Şimdi Ara

Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
5.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba kaç günden beri uğraşıyorum ama hep waiting for devices yazısı ile karşılaşıyodum bütün driverları sürücüleri kurdum ama nafile olmuyor bir türlü neyse bende hallettim bugün ve sizlerle paylaşmak istedim bu konu uzayacak gibi ama sizler için değer lütfen çok uzun diye yapamam diye korkmayın yavaş yavaş okuyun çok basit en fazla 5 dakika sürer neyse hemen başlayalım.

    Not: Kilidiaçtıktan sonra telefonunuz sıfırlanıyor.

    1-Adım Bu siteye girinhttp://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/unlock-yourboot-loader/
    Karşınıza Şöyle birşey site çıkacak en alta inin ve telefonunuzun modelini seçin.
    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    2- Adım Sizden email isteyecek en çok kullandığınız şifresini unutmadığınız bir epostanızı girin.Çünki epostaya girip orda size verilen linke tıklayacaksınız.
    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)



    3-Adım sonra sizden imei isteyecek imeilinizi öğrenmek için Telefon'a tıklayın numara kısmına şu numarayı yazın" *#06# " bunu yazdıktan sonra imei gelecektir ekrana onu yazın ve submit'e tıklayın
    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    4-Adım Böyle bir ekran geldi
    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    şimdi burda yapacağımız ilk şey android sdk indirmek siz direk tıklayınca şöyle bir site ile karşılaşıcaksınız

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    Biz bunu indirmeyeceğiz kafanız karışmasın.

    Aşağılara inin en altlara doğru şunu göreceksiniz:

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    Buradan "installer_r24.4.1-windows.exe" veya sonu zip olanıda indirebilirsiniz galiba zip olanı otomatik hazır kurulmuş oluyor diğeri ise biz kurulum yapacağız

    5-Adım Android-Sdk Kurulumu: Öncelikle bilgisayarınızda java yüklü değil ise şuradan indirip yükleyebilirsiniz :https://java.com/tr/
    Yüklediniz şimdi programı yüklemeye başlıyoruz ilk kısımları next next diye geçin şimdi fotoğrafa bakın işletim sisteminiz nereye kurduysanız artık ben c ye kurdum ve C ye "Android" adında bir klasör oluşturdum onun içine yükleyeceğim.Sizde benim gibi yapın daha kolay olur sonraki işlerimizde.
    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    6-Adım Android SDK Kurulumu devamı... : Şimdi kurduğunuz yere gidin ben dediğim gibi C ye android klasörü oluşturmuştum onun içine kurdum onun içine girdim ve SDK Manager'a tıklıyoruz Resimde mavi işaretli olan yani
    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    Karşımıza böyle bir ekran gelecek

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    burada 8 tane paket seçilmiş mavi ile işaretledim biz sadece 4 paket seçeceğiz yani 2. resim

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    burada android 7.0 kendi otomatik seçmiş onların tik 'ini kaldırın 4 paket kalıcak install diyin indirmeye vs başlayacak bitince close yapın burada işlemimiz bitmiştir.

    7.Adım Sony Sayfasına Geri Dönüyoruz: Şimdi android sdk yı hallettik sony orda birde fastboot driver ı bırakmış bize onuda indirelim normal bir şekilde Resimler :

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    2. resim

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    Bu dosyayı indirdik bu zip dosyasının içindeki android ile başlayan dosyayı kopyalayın C:Android/extras/google/usb-driver bu kısma kopyalayın ve değiştirin. resim :

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    8-Adım Bilgisayarınız Windows 8-8.1 Ve 10 İse : Bilgisayarınızın Sürücü İmzalamasını Devre Dışı Bırakmanız Lazım. Google'a şu şekilde aratın "Sürücü imzalama devre dışı bırakma win 10" (veya 8.1)

    9-Adım Devre Dışı Bıraktınız şimdi gelelim yavaş yavaş kilit açmaya: Bilgisayarınızı sürücü imzalama devre dışı bırak diyip başlattınız.(Yeniden başlatınca tekrar eski haline geliyor haberiniz olsun) Neyse bilgisayarınız böyle kalsın bir sonraki adıma geçelim yalnız bilgisayarınızı yeniden başlatmayın sadece imzası devre dışı olarak kalsın yoksa driver yükleyemeyiz."


    10-Adım Usb Debug Açıyoruz:Şimdi telefonunuzun ayarlar kısmına gelin en alta inin."Telefon Hakkında" tıklayın. En Alta inip "Derleme Numarasına" yaklaşık 10 11 kere tıklayın."Tebrikler Artık Geliştiricisiniz!" diye bir yazı çıkacak sonra geri gelin "Geliştirici Seçenekleri" Tıklayın. Ve oradan önce OEM Kilidini açın ve ardından aşağıya inip "Usb hata ayıklaması" Açın Burada işimiz bitmiştir. ( eğer bu yazdığımı anlamadıysanız google şu şekilde yazın "Sony usb debugging" videolar vs bulabilirsiniz.

    11-Adım Sony'nin sitesine dönüyoruz (2. Adıma geçiyoruz "Sitedeki") Sony nin dediklerini yazayım size ingilizcem pek iyi değildir ama az çok anlarım bende (biraz kendimde eklemeler yapacağım) başlıyoruz Resim :

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    Şimdi

    1- Telefonunuzu Kapatın

    2-Telefonunuzun "Orjinal" kablosunu bağlayın ve ardından

    3-Hemen volume tuşuna basılı tutun (Mavi led yanınca bırakabilirsiniz.) (Bilgisayarınızdan ses gelecek usb sesi)

    Şimdi burda büyük ihtimal telefonunuz tanımayacak pc yi ve hani fastboost driver diye bir zip indirmiştik ya gittik androidin içine falan attık heh işte şimdi burda o dosya lazım olacak bize Öncelikle aygıt yöneticisini açın
    Bilmeyenler için Masaüstüne gelin Bilgisayarıma Sağ Tık "Yönet" Diyin ve aygıt yöneticisine tıklayın.
    Resim:

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    Şimdi arkadaşlar ben mavi ile çizdiğim yerde sizde burada S1 Fastboot Driver falan olucak bende yok çünki ben yükledim zaten sırf bunun yüzünden kilidi açamıyordum.Bunu yüklemek "s1 fastboot" üzerine sağ tıklayın ve "Sürücü yazılımını güncelleştir" diyin sonraki ekranda ise "Sürücü Yazılımını Bilgisayarım İçin Tara" Seçeneğine tıklayın. "Gözat" a tıklayın. Ve hani indirmiştik ya android dosyasını atmıştık c/android/extras/google/usb_driver işte burayı gösterin ve bu sürücüyü yükleyin buraya kadar tamam güzelce yüklendikten sonra artık telefonumuz pc yi pc telefonumuzu görüyor rahat bir şekilde hem kilidi açarız hem root yaparız özgürüz yani buraya kadar :D önemli olan tanımasıydı :D

    12-Adım Gelelim Bootloader Kilidini Açmaya: Şimdi güzelce yükledik sürücümüzü tanıttık driver ı her şeyimiz tamam şimdi ne yapcağız ? çok basit resim:

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    Arama yerini açın oraya "CMD" yazın

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    Eğer dediğim gibi yaptıysanız "Komut İstemi" gelecek karşınıza buraya şunları yazacağız yanlız buraya dikkat edin cmd den anlayan kişiler okumasın burayı ama anlamayanlar baksın.
    Burada hani ben size demiştimya android-sdk yı kurarken ben İşletim sistemimi C: ye kurduğum için oraya Android klasörünü oluşturdum ve android-sdk yı onun içine kurdum ve ben komut istemine şu yolu yazacağım

    " cd/android/platform-tools " bu kodu yazıp entere basın eğer bişey demez ise içerdesiniz demektir. Resim:

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    Eğer resimdeki gibiyse buraya kadar her şeyi doğru yaptınız. Şimdi gelelim asıl kodlara bu arada telefonunuz hala bağlı kalsın bilgisayara çekmeyin mavi led yanıyor kalsın yani.

    Şimdi Şunu yazıyoruz Sony'nin sitesindeki verdiği kod " fastboot devices " bunu yazın sonra ardından biraz bekleyin tabi yine Sony'nin verdiği 2. kodu giriyoruz bu 2. kodda sizin key'inizde yazıyor yani ben bunu buraya kopyalayamam ama resim olarak atayım oradaki kodu kopyalayıp komut istemine yapıştırın ve enter diyin biraz bekleyin tebrikler telefonunuzun bootloader kilidini açtınız! Resim:

    Sony Xperia XZ Bootloader Kilidini Açma (Türkçe)


    Aynen bu kodu kopyalayıp yapıştırın bu kod herkesin farklı olduğu için ben mavi ile sildim benim kısımları sizinde farklı olacaktır onuda kopyalayıp yapıştırın.

    İnşAllah yardımcı olabilmişimdir takıldığıınız bir yer olursa yardımcı olmaya çalışacağım.Konuyu Alıntılarken Adımı yazmayı unutmayın.Sadece Teşekkürlerinizi alsam yeter bana.İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetoguz10 -- 17 Kasım 2016; 4:29:36 >







  • Ellerine sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim inşAllah yardımcı olmuşumdur. :)
  • hocam selamın aleyküm bendede var bu xperia dan bootloader kilidi kırınca kamerada veya sistemde her hangi bir bozulma olur mu araştırdığım çoğu yerde kamera kalitesi bozuluyor diyorlar birde rootlamayı anlatırsan çok mutlu olurum drm anahtarını yedekleyin diyolar kamera ve bravia engine le çalışan x reality falan bozulmasın diye bir yardımcı olur musun
  • fubuko F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben drm yedeğini almadım siz mutlaka alın.Şuanda kamerada bozukluk yok gayet iyi gösteriyor zaten romlu kullanıyorum.Ses arttırmak için attım birde viper4android kurmak için.Root atmak uğraştırıyor baya yabancı sitelere bakmanızı tavsiye ederim onun için tekrar telefonumu orjinal hale çevirmem lazım ki uzun süredir yapmıyorum kimse ilgilenmiyor diye bi kısmını unuttum diyebilirim en iyisi yabancı sitelere bir bakın.
  • garanti dışı kaldı mı şimdi bu cihaz
  • harika anlatım için Allah razı olsun sayende kilidi açabildim kaç saat yabancı forumlarda gezdim böyle açıklamalı anlatım yok tebrikler...
  • Arkadaşlar bootloader açtıktan sonra tekrar kaparsak relock mu oluyor yoksa locked mı oluyor?Garanti durumunu nasıl hallederiz.olursa cihaz bozulursa garanti dışı demesinler..
  • Ben herşeyi denedim ama sürücü yazılımını bir türlü yükleyemedim sürekli hata veriyor kaç kez denedim yine de olmadı bana yardımcı olabilecek var mı ?
  • aceegee A kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle w10 kullanıyorsunuz. Altta vereceğim linkten izleyerek flashtool driverlarını kursanız yeterli olacaktır. Fastboot ile flashmode


    https://www.youtube.com/watch?v=YAdWKNdwP68
  • Kardeş ellerine sağlık güzel izahı etmişsin. Yalnız Android ile başlayanlar dosyası bir yere kopyalamamız gerektiğini yazdın. Orada android ile başlayan bir kaç tane dosya var. Hangisini kopyalamalıyız.

    Bir de sony nin sitesinden indirdiğim flashboot 2014. Sdk manager in güncelleyerek indirdiği ise daha yeni bir dosya herhalde. Tam anlayamadım. Yine de değiştir yapayım mı içindekileri?

    (Ben Xperia z1 için yapıyorum, herhalde aynıdır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 5 Kasım 2018; 3:28:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim fastboost devices yazdıktan sonra şöyle diyor

    """
    'fastboost' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.

    Nerde hata yapıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.