Şimdi Ara

Sony Xperia Xa Ultra (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.250
Cevap
26
Favori
128.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bu sony den bir şey anlamadım neden android 7 güncellemesi kaldırıldı insan bir acıklama yapar en azından. Bence aniden kaldırmaları hayra alamet değil ciddi bir hata bulmuş olabilirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcuk005 -- 22 Haziran 2017; 14:49:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seferihsn kullanıcısına yanıt
    https://www.aliexpress.com/item/3D-Curve-Full-Cover-For-Sony-Xperia-X-XA-XP-XZ-F8332-X-Compact-XA-Ultra/32757672520.html?spm=2114.13010608.0.0.NzQKw5


    bu var tam olarak kapatıyor ama biraz garip bir malzeme. Camdan çok plastiğe benziyor. Amaç sadece tamamen örtmekse alınabilir.
  • Arkadaslar ne oldu bizim android 7 guncellemeyi kaldırdılar ama bilgi yok geri gelmeyecekmiş acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sitede okuduğuma göre güncellemenin geri çekilmesinin nedeni aynen şu şekilde arkadaşlar: " Sony, Xperia cihazlar için Android 7.0 Nougat güncellemenin dağıtımını durdurduğunu resmen onayladı. Sebep olarak ise sesle ilgili sorunlar ve SD kart şifrelenmiş veri okuma performansındaki problemlere işaret ediliyor. Şirket, dağıtımı en kısa sürede tekrar başlatmak istediklerini belirtiyor." Ben güncelleme gelir gelmez güncelleyenlerdenim, ses konusunda bir problem yaşamadım henüz fakat bazı uygulamaları sd karta taşırken "sd kart boş olmasına rağmen" hafıza dolu diye hata veriyordu , demek ki bu yüzdenmiş


  • Telefon 212 saattir açık ve 0 sorun. 8 güne denk geliyor sanırım. Güncellemeyi flashtool ile yükledim hiç sıfırlama yapmadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı



    Telefon 212 saattir açık ve 0 sorun. 8 güne denk geliyor sanırım. Güncellemeyi flashtool ile yükledim hiç sıfırlama yapmadan.

    Senin telefonunla başından beri sorunun yok hocam zaten. Sen sağlam telefona sahip birkaç şanslı kişiden birisin. Telefonu sorunlu olanın hala sorunları devam ediyor..
  • Çıktığı gibi Nougat'ı cihaz üzerinden yüklemiş, ertesi gün cihazı otoparkta yere düşürmek suretiyle ekranını parçalamış biri olarak cihazımı tamirden aldım, 2 gündür kullanıyorum.

    Tamirden mi yoksa güncellemeden mi kaynaklı bilmiyorum ama dokunmatik hassasiyeti sorunu kalmamış, dokunmatik artık çıldırtmıyor.

    Çekim gücü bir tık daha iyi 1 çizgi çektiği yerlerde 2, 2 çizgi yerlerde 3 çizgi olmuş ama hala daha 5-6 sene önce çıkan telefonlar ultra'dan daha iyi çekiyor. Nokia 5800'ın full çektiği yerde Ultra 2 çizgi çekiyor, Android 6 varken tek çizgi gösteriyordu.

    Aynı uygulamarı tekrardan, dosyalarımı da yedekten yükledim ve sürekli hafıza dolu uyarısı alırken şu an 2 gb boş yerim var. Sanıyorum işletim sisteminin kullandığı alan azaltılmış. Sürekli geçici dosyaları siliyordum yer açılsın diye 6 varken.

    Performans hız 6'da da iyiydi 7'de de aynı.
    Pil performansı 6 ve 7 arasında çok bir fark görmedim. Bir günü anca çıkarıyor.

    Update neden geri çekilmiş bilmiyorum, bir soruna denk gelmedim henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranez -- 25 Haziran 2017; 20:44:20 >
  • Beyler ekran durduk yere böyle oldu. Nerededir bunun servisi nasıl gönderilir? Bir yol yordam gösteriverin.


  • https://alfafile.net/file/xeFv bu dosyayı indirip flash tool programı ile yaptığınızda güncelleme gelmiş oluyor. Fakat bu dosyayı indiremiyorum free kullanıcılara 1 GB indirme hakkı verdiğinden dosya 2.14GB bu dosyayı indiren veya başka linkler var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiYaH

    https://alfafile.net/file/xeFv bu dosyayı indirip flash tool programı ile yaptığınızda güncelleme gelmiş oluyor. Fakat bu dosyayı indiremiyorum free kullanıcılara 1 GB indirme hakkı verdiğinden dosya 2.14GB bu dosyayı indiren veya başka linkler var mı?

    https://mega.nz/#!J8IQADIT!l_dc5XZK20ldaif7WBnJXyxwQxBZaHdxuWL2MEIKTVk

    Yunanistan 7.0 ftf dosyası. Başka da bulamadım.
  • Arkadaşlar daha önce sarı ekran ve diğer hatalar nedeniyle servise verdiğim cihazım 8 günde ekranı kasası değiştirilerek geri gönderilmişti bana. Ben para iadesi istemiştim ancak bu kadar kısa sürede tamir olup geldiği için tabi bir itirazda bulunamadık.

    Şimdi cihazımda yine sarı ekran çıktı. Para iadesi ya da üst model direk isteyebiliyor muyuz yoksa yine tamir edip gönderseler hiç bir şey yapamaz mıyız üst model cihaz talebimizde.?
  • Swiftkey'i sanırım yüklü geldiği için kaldıramıyoruz peki etkisizleştirme (disable) imkanı yok mu? Sanki daha önce etkisizleştirdiğimi hatırlıyorum ama Android 7'ye güncelledikten sonra bir türlü olmuyor, var mıdır bir yolu?
  • Ve evet yeni güncelleme sorunlarını yavaş yavaş yaşamaya başladım! İlk olarak halihazırda olan sinyal sorunuma bir de konuşma esnasında ahizeden gelen konuşmayı tamamen engelleyen şelale sesi eklendi. Yanlış duymadınız!!! sanki karşımdaki kişi şelalenin dibine oturmuş gibi şelale sesi geliyor ve kişinin sesi katiyen duyulmuyor. Kapatıp bir kez daha arayınca düzeliyor. Uygulamalarımın çoğunu telefondan hafıza kartına taşıyamıyorum bellek boş olmasına rağmen bellek dolu hatası veriyor. Uygulamalarımı güncelleyemiyorum Google play hata veriyor (Bu da güncellenen telefonlara yeni gelen bir hata). Dokunmatik sorunu hala devam ediyor saçma sapan yerlere tıklanıyor, bir tuş işlesin diye iki üç defa basmam gerekiyor ve düzelmesi için telefonu kapatıp açmam gerekiyor. KISACASI YENİ GÜNCELLEMENİN ARTILARINDAN ÇOK EKSİLERİ VAR! (BENİM İÇİN!) HAKEM HEYETİNDEKİ DAVAM OLUMLU SONUÇLANSA DA PARAMI KURUŞU KURUŞUNA ALABİLSEM ARTIK!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

    Beyler ekran durduk yere böyle oldu. Nerededir bunun servisi nasıl gönderilir? Bir yol yordam gösteriverin.





    Rabbim! daha neler göreceğiz bu telefonla alakalı cidden merak ediyorum!! Hocam KVK'da Teleservis'te ilgileniyor bu telefonla ikisinden birini seç. Tüm belegeleri ile ve alet edevatlarıyla (şarj cihazı , kulaklık kısacası tam kutu) götürmeni ve değişim veya iade talep etmeni tavsiye ederim.. İade yapmaları olasılığı %0 fakat denemeye değer fakat değişim için ısrarcı ol bence.. Ve bu süreçte kanser olmamaya çalış , geçmiş olsun aramıza hoşgeldin..
  • VESRAP kullanıcısına yanıt
    Hocam tamamen o karşındaki kişilerin insafına kalmış birşey. Benim 3 aylık telefonumun anakartı değişti.Daha sıfır gibi olan telefonun anakartı değişir mi diye değişim veya iade istedim , ne değişim yaptılar ne iade .. Sony'i aradım Kvk'yı aradım ikisi de bir sonuç bulamadı. Önceki sayfalara göz atarsan zaten yaşadığımız süreçlere şahit olursun. Kısacası senin leyhine bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Adamlar telefonu satana kadar yanındalar , sattıktan sonra sen sağ ben selamet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sert.oguzhan.os


    quote:

    Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

    Beyler ekran durduk yere böyle oldu. Nerededir bunun servisi nasıl gönderilir? Bir yol yordam gösteriverin.





    Rabbim! daha neler göreceğiz bu telefonla alakalı cidden merak ediyorum!! Hocam KVK'da Teleservis'te ilgileniyor bu telefonla ikisinden birini seç. Tüm belegeleri ile ve alet edevatlarıyla (şarj cihazı , kulaklık kısacası tam kutu) götürmeni ve değişim veya iade talep etmeni tavsiye ederim.. İade yapmaları olasılığı %0 fakat denemeye değer fakat değişim için ısrarcı ol bence.. Ve bu süreçte kanser olmamaya çalış , geçmiş olsun aramıza hoşgeldin..

    Emin misin? Sony Euroasia Garantisi yazıyor. O da İstanbul'daymış. Kargoyla göndermek filan uzun iş. Bursa'da KVK da Telpa da var. Onların baktığına eminsen göndereyim yarın. Aslında ben memnundum biliyor musun genel olarak. Android 7 ile daha hızlı oldu telefon. Ama durduk yere ekranın tüplü tv gibi olması canımı sıktı. Daha 1 yıllık telefon.
  • VESRAP kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla aynı sorun nedeniyle 4. kez garantiye giderse telefon değişim veya iade talep etme hakkınız doğuyor. Ancak bu talebin de direk firmaya değil tüketici hakem heyeti üzerinden süreç başlatılarak yapılması gerekiyor. En azından geçen sene tecrübe edindiğim kadarıyla durum böyleydi.
  • Şehr-i Hüzün kullanıcısına yanıt
    Bulunduğunuz şehirde KVK Teknik Servis varsa oraya götürebilirsiniz. Kvk dışında bir de Teleservice var ilgili olarak.

    Ben de telefondan oldukça memnunum, yayınlandığı gece yüklemiştim Nougat'ı şu ana kadar da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Yalnızca bir kaç ay önce ekranda sarı leke çıktığından servise götürmüştüm, 2 günde ekran değişimi yapılıp teslim edilmişti.
  • Güncellemenin durdurulmasıyla ilgili Sony'den resmi açıklama gelmiş; OTA ile ilgili olarak bazı küçük performans sorunlarının ortaya çıktığını bundan dolayı sorun giderilene kadar güncellemenin durdurulduğunu söylemişler. Güncellemeyi yükleyenlerin herhangi bir sorun yaşamayacağını da belirtmişler. Tamam ben de sorun yaşamadım hatta çok memnunum ama madem güncelleyenler sorun yaşamayacaklar neden durduruyorsun o zaman diye sorarlar adama.
  • Cihazımı android 7.0 güncellemesi geldikten 1 gün sonra bilgisayar aracılığıyla güncelledim, ilk başlarda gayet memnunken cihazda birden donmalar yavaşlamalar olmaya başladı başlarda umursamadım fakat sim kartımı değiştirmek için çıkardığım zaman telefon yeniden başlamadı ve xperia animasyonunda takılı kaldı, cihazı güncelledikten sonra yeniden başlatmamıştım ve ilk yeniden başlatma denemesinde bu sorunla karşılaştım. Cihazımı 28.06.2017 tarihinde kargoya verdim ve 29.06.2017 tarihinde Ankara maltepe teleservice servisinde kayıt altına alındı fakat cihazı gönderirken cihazın kutusuyla birlikte garanti belgesi ve faturasınıda kaybettim (cihaz gittigidiyordan alınma satıcı ile fatura kopyası için iletişime geçmeye çalıştım fakat yanıt gelmedi) cihazın değişimini tablep ettim sizce başka ne yapmam lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.