplarına bakın. Xz1c hakkında en kuçuk haber yok. Global hesaplara bakın Xz1c haberleri mevcut.





    Xz1c gibi bir cihaz üret ama pazarlamasın yapamadıktan sonra Sony'den adam olmaz. Tanıtti demi daha ortada cihazlar yok. 2-3 ay da olmaz tanıtıyor 4-5 sonra satışa çıkıyor.



    Xz1c gibi bir kozun var elinde ama kullanmayip Xz1 e zor ediyorsun. Tasarımları zaten global pazarda eskimiş kabul ediliyor.





    Bak bu konu kaç ay önce açıldı bekliyoruz ki adam akilli cihaz alalim. Xz1c gelmeyeceği kesinleşsin de Sony Alma/Aldırma konuları açıp tepkimi ortaya koyucam. Sony'ye az biraz sempati duyardim Compact serisi sayesinde. Oda kalmayacak Xz1c gelmezse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xz1 çok gereksiz bir telefon xz premium varken ne diye çıkarmışlarsa artık. Xz1c ise androidde rakibi olmayan iosda iphone 8 ile kapışacak bir telefon. Bu sony bu kadar az satmayı hakediyor. Htc de öyle adamlar zamanında fark yaratan telefonlar ürettiler şimdi kendi telefonlarını kopyalıyorlar. X compact gibi saçma bir model çıkarıp compact serisini öldürmeye çalıştılar. Sony nin iphone gibi isimlendirip her sene daha ileriye götürmesi lazımdı. Adamların isimlendirmeleri bile yanlış. Compact modeline Sony 1 dersin, premium modeline Sony 1 premium/plus vb dersin amiral gemilerin bunlar olur her sene iyisini yenisini çıkartırsın. Adamlar z5 premium falan çıkardı en son sonra gitti xz premium çıkardı şimdi xz1 çıkıyor seneye zx1 çıkartırlar.



    Neyse bu konuları geçelim şuan 6s+ dan geçmeyi düşündüğüm tek telefon xz1c. Türkiye ye gelmezse kafama yatan başka telefon alır geçerim ama sony olmayacağı kesin. Sitesine bakıyorsun xz1 listelenmiş ama xz1c yok. Sony türkiye bitmiş bence son çıkan amiral gemiyi ülkeye getirmiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 15 Eylül 2017; 18:28:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her sözüne katılıyorum ama X compact kendi sınıfında iyi cihazdır. 1300₺ ye kadar bulunabiliyor kullanmasıda keyifli önyargı yapmadan inceleyince deneyim sahibi olunca anladım bunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çerçevesiz ekranların moda olduğu dönemde XZ1C'yi pazarlamak kolay değil. Türkiye'de hele kolay kolay tutmaz bu telefon.
    İthalatçılar da sana bana özel getirmese de bu telefon için potansiyel olduğunu hesaplamışlardır. Toplu halde çekmek yerine 3-5 eklerler envanterlerine, öyle sokarlar diğer telefonların yanında.
    Xiaomi bile satılıyor garantili Türkiye pazarında. Sony bilinen marka olduğu için, seri de bilinen seri olduğu için illa ki bu paydan faydalanır paralel ithalat.
  • Hocam bahsettiğiniz kişi kendi mesajının bir alt satırında kendiyle çelişen birisi çok önemi yok ne dediğinin.
  • Ben cihaza iyi veya kötü demiyorum, compact modeliyle sony nin yaptık dediği şey amiral gemi donanımını küçük boyuta sığdırdıktı. X compact öncesindeki modeller çıktığı dönemin en iyi donanımıyla geldi ama x compact ile fiyat/performans odaklı bir ürün çıkardılar. xz1c ile özüne geri döndü sony nin compact serisi.

    @Fallout
    xiaomi tr de baya satıyor. Mi5s hepsiburada sayfasında 300 yorum var. Mi 6 da +2000 tl fiyatına rağmen iyi satmış. Ben şahsen paralel ithalat telefona 2000 küsür lira vermem. Xz1c gelse 2500 tl civarında olacaktır, mi6 yerine onu alırım.

    @E.R.W.
    ağla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 15 Eylül 2017; 19:32:20 >
  • Fallout kullanıcısına yanıt
    mantıklı tahminlerde bulunmuşsunuz haklı olmanızı çok isterim ama Sony Türkiyenin getirmesini daha çok isterim. zamanla anlayacagız
  • evet x compact üst seviye bir cihaz değil ona göre alınmalı. Aynen öyle oldu özüne döndü ama Xz1c gelmedikten sonra ne anlamı var ki
  • https://www.instagram.com/btekt/ bu kanalın youtube sayfasına bakın Sony xperia xz1 compact tr de resmi olarak satışa sunulsa 3000tl den,,Almanya da 600euro , baya bir kişi alacaktır,,, Apple iPhone 8 minimum tr fiyatı 4000tl den gelecek,,,, nerde küçük telefon istiyorsan, alternatifin yok,,, bu Sony tr ekibi beceriksiz Valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koreli41 -- 15 Eylül 2017; 21:19:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cihazı ben de bekliyordum. Fakat Sony Tr'de çalışan bir arkadaşımın söylediğine göre cihaz kesin olarak TR'ye gelmeyecek. Konu da doğmadan öldü böylece maalesef. .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzkorkak71 -- 16 Eylül 2017; 0:25:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar gelmeyecek demeden umut kesilmez ama getirmezlerse veya geç getirirlerse müşteri kaybetmekle kalmayacaklar, her telefon sorana sony alma diyeceğim :) Çünkü bu kafayla sony tr bitmeyi hakediyor.

    @koreli41
    Telefonun fiyatının çok daha uygun olacağı söylentileri var. 600 euro bildiğim kadarıyla xz1 fiyatı xzc1 fiyatı ise 500 euro idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 16 Eylül 2017; 7:9:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony tr başındaki zat istifa etmeli , 49xe9005 getirme , 65 zd9 getirme , xz1 getirme onu getirme bunu getirme,, bayilerinin boş boş azcık içini doldur ,, apple bayileri dolu,, elinde ne varsa müşteriye açmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    Hocam adamlar satamayacaklarını düşündükleri ürünü neden Türkiye'ye getirsin?

    Ben mi gözden bir şey kaçırıyorum yoksa kapitalizm hakikaten de kar yapma amacı değil de benim senin gibi bireylerin böyle kişisel mutluluklarını karşılamak için gelişen bir sisteme mi evrildi?

    Şimdi XZ1 denilen alet 1.6 diyafram, OIS, 960 FPS gece çekimi, 3300 mah pil, %90 üzeri kasa oranı (parmak izi okuyucu ekran altında) özelliklerle gelse, arzda sıkıntı olmasa, üretim maliyeti de düşük olsa... Emin ol adamlar bu ürünlerin navlunu için boru hattı çeker Türkiye'ye. Boruların içinden basınçlı havayla iletirler. :D
  • Fallout kullanıcısına yanıt
    Telefonda kullanilan diyafram degerleri kağıt üstünde iyi olmak için yapılan bir yarıştan ibaret. Aynen bir zamanlarîn megapixel yarışları gibi.



    G4 ile 1.8 diyafram koyan lg, Samsung'a cvp vermişti nedeni İse samsung'un kameralarında 1.9 diyafram kullanılmaktaydı.



    Samsungda bu kağıt üstündeki yarıştan geride kalır mı 1.7 koydu.



    Bunu gören Lg rahat durur mu kagıt üstünde iyi olabilmek için 1.6 diyaframlî lens koydu.





    Telefon kameralarında en önemli şey yazılımdır. Mercimek büyüklügünde sensöre degil 1.6 koymak 0.6 koysan bile yazılıma bakıyor iş. Donanımın etkisi gercek kameralar gibi degil.



    Kamerada yazılım iyi olursa diyafram f/2.2 olmuş olmamış pek fark etmez. Mesela huawei P9 leicalî f/2.2 diyaframlî lensleri çok güzel işler çikartiyor. Bu cihazın tek eksisi OIS olmaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fallout kullanıcısına yanıt
    Sony türkiye den çekilsin o zaman, ürün getirmeyeceklerse türkiye oluşumunun ne anlamı var. Üstelik şöyle bir durum var xz1 geliyor xz1c gelmiyor. Sony gitmiş 2 telefonada aynı bataryayı koymuş. Xz1'e dediğin gibi 3300 koysaydı o zaman alırdım. V30 ile aynı kasa yap lg gitsin v30 da ekran çerçeve oranını %81 yapıp 3300 mah batarya koysun sen %67 çerçeveye 2700 mah koy. Ekran çerçeve oranını yükseltmiyorsun anladık bari donanımı yükselt. Bu durumdayken xz1 tabikide alınmaz xz1c alınır. Xz1c ye de berbat renkler eklemiş, xz1 gibi metal gövde kullanmamış. Bu sony nin hem türkiye hemde global olarak başındakiler bu işi bilmiyor. Sony batmayı hakediyor ama batmasınıda istemem efsane markadır, kalitelidir başındakiler değiştirilmeli. 2018 mwc de yeni tasarıma geçtikleri modelleri duyuracakmış diye söylentiler var. Geçte olsa böyle bir haber güzel 6 ayda bir amiral gemi çıkarmasa iyi olacaktı ama yapacak bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 17 Eylül 2017; 8:58:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Genelde gece video çekimlerinde daha başarılı diyaframı büyük telefonlar.
  • bir de o bit kadar çipe 19 mp sığdırmaya çalışıyor yıllardır sony, yap 12 mp tak bi de ois bitsin gitsin. kaldı ki rekabet çift kameralara falan geçti.
    bu gidişle iphone se alacam gibi 1.700 TL ye de bulunuyor şu sıralar apple garantili.

    edit. + 3 yıl önceki z3c den 7 mm daha kalın, 100ma pil bu kadar farkeder mi, telefonu bir tık incelteceğine daha da kalınlaştırıyor sony.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 17 Eylül 2017; 21:27:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.