Şimdi Ara

-Sony XPERIA™ XA1 PLUS- [ANAKONU]-YENİ GÜNCELLEME (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
4
Favori
29.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XA1 ve XA1 Ultra modelleri artık XA1 Plus ile aynı sürüm numarasına sahip olacak. Yeni 48.1.A.0.116 numaralı sürüm yakında bu 3 cihazın ülkemiz versiyonlarına da dağıtıma başlanır. Büyük ihtimalle güncelleme içinde Oreo güncellemesi de var.
  • XA1 ve XA1 Ultra modelleri artık XA1 Plus ile aynı sürüm numarasısa sahip olacak. Yeni 48.1.A.0.116 numaralı sürüm yakında ülkemiz için de dağıtıma başlanır. Büyük ihtimalle güncelleme içinde Oreo güncellemesi de var.
  • yaklaşık bir aydır bu cihazı kullanıyorum.

    olumlu yönleri;

    + batarya mükemmel. telefon elinden düşmeyen birisi değilseniz iki günü çıkarır.
    + ekran kalitesi güzel. bir şeyler izlemeyi seven bir kullanıcıyı üzmez.
    + tasarım. bu tamamen kişisel bir görüş. klasik sony tasarımına sahip. 5.5 inc ekranı ile birlikte kocaman bir telefona dönüşmüş ama ben sevdim. almadan önce kesinlikle birebir incelenmesi gerekir.
    + hızlı arayüz. sony arayüz konusunda android cihazlar arasında öne çıkıyor. bu telefonda da arayüz oldukça akıcı çalışıyor.
    + 4 gb ram/Multitasking orta/üst hatta çoğu markada flagship modellerde mevcut olan 4 gb ram kapasitesi ciddi anlamda avantaj sağlıyor. Çoklu görevde zorlanma yaşamıyor, tüm uygulamalar bıraktığım gibi çalışmaya devam ediyor (oyunlar dahil).
    + kamera. ben memnun kaldım. özellikle gündüz çekimleri çok başarılı.
    + parmak izi okuyucu. çok hızlı çalışıyor, konumu çok kullanışlı.
    olumsuz yönleri;

    - tek elle kullanmak imkansız. mecburen tek elle kullanınca her an düşürme riski oluyor.
    - alt üst çerçeve. dediğim gibi aslında tasarım konusu çok göreceli, hem artı hem eksi yönlerde sıralama sebebim bu.
    - işlemci. çok fazla oyun oynamayan biriyseniz hayli hayli yeter. ama üst düzey oyunlarda yetersiz kalacağını, ısınacağını tahmin ediyorum.
    - bu yazacağım durum gerçekten canımı sıktı. kilit ekranında instagram bildirimlerine tıklayıp uygulamayı açınca ekran donuyor. her seferinde değil ama çoğu kez bunu yaşadım. kilitleyip tekrar açmadan veya yukarıdan bildirim kısmını aşağı çekmeden ekran düzelmiyor. bu durum sadece instagramda olunca uygulama ile alakalı olduğunu düşünmek istiyorum ki sony destek kısmına attığım maile bu şekilde bir yanıt geldi. kilit ekranı kullanmayınca sorun olmuyor, bildirimler sağlıklı çalışıyor. ben de şimdilik bu şekilde kullanıyorum. durumla ilgili instagram detek sayfasında da mesaj attım bakalım.


    genel anlamda telefon fiyatına göre (1480 tl) güzel. ancak bu telefondan almayı düşünenlerin alternatifleri çok iyi değerlendirip ona göre karar vermesini tavsiye ederim.




  • Arkadaşlar merhaba,

    Önceki telefonum olan c5 ultra, baba beni artık tepsi olarak kullan deyince, f/p olarak bu ürünü tercih ettim. Şu ana kadar bataryasından çok memnunum. Performansı şu ana kadar memnun etti, kullandıkça buraları editlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece internet feys vatsap oyun yok alınır mı?
  • se_runtome kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak alınır diye görünüyor

    Pil kapasitesi güzel

    Kamera güzel

    Arayüz güzel ve güçlü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: se_runtome

    sadece internet feys vatsap oyun yok alınır mı?

    onlar için alınır hocam.
  • Oreo güncellemesi geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    Yaklaşık 3 haftadır telefonu kullanıyorum, naçizane bir kaç olumlu - olumsuz yorum bırakayım, almayı düşünen arkadaşlar olursa yardımcı olur. Kıyaslamaları yaparken önceki telefonum olan C5 Ultra ya göre kıyas alacağım.

    + BATARRYA MUHTEŞEM, önceki telefonumda zaten kapasite olarak düşük bir batarya olmasına rağmen 1 günü çok zor çıkartıyordu. Çok fazla oyun oynamaz, Wp/Twitter/İnstagram kullanıcısı iseniz 2 günü çıkartır.
    + Telefon 5.5 inch elime çok güzel oturdu, ideal bir cihaz
    - Oyun performansı açısında PUBG oynuyorum, ancak yüksek grafiklere getirdiğimde telefonda kasmalar vb. başlıyor.
    + Oreo daha dün geldi, o nedenle Oreo ve Telefon ile ilişkisini zaman içerisinde yazacağım, ilk izlenimim batarya performasını daha da yukarı çektiği yönünde ancak sistemde zaman zaman takılmalar olabiliyor - belki güncelleme ile düzeltilir-, PC üzerinden tekrar kurulum yaptıktan sonra detaylı değerlendiririm.
    - Neden bilmiyorum ama kamerası önceki telefonuma göre daha kötü geldi. C5 Ultrada 13 mp Ön/Arka kamera bulunurken bunda 23mp arka 8mp ön kamera bulunmasına rağmen daha kötü fotoğraflar elde ettiğimi düşünüyorum.
    + Sony - Android uyumu gerçekten başarılı. Akıcı bir fingerprint'i ve sistemi var. (Yukarıdaki eksiklik hariç)
    - Telefonun kasası büyük ekran sevenler - ya da çentik sevenler için- ideal değil. biraz küçük bir ekranı var.

    Genel sonuca bakacak olursak, Bu telefonun şu andaki fiyatı 1500 tl civarında, Xiaomi'den ben garantisi olmadığı için kaçmıştım, öyle çok oyun oynamam, telefon iyi çalışsın, batarya performası başarılı olsun, e garantisi de olsun (Xiaomi nezdinde konuşuyorum) derseniz alınabilir bir telefon. Ancak dilerseniz önümüzdeki ayın sonuna doğru Xa2'lerin geleceği konuşuluyor, biraz daha bekleyip ondan sonra alabilirsiniz. 1500 Tl'ye mutlaka ki çok daha iyi telefonlar var (bkz. Xiaomi Note 3) bir şeye takılırsanız yazabilirsiniz.

    Bu entry zamanla kendini editleyecektir.




  • knbrgl K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun



    Ufak kasmalar zamanla güncelleme ile düzelir diye tahmin ediyorum



    Kamera konusuna gelince, benim XA cihazımda da Android 6'dan 7'ye geçince kamerada eksi yönde bi değişme oldu.



    Kamerada Manuel modda değişiklikler yaparak belki daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonda şebeke sorunu varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığım en iyi akıllı telefonlardan biri.
    -Sony XPERIA™ XA1 PLUS- [ANAKONU]-YENİ GÜNCELLEME
  • Merhaba hafta sonu Z3 Compact OF oldu bugün aranıza katıldım. Z3 ekran ve arka kapak açılmalarından iyice bıkmıştım. XA1 Plus böyle sorun yaşarmıyum? Ne çok güncellemesi var mış 1 saat oldu. Daha sim kart takmadım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • XA1 serisi için 48.1.A.0.138 numaralı yeni sürüm yolda.
  • Bu telefonu fazla kullanan yok sanırım. Ben de eşime almayı düşnüyorum ama bir kaç kaygım var. Kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Biliyorsunuz xa modellerinin bazılarında kronik şebeke sorunu vardı. Bu telefonda böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Oreo yükledikten sonra ne gibi değişiklikler oldu? Telefon bu sürümde stabil olarak çalışıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No_DeaL -- 20 Mayıs 2018; 22:5:26 >
  • No_DeaL kullanıcısına yanıt
    kardeş cihaz orta seviyede bence mükemmel bir cihaz .2 gün pil sürem var evde wifi dışarıda mobil veri hep açık 8 saat ekran süresi alıyorum.
    ekran güzel ışık seviyesi biraz düşük xz ye göre, kamera idare eder 23 mp ama çok şey bekleme normal vasat arası.
    ilk okul beben varsa hanımda bir sınıf annesiyse cihaz hiç susmuyor. şuan 8 orea yüklü hat çekmeme gibi sorun hiç yaşamadık. zaten 3g kullanıyoruz o daha çok diş çekiyor.bence fp cihazı ben çok memnun kaldım.




  • 1300 liraya daha iyi bir şey bulamadım. Liseye giden kız kardeşim için alacağım. Maalesef Xiaomi, Zte gibi Çinli markaları asla kullanmam diyor. Sonuçta gençler marka istiyor. Kronik bir sıkıntısı yok değil mi? 1300 lira az değil. C7 vardı düşürdü suya öldü bu da sorunlu çıkarsa 1 yılda 2 telefon gitmesin boşa.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Şu ana kadar gelen yorumlarda kronik sıkıntı yazmıyor. 1-2 yıl rahat gidecek Bi cihaz,sony gayet akıcı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldım gitti hocam. Ultra modelini istedi ama bunu aldım. 6" telefon mu olur? Gelsin bir ben de buraya yazarım bir kaç şey. Sony maalesef son yıllarda üzdü kullanıcılarını. Bakalım bu nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Aldım gitti hocam. Ultra modelini istedi ama bunu aldım. 6" telefon mu olur? Gelsin bir ben de buraya yazarım bir kaç şey. Sony maalesef son yıllarda üzdü kullanıcılarını. Bakalım bu nasıl?
    6 inch bi kız için büyük olabilir...
    5,5 da gayet iyi. Hem bunun pil kapasitesi daha büyük,gençler için pil önemli
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.