Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Premium (352. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.256
Cevap
36
Favori
334.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sostoyevski kullanıcısına yanıt
    Guncelleme kalsin pil sorunlu ayrica kasma yasayan arkadaslar var ben yasamasamda duzelene kadar bekle derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet1905_47

    Guncelleme kalsin pil sorunlu ayrica kasma yasayan arkadaslar var ben yasamasamda duzelene kadar bekle derim

    tamamdır kalsın. fakat küçük bir güncelleme var 35 mblık onu yapayım mı ? bildirim ekranında bekliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Midnightmrt

    Hocam kimse kusura bakmasın da 2bin tl olan xz dururken 500 600 fazla verilip xz1 alınmaz

    Pil daha düşük

    Kamera bir tık iyi ama xz ye göre iyi sınıfının hala çok altında

    Ses desen bence xz nin sesi net ve yeterli ki xz1 ile farkı yok denecek kadar az

    Tasarım aynı zaten

    Sırf işlemcisi yeni nesil diye o para verilmez

    Ama bekleyin fiyatı 2bine yaklaşır alırsınız emin olun 2018 de şok düşecek

    Ya da 2018 cihazını bekleyin gerçek efsane o zaman geliyor

    Kamera hariç hepsine katılıyorum. Kamera her ikisinde de iyi..

    Ama benim şahsen XZ1 düşünme sebebim, işlemci farkı vs değil ki.. Ben XZdeki kronik güncelleme sorunları yüzünden XZ1 istiyorum.
    Yazın ısınma sorunu, pil sorunu, kasma sorunu, fazla ram kullanma sorunu..

    Bunlar beni XZden uzaklaştırdı maalesef..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkann2020

    Bende s7 nin ekranini kirmam sebebi ile xz ye gectim. İlk aldigimda asiri isiniyordu oyle ki sadece kamerayi acmamla cihaz yaniyordu ve kamera ozellikleri kisitlaniyordu uyari veriyordu oreo guncellemelerinden sonra en ufak bir sorun kalmadi. Batarya bekleme suresi harika gece anca % 1 - 2 dusuyor hatta gun icinde kullanmayincada ayni.. s7 de bu daha fazlaydi. Kamera kalitesi kotu demisler ama oyle degil normal bir kullaniciyi memnun eder. Dslr vs kullaniyorsaniz hic bir telden memnun kalmazsiniz... P9 p10 vs alin diyenlere bakmayin onlardaki kamera ve islemci alt seviye... Onlari alacaginiza s6 alin s6 onlardan daha performansli kamera vs de.. s7 zaten o cihazlarin tumunu kirbaclar.. son olarak kamera cok onemli ise 4000 tl bandina note 8 mate 10 pro iphone 8 vs bakacaksiniz.. suanlik guncelleme olsun vs olsun ben sonyden memnunum tek sorun yasadigim kisim ses seviyesinin dusuklugu .. s7 iki kat daha fazla kaliteli ses veriyordu..

    İlginç.. Bu da şans işi demek ki..
    Ama buradaki birçok kişi sorun yaşıyor.

    Sorunsuzlar ses etmiyor ya da...

    Peki sizin ram kullanım oranı ne kadar acaba?
    Genelde %95 lere varan ram kullanımı yüzünden tlefon kasıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahimgs88

    Telefondan genel anlamda memnunum bi sıkıntı yok. Fakat oreo ya geçtiğimden beri Google Chrome çok pil tüketmeye başladı. Başka bi tarayıcı tavsiye eder misiniz

    Mozilla'nın çok ram tüketmediği yazılıyor. Öncelikle onu, olmazsa opera deneyebilirsiniz.
  • Arkadaşlar herkese tekrar merhaba lütfen yazacaklarımı okuyun;

    - Dün akşam üzeri yeni gelen güncellemeyi yükledim ve bir çok kişi gibi benim telefonumda tabiri caiz se bozuldu. Gerek burada bu telefon ile yazılan o kadar sayfa biz durumumuzu belirtirken 1-2 kişi haricinde kimsenin umursamaması sallamaması ayrıca beni kırmıştır.

    - Gelelim güncelleme işine güncelleme yaparken şarjım %100'dü yani bir kullanıcı hatası yoktu hoş olsa zaten bu kadar çok kişi de aynı problem olmazdı tamamiyle Sony firmasının hatası olarak tanımlayabiliriz.

    - Bugün ben işe gidemedim sadece bu telefondan dolayı homeoffice çalışıyorum ve uğrayacağım noktalar telefonumda kayıtlı olduğu için gidemedim. Numaraları da ezberimde olmadığı için haliyle telefon bile açamadım. Şirketten uyarı maili aldım. Sony sağolsun.

    - Yaşım 29 ilk telefonum Ericsson T10'du. O günden beri W200 serisi K750 serisi Sony Xperia Z2 ( bana göre dünyanın en iyi telefonu) ve ardından Sony Xperia XZ kullandım. Şirket telefonlarım İphone du ama her işimi yine Sony üzerinden hallettim.

    - Gelgelelim dünden beri karşılaştığım olaylar. Sony Türkiye'yi sabah 9'da resmi açılış saatinde aramaya başladım, ilk başta hattı aktarıyoruz dedi aktarılmadım. Sonrasında başka bir numaraya yönlendirildim. O numara da diğer numaraya yönlendirdi oyun oynadılar. Onun sonrasında hatlar düşmeye başladı. En son saat 13:00 itibari ile sonunda bir insana ulaşabildim. Durumu anlattığımda Türkiye'de sadece ben bu durumla karşılaşmışım ve benim bir hatam varmış gibi bir karşılık aldım. Lafları ağzımıza tıktılar resmen. Gmail adres ve şifremi bilmiyorum bu güncelleme yüzünden bu durumdayım dedim bizim problemimiz değil o zaman telefonu çöpe atarsınız dedi. Tuna hanımın buradan kulaklarını çınlatıyorum. Umarım karşısında kiminle konuştuğunun farkına varır ve konuşacaklarına bundan sonra daha özen gösterir.

    - Bir şekilde gmail ve şifreme ulaştım internette belki 10 tane video izledim izleyeceğim yollarla ilgili. Telefonuma companion programını yükledim. Güncelleme onarım yaptık 3 saat uğraştım telefon kendine geldi. Gmail adresime şifreleme yaptığım için 24 saat sonra açılacak telefon.

    Son olarak herkese Sony önerirdim popüler kültür oyuncaklar kullanmayın derdim ama bundan sonra tövbe hayatıma okudun Sony ne rehber kaldı ne programlarım kayıtlarım ne de fotoğraflarım.

    Sevgili donanımhaber yazarları da bu konuyla ilgili bir haber yaparsa ve ses çıkarırsa sevinirim.

    Esen kalın teşekkür ederim.




  • wanker_san666 W kullanıcısına yanıt
    Yanlizz burada gmail sifre i bilmemende senin kabahatin bunun icin telefon uyariyor onarimlardan once

    O telefon basindaki konjstjklarin zaten sen ben gibi insanlar çözüm olamazlar asla isyaninda hakliskn bilgili knsanlar oturmali orada

    Basit bir guncelleme yaparken telefonun kilitlenmesi ve oreo ile tarihe karisacak denilen bootlop yasamis olman da cok komik ve talihsiz olmus gecmis olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • telefonun basit bir güncelleme karşılığında bu duruma düşeceğini tahmin edemezdim. He keza ben orada görüştüğüm kişiye gmail adresimi ve şifresini telefonun notlar kısmına eklemiştim 50 tane şifre var orada diyip başka şekilde karşılık verebilirdim ama doğruları söylemek istedim. Konu ne olursa olsun Sony'yi sosyal medyadan da heryerden de sıkıştırıyorum ancak tek kelime ettikleri yok. Bu sitenin de bişey dediği yok iphone da böyle birşey olsaydı halk yürüyüş yapardı muhtemelen.
  • XZ ile 11. ayım ne güncellemelerde ne pil de ne da başka bir konuda sıkıntım oldu.Ama bir konu var ki deli gibi canımı sıkıyor ve büyük ihtimal telefonu bırakma sebebim olucak.
    4,5 tane program açıyorum öyle ağır oyunlar uygulamalar falan da değil normal;facebook instagram,fotoraflar kişiler,watsap ve e maili açtım diyelim. tekrar facebooka dönmek istediğimde kaldığı yerden değilde programı hoop baştan başlatıyor.7 de böyleydi 8 de düzelir diye umdum düzelmedi.Bakmadığım forum kalmadı akıllı temzileyici kapat bilmem şunu kapat bunu kapat telefon 3310 a döndü ama bu sorun çözülmedi. Sırf bunun yüzünden 3-4 kere Pc ye bağlayıp companion ile repair yaptım gene yok gene yok. Ram kullanımına bir bakıyorum 2.2 gb den aşağı düşmüyor bunun 1.5 i sırf android.

    Arkadaşların telefonları ile karşılaştırayım dedim,zaten İphone benim dediğim olayı yapan en iyi optimizasyona sahip cihaz 40 tane program aç en başa dön hala çalıştırıyor.Yahu ama 1200 liralık p9 lite ile a5 2017 ile hatta kaç sene önce çıkmış iPhone 5 ile kyasladım o bile cayır cayır kaldığı yerden çalıştırırken benim XZ baştan başlatıyor.Bir çözümü var mıdır bunun varsa bilen gören bir yazsın büyük sevaba girecek




  • wanker_san666 W kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarin varsa biryere not et telefonunla senkronize olsun ikiside gitse bile internet kafeden alirsin baglanip

    Keep veya evernote oneririm ama boyle birsey basina gelecegini bilemezdin

    Ama onca android telefon kullanmis biri olarak tahmin edebilirdin bence sadece sony degil lg ve samsungda da benim basima geldi tek sorunsuz kullndigim cihazlar sony olmustular bile bile aldigim m4 aquanin hafiza derdi vardi sadece xz de de sony iyidir derken tahmin etmedigim kadar kotu bir pil var cihazda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eatalay95 E kullanıcısına yanıt
    Boşuna parmaklarımızı yormuyoruz hocam bu sayfalarda. Bahsettiğiniz problemin maalesef ÇÖZÜMÜ YOK!..
  • eatalay95 E kullanıcısına yanıt
    Bu biraz ramle alakalı bi mevzu. Zaten eleştirilen noktalardan birisiydi, diğer amiral gemileri 4 gb ram koyarken Sony neden 3 gb ram koydu diye. Her ne kadar optimizasyon da yapsan, android ios gibi değil. Belki en iyi androidlerden biri olabilir, fakat başka programları da hesaba katmak gerek. Xz1 de 4 gb ram koyarak bu sorunun çözüldüğünden bahsediliyor. Fakat bu bizi ilgilendirmez, bizim telefon xz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ram ile alakalı olduğunu düşünmüyorum öyle olsa bahsettiğim daha düşük özelliklere sahip andorid telefonlar nasıl bunu başarıyor.Bence ram yönetimi,optimziasyonu vs ile alakalı. Hayır insanlar diyor baştan başlatsa ne olacak.Biraz kendimi öye avutmaya çalıştım da sırf bu arka planda çalıştıramama sorunu yüzünden geçenlerde bir maili tam 4. seferde gönderebildim. Çok severek almıştım rengi olsun tasarımı olsun, -ki hala ben çerçeveli telefon seviyorum ısınamadım bir türlü 18:9 telefonlara- ama görünen o ki XZ ilk ve son Sony telefonum olacak.
  • fotbes kullanıcısına yanıt
    Ram kullanimi nerden bakiliyor soylerseniz bakayim?bir aydir kullaniyorum daha kasma yasamadim. Pixel launcher son surumdeyim.. Suanlik bende sorun yok kasma donma vs yasamadim. Kacak uygulama kullanmam satin alirim. Hf kartimda samsung class 10..reklamli kacak uygulamalarda kasmaya sebeb olur arizali hf kartlarida.. Cihazi nasil kullandiginiz onemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarlar/sistem/geliştirici seçenekler/ en üste belek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wanker_san666 W kullanıcısına yanıt
    Ah be kardeşim yaa.. Bir insan mail adresinin ne olduğunu bilmez mi? Şifresini geçtim üstelik.. Mail adresini bilmemek...
    Bu cidden büyük bir ihmal ve hata.. Çünkü bir iş insanısınız.

    Çevremde de yakınlarım bazen telefon değiştiriyor veya bilgisayara format atılıyor veya facebooktan mesela çıkış yapıyorlar.
    Sonra bir daha ne maillerine, ne facebooka giremiyorlar.

    Çünkü ne mail şifrelerini, ne facebook şifrelerini bilmiyorlar. Facebookları gidiyor elden, mail de gidiyor.
    Ben de kızıp duruyorum bu rahatlıklarına :)

    Neyse geçmiş olsun.

    Bütün kullanım bilgilerini tek tek yazın sağlam bir yere..
    Ayrıca telefon numaranızı güvenlik olarak kaydedin. Unutma durumunda şifreyi telefona alırsınız.
  • sostoyevski kullanıcısına yanıt
    büyük güncelleme gelirse yapma ufakları yap
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotbes

    Ah be kardeşim yaa.. Bir insan mail adresinin ne olduğunu bilmez mi? Şifresini geçtim üstelik.. Mail adresini bilmemek...
    Bu cidden büyük bir ihmal ve hata.. Çünkü bir iş insanısınız.

    Çevremde de yakınlarım bazen telefon değiştiriyor veya bilgisayara format atılıyor veya facebooktan mesela çıkış yapıyorlar.
    Sonra bir daha ne maillerine, ne facebooka giremiyorlar.

    Çünkü ne mail şifrelerini, ne facebook şifrelerini bilmiyorlar. Facebookları gidiyor elden, mail de gidiyor.
    Ben de kızıp duruyorum bu rahatlıklarına :)

    Neyse geçmiş olsun.

    Bütün kullanım bilgilerini tek tek yazın sağlam bir yere..
    Ayrıca telefon numaranızı güvenlik olarak kaydedin. Unutma durumunda şifreyi telefona alırsınız.

    dostum hadi ben bir şekilde buldun herşeyi keza herşeyi telefona kaydedip hafızamdanda silebilirdim. sorun olan sony gibi bir firmanın güncelleme karşınsında karşımıza getirdikleri




  • Bu birtek sonu de olmuyor

    Ilkdefa senin basina da gelmedi

    Yazilim isi oyle bildigin seylere benzemez noktasi virgulu şaşsa sacmalar program milyon tane kod var. Uzman calistiriyorlar deme dandik iki uygulama yazicaz diye saatlerxe gunlerce uğraşıyoruz tonla yama yapilmasi gerekiyor bazen

    Koskoca microsoft ki yazilim devi 200 dilara sattigi vista yuzunden kan ağladı

    Apple gibi sirketin kapali sistemi ios bile senelerce jailbreak ile kirilmadimi yazilim acigindan

    Koskoca ulke iran starknet virusu yuzunden nukleer tehlike atlatmadimi felakete gidiyorlardi usb bellek yuzunden

    Sende sifrelerim gitti diyorsun yine kullanici deneyimi haklisin olmamasi gerekiyirdu eyvallah ama diyelimki iphone aldin bilmem ne model icindeki hersetinde telefon bozulunca silindi yani donanim arizasi aplle da dediki kusura bakmahin alin sifir cihazla degistirelim. Kaybettigin anilar resimler numaralar, calisamadigkn günler, sirketten yedigin azar mailleri telafi olacakmiydi?

    Olmamaliyidi evet ama sony de oldu diye baska yerde de olmayacak diye bir durum yok yani

    Birde not düşelim bir animdir

    Bir toshiba marka hdd alsim zamaninda 1tb ext.
    Teknosadan da bilindik bir marka usb hub aldim hdd yi kullanmaya baslayali 1 yildan fazla olmustu garantide bitmek uzereydi hub hdd yi bozdu icindeki gb larca veride gitti benim ickn onemli verilerdi hepside hub u iade ettim lanet olsun diye hdd yi garantiye yolladim. Ucretsiz degisim cikti gg den aldigim hdd hb uzerinden alinmis baskasi adina oldugu icin toshiba o beyefendiye iade etmis ucreti elkmde faturayla kaldim ortada gunlerce cevap alamadim okadar ugrasmamdan elin oglu ucret iadesi aldi verilerimde gittik giyle kaldi

    Toshibaya mi kiziyim teknosaya mi hub aldigim markayami kendi salakligima mi daha 3 4 sene oldu bulamadim

    elimde wd vardk 2 tb tosshiba almayada birdaha firsatim olmadi baska zaman kismet olur belki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • eatalay95 E kullanıcısına yanıt
    XZ'nin ram yönetimi sınıfta kaldı maalesef. Sony'nin de bunun için çaba sarfetmek yerine yeni telefon satmanın peşinde olduğunu düşünüyorum(bkz XZs). Önceki telefonum S6 idi. Zamanının en kötü ram yönetimine sahip telefonuydu. Samsung 1 senede adam etti telefonu. XZ ise ufak iyileştirmeler hariç yerinde sayıyor. Bu saatten sonra da düzeleceğini düşünmüyorum. Son güncellemede en ufak bir sıkıntı yaşamadım bunu da belirtmekte fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.